NRK > Nyheter

Saturday, 23 September, 21:00

NRK - 20 feb 23 kl. 13:30

Bulgaria: Politiet har funnet enda en varebil stappfull av mennesker

Få dager etter at bulgarsk politi fant 18 døde mennesker i en lastebil, er det funnet en ny lastebil med 43 personer, alle i live. Blant de 43 er det ti barn, opplyser politiet mandag. Ifølge etterforskeren Natalia Nikolova ser alle ut til å være ved god helse selv om de var stuet sammen på et lite areal. Hun vil ikke oppgi hvor migrantene kommer fra. De 52 menneskene som ble funnet i en forlatt varebil ved hovedstaden Sofia i forrige uke, var alle afghanere.
Les mer på NRK


Les mer om:
Natalia Nikolova, Sofia, Bulgaria, Tyrkia, Vest-Europa, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Bulgaria, Politiethar , funnetenda en , varebil, stappfullav , mennesker
Klartale - 14 aug 23 kl. 11:15

Så mange er drept i Norge i 2023

Det har vært 19 ofre i drapssakene norsk politi har satt i gang å etterforske i år. Her er en oversikt over sakene. Januar:* 12.

NRK - 03 jan 23 kl. 12:29

Bulgaria og Tyrkia inngår gassavtale

Bulgaria og Tyrkia er enige om en langtidsavtale som gir Bulgaria tilgang til Tyrkias terminaler for flytende naturgass (LNG). Avtalen ble formelt inngått mellom de to landenes statlige gasselskaper Bulgargaz og Botas tirsdag. Den gir Bulgargaz tilgang til terminalene og til Tyrkias gassnettverk, slik at forsyninger kan fraktes til Bulgaria.

NRK - 15 jul 23 kl. 01:13

Politi tok 15 antatte menneskesmuglere

Politiet i Bulgaria har pågrepet rundt 300 migranter som oppholdt seg ulovlig i landet. 15 antatte menneskesmuglere ble arrestert i en 48-timers landsomfattende aksjon. Rundt 40 migranter, blant dem barn, ble funnet i en ombygd tankbil, ikke langt unna hovedstaden Sofia.

NRK - 04 nov 22 kl. 01:18

Bulgarias nasjonalforsamling vil sende militærhjelp til Ukraina

Nasjonalforsamlingen i Bulgaria sa torsdag ja til å sende militærhjelp til Ukraina. Tidligere har landet avstått fra direkte støtte etter Russlands invasjon. De folkevalgte gir landets midlertidige regjering en måned for å utarbeide et forslag til hvor mye av landets militære utstyr fra sovjet-tiden som kan sendes.

NRK - 03 apr 23 kl. 01:49

Uavklart valg i Bulgaria

I valget i Bulgaria leder det konservative partiet GERB marginalt i valgdagsmålingene. Bulgaria holder valg for femte gang på to år. Det kan ta flere dager før valgresultatet er klart..

NRK - 24 apr 23 kl. 17:00

Mann i 20-årene tiltalt for deltakelse i terrororganisasjon Al Qaida

Mannen i 20-årene som i fjor ble pågrepet i Bulgaria og utlevert til Norge, er tiltalt for å ha oppfordret til å begå terrorhandlinger og for å ha deltatt i Al Qaida. Ifølge tiltalen som ble tatt ut mandag, kom han i perioden juni 2021 til 31. mai 2022 i Norge og Bulgaria med oppfordringer til terrordeltakelse gjennom å publisere sju magasiner.

NRK - 28 apr 23 kl. 19:45

Fem EU-land einige om mateksport til Ukraina

Bulgaria, Ungarn, Polen, Romania og Slovakia har blitt einige om ein avtale for å tillate transitt av ukrainsk matvarer, sa EU-kommisjonen fredag. Det har vore innført mellombelse forbod mot matvarene på grunn av protestar frå bønder i landet. Auken av billig korn og andre gardsprodukt frå Ukraina gjorde at Polen og Ungarn sa at dei ville stanse import frå Ukraina grunna lokale bønders interesse.

NRK - 28 apr 23 kl. 19:45

Fem EU-land einige om matvareeksport frå Ukraina

Bulgaria, Ungarn, Polen, Romania og Slovakia har blitt einige om ein avtale for å tillate transitt av ukrainsk matvarer, sa EU-kommisjonen fredag. Det har vore innført mellombelse forbod mot matvarene på grunn av protestar frå bønder i landet. Auken av billig korn og andre gardsprodukt frå Ukraina gjorde at Polen og Ungarn sa at dei ville stanse import frå Ukraina grunna lokale bønders interesse.

