NRK > Nyheter

Thursday, 28 September, 09:12

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Dømt til tvungent psykisk helsevern

59-åringen som i mai drepte sin egen mor med hagle i Lyngdal, er dømt til tvungent psykisk helsevern. Retten mener at det er stor gjentakelsesfare. – Det er snakk om en svært alvorlig handling, drap begått med hagle, står det i dommen fra Agder tingrett, ifølge Fædrelandsvennen. Det var 5. mai i år at 59-åringen skjøt sin 88 år gamle mor med hagle på badet i deres felles hjem i Lyngdal.
Les mer på NRK


Les mer om:
Lyngdal, Agder, Fædrelandsvennen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Dømt, til, tvungent, psykisk, helsevern
NRK - 19 maj 23 kl. 11:27

Ikke tvungent psykisk helsevern for drapstrusler på SMS

En psykisk syk mann som hadde sendt rundt 2400 sms-er med blant annet draps- og voldstrusler, kan ikke dømmes til tvungent psykisk helsevern, sier Høyesterett. – I vår sak er det ikke bevismessig grunnlag for at A, dersom han ikke er underlagt tvang, vil begå mer alvorlige handlinger enn de som er omhandlet i tiltalebeslutningen, står det i dommen fra Høyesterett som kom denne uken. En psykisk syk og utilregnelig mann hadde over en periode på to år sendt rundt 2400 tekstmeldinger med blant annet trusler om drap og vold til en kvinne som hadde vært lærer for hans tidligere ektefelle.

Klartale - 07 jun 22 kl. 13:38

Aktor ber om at Espen Andersen Bråthen dømmes til tvungent psykisk helsevern

– Vi har å gjøre med en syk person. En person som ikke føler skyld. Det sa Andreas Christiansen.

NRK - 18 aug 23 kl. 15:28

Sigrid Giskegjerde Schjetnes drapsmann holdes i tvungent psykisk helsevern

Mannen i 40-årene som drepte Sigrid Giskegjerde Schjetne i 2012, er dømt i Møre og Romsdal tingrett til fortsatt tvungent psykisk helsevern. Mannen samtykket til forlengelsen av tvungent psykisk helsevern da saken gikk i tingretten mandag denne uken. Det er tredje gang helsevernet blir forlenget etter at mannen i 2014 ble dømt for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne i Borgarting lagmannsrett.

NRK - 02 nov 22 kl. 10:04

Vollen-drapet: Aktor varsler påstand om overføring til psykisk helsevern

Det vil bli tatt forbehold om at det legges ned påstand om overføring til tvungent psykisk helsevern for den tiltalte i Vollen-saken, varsler aktor. Åtte år etter at Anna Kristin Gillebo Backlund ble drept på jobb i 2014 på en barnevernsinstitusjon i Asker, er det nå full enighet om at den da 15-årige jenta som gjorde det, må ha vært psykotisk og dermed ikke tilregnelig. Det er bakgrunnen for at den gjenopptatte saken nå er oppe for retten igjen.

Klartale - 24 jun 22 kl. 12:42

Forsvarer sier at Bråthen har akseptert dommen

38 år gamle Espen Andersen Bråthen er dømt for til tvungent psykisk helsevern. Det ble bestemt fredag. Han er dømt i det som blir kalt Kongsberg-drapene.

Klartale - 11 okt 21 kl. 09:38

Brølte for psykisk helse

Søndag var Verdensdagen for psykisk helse. Verdens-organisasjonen FN markerer dagen i hele verden hvert år. I år var temaet livet under og etter en pandemi.

NRK - 31 maj 23 kl. 12:04

Dømt til fortsatt tvungent psykisk helsevern

Mannen som er dømt for drapet på kunstner og kaféeier Mona Nordås på Evanger i 2016, må fortsatt være under tvungent psykisk helsevern. Det slår Søndre Østfold tingrett fast i en ny dom. Mannen mener selv at han er frisk, men dette er retten uenig i.

NRK - 14 sep 22 kl. 09:32

Mann dømt til tvungent psykisk helsevern for knivdrap

En 57 år gammel mann er dømt til tvungent psykisk helsevern for drapet på Stig Ola Westgård i Trondheim i mai i fjor. Det skriver Adresseavisen. 57-åringen nektet straffskyld da saken var oppe i Sør-Trøndelag tingrett for knappe to uker siden.

NRK - 07 sep 22 kl. 10:36

Aktor varsler om tvungent psykisk helsevern for Tor Kjærviks drapssiktede sønn

Aktor mener tingretten må konkludere med at Tor Kjærviks sønn var psykotisk da han drepte faren og vil dømme ham til overføring til tvungent psykisk helsevern. Statsadvokat Sturla Henriksbø har før og gjennom hele rettssaken holdt det åpent om den 37 år gamle sønnen til Kjærvik bør vurderes som utilregnelig. Da han startet sin prosedyre i Romerike og Glåmdal tingrett onsdag, varslet imidlertid Henriksbø at han vil be domstolen om å kjenne den tiltalte for utilregnelig – I denne saken har tiltalte forklart i retten om psykisk sykdom og psykoseutvikling som peker mot at han var psykotisk på handlingstiden, sa statsadvokaten.

Klartale - 23 jan 23 kl. 13:54

Kutter i tilbudet til psykisk syke barn i Oslo

Ingvild Kjerkol sier psykisk helse skal prioriteres. Hun er helse- og omsorgsminister. – Jeg ber sykehusene forsøke å skjerme tilbudet innen psykisk helsevern, sa Kjerkol i årets tale til sykehus.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Ny rapport: 10 prosent av isbreene i Sveits borte på to år

10 prosent av isbreene i Sveits har smeltet bort i løpet av de siste to årene. Det går frem av en ny rapport fra Det sveitsiske vitenskapsakademiet, melder AFP. 6 prosent av breene forsvant i 2022 og ytterligere 4 prosent er blitt borte i løpet årets sommer.

NRK - 5 minutter siden

Ordfører om dobbeltdrap: – Dypt tragisk

– Det var en trist og dypt tragisk beskjed å få. Det allttid ille med drap, men det er spesielt ille når det er barn involvert. Dette rammer en familie, skole og skoleklasse, sier Kristiansands ordfører Jan Oddvar Skisland.

NRK - 30 minutter siden

Separatistleder: Utbryterrepublikken Karabakh vil slutte å eksistere

Utbryterrepublikken Nagorno-Karabakh vil slutte å eksistere 1. januar 2024. Da vil også alle statlige institusjoner i regionen bli lagt ned.

NRK - 30 minutter siden

Regjeringen vil styrke grønn omstilling med 15 milliarder

Regjeringen foreslår å styrke virkemidlene for grønn omstilling på 15 milliarder kroner. Det skal skje gjennom en kombinasjon av egenkapital, garantier, lån og tilskudd. Det sa stasminister Jonas Gahr Støre på en pressekonferanse torsdag.

NRK - 1 time siden

Ni år gammel gutt påkjørt av bil

Politiet har rykket ut etter melding om at en ni år gammel gutt på sykkel er påkjørt av en bil. Påkjørselen har skjedd i Hillevågsveien i Stavanger. Gutten fremstår som lettere skadd.

NRK - 1 time siden

Ukraina hevder å ha skutt ned nær samtlige russiske droner

Ukrainske styrker skjøt ned 34 av 44 russiske droner i et større droneangrep natt til torsdag, hevder det ukrainske luftforsvaret. Dronene ble oppdaget langs svartehavskysten og lenger inn i landet, opplyser talsperson for Ukrainas sørlige militærkommando, Nataliya Gumenijuk. – Russland stopper ikke presset og jakten på nye taktikker, nemlig bruk av masseangrep.

NRK - 1 time siden

September den dødeligste måneden i Sverige

11 personer er drept med skytevåren i Sverige i løpet av september måned. Det gjør september til den dødeligste måneden i Sverige siden politiet begynte å føre statistikk i 2016, skriver SVT. De to siste skytedrapene skjedde onsdag kveld og natt til torsdag.

NRK - 1 time siden

Mindreårig gutt påkjørt av bil

Politiet har rykket ut etter melding om at en mindreårig gutt på sykkel er påkjørt av en bil. Påkjørselen har skjedd i Hillevågsveien i Stavanger. Gutten fremstår som lettere skadd.

NRK - 1 time siden

Se politisk kvarter kl 07.45


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com