NRK > Nyheter

Wednesday, 22 March, 14:26

NRK - 15 jan 23 kl. 14:57

Burkina Faso: Jihadister mistenkt for å ha bortført 50 kvinner

Rundt 50 kvinner er bortført av antatte jihadister i Burkina Faso, opplyser lokale kilder. Kvinnene skal ha blitt bortført i to omganger nord i det vestafrikanske landet. Rundt 40 av dem forsvant sørøst for byen Arbinda torsdag, mens rundt 20 ble bortført fredag, fra et område nord for byen. Opplysningene kommer fra lokale kilder som ikke ønsker å bli navngitt. De sier også at noen av kvinnene har greid å rømme.
Les mer på NRK


Les mer om:
Burkina Faso, Arbinda, Faso, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Burkina, Faso, Jihadister, mistenkt, forå ha , bortført50 , kvinner
NRK - 23 jan 23 kl. 15:31

Burkina Faso har bedt Frankrike om å trekke ut soldater

Militærjuntaen i Burkina Faso bekrefter at de har bedt de franske styrkene i landet om å reise innen en måned. – Vi suspenderer avtalen som tillater franske styrker å være i Burkina Faso. Dette er ikke slutten på diplomatiske forbindelser mellom Burkina Faso og Frankrike, sier talsmann for militærjuntaen, Jean-Emmanuel Ouedraogo, til landets statlige kringkaster RTB.

NRK - 26 jan 23 kl. 11:49

Frankrike kaller hjem ambassadøren i Burkina Faso

Frankrike kaller hjem sin ambassadør i Burkina Faso. Det skjer en dag etter at de kunngjorde å trekke tilbake sine militærstyrker fra det afrikanske landet. – I lys av den siste utviklingen i Burkina Faso har vi bestemt oss for å kalle hjem vår ambassadør til Paris, skriver det franske utenriksdepartementet i en uttalelse.

NRK - 04 feb 23 kl. 06:35

Burkina Faso sier landet ikke har brutt med Frankrike

Det er ikke noe brudd i de diplomatiske forbindelsene mellom Burkina Faso og Frankrike, sier landets juntaleder, selv om de franske soldatene der hentes hjem. I et TV-intervju sier juntaleder Ibrahim Traore at det ikke er snakk om slutt på noen diplomatiske avtaler, selv om juntaen har bedt Frankrike om å trekke sine soldater ut av landet. – Det er ingen brudd i diplomatiske forbindelser eller hat mot en bestemt stat, la han til.

NRK - 08 okt 22 kl. 18:43

Kuppleder i Burkina Faso vil utnevne midlertidig president

Kuppmakerne i Burkina Faso sier det skal innledes en prosess med å utnevne en midlertidig president som skal styre landet fram til det holdes valg. Det står å lese i et dekret som er undertegnet kaptein Ibrahim Traore, mannen som ledet militærkuppet i det vestafrikanske landet fredag for litt over en uke siden. Prosessen med å formalisere valget av en overgangspresident starter neste uke, ifølge dekretet som ble kunngjort lørdag.

NRK - 06 feb 23 kl. 01:59

Minst 18 drept i jihadistangrep i Burkina Faso

Minst 18 mennesker er drept i to separate angrep i helgen i Burkina Faso. Trolig står jihadister bak. Lørdag ettermiddag ble tolv mennesker drept da væpnede menn angrep byen Bani i Sahel-regionen, ifølge et lokalt vitne.

NRK - 16 mar 23 kl. 14:02

18 drept i nye angrep i Burkina Faso

18 personer er drept, hvorav to var frivillige militsmedlemmer, i angrep fra mistenkte jihadister nord i det krigsherjede Burkina Faso, ifølge lokale kilder. De tre angrepene skal ha krevd henholdsvis sju, elleve og to menneskeliv på mandag. Det siste angrepet skjedde mot den frivillige VDP-militsens hovedkvarter i Transaligo.

NRK - 23 dec 22 kl. 16:45

Burkina Faso kaster ut FN-koordinator

Burkina Faso ber FNs koordinator i landet dra før dagen er omme etter å ha erklært henne persona non grata. Den italienske toppdiplomaten Barbara Manzi, som er FNs koordinator i Burkina Faso, har fått beskjed om å forlate landet i løpet av lille julaften. Det skjer ifølge diplomatkilder etter at hun har bedt om at ikke-nødvendig personell fra FN skal trekkes ut av landet.

NRK - 16 okt 22 kl. 01:43

Elleve drept av jihadister i Burkina Faso

Minst tre soldater og åtte sivile er drept i et jihadistangrep nord i Burkina Faso lørdag. Gruppa var på patrulje i Bouroum-distriktet da de ble overfalt av jihadistene, ifølge sikkerhetskilder. Dødstallet kan stige, siden to personer er savnet etter angrepet.

