NRK > Nyheter

Wednesday, 01 February, 11:10

NRK - 25 jan 23 kl. 00:10

Chris Hipkins tatt i ed som New Zealands nye statsminister

Chris Hipkins er tatt i ed som New Zealands nye statsminister etter Jacinda Ardern. Innsettelsesseremonien skjedde i Wellington onsdag etter Arderns uventede kunngjøring i forrige uke om at hun går av. – Dette er det største privilegiet og ansvaret i livet mitt, sa Hipkins etter edsavleggelsen. 44 år gamle Hipkins har lovet fokus på økonomi og bekjempelse av det han kaller «inflasjonspandemi». Hipkins har mindre enn ni måneder på seg før det er valg i landet.
Les mer på NRK


Les mer om:
Hipkins, New Zealands, Jacinda Ardern, Wellington, Arderns, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Chris, Hipkins, tatti ed som , New, Zealands, nye, statsminister
NRK - 20 jan 23 kl. 21:58

Chris Hipkins trolig ny statsminister på New Zealand

Chris Hipkins ser ut til å erstatte Jacinda Ardern som statsminister på New Zealand. Ardern offentliggjorde torsdag at hun vil gå av senest 7. februar.

NRK - 22 jan 23 kl. 04:22

Hipkins ny statsminister i New Zealand

New Zealands arbeiderparti valgte søndag Chris Hipkins til ny partileder og dermed også New Zealands statsminister etter Jacinda Ardern. Hipkins var eneste kandidat, og det var dermed klart at han ville bli valgt av Labours 64 parlamentarikere etter at Ardern overraskende varslet at hun ville gå av. 44 år gamle Hipkins fikk renomme som kompetent etter håndteringen av koronaepidemien.

VG - 25 jan 23 kl. 03:22

Chris Hipkins tatt i ed som New Zealands nye statsminister

Chris Hipkins er tatt i ed som New Zealands nye statsminister etter Jacinda Ardern..

NRK - 28 jan 23 kl. 05:28

Rekord-uvær over Auckland

I New Zealands største by Auckland er tre personer døde og minst én er savnet etter store mengder regn som har ført til flom. Fredag ble den våteste dagen som er registrert i Auckland. Det kom like mye nedbør på fredag som det pleier å regne i løpet av hele sommeren.

Klartale - 12 nov 22 kl. 06:00

Slike bilder kan du også ta

Verdensrommet kan være vanskelig å forstå. Derfor er det også en egen vitenskap. Den kalles astronomi.

Klartale - 27 dec 22 kl. 09:42

Dødelig julestorm herjer i USA

Mye snø, ekstrem kulde og orkan. En julestorm herjer i USA. Hittil er nesten 50 personer døde.

VG - 30 okt 22 kl. 00:24

Konsertanmeldelse: Chris Holsten, Oslo Spektrum: Chris på hjemmebane

Likandes artist kjemper mot sitt eget låtmateriale..

VG - 11 nov 22 kl. 11:20

Chris Rock blir historisk på Netflix

Chris Rock (57) blir den første komikeren i verden til å gå live med en egen spesial på strømmekanalen..

Klartale - 09 nov 22 kl. 16:35

Slik så måneformørkelsen ut fra hele verden

Tirsdag kunne vi se sola jorda og månen på linje. Når dette skjer kalles det en total måneformørkelse. Jorda kommer mellom sola og fullmånen og skygger for solstrålene.

NRK - 02 okt 22 kl. 06:15

Østerrike returnerer levninger av urfolk til New Zealand

Levninger av maori- og moriori-urbefolkningen ble offisielt mottatt på New Zealands nasjonalmuseum i Wellington søndag. Knokler og hodeskaller har ligget i Østerrike i mer enn 130 år etter at Andreas Reischek på 1880-tallet plyndret graver flere steder, inkludert Chatham-øyene. Fungerende leder for hjemsendelse, Te Arikirangi Mamaku-Ironside, berømmet bistanden fra Østerrike som satte punktum for 77 års forhandlinger mellom de to landene, melder AFP.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

E24: Flyr konkurs med 2,4 milliarder kroner i gjeld

Flyselskapet Flyr begjærte seg konkurs tirsdag kveld, etter en mislykket jakt på friske penger. Nå tar bobestyrer Stine Snertingdalen over ansvaret. Av kjennelsen til Oslo tingrett går det frem at den samlede gjelden til Flyr er på 2,44 milliarder kroner.

