NRK > Nyheter

Monday, 26 September, 01:55

NRK - I førrgår: 22:45

Dødstallene etter ebolautbrudd i Uganda stiger

Totalt elleve personer har mistet livet etter å ha blitt smittet av ebolaviruset i Uganda, opplyser myndighetene fredag. I tillegg er ytterligere elleve andre personer smittet av viruset, ifølge helsedepartementet. Tidligere fredag ​​sa myndighetene ved brann personer hadde mistet livet. Det første dødsfallet forårsaket av viruset siden 2019, ble rapportert tirsdag. (NTB).
Les mer på NRK


Les mer om:
Uganda, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Dødstallene, etter, ebolautbruddi , Uganda, stiger
Klartale - 27 aug 22 kl. 06:30

Mennesker får det bedre og dyr lider

Folk i Afrika skal få det bedre. De skal leve med høyere standard. Det er noe regjeringene kjemper for.

Klartale - 02 aug 22 kl. 07:00

Konkurrerer om være Afrikas beste venn

Flere politikere har reist fra land til land i Afrika den siste tiden. De prøver å samle støtte til sitt syn på verden. Spesielt når det gjelder krigen i Ukraina.

NRK - 21 sep 22 kl. 23:09

Kaller hjem norske studenter etter ebolautbrudd

Etter ebolautbruddet i Uganda jobber Universitetet i Bergen med å kalle hjem 15 studenter på et sykehus i hovedstaden Kampala. WHO og myndighetene i Uganda bekrefter et pågående ebola-utbrot i landet. De norske medisinstudentene er for tiden i praksis ved et sykehus i landet..

NRK - 07 sep 22 kl. 11:15

Minst 15 døde etter jordskred i Uganda

Et jordskred utløst av kraftig regn i et avsidesliggende distrikt sørvest i Uganda har tatt livet av minst 15 mennesker, ifølge Røde Kors. Røde Kors har kalt raset en katastrofe, og opplyser at de fleste omkomne er mødre og barn. Jordskredet skjedde i Kasese-distriktet i Uganda, nær grensen til Kongo, et distrikt som flere ganger tidligere har vært utsatt for dødelige gjørmeskred i monsuntiden..

NRK - I førrgår: 16:32

Fire eboladødsfall i Uganda

Totalt fire personer har mistet livet etter å ha blitt smittet av ebolaviruset i Uganda, opplyser myndighetene fredag. – Tre nye dødsfall har blitt registrert, sa helsedepartementet i en uttalelse. Det første dødsfallet forårsaket av viruset siden 2019, ble rapportert tirsdag.

NRK - 19 aug 22 kl. 15:54

WHO anbefaler to ebolabehandlinger

Verdens helseorganisasjon (WHO) sier to eksisterende behandlinger mot ebola reduserer dødeligheten drastisk og bør gis til alle som blir syke med viruset. De to medikamentene bør gis til personer i alle aldre som blir ebolasyke. Viruset fører ofte til feber og store blødninger og har ofte dødelig utgang.

Aftenposten - 30 jul 22 kl. 09:47

Minst 25 døde i storflom. – Dødstallene kommer til å stige betraktelig.

– Dødstallene kommer til å stige betraktelig, sier guvernør i Kentucky..

VG - 07 aug 22 kl. 16:51

Dødstallene stiger i forkant av våpenhvile: – Alt blir verre

Det har vært en helg med harde kamper i Gaza. Søndag skal det derimot være enighet om våpenhvile fra klokken 19.00 norsk tid – samtidig stiger dødstallene..

Klartale - 25 jul 22 kl. 10:12

Ingebrigtsen var klart best da han sikret seg VM-gull

Jakob Ingebrigten løp fram og tok ledelsen mot slutten av løpet. Så brukte han kreftene på å få avstand til konkurrentene. Da hadde ingen sjanse til å følge 21-åringen fra Norge, og han sikret seg sitt første gull i verdens-mesterskapet (VM).

Klartale - 04 jun 22 kl. 06:00

Dette er verdens glemte kriser

Ny rapport har rangert verdens ti mest glemte kriser med folk på flukt. Kongo er på toppen av lista, mens Burkina Faso, Kamerun, Sør-Sudan, Tsjad, Sudan, Nigeria, Burundi og Etiopia følger etter. Det er organisasjonen Flyktninghjelpen som har laget rapporten.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Kvinne mistet livet i stormen «Fiona» i Canada

En 73 år gammel kvinne døde i stormen «Fiona» som rammet byen Port aux Basques i Canada i helgen. Kvinnen ble sist sett i hjemmet sitt før en bølge traff huset og rev bort en del av kjelleren, opplyste politiet. Uværet førte til store ødeleggelser flere steder.

NRK - 1 time siden

USA advarer Russland

USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan sier at USA vil reagere kraftig dersom Russland bruker atomvåpen. Noe Russlands president tidligere har truet med. – Vi har vært tydelige.

NRK - 1 time siden

Tiende kveld med demonstrasjoner i Iran

Demonstrasjonene som startet etter at en kvinne døde i politiets varetekt i Iran, fortsatte søndag på den tiende kvelden. Demonstrantene trosset dermed advarsler fra rettsvesenet og president Ebrahim Raisi, som har understreket behovet for å handle overfor demonstrantene uten mildhet. 22 år gamle Mahsa Amini døde tidligere denne måneden i moralpolitiets varetekt etter å ha blitt pågrepet fordi hun ikke dekket til håret sitt.

NRK - 2 timer siden

Snø på høyfjellsoverganger i Sør-Norge

Søndag kveld er det observert snø på enkelte av høyfjellsovergangene i Sør-Norge. Snøgrensa ventes å ligge omkring 1000–1400 meter gjennom natten og i morgentimene mandag. Det anbefales vinterdekk over fjellet, melder meteorologene på Twitter..

NRK - 2 timer siden

Valgprognose: Høyrekoalisjonen ser ut til å vinne valget i Italia

Høyrekoalisjonen med Giorgia Meloni ser ut til å vinne det italienske valget med mellom 41 og 45 prosent, ifølge målinger. Høyrepopulisten Meloni, som er partileder i Italias brødre, ser dermed ut til å bli landets neste statsminister. Ytre høyre-koalisjonen består i tillegg av partiene Ligaen og Fremad Italia.

NRK - 3 timer siden

Hyttebrann ved Sanderstølen på Golsfjellet

Nødetatene fikk melding om en brann i en hytte ved Sanderstølen på Golsfjellet søndag kveld. Brannen startet i en bod som spredte seg til hytta, som nå er overtent. Brannvesenet har sendt inn røykdykkere som har konstatert at hytta er tom.

NRK - 3 timer siden

Zelenskyj: – Det pågår harde kamper flere steder

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier det pågår kamper flere steder langs frontlinjen søndag kveld. – – Det er i regionene Donetsk, Kharkiv, Kherson, Nikolajev og Zaporizjzja. Vi har positive resultater i «flere retninger», forteller han i sin daglige videotale..

NRK - 3 timer siden

Savnet kvinne funnet i god behold

Kvinnen som ble meldt savnet på vei ned fra Ruten i Espedalen er funnet i god behold. Det var en ekvipasje fra politiets hundepatrulje som fant kvinnen, tvitrer politiet Innlandet..

NRK - 3 timer siden

Leteaksjon etter kvinne i 40-årene

Det er iverksatt en leteaksjon etter en kvinne i 40-årene som mistet stien på vei ned fra Ruten i Espedalen, skriver politiet i Innlandet på Twitter. – Vi har Røde kors og politihundeførere ute i området og søker etter vedkommende. Det er dårlig vær i området, med nedbør og lavt skydekk, skriver politiet..

NRK - 4 timer siden

Folkeavstemning på Cuba om likekjønnet ekteskap

Cubanerne får være med på å bestemme om øystaten skal tillate likekjønnet ekteskap og om likekjønnede par skal få lov til å adoptere barn sammen. I søndagens folkeavstemning ble velgerne også bedt om å ta stilling til om surrogati skal bli lovlig og om rettighetene til ikke-biologiske foreldre skal utvides. Det nye lovforslaget har møtt mye kritikk fra enkelte religiøse miljøer.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com