NRK > Nyheter

Tuesday, 16 July, 12:09

NRK - 01 okt 21 kl. 01:20

Danmark nekter fler-gifte opphold

Danmarks regjering vil likevel ikke godta opphold for evakuerte afghanere som har flere koner eller mindreårige ektefeller. Utlendings- og integreringsminister Mattias Tesfaye sier til Ritzau at han vil legge fram et lovforslag for Folketinget, som vil gi evakuerte afghanere mulighet til å søke toårig oppholdsgrunnlag..
Les mer på NRK


Les mer om:
Mattias Tesfaye, Ritzau, Folketinget

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Danmark, nekter, fler-gifte, opphold
NRK - 10 nov 23 kl. 11:29

Samisk fremmedkriger – gifter seg ved fronten i Ukraina

Den samiske fremmedkrigeren Sandra Andersen Eira, som jobber som soldat i den ukrainske forsvaret, skal gifte seg ved fronten i Øst-Ukraina. Det melder Eira selv i sine sosiale medier. Hennes ektemann er en ukrainsk offiser i den ukrainske marinen.

Klartale - 25 aug 23 kl. 13:33

Danmark vil gjøre dette forbudt

Koranen er islams hellige bok. Den har blitt brent flere ganger i Sverige og Danmark. Dette har ført til stor misnøye i flere muslimske land.

NRK - 06 mar 22 kl. 19:11

Danmark øker forsvarsbudsjettet

Danmark skal øke forsvarsbudsjettet i årene fremover slik at det i år 2033 utgjør 2 prosent av BNP: Det opplyste statsminister Mette Fredriksen da hun søndag la frem et nasjonalt kompromiss om Danmarks sikkerhets- og forsvarspolitikk. Det ble også klart at Danmark 1. juni skal holde folkeavstemning om Danmark skal bli med i EUs forsvarssamarbeid.

Klartale - 08 dec 23 kl. 08:58

Danmark forbyr brenning av Koranen

Politikerne i Danmark forbyr brenning av koraner. Det samme gjelder andre religiøse skrifter. Ingen har lov å brenne dem på offentlig sted.

NRK - 12 aug 21 kl. 15:55

Vi gi opphold til afghanere

Danmark vil innvilge midlertidig opphold til lokalt ansatte afghanere. Finland og Sverige følger etter. 45 afghanere som har arbeidet for danske styrker og den danske ambassaden i Kabul, vil få tilbud om en toårs oppholdstillatelse i Danmark, heter det i en kunngjøring fra det danske utenriksdepartementet.

NRK - 08 nov 21 kl. 20:07

Danmark innfører nye regler

Smitten har økt kraftig de siste ukene i Danmark, og antall innlagte på sykehus er tredoblet på en måned. Derfor foreslår Mette Frederiksen, statsminister i Danmark en rekke nye regler. Blant annet krav om vaksinepass på arrangementer og på serveringssteder.

NRK - 08 nov 21 kl. 20:07

Danmark foreslår nye regler

Smitten har økt kraftig de siste ukene i Danmark, og antall innlagte på sykehus er tredoblet på en måned. Derfor foreslår Mette Frederiksen, statsminister i Danmark, en rekke nye regler. Blant annet krav om vaksinepass på arrangementer og på serveringssteder.

NRK - 08 jun 23 kl. 10:03

Blir TV-serie om Kongeparets kjærlighetshistorie

Kong Harald og dronning Sonjas kamp for å gifte seg med hverandre, blir TV-serie. Sindre Strand Offerdal og Gina Bernhoft Gørvell spiller det unge kronprinsparet. Serien har nylig startet innspilling, og har forventet premiere i 2025, opplyser Viaplay.

Klartale - 13 sep 23 kl. 10:34

Märtha Louise og Durek Verrett skal gifte seg

– Dronningen og jeg gleder oss over at prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett skal gifte seg.Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett skal gifte seg i august 2024. Også kronprinsparet gratulerer:– Vi gratulerer prinsesse Märtha og Durek Verrett med bryllup i august neste år.

NRK - 30 sep 23 kl. 04:47

Norge vil forby søskenbarnekteskap

Regjeringen har sendt ut forslag til ny ekteskapslov. Den foreslår blant annet å gjøre ekteskap mellom søskenbarn forbudt. I dag er det ikke forbudt for fetter og kusine å gifte seg, eller for en onkel å gifte seg med sin niese, eller en tante å gifte seg med sin nevø.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Stavanger Aftenblad: Politiet hentet ut bombeliknende gjenstand på SUS

Tirsdag formiddag landet politihelikopteret med to representanter fra bombegruppen på Stavanger Universitetssykehus. Der har de hentet ut en mulig bombelignende gjenstand (IOD), Stavanger Aftenblad. – Det er ingen dramatikk, sier operasjonsleder til avisen.

NRK - 30 minutter siden

Minst 13 drept i angrep på Gaza

Tirsdag er minst 13 personer drept i israelske angrep på Gazastripen, ifølge palestinske helsemyndigheter. IDF skriver selv på Telegram at de fortsetter kampene i Rafah og sentrum av Gaza. Luftforsvaret har angrepet over 40 mål det siste døgnet, sier de..

NRK - 1 time siden

Russland krev svar om Zelenskyjs fredstoppmøte

Russland må forstå kva president Zelenskyj meiner med omgrepet «fredstoppmøte» før det blir aktuelt å seie ja til ein invitasjon, seier Kremls pressetalsmann Dmitrij Peskov tysdag. President Volodymyr Zelenskyj sa måndag at Russland burde vere til stades under eit neste toppmøte om krigen i Ukraina. Det første vart halde i Sveits i juni, og der deltok ikkje representantar frå Russland eller Kina.

NRK - 1 time siden

Fire ministre går av i Wales

Fire ministre har trukket seg fra den walisiske regjeringen, melder Sky News. Det gjelder Mick Antoniw, Julie James, Lesley Griffiths og Jeremy Miles. På X begrunner de dette med mistillit til sin leder.

NRK - 1 time siden

Tybring-Gjedde har krav på nær en halv million

Den eksluderte Frp-politikeren Christian Tybring-Gjedde har krav på et årlig tilskudd på 472.000 kroner som uavhengig representant, i tillegg til stortingslønna på 1.171.

NRK - 1 time siden

Fare for tordenvær og lyn på Helgeland

Det er fare for tordenvær og mye lyn for store deler av Helgeland i dag. Tordenværet er ventet å starte sent på formiddagen, og øker utover ettermiddagen. Det vil også komme noe kraftige regnbyger.

NRK - 1 time siden

Tre personer pågrepet i grov narkotikasak i Trondheim

Søndag kveld ble tre personer pågrepet og siktet i en grov narkotikasak, melder Adresseavisen. De tre er alle siktet for grov narkotikaovertredelse for oppbevaring av stoffer. Politiet har gjort beslag i saken.

NRK - 3 timer siden

WSJ. Elon Musk vil donere 45 millioner dollar månedlig til Trump-valgkampen

Lørdag meldte Bloomberg at Elon Musk har donert «en betydelig sum» penger til en America PAC, en aksjonsgruppe som driver valgkamp for tidligere president Donald Trump. Ifølge Wall Street Journal vil Musk forplikte seg seg til å gi rundt 45 millioner dollar til aksjonsgruppen hver måned. Det tilsvarer nesten en halv milliard norske kroner.

NRK - 1 time siden

Ny kartlegging av havet rundt Svalbard

Nå skal store områder av havet rundt Svalbard som ikke er kartlagt, bli dokumentert. De allerede dokumenterte områdene er fra 80-tallet, og nå skal Kartverket bruke sommersesongen til å ta nye målinger. Avdelingsdirektør i Kartverket, Gudmund Jønsson sier i en pressemelding at bedre data og sjøkart vil ivareta navigasjonssikkerheten i disse områdene.

NRK - 3 timer siden

Flere drept av militante grupper i Pakistan og India

Det pakistanske militæret melder tirsdag om et angrep mot en militærbase nordvest i landet, skriver Reuters. Åtte av basens sikkerhetspersonell skal ha blitt drept under angrepet, i tillegg til ti militante opprørere. Samtidig er fire indiske soldater drept i et angrep i delstaten Jammu og Kashmir, ifølge den indiske hæren.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com