NRK - 28 apr 23 kl. 19:45

Fem EU-land einige om matvareimport frå Ukraina

Bulgaria, Ungarn, Polen, Romania og Slovakia har blitt einige om ein avtale for å tillate transitt av ukrainsk matvarer, sa EU-kommisjonen fredag. Det har vore innført mellombelse forbod mot import matvarene på grunn av protestar frå bønder i landet. Russlands invasjon har gjort det vanskeleg for Ukraina å eksportere korn via Svartehavet slik dei tradisjonelt har gjort, noko som har gjort det nødvendig eksport til lands gjennom Ukrainas naboland.

NRK - 22 maj 23 kl. 14:32

Bulgaria: Enighet om koalisjonsregjering

Tidligere EU-kommissær Mariya Gabriel fra sentrum-høyre-partiet GERB har ledet regjeringsforhandlingene i Bulgaria etter valget i april. Hun sa mandag at de var kommet fram til et kompromiss for å danne en stabil regjering. Det har vært holdt fem valg de siste to årene i Bulgaria..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Sammenstøt mellom politi og demonstranter i Paris

Grupper av demonstranter og politi barket sammen under en protest mot politivold i Paris lørdag. Den franske innenriksministeren Gérald Darmanin kaller voldsbruken uakseptabel. En film som er lagt ut på X/Twitter av Paris' politisjef Laurent Nunez, viser en politibil som blir angrepet av demonstranter med jernstenger.

NRK - 1 time siden

Lavrov langet ut mot Vesten fra FNs talerstol

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov langet ut mot USA og Vesten da han inntok talerstolen under høynivåuka i FNs hovedforsamling lørdag. Landets krig i Ukraina brukte han imidlertid ikke særlig mye av taletiden på. – USA og dets underordnede vestlige kollektiv fortsetter å nøre oppunder konflikter som kunstig deler menneskeheten i fiendtlige blokker, og hindrer oppnåelsen av overordnede mål.

NRK - 1 time siden

Riksvei 9 stengt etter ulykke

To biler har kollidert front mot front på riksvei 9 ved Grendi i Bygland. Skadeomfanget er foreløpig ikke kjent. Luftambulanse er på vei, opplyser politiet.

NRK - 1 time siden

Trafikkulykke med flere biler involvert i Lillestrøm

Det har vært en trafikkulykke i en tunnel i Lillestrøm med flere biler involvert. Det skriver politiet på X/Twitter. Tunnelen er sperret og nødetatene er på vei..

NRK - 2 timer siden

Eva Joly mener Erna Solberg må gå av

Jurist, korrupsjonsjeger og tidligere politiker Eva Joly mener Solberg må gå av som partileder for å bevare tilliten til demokratiet. Hun mener Økokrim må åpne en sak og se på Sindre Finnes mange børsoperasjoner. – Det er klart her er det røde flagg for innsidehandel som må etterforskes, sier jurist Eva Joly.

NRK - 3 timer siden

MC-fører alvorlig skadet etter ulykke i Ringsaker

Ved 17-tiden lørdag ettermiddag var en MC og en personbil involvert i en trafikkulykke på Stavsjøvegen i Ringsaker. MC-føreren, en gutt i tenårene, er ifølge politiet i Innlandet alvorlig skadet etter ulykken. Vedkommende er flydd til Ullevål sykehus.

NRK - 2 timer siden

Aserbajdsjan lover FN å behandle etniske armenere som «likeverdige borgere»

Myndighetene i Aserbajdsjan lover FN å behandle de etniske armenerne i Nagorno-Karabakh som likeverdige borgere. Den væpnede armenske militsen i regionen Nagorno-Karabakh ble denne uken tvunget til å legge ned våpnene etter kraftige aserbajdsjanske angrep. Etter kapitulasjonen er det bekymring for framtiden til den armenske folkegruppen i området.

NRK - 4 timer siden

Minst 15 drept og 40 såret av selvmordsbombe i Somalia

Minst 15 mennesker er drept og 40 er såret etter et kjøretøy lastet med eksplosiver eksploderte ved en veisperring i Beledweyne i Somalia lørdag, ifølge AFP. Leder for departementet for humanitær hjelp og krisehåndtering i delstaten Hirshabelle, Abdifatah Mohamed Yusuf, bekrefter dødstallet og skadde..

NRK - 3 timer siden

Fleire hundre i prideparaden i Sogndal

Fleire hundre deltok då det for første gong vart arrangert ein prideparade i Sogndal. – Det har gått over all forventing, til og med i ordentleg vestlandsvêr, seier Sandra Tenud, leiar i Sogn og Fjordane pride. Ho seier ho er begeistra over det gode oppmøte og den gode stemninga.

NRK - 3 timer siden

SVT: E6 vil være stengt i flere måneder etter skredet

Natt til lørdag ble en buss og flere biler ble tatt av et leirskred på E6 nær Göteborg. Ifølge SVT vil E6 være stengt i flere måneder på grunn av skredet. Ingen ble alvorlig skadd.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com