NRK > Nyheter

Friday, 17 September, 03:13

NRK - 09 jul 21 kl. 20:05

Dømt for machete-angrep

Fem menn er dømt til fengsel etter to voldshendelser på Torshov i Oslo i fjor. I begge episodene ble offeret stukket og hogd med machete. De to hovedgjerningsmennene er dømt til fem og et halvt og tre år og tre måneders fengsel for drapsforsøk og grov kroppsskade. En er dømt for det samme i seks år og fire måneder i en fellesstraff med en tidligere dom. De to andre deltakerne får fengsel i henholdsvis tre år og åtte måneder og tre og et halvt år for medvirkning til grov kroppsskade.
Les mer på NRK


Les mer om:
Torshov, Oslo

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Dømt, for, machete-angrep
NRK - 20 jun 21 kl. 06:40

Jakter 3 menn etter machete-angrep

Politiet i Oslo leter etter tre mulige gjerningsmenn etter at en mann i 20-årene ble alvorlig skadd etter et slagsmål i Møllergata i Oslo natt til søndag. – Vi har ikke pågrepet noen enda. Vi har beskrivelse av tre personer som har vært innblandet der som vi anser som mulig mistenkte, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til NRK.

NRK - 09 jul 21 kl. 20:05

Dømt for machete-angrep i Oslo

Fem menn er dømt til fengsel etter to voldshendelser på Torshov i Oslo i fjor. I begge episodene ble offeret stukket og hogd med machete. De to hovedgjerningsmennene er dømt til fem og et halvt og tre år og tre måneders fengsel for drapsforsøk og grov kroppsskade.

VG - 06 aug 21 kl. 21:11

Tenåringer tiltalt for machete-angrep på Karl Johan

En tenåringsgutt knivstukket med en machete og jaget inn på en butikk. Nå er to jevnaldrende tiltalt for volden..

NRK - 07 maj 21 kl. 12:13

Forbud mot machete i Norge

Regjeringen innfører forbud mot kjøp av machete fra 1. juni. – Dette er et grep i kampen mot gjengkriminalitet og vold og trusler i det offentlige rom, sier justisminister Monica Mæland (H) til Nettavisen..

NRK - 06 jul 21 kl. 01:24

Brødre dømt for machete-ran

To brødre på 16 og 17 år er dømt til fengsel blant annet for et ran med machete mot en mann på Montebello i Oslo, melder TV 2. Den eldste broren fikk fengsel i ett år og tre måneder. 16-åringen fikk et år og fire måneder.

NRK - 11 jul 21 kl. 08:20

Truet folk med machete

Politiet pågrep en mann i 40-årene på Torp i Sandefjord etter at han truet andre med machete i natt. Mannen var beruset og dette skjedde i en privatbolig. Ingen personer ble skadd.

NRK - 16 jul 21 kl. 21:34

Truet med machete

Politiet i Oslo melder på Twitter at de er på Storo, Vitaminveien, etter en melding om at noen kranglet og en involvert hadde dratt fram en formentlig machete og truet med den. Ingen er skadet, og politiet melder at de har kontroll på de involverte..

Aftenposten - 19 jul 21 kl. 10:11

Brødrene ble kjørt rundt med øks og machete. – Ikke slik en institusjon skal fungere, sier Statsforvalteren.

«Ahmed» og «Hamza» ble kjørt rundt i byen av de ansatte på barnevernsinstitusjonen. Med seg hadde de øks og machete..

NRK - 28 jul 21 kl. 19:59

Truet med machete

Flere gutter i alderen 12-14 år ble truet med machete av to gutter på 12 og 13 år ved Ormestad skole i Sandefjord. En av dem hadde også stjålet en sparkesykkel fra en tiåring. De mistenkte guttene er tatt med til barnevernsvakta, melder politiet..

