NRK > Nyheter

Monday, 25 October, 12:36

NRK - 18 sep 21 kl. 13:25

Danmark: Bindende klimamål

Statsminister Mette Frederiksen sier at landbruket i Danmark trenger bindende klimamål for å få ned CO₂-utslippene. – Vi må gjøre mer for klimaet, sa Frederiksen i sin tale på Sosialdemokratenes kongress i Aalborg lørdag. Hun trakk blant annet fram rapportert fra FNs klimapanel IPCC. – Med rapporten fra IPCC er det klart at selv landene som har kommet langt må gjøre mer enn de gjør i dag. Dette gjelder også Danmark, la hun til..
Les mer på NRK


Les mer om:
Mette Frederiksen, Danmark, CO₂, Frederiksen, Sosialdemokratenes, Aalborg, FNs, IPCC

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Danmark, Bindende, klimamål
NRK - 10 okt 21 kl. 03:31

Polen vil følge EU-lover

Polen vil fortsette å respektere EUs bindende lovverk, heter det i en uttalelse fra regjeringen. Dermed går regjeringen mot landets grunnlovsdomstol. Uttalelsen, som lørdag kom fra landets utenriksdepartement, kommer etter massiv kritikk og spørsmål rundt Polens holdning til EUs lovverk.

E24 - 12 okt 21 kl. 18:36

Statsbudsjettet viser at klimamål er utenfor rekkevidde: – Gjenstår et stort gap

Regjeringen innrømmer at klimamålene for 2030 blir vanskelige å nå. – Bevis på at Solbergs klimapolitikk ikke kommer til å sørge for at Norges klimamål innfris, sier Fremtiden i våre hender..

NRK - 03 jun 21 kl. 01:55

Stoltenberg ber om etterforskning

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg ber om en etterforskning av meldinger om at Danmark angivelig skal ha hjulpet USA med å overvåke andre europeiske land. Det var Danmarks Radio (DR) som i helga skrev at amerikansk etterretning har utnyttet et samarbeid med Danmark til å spionere på politikere i Norge, Sverige, Tyskland og Frankrike. Opplysningene stammer fra anonyme kilder.

E24 - 14 jun 21 kl. 16:22

Storebrand bekymret for klimarisiko: Krever at Equinor skjerper klimamålene

Equinor må skjerpe klimamålene sine på tirsdagens kapitalmarkedsdag, mener aksjonær Storebrand. De ber Equinor sette mål for utslippskutt for hele virksomheten på kort og mellomlang sikt..

E24 - 15 jun 21 kl. 12:03

Kritiske til Equinors klimamål: – Har tenkt å fyre opp under klimabålet

Verken SV, Bellona eller Storebrand er fornøyde med at Equinors nye klimamål for 2030 og 2035 åpner for høyere utslipp. – Et godt mål, sier Equinor-sjefen..

Aftenposten - 01 aug 21 kl. 09:39

Fristen for å sende inn nye klimamål er ute. To klimaverstinger har ikke levert.

Fristen for å sende inn nye klimamål er ute. FNs klimasjef er ikke fornøyd..

NRK - 10 aug 21 kl. 09:50

Endrer ikke sine klimamål

Regjeringen i Kina kommer ikke med signaler om skjerpet klimapolitikk etter den nye rapporten fra FNs klimapanel, ifølge nyhetsbyrået AFP. Det kinesiske utenriksdepartementet viser til landets fastsatte klimamål, der de planlegger å stanse utslippsveksten innen 2030 og å bli klimanøytral i 2060. Også Australias statsminister Scott Morrison avviser krav om skjerpet klimapolitikk etter rapporten.

NRK - 22 sep 21 kl. 15:10

Oslo når ikke klimamålene

Oslo bystyre har vedtatt at utslippene av klimagasser i Oslo skal reduseres med 95 prosent i 2030 sammenlignet med 2009. Byrådet er klare på at de ikke kommer til å nå klimamålet, men gjør store grep for å redusere utslipp i årene som kommer. Med dagens kurs kommer Oslo bare rundt halvveis i mål i 2030, skriver Aftenposten..

E24 - 21 okt 21 kl. 07:02

Lover å bli «klimanøytralt» i 2035: Drivstoffkjempe skjerper klimamål

Det svenske drivstoffselskapet Preem fremskynder eget klimamål og lover å være «klimanøytralt» i 2035. – Lurt å gjøre dette fortere, sier Norgessjef Audun Enger-Olsen i Preem..

