NRK > Nyheter

Friday, 02 December, 06:44

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Dømt til tvungent psykisk helsevern

59-åringen som i mai drepte sin egen mor med hagle i Lyngdal, er dømt til tvungent psykisk helsevern. Retten mener at det er stor gjentakelsesfare. – Det er snakk om en svært alvorlig handling, drap begått med hagle, står det i dommen fra Agder tingrett, ifølge Fædrelandsvennen. Det var 5. mai i år at 59-åringen skjøt sin 88 år gamle mor med hagle på badet i deres felles hjem i Lyngdal.
Les mer på NRK


Les mer om:
Lyngdal, Agder, Fædrelandsvennen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Dømt, til, tvungent, psykisk, helsevern
Klartale - 07 jun 22 kl. 13:38

Aktor ber om at Espen Andersen Bråthen dømmes til tvungent psykisk helsevern

– Vi har å gjøre med en syk person. En person som ikke føler skyld. Det sa Andreas Christiansen.

NRK - 02 nov 22 kl. 10:04

Vollen-drapet: Aktor varsler påstand om overføring til psykisk helsevern

Det vil bli tatt forbehold om at det legges ned påstand om overføring til tvungent psykisk helsevern for den tiltalte i Vollen-saken, varsler aktor. Åtte år etter at Anna Kristin Gillebo Backlund ble drept på jobb i 2014 på en barnevernsinstitusjon i Asker, er det nå full enighet om at den da 15-årige jenta som gjorde det, må ha vært psykotisk og dermed ikke tilregnelig. Det er bakgrunnen for at den gjenopptatte saken nå er oppe for retten igjen.

Klartale - 24 jun 22 kl. 12:42

Forsvarer sier at Bråthen har akseptert dommen

38 år gamle Espen Andersen Bråthen er dømt for til tvungent psykisk helsevern. Det ble bestemt fredag. Han er dømt i det som blir kalt Kongsberg-drapene.

Klartale - 11 okt 21 kl. 09:38

Brølte for psykisk helse

Søndag var Verdensdagen for psykisk helse. Verdens-organisasjonen FN markerer dagen i hele verden hvert år. I år var temaet livet under og etter en pandemi.

NRK - 14 sep 22 kl. 09:32

Mann dømt til tvungent psykisk helsevern for knivdrap

En 57 år gammel mann er dømt til tvungent psykisk helsevern for drapet på Stig Ola Westgård i Trondheim i mai i fjor. Det skriver Adresseavisen. 57-åringen nektet straffskyld da saken var oppe i Sør-Trøndelag tingrett for knappe to uker siden.

NRK - 07 sep 22 kl. 10:36

Aktor varsler om tvungent psykisk helsevern for Tor Kjærviks drapssiktede sønn

Aktor mener tingretten må konkludere med at Tor Kjærviks sønn var psykotisk da han drepte faren og vil dømme ham til overføring til tvungent psykisk helsevern. Statsadvokat Sturla Henriksbø har før og gjennom hele rettssaken holdt det åpent om den 37 år gamle sønnen til Kjærvik bør vurderes som utilregnelig. Da han startet sin prosedyre i Romerike og Glåmdal tingrett onsdag, varslet imidlertid Henriksbø at han vil be domstolen om å kjenne den tiltalte for utilregnelig – I denne saken har tiltalte forklart i retten om psykisk sykdom og psykoseutvikling som peker mot at han var psykotisk på handlingstiden, sa statsadvokaten.

NRK - 30 mar 22 kl. 10:56

Skal avgjøre oppheving av psykisk vern

5. og 6. mai skal Borgarting lagmannsrett avgjøre om mannen fra Hallingdal som ble dømt for drapet på en kamerat på Halloweenkvelden i 2011, kan slippes fri.

Klartale - 22 apr 22 kl. 08:28

Mann truet kongen – Høyesterett skal behandle saken

En mann truet med å drepe kongen. Han ble dømt til tvungent psykisk helsevern i fjor. Trusselen var noe av det han ble dømt for.

Klartale - 08 okt 21 kl. 16:15

Vil gi gratis psykisk helsehjelp til unge

Alle til og med 25 år skal få gratis psykisk helsehjelp. Det har Arbeiderpartiet (Ap) og Senterpartiet (Sp) nå lovet. Skolehelse-tjenesten skal også styrkes.

NRK - 06 okt 22 kl. 10:46

Styrker feltet for rus og psykisk helse med 300 millioner kroner

300 millioner kroner skal gå til styrket innsats på feltene rus og psykisk helse. Halvparten går til styrking av nye tiltak til psykisk helse og rus i skolehelsetjenesten og ved helsestasjoner. Den andre halvparten går til spesialisthelsetjenesten ved sykehusene.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Ukraina: 13.000 drepte i krigen

Rådgiveren til president Zelenskyj i Ukraina sier de antar opptil 13.000 soldater er drept i krigen mot Russland. – Offisielle vurderinger er på mellom 10.

NRK - 30 minutter siden

Kanye West kasta ut fra Twitter - igjen

Twitter-eier Elon Musk sier at rapperen Kanye West igjen har brutt Twitters regler om oppfordring til vold, og at kontoen hans igjen vil bli stengt. West har de siste dagene kommet med en rekke jødefiendtlige uttalelser og han har rost Adolf Hitler for effektive oppfinnelser, og sagt rett ut at han liker Hitler. Kanye West, som nå kaller seg Ye, har de siste ukene kommet med en rekke grove antisemittiske uttalelser, blant annet hos Tucker Carlson på Fox News og hos konspirasjonsteoretikeren Alex Jones på Infowars.

NRK - 1 time siden

Equinor vil bore 25 letebrønner i 2023

Letesjefen i Equinor beroliger bekymrede oljetilhengere. – Vi fortsetter med aktiv leting på sokkelen i mange år fremover, sier Jez Averty, ansvarlig for leting på norsk sokkel for Equinor, til Stavanger Aftenblad. Tirsdag kom nyheten om at regjeringen sammen med SV dropper 26.

NRK - 1 time siden

Mindre til vedlikehold av kirker

I regjeringens budsjettavtale med SV blir det satt av 40 millioner kroner til vedlikehold av verneverdige og fredede kirkebygg. Altfor lite, mener kirkefolk. Arbeiderpartiet og Senterpartiet foreslo opprinnelig omkring 49 millioner til kirkebygg i forslaget til statsbudsjett for 2023.

NRK - 1 time siden

Fylkesnes sier nei til lederjobben i SV

SV-nestleder Torgeir Knag Fylkesnes sier han stiller seg på sidelinjen når partiet nå jakter på ny partileder. Bare en ekstraordinær situasjon, som at ingen andre kandidater melder seg på, kan gjøre ham aktuell for ledervervet, sier han til Klassekampen..

NRK - 1 time siden

Blodige kamper i Bakhmut i Ukraina

Russerne har i de siste dagene hatt litt fremgang ved den ukrainske byen Bakhmut. Kampen om byen har pågått i flere måneder. Den er spesielt blodig og spesielt gjørmete.

NRK - 1 time siden

Norsk strømhjelp til Ukraina

Kraftbransjen i Norge sender reservedeler og utstyr som kan være med på å gi ukrainere strømmen tilbake. Russiske angrep har ødelagt mye av strømforsyningen i Ukraina de siste ukene, og mange frykter en kald vinter. Daglig leder Johannes Bergum i nettselskapet Vevig gir bort både biler og verktøy, forteller han til NRK..

NRK - 1 time siden

Vil ha null-visjon for druktning

Snart dør like mange av drukning i Norge som det gjør i trafikken. Så langt i år har 86 personer druknet, viser tall fra Redningsselskapet. I går fortalte Statens vegvesen at trafikken har krevd 111 liv så langt i år.

NRK - 1 time siden

Streik blant ingeniørene avverget på overtid

Nito og NHO ble enige fem timer på overtid i meklingen natt til fredag, melder NTB. Dermed blir det ikke streik blant norske ingeniører. – I meklingen mellom Nito og NHO vedrørende Nito-overenskomsten, nådde partene – med riksmekler Mats Rulands mellomkomst – fram til en forhandlingsløsning.

NRK - 1 time siden

Ukraina stopper russisk-tilknyttede kirker

Ukraina skal legge begrensninger på virksomheten til religiøse organisasjoner med tilknytning til Russland, sier president Volodymyr Zelenskyj. I sin daglige kveldstale torsdag sa Zelenskyj at det er sendt et forslag til nasjonalforsamlingen om å forby virksomheten til slike religiøse organisasjoner. Han sa også at etterretningen bør trappe opp arbeidet med å avdekke og stanse russisk infiltrering i religiøse rom i Ukraina.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com