NRK > Nyheter

Saturday, 16 October, 16:13

NRK - 09 sep 21 kl. 07:30

Dømt for rasistiske kommentarer

En 43 år gammel britisk mann ble onsdag dømt til fengsel i 3 måneder og til å gå med fotlenke i 40 uker, for å ha skrevet rasistiske kommentarer på sosiale medier, skriver The Guardian. Han skrev kommentarene etter at England tapte mot Italia i finalen i fotball-EM 11. juli..
Les mer på NRK


Les mer om:
The Guardian, England, Italia, EM

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Dømt, for, rasistiske, kommentarer
NRK - 27 maj 21 kl. 08:09

Rashford utsatt for hets igjen

Manchester United-stjernen Marcus Rashford sier han fikk en haug av rasistiske meldinger rettet mot seg i sosiale medier etter onsdagens finaletap. Rashford hevder at det kom inn minst 70 rasistiske meldinger på hans kontoer i sosiale medier. – For dere som prøver å få meg til å føle meg verre enn jeg allerede gjør: Lykke til med det, skrev Manchester United-profilen på Twitter.

NRK - 15 jul 21 kl. 13:15

BBC: Fire pågrepet for rasisme

Lokalt britisk politi har pågrepet i alt fire personer for rasistiske ytringer i kjølvannet av EM-finalen søndag, melder BBC. Marcus Rashford, Jadon Sancho og Bukayo Saka ble alle utsatt for rasisme i sosiale medier etter at de bommet på sine straffer og England tapte finalen mot Italia. Politiet sier de har identifisert en rekke rasistiske kommentarer, og BBC melder at det er gjort fire pågripelser ulike steder i England.

NRK - 08 sep 21 kl. 06:44

Ansvarlige for egne Facebook-sider

Australias øverste rettsinstans slår fast at landets medier er å regne som utgivere og dermed er ansvarlig for tredjepartsinnlegg på deres Facebook-sider. Dylan Voller, en tidligere varetektsfange ved et ungdomsfengsel i delstaten Northern Territory, tok medieselskapene til retten på grunn av ærekrenkende kommentarer på deres Facebook-sider. Voller saksøkte TV-kanaler og aviser for kommentarer på Facebook-sidene til The Sydney Morning Herald, The Australian, Centralian Advocate, Sky News Australia og The Bolt Report.

VG - 14 jul 21 kl. 13:53

Boris Johnson lover utestengelser for rasistiske meldinger: – Ingen unntak

Rasismedebatten har preget fotballen i kjølvannet av fotball-EM. Nå lover Boris Johnson et strengere regelverk for å utestenge fans som skriver rasistiske meldinger..

Aftenposten - 23 sep 21 kl. 11:56

Viking utestenger supporter for rasistiske tilrop

Etter kampen mellom Viking og Bodø/Glimt fikk Viking melding om en supporter som hadde kommet med rasistiske ytringer..

VG - 12 jul 21 kl. 04:55

19 politibetjenter skadet under EM-bråk i London - Boris Johnson ut mot rasistisk hets

Politiet i London pågrep 49 personer for ulike lovbrudd på finaledagen i fotball-EM, og 19 politifolk ble skadet i møte med voldelige supportere. Etter kampen fikk engelske spillere rasistiske kommentarer på sosiale medier..

VG - 12 jul 21 kl. 04:55

Politikere ut mot rasisme etter EM-finalen: – Burde skamme seg

Engelske spillere fikk rasistiske kommentarer på sosiale medier etter finaletapet. London-ordfører Sadiq Khan ber plattformene ta grep for å fjerne hetsen..

VG - 12 jul 21 kl. 04:55

Prins William ut mot rasisme etter EM-finalen

Engelske spillere fikk rasistiske kommentarer på sosiale medier etter finaletapet. Prins William, Storbritannia statsminister Boris Johnson og London-ordfører Sadiq Khan reagerer sterkt..

VG - 24 maj 21 kl. 14:47

Vurderer etterforskning av hat-kommentarer mot Lan Marie Berg

Den siste tiden har MDG-politiker Lan Marie Berg blitt utsatt for trusler og hat-kommentarer på internett. Nå melder politiet at de kanskje kommer til å starte etterforskning..