NRK - 06 aug 21 kl. 16:16

Danmark lemper på skoletiltak

På grunn av den store tilslutningen rundt vaksinasjon av barn mellom 12 og 15 år i Danmark, lemper det danske Sundhedsstyrelsen på koronatiltakene i skoler og andre utdanningsinstitusjoner. Det opplyser Sunhedsstyrelsen i en pressemelding. I praksis betyr det at skolene kan forbli åpne lenger dersom det oppstår smitte, og at hjemmeskole kun innføres ved større smitteutbrudd.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Erklærer unntakstilstand i Sudan

Sudans øverste general, Abdel Fattah al-Burhan, har oppløst overgangsregjeringen og erklært unntakstilstand i Sudan. Uttalelsen kom i en TV-sendt tale mandag ettermiddag, timer etter at militæret pågrep landets statsminister og satte ham i husarrest. Generalen sier han snart vil etablere en «kompetent» regjering..

NRK - 15 minutter siden

Drop-in for influensavaksine

Mange apotek har nå satt i gang drop-in-tilbud for årets influensavaksine. – Sjekk med ditt faste apotek først for bestilling av time, og mange apotek har tilbud om å kjøpe og få satt influensavaksinen på stedet. Dosen koster mellom to og fire hundre kroner, opplyser kommunikasjonssjef Jostein Soldal i Apotekforeningen til NRK.

NRK - 15 minutter siden

Skyter mot demonstranter

Soldater har skutt mot demonstranter i Sudans hovedstad Khartoum som protesterer mot et angivelig militærkupp. Det melder Sudans informasjonsdepartement..

NRK - 1 time siden

Huitfeldt om Sudan: Urovekkende

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) reagerer på meldingene om et forsøk på statskupp i Sudan. – Urovekkende meldinger i dag om et kupp mot Hamdoks regjering, et uakseptabelt forsøk på å hindre overgangen til demokrati. Norge står sammen med folket i Sudan og deres streben etter frihet, fred og rettferdighet, sier Huitfeldt i en melding lagt ut på Twitter.

NRK - 1 time siden

22 millioner afghanere kan sulte

Over 22 millioner afghanere vil lide under akutt matmangel denne vinteren, advarer Verdens matvareprogram (WFP). – Denne vinteren vil millioner av afghanere bli tvunget til å velge mellom migrasjon og sult, med mindre vi klarer å trappe opp den livreddende hjelpen, sier WFP-sjef David Beasley. Krisen i Afghanistan er allerede mer alvorlig enn situasjonen i Jemen og Syria, og bare i Kongo er matsituasjonen verre, får AFP opplyst av FN-kilder..

NRK - 1 time siden

Klimagassrekord i atmosfæren

Konsentrasjonen av drivhusgasser i atmosfæren nådde et rekordnivå i 2020, og økte mer i fjor enn gjennomsnittet det forrige tiåret, ifølge en rapport fra Verdens meteorologiske organisasjon. Utslippene gikk ned med 5,6 i fjor som følge av mindre økonomisk aktivitet på grunn av koronapandemien, men det hadde ingen merkbar effekt på konsentrasjonen av klimagasser i atmosfæren. Det hadde heller ingen merkbar effekt på hvor raskt konsentrasjonen av drivhusgasser øker..

NRK - 1 time siden

Tre personer fra Askøy savnet

Alle de tre som er savnet i Tokagjelet på Kvamskogen er fra Askøy. Askøy kommune satte krisestab søndag kveld og har opprettet et pårørendesenter i Møllesalen i Strusshamn. – Våre varmeste tanker går nå først og fremst til de pårørende.

NRK - 1 time siden

Har funnet båt i Tokagjelet

Politiet i Kvam sier de har funnet en båt etter søk i Tokagjelet. Båten knyttes til hendelsen der. Tre personer er fremdeles savnet..

NRK - 1 time siden

Savnet kvinne funnet

Kvinnen som var savnet fra boligen sin i Larvik, er funnet i god behold. Kvinnen ble funnet ved Lågen, opplyser politiet..

NRK - 1 time siden

Har funnet båt

Politiet i Kvam sier de har funnet en båt etter søk i Tokagjelet..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt