VG > Økonomi

Monday, 15 August, 06:48

VG - 29 jun 22 kl. 04:12

Burkina Faso: Hæren gir sivilbefolkningen to uker på å evakuere

Hæren i Burkina Faso har beordret sivile om å evakuere to store landområder på omtrent 13.000 kvadratkilometer, og driver sårbare mennesker i nød på flukt, ifølge Al Jazeera. De som ikke flykter, risikerer å bli drept..
Les mer på VG


Les mer om:
Burkina Faso, Al Jazeera, Faso

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Burkina, Faso, Hæren, gir, sivilbefolkningento , ukerpå å , evakuere
NRK - 04 jul 22 kl. 21:24

27 drept av antatte jihadister i Burkina Faso

Minst 27 mennesker ble drept av antatte jihadister som angrep flere landsbyer nord i Burkina Faso i helgen, opplyser sikkerhetskilder i landet. – Væpnede menn omringet landsbyen i 17-tida og skjøt i lufta. De kom tilbake om natta og skjøt vilt mot mennesker, forteller et øyenvitne.

NRK - 07 jul 22 kl. 17:52

Burkina Fasos tidligere president vendte hjem

Den tidligere kuppmakeren Blaise Compaoré, som gikk av som president i Burkina Faso etter omfattende uro i 2014, returnerte torsdag til hjemlandet. Compaoré grep makten i et kupp i 1987 og satt ved makten i Burkina Faso i 27 år, før han flyktet i eksil til nabolandet Elfenbenskysten. I april ble han dømt til livsvarig fengsel in absentia for sin medvirkning til drapet på president Thomas Sankara, samme dag som han selv grep makten.

NRK - 06 aug 22 kl. 02:06

13 drept i Burkina Faso

Fire soldater og ni sivile er drept av antatte jihadister i den nordlige delen av Burkina Faso, opplyser hæren. Ytterligere 10 personer ble såret i angrepet i Bourzanga-distriktet, mens 34 av angriperne ble drept. – Minst 34 terrorister er drept, opplyses det fra landets militære hovedkvarter.

NRK - 09 aug 22 kl. 19:44

15 soldater drept av veibomber i Burkina Faso

15 soldater er drept i to angrep med veibomber i Burkina Faso, opplyser hæren i landet. Angrepene skjedde langs veien mellom Bourzanga og Djibo i regionen Centre-Nord, opplyser generalstaben. – Tapstallet for de to hendelsene er 15 falne soldater og 1 såret, heter det i uttalelsen.

NRK - 21 mar 22 kl. 00:14

12 drept i Burkina Faso

Minst 12 soldater skal være drept i et angrep i Burkina Faso, opplyser lokale sikekrhetskilder ifølge nyhetsbyrået AFP. Det er foreløpig ikke klart hvem angriperne er. Tidligere har jihadister tilknyttet den radikale Ansarul Islam-bevegelsen stått bak flere angrep mot sivile og sikkerhetsstyrker i det nordlige Burkina Faso..

NRK - 21 mar 22 kl. 12:40

Burkina Faso: 13 soldater drept

13 soldater ble drept i et bakholdsangrep øst i Burkina Faso søndag. Angrepet ble trolig ble utført av en islamistgruppe. – Det er det sjette angrepet i løpet av to uker, sier Burkina Fasos militære i en uttalelse.

NRK - 14 jun 22 kl. 12:39

Dødstallene stiger i Burkina Faso

Antall døde etter en massakre i det nordlige Burkina Faso i helgen har nå steget til 79. Det opplyser regjeringen i landet. Burkina Fasos leder har erklært tre dagers landesorg etter det antatte jihadistangrepet..

NRK - 17 mar 22 kl. 12:29

Kilder: 21 drept i bussangrep i Niger

21 personer ble drept da jihadister angrep en buss og en lastebil i Niger i den sørvestlige Tillaberi-regionen nær Burkina Faso, sier lokale sikkerhetskilder. – Et terroristangrepet onsdag ettermiddag utført av tungt bevæpnede menn på motorsykler og et annet kjøretøy drepte 19 reisende på en buss, i tillegg til to politibetjenter og to andre i en lastebil, sier en anonym kilde. Ytterligere fem personer ble skadd om bord i bussen, som ble påtent.

NRK - 02 apr 22 kl. 19:04

20 drept i Burkina Faso

Rundt 20 sivile skal være drept i et angrep på en gullgruver i det afrikanske landet Burkina Faso. Det sier lokale kilder til AFP. Flere titall væpnede menn på motorsykkel gjennomførte angrepet torsdag kveld..

NRK - 24 apr 22 kl. 18:11

Minst 16 døydde i ekstremistangrep i Sahel-regionen

Minst 16 personar vart søndag drepne i fleire separate angrep i Mali og Burkina Faso. Lokale styresmakter peikar på ekstremistgrupperingar som dei ansvarlege. Tre militærbasar i Mali vart utsett for eit koordinert angrep tidleg på morgonen søndag, opplyser landets militære.

Fler nyheter fra VG

VG - 6 timer siden

Kjæresten etter rulleski-dødsfallet: – Nå skal jeg gå for oss

Den slovenske langrennsløperen Hana Mazi Jamnik omkom i en tragisk rulleskiulykke i Norge torsdag. Nå kommer kjæresten Anze Gros med en hjerteskjærende post i sosiale medier..

VG - 8 timer siden

Alvorlig voldshendelse i Stavanger - en person til sykehus

En person er fraktet til sykehus med stikkskader etter en alvorlig voldshendelse i Stavanger. To personer er pågrepet..

VG - 10 timer siden

LSK-tap etter kontroversielt straffespark

(Jerv – Lillestrøm 1–0) Lillestrøm klarte ikke å utnytte hengekampen de hadde på gullrivalene Molde og Bodø/Glimt..

VG - 10 timer siden

Brann-toget ruller videre: Sikret sin sjette strake seier

(Brann - Raufoss 3–0) Søndag fortsatte Eirik Hornelands mannskap på det som kan bli en rekordsesong..

VG - 10 timer siden

Tromsø forverret Kristiansund-krisen

(Tromsø – Kristiansund 2–1) Tromsø har vært spesialister på uavgjort denne sesongen, men da tabelljumbo Kristiansund kom på besøk til et bunnoppgjør, benyttet «Gutan» muligheten til å ta et byks opp fra nedrykksstriden..

VG - 11 timer siden

Kane reddet Tottenham på overtid - begge managerne utvist i krangel

(Chelsea – Tottenham 2–2) Seks minutter på overtid dukket Harry Kane opp og utlignet for gjestene. Like etterpå kokte det over for managerne Thomas Tuchel og Antonio Conte..

VG - 11 timer siden

TMZ: Match til Anne Heches organer funnet - skuespilleren kobles fra respiratoren

Søndag blir Hollywood-skuespiller Anne Heche (53) koblet fra pustemaskinen som holdt hjertet hennes i gang.

VG - 13 timer siden

Romas gjenoppstandelse: – Den gamle dinosauren har funnet sin siste lekeplass

Det har skjedd noe siden José Mourinho overtok den sovende giganten i «Den evige stad». Nå virker plutselig alt å være idyll..

VG - 17 timer siden

Ingebrigtsen om rivalenes fravær: – Spør du alle andre er det helt idiotisk

På 1500-meteren i VM var hele topp fem-listen europeisk. Men kun to av dem stiller til start på 1500 meter i EM..

VG - 19 timer siden

Installeres nå: Nytt system skal hjelpe folk ut av brennende tunneler

BERGEN (VG) Et nytt system for evakuering fra brennende og røykfylte tunneler installeres nå flere steder i Norge. Avanserte lydsignaler fra mange små høyttalere skal hjelpe folk ut dersom det begynner å brenne..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com