Aftenposten - 27 maj 21 kl. 08:22

Rashford utsatt for rasisme etter finaletapet

Manchester United-stjernen Marcus Rashford sier han fikk en haug av rasistiske meldinger rettet mot seg i sosiale medier….

Fler nyheter fra NRK

NRK - 3 minutter siden

– 160 Houthi-krigere drept

Minst 160 opprørere fra den jemenittiske Houthi-bevegelsen er drept i nye kamper sør for Maarib, ifølge den saudiledede koalisjonen som kriger i Jemen. I en uttalelse lørdag sendt ut via Saudi-Arabias statlige nyhetsbyrå, sier koalisjonen at den har gjennomført 32 angrep i løpet av det siste døgnet, og at minst 160 opprørere ble drept. Det melder NTB via AFP.

NRK - 10 minutter siden

Tromsø: Person funnet i havet

En person er funnet i havet utenfore Tromsø sentrum, melder Troms politidistrikt. Nødetatene er på stedet..

NRK - 45 minutter siden

Salah med kunstmål i storseier

Mohamed Salah og Roberto Firmino lekte seg da Liverpool slo Watford 5–0 lørdag ettermiddag. Selv om Firmino leverte hat trick, var det Salah sto for kampens store høydepunkt da han dro av flere Watford-spillere og la ballen i motsatt hjørne til 4–0. – Salah har aldri vært bedre, konstaterte TV 2-kommentator Simen Stamsø-Møller underveis i kampen.

NRK - 1 time siden

Ti arbeidere evakuert fra fabrikk

–Politi og brannmannskap har rykket ut til en brann i et industriområde på Leangen. Det har vært et lite smell og et branntiløp i en ovn. Det er ikke noe dramatikk forsåvidt, ti arbeidere er evakuerte fra fabrikken og ingen er skadd.

NRK - 1 time siden

Må skjule sin samiske side

Nye tall viser at hele tre av fire unge samer opplever diskriminering. Reindriftssamen Jon Nils «Jone» Kappfjell (17) føler at han må tilpasse seg andre, istedenfor at det norske samfunnet tilpasser seg han. Dersom han våger å være seg selv har han opplevd utestenging og å bli stemplet som «samen»..

NRK - 1 time siden

Partane i kulturstreiken møtast

Riksmeklaren har bede partane i kulturstreiken om å kome til ny mekling onsdag neste veke. Streiken er inne i den sjuande veka, og måndag blir 80 nye fagorganiserte tekne ut. Då er totalt 890 arbeidarar i streik.

NRK - 1 time siden

SV åtvarar mot Frp-samarbeid

SV-leiar Audun Lysbakken åtvarar regjeringa mot å søke støtte frå Frp for å få gjennomslag for saker. Senterpartiet utelukkar ikkje eit samarbeid med Frp når regjeringa skal greie ut ulv- og bjørnebestanden. Eit samarbeid med høgresida vil påverke forholdet SV har til regjeringa, seier Lysbakken til NRK..

NRK - 2 timer siden

Namna på dei drepne frigjevne

Politiet offentleggjorde laurdag dei fem som blei drepne på Kongsberg onsdag kveld. – Andréa Meyer (52) – Hanne Merethe Englund (56) – Liv Berit Borge (75) – Gunnar Erling Sauve (75) – Gun Marith Madsen (78).

NRK - 2 timer siden

Svekket hypotese om konvertering

Politiet mener at hypotesen om at den Kongsberg-siktedes omtalte konvertering til islam er svekket. – Hypotesen at han kanskje ikke har gjort dette veldig seriøst, sier politiinspektør Per Thomas Omholt i Sørøst politidistrikt på en pressebrif lørdag ettermiddag..

NRK - 1 time siden

Meiner Kongsberg-sikta handla aleine

Politiet meiner den drapssikta 37-åringen på Kongsberg handla aleine. På ein pressekonferanse laurdag sa politiet at det er ikkje er noko i etterforskinga som tyder på at han har samarbeidd med andre..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt