NRK > Nyheter

Saturday, 02 December, 13:40

NRK - 05 sep 23 kl. 16:26

Dødstallene stiger etter demonstrasjon i Kongo

Minst 56 mennesker ble drept under en demonstrasjon mot FNs fredsbevarende styrke i Kongo (MONUSCO) onsdag i forrige uke. Styrken har siden i fjor blitt gjenstand for protester flere ganger fordi de ikke makter å beskytte sivilbefolkningen mot voldelige militser. Kongos generaladvokat Michel Kashil opplyste tirsdag at seks regjeringssoldater er siktet for medvirkning til drap på demonstranter i forbindelse med protestene. Onsdag ble det i utgangspunktet holdt en fredelig demonstrasjon utenfor Monusco-hovedkvarteret i Goma, men situasjonen tilspisset raskt. Tallene på døde har blitt oppjustert flere ganger..
Les mer på NRK


Les mer om:
FNs, Kongo, Monusco, Michel Kashil, Goma

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Dødstallene, stiger, etter, demonstrasjoni , Kongo
NRK - 31 aug 23 kl. 15:09

48 drept i demonstrasjon mot FN i Kongo

Minst 48 ble drept da myndighetene i Kongo slo ned en anti-FN demonstrasjon i Kongo. Det melder nyhetsbyrået AFP. Demonstrasjonene fant sted onsdag i byen Goma.

NRK - 17 jun 23 kl. 21:28

Dødstallene stiger etter flomkatastrofen i Ukraina

Det er 11 dager siden Kakhovka-demningen i Ukraina brast og dødstallene etter flommen som fulgte stiger fremdeles. Fra ukrainsk side oppgis det nå at 16 personer er bekreftet omkommet, mens 31 fremdeles er savnet. I de russisk-okkuperte områdene skal 29 personer ha mistet livet.

NRK - 06 aug 23 kl. 17:31

Dødstallene stiger etter togulykke i Pakistan: Minst 30 døde

Dødstallene fortsetter å stige etter togulykken idet sørlige Pakistan. Minst 30 mennesker er drept og 100 skadet. Det har en talsmann for politiet bekreftet, ifølge BBC.

NRK - 30 okt 23 kl. 02:39

Dødstallene etter orkanen i Mexico stiger

Dødstallene etter orkanen «Otis», som rammet kysten av Mexico sist onsdag, har steget til minst 48 personer. De fleste av de omkomne er fra byen Acapulco, opplyste meksikanske myndigheter søndag, melder nyhetsbyrået AP. «Otis» var en av de kraftigste stormene som har truffet landet og forårsaket også store materielle ødeleggelser.

NRK - 03 jun 23 kl. 16:04

Fosen-demonstrasjon i Tromsø

Lørdag møtte flere opp til Fosen-demonstrasjon i Tromsø. I dag er det 600 dager siden Høyesterett slo fast av vindkraftanleggene Forsen i Trøndelag strider med urfolksrettigheter. Nestleder i Tromsø Sameforening, Helene Juna Olsen, var også der.

NRK - 30 sep 23 kl. 09:15

Tyrkia fornærmet av demonstrasjon i Stockholm

Tyrkiske myndigheter fordømmer en demonstrasjon som ble avholdt utenfor landets ambassade i Stockholm fredag, melder Aftonbladet. – Det tyrkiske folket forventer at Sverige forebygger systematiske fornærmelser av våre valgte ledere, samt pågående terrorpropaganda, skriver Tyrkias utenriksdepartement i en uttalelse. Demonstrantene kritiserte blant annet president Erdogan.

NRK - 08 nov 23 kl. 12:42

Storbritannias regjering ber politiet avlyse demonstrasjon

Det britiske politiet er under økende press fra den britiske regjeringen, som vil at en pro-palestinsk demonstrasjon skal avlyses. Demonstrasjonen lørdag er planlagt samme dag som Storbritannia markerer slutten på andre verdenskrig og hedrer sine falne i alle konflikter siden 1914. Statsminister Rishi Sunak har uttalt at protesten mot Israel-Hamas krigen derfor er «provoserende og respektløs».

NRK - 24 nov 23 kl. 05:07

Fraråder felles demonstrasjon mot krigen i Gaza

Politiet fraråder Skien kommune å arrangere en felles demonstrasjon mot krigen i Gaza. Initiativet til en slik markering kommer fra Arbeiderpartiet i Skien. Leder for politiet i Telemark, Dag Størksen, sier erfaring viser at en slik felles demonstrasjon med både palestinere og Israelvenner kan medføre en sikkerhetsrisiko.

NRK - 13 okt 23 kl. 15:25

Dødstallene stiger – 1799 palestinere drept

I en oppdatering fredag ettermiddag har dødstallene i Gaza steget til 1799, ifølge palestinske helsemyndigheter. Det melder Reuters. Antall sårede palestinere siden lørdag har også gått opp til 6388.

NRK - 18 okt 23 kl. 09:00

Israel: Beskylder Hamas for å overdrive dødstallene etter sykehusangrepet

Israels militære beskylder Hamas for å overdrive dødstallene etter sykehusangrepet i Gaza. Det skriver Reuters. 500 sivile skal ha blitt drept i angrepet på Al-Ahli-sykehuset i Gaza.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Iran: To i den iranske Revolusjonsgarden er drept av israelske angrep

Statlig media i Iran melder at to soldater i den iranske Revolusjonsgarden er drept etter et israelsk angrep i Syria. Det skriver flere nyhetsbyråer. Israel har startet hundrevis av luftangrep mot sin nordlige nabo siden Syrias borgerkrig startet i 2011.

NRK - 45 minutter siden

Raid mot skeive klubber i Russland

Fredag kveld stormet politiet minst fire skeive klubber i Moskva, og en badstue for homofile menn. Politiet skal ha fotograferte pass og andre identitetspapirer til de som var til stede. Noen forklarte også at de skal ha måttet kle av seg.

NRK - 1 time siden

Reuters: Nye hjelpesendinger på vei til Gazastripen

De første lastebilene med nødhjelp er på vei til Gazastripen siden våpenhvilen i området kollapset, opplyser kilder i Røde Halvmåne. Det er nyhetsbyrået Reuters som har snakket med kildene i hjelpeorganisasjonen. Lastebilene skal lørdag ha passert den egyptiske siden av grenseovergangen Rafah, før de skal undersøkes.

NRK - 1 time siden

Ingen flyvninger på flyplassen i München før søndag

På grunn av det fortsatt store snøfallet vil det trolig ikke være flytrafikk før klokken 06.00 søndag, skriver flyplassen i München på sine nettsider. – Passasjerer anbefales på det sterkeste å ikke reise til flyplassen i dag og sjekke statusen til flyet med flyselskapet før de reiser til flyplassen i morgen, informerer flyplassen..

NRK - 1 time siden

Person bekreftet død etter brann i Halden

Personen som ble hentet ut fra boligen som brant i Halden ved 9-tiden lørdag er bekreftet omkommet. – Dette skal være en mann i 60-årene. Pårørende er varslet, skriver Øst politidistrikt på X..

NRK - 2 timer siden

Gult farevarsel for snø i Rogaland

Meteorologisk institutt varsler store snømengder i Rogaland det neste døgnet. I den forbindelse har de sendt ut gult farevarsel. – Fra lørdag ettermiddag til søndag formiddag ventes det rundt 10–20 centimeter snø, skriver instituttet på X.

NRK - 1 time siden

Bevaring av skog og hav i sentrum

Statsminister Jonas Gahr Støre deltar på klimatoppmøtet i Dubai sammen med stats- og regjeringssjefer fra Brasil, Frankrike, Tonga, Ghana og Indonesia. Der fremhevet Støre viktigheten av en global innsats for å ta vare på skog og hav, skriver regjeringen i en pressemelding. – Vi når ikke klimamålene uten å ta vare på naturen.

NRK - 2 timer siden

Vatikanet oppfordrer verdens land til gjennombrudd på klimatoppmøtet

Pave Frans oppfordrer landene på FNs klimatoppmøte til å komme med et gjennombrudd som vil muliggjøre framskritt. Paven uttrykker uro knyttet til hvordan verdens land skal takle den stigende globale temperaturen. – Brødre og søstre, det er essensielt at det blir et gjennombrudd som ikke er en delvis endring av kursen, men heller en ny måte å gjøre fremskritt på sammen, sa kardinal Pietro Parolin ved Vatikanets sekretariat på klimatoppmøtet på vegne av paven lørdag.

NRK - 2 timer siden

Skulle hindre at brannen spredte seg – fant hasjplantasje

Da politiet skulle evakuere nabohuset til et brennende hus i Malvik fant de en hasjplantasje. Rundt halv 11 lørdag formiddag ble det bekreftet at en person omkom i brannen. – Brannvesenet tok seg inn i et av nabohusene og gjorde funn av det som kan virke som en hasjplantasje, sier politioverbetjent Hans Christian Storset Jannisson.

NRK - 2 timer siden

E24: Dyrevernere har lånt ut millioner i gråmarkedet

Dyrebeskyttelsen Bergen har gitt kortsiktige lån til folk som ikke får lån i en vanlig bank, på grunn av betalingsanmerkninger og misligholdt gjeld, skriver E24. Avisen har avdekket at dyrevernsorganisasjonen siden 2013 har drevet med utlån av penger i gråmarkedet, der private låner av hverandre utenfor det regulerte banksystemet. Renten på lånene har «for det meste» vært 13 prosent, ifølge et dokument fra Stiftelsestilsynet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com