NRK - 06 aug 21 kl. 22:39

Leter etter mann med machete

Politiet er ute med flere patruljer ved Solakrossen på Sola der de søker etter en mannsperson som skal ha opptrådt truende med en machete, melder politiet i Sør- Vest på Twitter..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Sanksjoner mot kuppmakere

Den vestafrikanske samarbeidsorganisasjonen Ecowas innfører sanksjoner mot Guinea og landets kuppmakere, og krever at de utsteder valg innen et halvt år. Ecowas fryser midler tilhørende kuppmakerne og deres familiemedlemmer, og gir dem samtidig reiseforbud. Kuppmakeren Mamady Doumbouya tok makten i Guinea 5.

NRK - 1 time siden

Franskmann tiltalt i folkemord

En franskmann i 70-årene er tiltalt for å ha vært involvert i folkemordet i Rwanda i 1994, opplyser franske antiterrormyndigheter. Mannen, Isaak Kamali, ble født i Rwanda, men har siden fått fransk statsborgerskap. Han har vært på radaren til de franske myndighetene siden 2009, og tiltales nå for folkemord og forbrytelser mot menneskeheten.

NRK - 1 time siden

To menn siktet for drap på reporter

To menn er siktet for drapet på den nordirske journalisten Lyra McKee, som ble skutt og drept da hun dekket opptøyer i Derry i 2019. 29 år gamle McKee var ansett som en av Nord-Irlands mest lovende journalister, skriver The Guardian. Ekstremistgruppen New IRA påtok seg ansvaret for drapet, melder NTB.

NRK - 2 timer siden

3000 helsearbeidere suspendert

Frankrike har suspendert 3000 helsearbeidere uten lønn for å ha nektet å la seg vaksinere mot koronaviruset. Helseminister, Olivier Véran, opplyser at helsearbeidere har blitt varslet skriftlig før regjeringen fastsatte fristen om å ha minst en dose. I juli fortalte president Emmanuel Macron personal på sykehus, alders- og omsorgsboliger og ansatte i brannvesenet at de hadde frem til 15.

NRK - 2 timer siden

«Ny» tegning av Van Gogh oppdaget

En blyanttegning av en eldre mann, som sitter med hode i hendene, har blitt identifisert som et verk av Vincent van Gogh, skriver The Guardian.Tegningen har vært i privat eierskap siden 1910, og vises nå frem på et museum i Amsterdam. Seniorforsker ved Van Gogh museet i Amsterdam sier det er en spektakulær oppdagelse fra den tiden kunstneren bodde i Haag.

NRK - 2 timer siden

Beboere evakuert fra blokk

Beboere fra en blokk i Strømmen ble evakuert på grunn røykutvikling fra en leilighet. Brannvesenet har kontroll på det hele, melder politiet i Øst på Twitter..

NRK - 2 timer siden

Alt vel med romturistene

Alt er vel med de fire sivile romturistene som onsdag ble skutt opp fra Florida med en Falcon 9-rakett fra SpaceX, ifølge selskapet. Mannskapet er «friske, fornøyde og hviler», heter det i en uttalelse torsdag, den første siden avreisen fra Cape Canaveral kvelden i forveien. De fire amerikanerne har «reist 5,5 ganger rundt jorden, fullført den første runden med vitenskapelige undersøkelser, og nytt et par måltider» før de gikk til sengs, heter det videre.

NRK - 3 timer siden

982 nye koronasmittede siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 982 koronasmittede i Norge. Det er 647 færre enn samme dag i forrige uke. De siste sju dagene er det i snitt registrert 1.

NRK - 3 timer siden

Fordømmer deflin-drapene

Regin Jacobsen som er laksedirektør på Færøyene fordømmer drapet på over 1400 delfiner som fant sted sist søndag, skriver DR. Han understreker at selskapet hans, som selger oppdrettslaks til hele verden, ikke hadde noe med hendelsen søndag å gjøre. Men opplever at bildene av slaktede delfiner som har gått verden rundt er et økende press.

NRK - 4 timer siden

Holder testament hemmelig i 90 år

En domstol har bestemt at avdøde prins Philips testamente skal forsegles for offentligheten i 90 år for å beskytte verdigheten til hans kone dronning Elizabeth. Testamenter er vanligvis offentlige dokumenter i Storbritannia, men det gjelder altså ikke prins Philips. Det forsegles etter pålegg fra High Court i London, noe som er kutyme for kongefamiliens testamenter.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt