NRK > Nyheter

Thursday, 01 June, 11:15

NRK - 04 okt 22 kl. 19:48

Colombia gjenopptar fredssamtalene med ELN-geriljaen med Norge som tilrettelegger

Regjeringen i Colombia og geriljagruppa ELN opplyser at de vil starte nye fredssamtaler. Venezuela, Cuba og Norge skal være tilretteleggere, ifølge ELN. – Norge gratulerer regjeringen i Colombia og den nasjonale frigjøringshæren (ELN) med beslutningen om å gjenoppta formelle forhandlinger. Dette er et viktig skritt mot fred i Colombia, tvitrer Utenriksdepartementet. Departementet bekrefter også at Norge skal bidra med å legge til rette for forhandlingene.
Les mer på NRK


Les mer om:
Colombia, ELN, Norge, Utenriksdepartementet, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Colombia, gjenopptar, fredssamtalenemed , ELN-geriljaenmed , Norgesom , tilrettelegger
NRK - 20 dec 22 kl. 03:45

ELN-geriljaen lover julefred i Colombia

Geriljagruppen ELN legger ned våpnene i jule- og nyttårshøytiden. I en video sier ELN at de ikke vil bruke vold mellom 24. desember og 2.

NRK - 19 nov 22 kl. 04:42

Fredssamtaler mellom Colombia og ELN

Colombias regjering og en delegasjon fra venstregeriljaen ELN skal mandag gjenoppta fredssamtaler som brøt sammen i 2019. Samtalene finner sted i Venezuelas hovedstad Caracas mandag ettermiddag. Det kommer fram i en uttalelse fra colombianske myndigheter og ELN natt til lørdag norsk tid.

NRK - 03 jan 23 kl. 17:05

ELN-geriljaen avviser våpenkvile

Den colombianske ELN-geriljaen avviser at dei har underteikna ei våpenkvile med regjeringa i landet. President Gustavo Petro annonserte første nyttårsdag at dei hadde signert ein avtale med dei fem største væpna gruppene i landet, inkludert ELN-geriljaen. Men no blir dette avvist, melder AFP..

NRK - 21 jan 23 kl. 22:40

Colombia og ELN gjenopptar forhandlinger

Colombianske myndigheter og ELN-geriljaen sier at de vil gjenoppta fredssamtalene neste måned. Denne uken har representanter for partene deltatt i et ekstraordinært møte i Venezuela for å diskutere rammen for nye samtaler, og der ble de enige om at en ny forhandlingsrunde skal starte i Mexico 13. februar.

NRK - 11 mar 23 kl. 13:19

Fredssamtaler med ELN-geriljaen i Colombia

I natt norsk tid møtte Colombias visepresident ELNs sjefforhandler i et møte i Mexico. Målet er en våpenhvile, og en endelig avtale med den siste aktive geriljagruppen i landet. – Gratulerer til både Colombias regjering og ELN-geriljaen med viktige framskritt etter fredssamtalene i Mexico.

NRK - 10 mar 23 kl. 23:45

Huitfeldt gratulerer etter fremskritt i fredssamtaler i Mexico

Colombias regjering og geriljagruppen National Liberation Army (ELN), opplyste fredag at de hadde blitt enige om å forhandle om en våpenhvile etter andre runde med fredssamtaler i Mexico. – Gratulerer til både Colombias regjering og ELN-geriljaen med viktige framskritt etter fredssamtalene i Mexico. Det handler om å involvere lokalbefolkningen i fredsprosessen, bedre den humanitære situasjonen i sårbare områder og en fremtidig våpenhvile, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt i en pressemelding fredag kveld.

NRK - 04 maj 23 kl. 08:22

Colombiansk gerilja har sluppet fri svensk gissel

En svensk mann som er blitt holdt fanget av den colombianske ELN-geriljaen i drøyt to måneder, er sluppet fri, melder Sveriges Radio. Mannen er 63 år gammel og både svensk og amerikansk statsborger. Sveriges Radio viser til meldinger i colombianske medier.

NRK - 15 jul 22 kl. 20:23

Geriljaleiar drepen i Colombia

Geriljaleiaren Nestor Vera, som braut ut av FARC etter fredsavtalen i Colombia, er drepen saman med ni andre geriljasoldatar, opplyser forsvarsministeren. Vera og ein annan FARC-utbrytar, Gentil Duarte, har lenge vore to av Colombias mest etterlyste menn. Fleire hundre medlemmer av FARC-geriljaen heldt kampen fram etter at FARC-leiinga forhandla fram ein fredsavtale med Colombias regjering i 2016 etter fleire tiår med konflikt.

NRK - 12 dec 22 kl. 20:35

Colombias regjering og geriljagruppen ELN har hatt fredssamtaler

Representanter fra regjeringen i Colombia og fra geriljagruppen ELN har hatt første runde med fredssamtaler, melder Reuters. De har allerede avtalt nye møter. Venezuela, Cuba og Norge er tilretteleggere for samtalene.

NRK - 14 sep 22 kl. 05:25

Venezuela vil bidra til fredssamtaler

Den venezuelanske regjeringen har gått med på å være garantist for fremtidige fredssamtaler mellom Colombia og opprørsgruppen ELN. Det bekrefter begge landene tirsdag kveld, lokal tid. Colombia og Venezuela har den siste tiden gradvis opprettet diplomatiske forbindelser igjen etter at de ble brutt i 2019.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Mehl etter avlysning av pridefestival for barn: – Uakseptabelt

Redd Barna har avlyst Pridefestivalen som skulle holdes i Bergen på søndag. Det skjer etter flere trusler om trakkassering og vold..

NRK - 30 minutter siden

Obos-prisene falt 1,2 prosent i Oslo i mai

Prisene for brukte Obos-boliger falt med 1,2 prosent i Oslo fra april til mai i år. Det melder Obos i en pressemelding. På landsbasis falt prisene med 0,7 prosent.

NRK - 1 time siden

Venstre ber justisministeren svare på hva som gjøres for å sikre pride-arrangementer framover

Venstres Ingvild Wetrhus Thorsvik krever at justisministeren trygger pride-arrangementer. Søndag er et barnearrangement i Bergen avlyst på grunn av trusler. – Dette er totalt uakseptabelt.

NRK - 45 minutter siden

Nye søk etter Madeleine McCann: Skal gjennomgå beslag

I de nye søkene etter savnede Madeleine McCann i Arede-demningen i Algrave i Portugal, ble det gjort flere beslag. Disse skal nå undersøkes, sier påtalemyndigheten i Tyskland, ifølge Reuters. Tysk politi mistenker en tysk mann for bortføringen, og bisto politiet i Portugal i de nye søkene.

NRK - 1 time siden

Millionstøtte til anlegg på Rjukan

Aker Horizons Asset Development (AAD), hydrogenselskapet til Aker Horizons, får inntil 135 millionar kroner i tilskot og lån frå Innovasjon Noreg til å utvikle eit storskala produksjonsanlegg for grønt hydrogen på Rjukan. Anlegget som skal etablerast på Rjukan er forventa å føre til auka sysselsetjing og mogleg tilvekst av nye bebuarar i Tinn. – Produksjonsanlegget vil bidra til at Rjukan kan styrkjast kraftig som ein viktig industrilokasjon i Noreg, seier kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik..

NRK - 1 time siden

Omstridt sensurkrav for retten i USA

Et omstridt sensurkrav for biblioteker i den amerikanske delstaten Arkansas havner i retten. Både biblioteker, fagforeninger og forfattere reagerer på kravet. Bakgrunnen er en ny lov som etter planen skal tre i kraft 1.

NRK - 1 time siden

Redd Barna avlyser pride-barnefestival søndag etter trusler om vold

Redd Barna avlyser pridefestival for barn etter å ha mottatt flere trusler om trakassering og vold, opplyser de. Det er barnefestivalen under pride i Bergen som avlyses. – Vi hadde gledet oss til lek, moro, regnbuer, feiring av mangfold og god stemning.

NRK - 2 timer siden

Follobane-kaos dro ned Vys punktlighet

Vy rapporterer om en punktlighet på 85 prosent i sin rapport for første tertial. Follobanen får hovedskylda for tallene, som ligger langt under målet. Det er 3 prosentpoeng lavere enn samme periode i fjor, og 5 prosentpoeng under målet på 90 prosent, ifølge en pressemelding fra selskapet – som vedgår at lav punktlighet gir dårlige opplevelser.

NRK - 2 timer siden

Zelenskyj på politisk toppmøte i Moldova

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj er i Moldova for å delta på et europeisk toppmøte. Det melder flere nyhetsbyråer torsdag morgen. Han var den første av opptil 47 europeiske ledere til å ankomme møtet, ifølge AFP.

NRK - 2 timer siden

Zelenskyj besøker toppmøte i Moldova

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj er i Moldova for å delta på et europeisk toppmøte. Det melder flere nyhetsbyråer torsdag morgen. Norges statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) deltar også på møtet, som er en del av the European Political Community.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com