NRK - 5 minutter siden

Oppdrettsnæringen kan få strengere permitteringsregler

Fiskeindustrien regler for bruk av permittering, kan endres. En arbeidsgruppe er satt ned for å se om særreglene er godt nok tilpasset dagens arbeidsliv. I dag slipper fiskeindustrien å betale lønnen til permitterte ansatte i de første 15 dagene.

NRK - 15 minutter siden

Rapport: Saudi-Arabia henretter langt flere enn før

Saudi-Arabia har henrettet neste dobbelt så mange etter at kong Salman og kronprins Mohammed bin Salman kom til makten, sammenlignet med årene før. Over 1.000 mennesker er blitt henrettet under dagens regime, viser en oversikt fra Reprieve og European Saudi Organisation for Human Right.

NRK - 15 minutter siden

Endring i matprisene

Rema 1000 og Coop Extra har økt matprisene betraktelig, mens Kiwi har holdt igjen. Det viser NRKs egen kartlegging. Det billigste toalettpapiret hos Extra har blitt 40 prosent dyrere og koster 24,90, mens det billigste toalettpapiret hos Rema har økt med 15 prosent til 19,50.

NRK - 30 minutter siden

Pågrepet og siktet for drapsforsøk

En ung mann er pågrepet og siktet for drapsforsøk i Oslo sentrum natt til fredag 20. januar. Det skriver VG.

NRK - 30 minutter siden

Nøstvettunnelen stengt - Brann i bil

Nøstvettunnelen i Nordre Follo er stengt i begge retninger på grunn av brann i en bil. Personen i bilen som brenner har kommet seg ut og skal ikke være skadd. Tunnelen er nå tom..

NRK - 30 minutter siden

Energikommisjonen sår tvil om klimamåla

Regjeringa får i dag tilrådingar til ein ny energipolitikk, men komiteen er ikkje sikker på om vi har nok kraft til å nå klimamåla for 2030. Kommisjonen konkluderer med at klimamåla for 2030 per i dag «ser svært ambisiøse ut». Men at «politisk vilje» og upopulære val framleis kan tippe vektskåla: – Alt må gå mykje kjappare enn det gjer i dag, seier ei kjelde i Energikommisjonen til NRK.

NRK - 45 minutter siden

Selbu ungdomsskole får Benjaminprisen 2022

Kunnskapsminister Tonje Brenna overrekker Benjaminprisen til Selbu ungdomsskole. Skolen får prisen for sitt langvarige og systematiske arbeid mot rasisme og diskriminering, det skriver Senter for studier om Holocaust og livssynsminoriteter i en pressemelding. Benjaminprisen er en skolepris som deles ut hvert år til en skole som arbeider godt og aktivt mot rasisme, og alle diskriminerende holdninger og handlinger.

NRK - 45 minutter siden

Boris Johnson mener Ukraina må få vestlige kampfly

Tidligere statsminister Boris Johnson mener Storbritannia og andre vestlige land bør forsyne Ukraina med moderne kampfly. Britenes nåværende regjering og USA har sagt nei til Ukrainas forespørsel om å få moderne kampfly fra Vesten, men Boris Johnson er uenig. Ukraina bør få alt det militære materiellet de ber om, sier Johnson, som nå er på besøk i Washington.

NRK - 45 minutter siden

Tyskland stenger konsulat i Istanbul

Tyskland stenger sitt konsulat i Istanbul på grunn av økt fare for et angrep, melder det tyske utenriksdepartementet. Tyskland advarer tyskere i storbyen om at faren er særlig stor i det sentrale Beyoglu-distriktet og rundt den svært travle Taksim-plassen. Avgjørelsen er tatt i samråd med sikkerhetsmyndigheter, skriver departementet, som oppfordrer tyskere til å unngå store folkemengder.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com