NRK > Nyheter

Tuesday, 06 June, 00:39

NRK - 18 feb 23 kl. 14:10

Bulgaria: Sju pågrepet etter migranter ble funnet døde i lastebil

Politiet i Bulgaria har pågrepet sju personer etter at 18 migranter ble funnet døde i en forlatt lastebil nær Bulgarias hovedstad Sofia fredag. Lastebilen fraktet 52 personer gjemt under treplanker, og 18 døde av kvelning. Det viser foreløpige undersøker. Politiet fant flere av de døde spredt på gresset rundt bilen. (NTB).
Les mer på NRK


Les mer om:
Bulgaria, Bulgarias, Sofia, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Bulgaria, Sju, pågrepet, etter, migranter, ble, funnet, dødei , lastebil
NRK - 03 jan 23 kl. 12:29

Bulgaria og Tyrkia inngår gassavtale

Bulgaria og Tyrkia er enige om en langtidsavtale som gir Bulgaria tilgang til Tyrkias terminaler for flytende naturgass (LNG). Avtalen ble formelt inngått mellom de to landenes statlige gasselskaper Bulgargaz og Botas tirsdag. Den gir Bulgargaz tilgang til terminalene og til Tyrkias gassnettverk, slik at forsyninger kan fraktes til Bulgaria.

NRK - 24 apr 23 kl. 17:00

Mann i 20-årene tiltalt for deltakelse i terrororganisasjon Al Qaida

Mannen i 20-årene som i fjor ble pågrepet i Bulgaria og utlevert til Norge, er tiltalt for å ha oppfordret til å begå terrorhandlinger og for å ha deltatt i Al Qaida. Ifølge tiltalen som ble tatt ut mandag, kom han i perioden juni 2021 til 31. mai 2022 i Norge og Bulgaria med oppfordringer til terrordeltakelse gjennom å publisere sju magasiner.

NRK - 04 nov 22 kl. 01:18

Bulgarias nasjonalforsamling vil sende militærhjelp til Ukraina

Nasjonalforsamlingen i Bulgaria sa torsdag ja til å sende militærhjelp til Ukraina. Tidligere har landet avstått fra direkte støtte etter Russlands invasjon. De folkevalgte gir landets midlertidige regjering en måned for å utarbeide et forslag til hvor mye av landets militære utstyr fra sovjet-tiden som kan sendes.

NRK - 22 maj 23 kl. 14:32

Bulgaria: Enighet om koalisjonsregjering

Tidligere EU-kommissær Mariya Gabriel fra sentrum-høyre-partiet GERB har ledet regjeringsforhandlingene i Bulgaria etter valget i april. Hun sa mandag at de var kommet fram til et kompromiss for å danne en stabil regjering. Det har vært holdt fem valg de siste to årene i Bulgaria..

NRK - 03 apr 23 kl. 01:49

Uavklart valg i Bulgaria

I valget i Bulgaria leder det konservative partiet GERB marginalt i valgdagsmålingene. Bulgaria holder valg for femte gang på to år. Det kan ta flere dager før valgresultatet er klart..

NRK - 28 apr 23 kl. 19:45

Fem EU-land einige om mateksport til Ukraina

Bulgaria, Ungarn, Polen, Romania og Slovakia har blitt einige om ein avtale for å tillate transitt av ukrainsk matvarer, sa EU-kommisjonen fredag. Det har vore innført mellombelse forbod mot matvarene på grunn av protestar frå bønder i landet. Auken av billig korn og andre gardsprodukt frå Ukraina gjorde at Polen og Ungarn sa at dei ville stanse import frå Ukraina grunna lokale bønders interesse.

NRK - 28 apr 23 kl. 19:45

Fem EU-land einige om matvareeksport frå Ukraina

Bulgaria, Ungarn, Polen, Romania og Slovakia har blitt einige om ein avtale for å tillate transitt av ukrainsk matvarer, sa EU-kommisjonen fredag. Det har vore innført mellombelse forbod mot matvarene på grunn av protestar frå bønder i landet. Auken av billig korn og andre gardsprodukt frå Ukraina gjorde at Polen og Ungarn sa at dei ville stanse import frå Ukraina grunna lokale bønders interesse.

NRK - 28 apr 23 kl. 19:45

Fem EU-land einige om matvareimport frå Ukraina

Bulgaria, Ungarn, Polen, Romania og Slovakia har blitt einige om ein avtale for å tillate transitt av ukrainsk matvarer, sa EU-kommisjonen fredag. Det har vore innført mellombelse forbod mot import matvarene på grunn av protestar frå bønder i landet. Russlands invasjon har gjort det vanskeleg for Ukraina å eksportere korn via Svartehavet slik dei tradisjonelt har gjort, noko som har gjort det nødvendig eksport til lands gjennom Ukrainas naboland.

NRK - 24 maj 23 kl. 15:31

18 lik returnert til Afghanistan

Likene til 18 afghanere, som ble funnet døde i en forlatt lastebil nord for Bulgarias hovedstad Sofia i februar, er omsider returnert til Afghanistan. Det var Taliban-regimet som betalte for hjemsendelsen av likene, ifølge Taliban selv, som skylder på bulgarske myndigheter for at det har tatt så lang tid. De sier at likene er returnert til de pårørende og oppfordrer andre afghanere til å la være å risikere livet på ulovlige smuglerruter til Europa.

NRK - 17 feb 23 kl. 15:26

18 migranter funnet død i lastebil i Bulgaria

18 migranter er funnet døde i en forlatt lastebil nær Bulgarias hovedstad, opplyser innenriksdepartementet. Tre personer skal være pågrepet. Over 30 mennesker befant seg i lastebilen i nærheten av hovedstaden Sofia, skriver det lokale mediet Novinite fredag ettermiddag.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Angrep mot Kyiv

Det er luftangrep mot den ukrainske hovedstaden, ifølge ukrainske myndigheter. Natt til tirsdag er luftforsvarssystemer tatt i bruk i og rundt Kyiv, melder Reuters. Lokale militærmyndigheter skriver på Telegram at systemene slår tilbake flere luftangrep mot Kyiv-regionen..

NRK - 1 time siden

Russland hevder Ukraina fortsetter offensiven i Donetsk

Det russiske forsvarsdepartementet hevder at ukrainske styrker fortsetter offensiven i Donetsk. Russerne sier videre at de har påført ukrainerne store tap, og hevder de har ødelagt åtte Leopard-stridsvogner, skriver nyhetsbyrået Reuters. De hevder at Ukraina har satt inn nye soldater i kampene øst i landet, men at alle angrep slås ned av russiske styrker, ifølge nyhetsbyrået..

NRK - 1 time siden

Zelenskyj: – Nyhetene vi har ventet på

Den ukrainske presidenten begynte i kveld sin tale med å takke for nyheter fra styrker som kjemper i Bakhmut. Han beskrev det som nyhetene de har ventet på, uten å gå mer i detalj på hva det innebærer. – Jeg er takknemlig for hver av våre soldater, alle våre forsvarere, som har gitt oss nøyaktig de nyhetene vi har ventet på, skriver han ifølge VG.

NRK - 1 time siden

Mette Frederiksen ikke aktuell som Nato-leder nå

Den danske statsministeren Mette Frederiksen sier det ikke er aktuelt å lede Nato nå. Det sa hun etter et møte med USAs president Joe Biden mandag. – Jeg har sagt det før at jeg ikke er kandidat for noen annen jobb enn den jeg har nå, og det har ikke endret seg etter mitt møte med den amerikanske presidenten, sa Fredriksen til pressen etter møtet.

NRK - 2 timer siden

Samme selskap bak eksamen- og varselsvikt

Selskapet Visma som leverte datasystemet hvor mange bekymringsmeldinger ikke kom fram til barnevernet var også leverandør av datasystemet som brøt sammen under hovedmål-eksamen 22. mai. Ifølge selskapet er dette tilfeldig.

NRK - 2 timer siden

Flere skogbrannhelikoptre i lufta

Det settes inn flere helikoptre for å overvåke skogbrannfaren. Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har gjort en vurdering og setter ekstra beredskap med to helikopter på Kjeller i Lillestrøm og ett på Kjevik i Kristiansand. Den faste beredskapsmaskinen står på Torp, opplyser DSB..

NRK - 2 timer siden

Væpna politi rykket ut til trusselsituasjon

Flere patruljer rykket i kveld ut en adresse i Hafrsfjord i Stavanger etter melding om en trusselsituasjon. På grunn av innholdet i meldingen valgte politiet å bevæpne seg. En mann i 20-årene hadde blitt truet av en mann i 30-årene.

NRK - 2 timer siden

To pågrepet etter hagleskudd i leilighet

Det har blitt avfyrt et hagleskudd i et leilighetskompleks i Lillestrøm, skriver politiet på Twitter. Skuddet gikk gjennom en vegg til en tilfeldig leilighet. Ingen skadd.

NRK - 2 timer siden

Professor stiller som presidentkandidat i USA

Aktivisten og professoren Cornel West sier han stiller som kandidat i neste års presidentvalg i USA for venstreorienterte Folkets parti. West (70) er en kjent svart filosof og forfatter i USA, og han er tidligere professor ved både Harvard og Princeton. I en video lagt ut på Twitter mandag sier West at han vil kjempe for sannhet og rettferdighet og stille som presidentkandidat.

NRK - 3 timer siden

Kontroll på brann i Risør

Det er kontroll på brannen som startet i en del av et lagerbygg ved Furomoveien i Risør mandag kveld, melder brannvesenet. Det skal ikke være personer inne i bygget..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com