NRK - 16 jan 23 kl. 21:46

Søk pågår etter 50 kvinner som er bortført i Burkina Faso

FN ber om at de 50 kvinnene som er bortført av antatte jihadister i Burkina Faso, slippes fri umiddelbart. Sikkerhetsstyrker i det lille vestafrikanske landet har lett etter kvinnene siden de ble bortført i to separate hendelser torsdag og fredag, ifølge guvernør Rodolphe Sorgho i Sahel-regionen. – Alle tilgjengelige midler er i bruk, i lufta og på bakken, for å finne disse kvinnene, sier en kilde i sikkerhetsstyrkene til nyhetsbyrået AFP mandag.

NRK - 30 sep 22 kl. 22:06

Enda et militærkupp i Burkina Faso

Fredag kveld stod en gruppe soldater frem på nasjonal TV i Burkina Faso og erklærte et militærkupp i landet, melder Reuters. Den nye lederen skal være den militære kapteinen Ibrahim Traore. Den tidligere militære lederen var Paul-Henri Damiba.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

15 personer ble skadd etter skipsvelt i Skottland

15 personer ble skadd og fraktet til sykehus etter at et skip veltet mens det lå i tørrdokk i en havn i Skottland onsdag morgen, melder Reuters. Ifølge BBC er det et forskningsfartøy. Fem ambulanser, et redningshelikopter og redningsmannskap rykket ut til dokken som ligger i Leith utenfor Edinburgh.

NRK - 45 minutter siden

Mann tiltalt for nye truslar mot BT-tilsette

Ein mann i 40-åra er sett under tiltale ved Hordaland tingrett etter å ha sendt truande e-postar til to tilsette i Bergens Tidende. I november blei det klart at mannen skulle i retten tiltalt for drapstruslar mot BT-redaktør Frøy Gudbrandsen. I ein tilleggstiltale kjem det no fram at mannen har truga endå ein tilsett i avisa.

NRK - 45 minutter siden

To nye siktet etter skytingen på Grim i Kristiansand

En mann og en kvinne i 20-årene er siktet for drapsforsøk, etter at en mann i 20-årene i februar ble alvorlig skadet etter å ha blitt skutt mot utenfor Meny på Grim i Kristiansand. Det skriver Fædrelandsvennen. Tidligere er en mann i 20-årene pågrepet i saken.

NRK - 1 time siden

NVE: Fyllingsgraden fortsetter å synke

Ved inngangen av året, i uke 1, hadde vannmagasinene i Norge en fyllingsgrad på 61,8 prosent. Ti uker senere er det redusert med mer enn en tredel. I vannmagasinene i Norge lå fyllingsgraden på 38,3 prosent ved utgangen av forrige uke, altså uke 11.

NRK - 1 time siden

Macron: Pensjonsreform bør tre i kraft før årsskiftet

Frankrikes president Emmanuel Macron seier til fransk TV at den omstridde pensjonsreforma bør bli vedteke og tre i kraft før årsskiftet, melder Reuters. Han sa han forstod at reforma er upopulær, men at ho er naudsynt. – Jo lenger vi ventar, desto verre blir underskotet.

NRK - 1 time siden

Bekrefter aksjon mot Karlsøybruket

Christin Pedersen i selskapet Fjordlaks bekrefter at det tirsdag var en aksjon mot Karlsøybruket i Troms. – Regnskapet til denne bedriften blir administrert og ført i Ålesund. Derfor ble det i den forbindelse også gjort beslag i dokumenter som befant seg i Ålesund, skriver Pedersen i en uttalelse.

NRK - 1 time siden

Kina vil ha FN-gransking av Nord Stream-sabotasjen

Kina støttar Russlands ønske om ei FN-leia, uavhengig gransking av sabotasjeaksjonen mot gassrøyrleidningane Nord Stream 1 og 2 i Austersjøen. Det opplyser kinesisk UD på Twitter onsdag. Ukraina har skulda Russland for å stå bak sabotasjen, medan europeiske land har vore forsiktige med å seie noko om kven som kan stå bak..

NRK - 1 time siden

Lager Easee - 81 mister jobben

Norautron har produsert elbil-laderen Easee. Nå får det konsekvenser for 81 ansatte i Horten at elbil-laderen har fått forbud mot salg i Sverige. Det kom fram på et allmøte i går tirsdag, skriver Gjengangeren.

NRK - 1 time siden

Togpassasjerene mindre fornøyde enn før

Jernbanedirektoratets undersøkelse av kundetilfredshet viser en nedgang fra fjerde kvartal i fjor til første kvartal i år. Det er særlig punktligheten og kundeinformasjon når togene ikke er i rute som drar tilfredsheten ned, mens kundene er jevnt over godt fornøyd med servicen om bord og renhold på togene. Særlig på Østlandet har det de siste månedene vært mange avvik og lav punktlighet, i tillegg til problemene med Follobanen.

NRK - 1 time siden

Macron: Pensjonsreform blir vedteke før årsskiftet

Frankrikes president Emmanuel Macron seier til fransk TV at den omstridde pensjonsreforma kan bli vedteke før årsskiftet, melder Reuters. Den siste tida har det vore fleire demonstrasjonar mot reforma, som blant anna hevar pensjonsalderen. Regjeringa overlevde også så vidt eit mistillitsforslag tidlegare denne veka..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com