NRK > Nyheter

Tuesday, 19 March, 12:31

NRK - 11 maj 21 kl. 12:30

Bøndene tropper opp ved Stortinget

Jordbruksoppgjøret har satt sinnet i kok hos norske bønder. Nå møter de opp foran Stortinget for å vise sin misnøye. Det bli også flere markeringer andre steder i landet tirsdag..
Les mer på NRK


Les mer om:
Stortinget

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Bøndene, tropper, opp, ved, Stortinget
Klartale - 05 maj 22 kl. 13:39

Staten tilbyr bøndene mindre lønnsvekst enn de krever

Bøndene ga sitt krav til staten 27. april. De krevde 11,5 milliarder kroner for å unngå at bønder tapte penger de neste to årene.

Klartale - 10 okt 22 kl. 06:00

Libanons bønder mangler vann

Libanon sliter. Både økonomisk med også politisk. Store deler av folket sliter med å få endene til å møtes.

NRK - 19 maj 23 kl. 12:06

SV krev meir pengar til bøndene

Bøndene får 4,1 milliardar kroner i årets jordbruksoppgjer. Dette er ikkje nok, meiner nestleiar i SV, Torgeir Knag Fylkesnes. – Held vi fram på denne måten vil det ta fleire tiår å tette inntektsgapet mellom bøndene og andre grupper i samfunnet, seier han til NRK.

NRK - 07 maj 21 kl. 08:00

Bøndene demonstrerar

Bøndene har demonstrert med møkk utanfor Høyres hus i Bergen. Møkka symboliserar bøndene si misnøye over tilbodet frå staten, som var halvparten av det bøndene ba om. I førre veke gjekk bøndene ut og ba om 2,1 milliardar i auka bevilgningar..

NRK - 07 maj 21 kl. 08:00

Bøndene demonstrerer

Bøndene har demonstrert med møkk utanfor Høyres hus i Bergen. Møkka symboliserer bøndene si misnøye over tilbodet frå staten, som var halvparten av det bøndene ba om. I førre veke gjekk bøndene ut og ba om 2,1 milliardar i auka løyvingar..

NRK - 27 jun 23 kl. 13:34

Borch lar bøndene hauste korn tidlegare

Landbruksminister Sandra Borch (Sp) vil la bøndene hauste grønt korn som for å hjelpe bøndene under tørka, melder NTB. – Tiltaka som vi set i verk, hastar med å få på plass. Det viktigaste no er å legge til rette for at det blir nok grovfôr til vinteren, seier ho.

NRK - 01 mar 22 kl. 00:34

USA vil ikke ha flyforbudssone over Ukraina

USA vil ikke opprette en flyforbudssone over Ukraina. De frykter det kan føre til en direkte konflikt mellom USA og Russland. Presidenten har vært tydelig på at han ikke har til hensikt å sende amerikanske tropper for å kjempe en krig mot Russland, sier talskvinnen i Det hvite hus, Jen Psaki.

NRK - 27 feb 24 kl. 13:14

Storbritannia har ingen planer om å sende soldater til Ukraina

Storbritannia har ingen planer om å utplassere et stort antall tropper i Ukraina, sa en talsperson for statsminister Rishi Sunak tirsdag. Det melder Reuters. Uttalelsen kommer som svar på den franske president Emmanuel Macrons kommentarer om at europeiske nasjoner sender tropper til Ukraina.

Klartale - 14 sep 22 kl. 11:23

Vedum i ekstase over bra år for norsk korn

Trygve Slagsvold Vedum er finansminister, og leder for Senterpartiet. Han står til knærne i bygg-korn inne på Kløfta Mølle i Viken. Han er svært glad.

Klartale - 02 mar 24 kl. 06:00

Hvorfor protesterer bønder?

Bønder demonstrerer flere steder i Europa. Lørdag skal bønder kjøre traktorene sine i Førde. Det ligger i Vestland fylke.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

– Jeg tenkte at han som skjøt var en idiot

Kim Adrian Omland var i Oslo for å delta på Tons of Rock. Utover kvelden havnet han på Eilefs. I løpet av kvelden går han ut for å ta seg en røyk.

NRK - 10 minutter siden

Gruvearbeidere fanget etter steinras

Minst 13 gruvearbeidere er fanget i en gruve øst i Russland på grunn av steinras. Russiske myndigheter sier de gjør alt de kan for å redde dem. Gruven ligger i regionen Amur, og er en av Russlands største gullgruver.

NRK - 30 minutter siden

Ny runde med sanksjoner innført mot Russland

Norge har innført en ny runde med sanksjoner mot president Putin og det russiske regimet. Sanksjonene trer i kraft i dag. – Russlands krig mot Ukraina er et alvorlig brudd på folkeretten.

NRK - 15 minutter siden

– Har tatt kontroll over landsby

Russiske styrker skal ha tatt kontroll over landsbyen Orlivka i Donetsk regionen i Ukraina, ifølge det russiske utenriksdepartementet. Det melder nyhetsbyrået Reuters. Landsbyen ligger 9,5 kilometer fra den byen Avdiivka som er kontrollert av russerne.

NRK - 1 time siden

En person skadet etter arbeidsulykke i Stjørdal

Ambulanse, brannvesen og luftambulanse har rykket ut etter melding om arbeidsulykke. Ulykken har skjedd i forbindelse med trefelling. En mann var alene da hendelsen skjedde.

NRK - 1 time siden

Politiet: Avdøde i Nord-Odal ble skutt

Etter å ha mottatt den foreløpige obduksjonsrapporten bekrefter politiet at en mann som er funnet død i Nord-Odal, ble skutt. – Politiet kan bekrefte at avdøde ble skutt, men vi kan ikke per nå kommentere noe om hendelsesforløpet, sier politiadvokat Christine Lundstein. En mann i 30-årene er siktet for å ha drept broren sin i 40-årene på en hytte i Austvatn i Nord-Odal sent torsdag kveld.

NRK - 1 time siden

Dømt for rasistiske ytringar på ferjetur

Ein mann i 30-åra er dømd til 21 dagars fengsel etter å ha uttrykt rasistiske ytringar mot ein medpassasjer på ei ferje frå Moss til Horten. Hendinga skjedde i februar i fjor, og mannen var rusa under hendinga. Mannen skal ha gått bort til ein gut og uttrykt rasistiske ytringar i kafeen ombord.

NRK - 1 time siden

– Så dødsangsten i blikket til folk

Bjarne Finsrud, som mottok medalje for edel dåd i gull i februar, står nå i vitneboksen i rettssaken mot Zaniar Matapour. Natt til 25. juni 2022 var han den første som taklet Matapour, og var med på å legge ham i bakken.

NRK - 1 time siden

Erling Folkvord bisettes tirsdag

Tirsdag bisettes tidligere Rødt-politiker Erling Folkvord i en åpen seremoni fra Arbeidersamfunnet i Oslo. Han døde fredag 1. mars.

NRK - 1 time siden

Redningshelikopter på tur til arbeidsulykke i Stjørdal

Ambulanse, brannvesen og luftambulanse har rykket ut etter melding om arbeidsulykke. Ulykken har skjedd i forbindelse med trefelling. En mann var alene da hendelsen skjedde.




Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com