NRK > Nyheter

Tuesday, 16 July, 14:26

NRK - 13 okt 22 kl. 08:53

Bukkvoll: Respekten er liten, men frykta for Putin er stor

Putin har grunnlovfesta at han i prinsippet kan sitja som president til 2036. – Det kan bli tilfellet uansett korleis krigen går, men om Putin tapar krigen eller om det ser ut han er i ferd med å tapa krigen, finst det også ei moglegheit for at han blir fjerna før det, seier Tor Bukkvoll, sjefforskar ved Forsvarets forskingsinstitutt. Om nokon skulle forsøka å fjerna Putin, vil det koma frå ein av to leirar, meiner Bukkvoll. – Det finst ein leir som støttar krigen, men som kunne tenkja seg å fjerna han då dei meiner han gjennomfører krigen på ein ufornuftig måte. Den andre leiren består delvis av folk som heile tida har vore i mot krigen og delvis av folk som er for eller imot krigen etter korleis det går, men ettersom krigen ikkje går så bra, så er dei sannsynlegv
Les mer på NRK


Les mer om:
Putin, Tor Bukkvoll, Forsvarets, Bukkvoll, TV

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Bukkvoll, Respektener , litenmen , frykta, for, Putiner , stor
Klartale - 13 sep 22 kl. 14:44

Hva gjør Putin nå?

Den ukrainske hæren har tatt kontroll over flere områder i Ukraina. Nå har den russiske hæren fått kritikk. Russiske militærblogger har kritisert dem.

Klartale - 01 jul 23 kl. 06:00

Johnny sluttet i jobben for å leve livet på sjøen

Han er ikke så lett å få tak i. Johnny Leo Johansen er alltid på farten. I en liten trebåt.

NRK - 17 sep 22 kl. 09:21

Forsvarsministeren: – Må fordømmes

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram sier det er forferdelig å høre om det store antallet graver som er funnet i skogen utenfor den nylig frigjorte byen Izium i Ukraina. – Det er forferdelig å høre disse rapportene. Og det er bare å frykte hva som ellers er gjort i de russiskkontrollerte områdene.

Klartale - 15 jan 24 kl. 06:04

Hva skjer om Russland vinner krigen i Ukraina?

– Det hadde vært en tragedie om Putin vinner. Ikke bare for Ukraina, men også for oss, sa Nato-sjef Jens Stoltenberg sent i fjor.Land i forsvars-samarbeidet Nato hjelper Ukraina med våpen og utstyr.

NRK - 06 mar 24 kl. 05:45

Regjeringen vil la lærere gripe inn fysisk oftere

Kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun ønsker at ansatte i skole og SFO også skal kunne gjennomføre fysisk inngripen for å stoppe omfattende verbale angrep eller ordensforstyrrelser som ødelegger for gjennomføring av undervisningen. Et viktig mål med endringene er å øke respekten for lærerens klasseledelse. Etter det NRK erfarer er det støtte i regjeringen for å sende forslaget om å utvide lærerens handlingsrom utover det som opprinnelig ble foreslått – ut på en tilleggshøring om kort tid.

Klartale - 26 apr 23 kl. 08:23

Mediene har for liten forståelse for lav inntekt

Mediene har liten forståelse for folk med lite penger. Det viser Medie-undersøkelsen 2023.Der har de spurt om hvordan mediene skriver saker om økonomi.

VG - 16 jun 22 kl. 11:52

Klokken tikker for ukrainerne - må ha nye våpen

– Nå avhenger nesten alt av hvor fort vestlige våpen kommer frem til ukrainerne. Ukraina vil ikke klare å stoppe Russland uten, sier forsvarsforsker Tor Bukkvoll..

Dagbladet - 23 aug 22 kl. 10:40

- Styres fra Moskva

Olenivka-fengselet blir av mange omtalt som separatiststyrt. Tor Bukkvoll mener dette er feil, og forklarer at fengselet styres fra Moskva..

VG - 12 okt 22 kl. 12:37

Ukrainas «prioritet nummer én»: – Helt avhengige av å få nye systemer

Ukrainas president ber om flere luftvernsystemer. – Det eneste som innen rimelig tid kan stoppe rakettangrepene, sier forsker Tor Bukkvoll til VG..

Dagbladet - 30 dec 22 kl. 22:30

Isfront: Slik kan krigen slutte

Etter ti måneders krig, viser partene i Ukraina ingen kompromissvilje. - Bare ukrainsk seier kan gi varig fred, mener FFI-forsker Tor Bukkvoll..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

En verdifull skulptur stjålet fra Stavanger Domkirke – verdt 300.000 kroner

Klokken 12.10 rykket politiet ut på en melding om et innbrudd i Stavanger Domkirke. En skulptur av stein er borte, opplyser politiet.

NRK - 30 minutter siden

Palestinske helsemyndigheter: 13 drept i angrep mot Khan Younis

En rekke personer er blitt drept av israelske bomber og granater i Gaza tirsdag, ifølge palestinske helsemyndigheter. Rundt klokka 13.45 skriver nyhetsbyrået Reuters at 13 er blitt drept bare i Khan Younis, der også 26 er såret i et luftangrep på en teltleir.

NRK - 30 minutter siden

En verdifull skulptur stjålet fra Stavanger Domkirke – verdt 300.000

Klokken 12.10 rykket politiet ut på en melding om et innbrudd på Stavanger Domkirke. En skulptur av en stein er borte, opplyser politiet.

NRK - 1 time siden

Oljetanker kantret utenfor Oman –16 personer sanvet

Et mannskap på 16 personer er savnet etter at en oljetanker på 117 meter kantret utenfor kysten av Oman tirsdag, melder den maritime sikkerhetstjenesten. Skipet er identifisert som Prestige Falcon. Det er registrert på øygruppa Komorene nord for Madagaskar på Afrikas østkyst.

NRK - 1 time siden

Fallulykke ved Moskenes fergekai

Ifølge politiet skal det ha skjedd en fallulykke ved Moskenes fergekai. Politi og helseressurser er på vei til stedet..

NRK - 1 time siden

En person drept under demonstrasjoner i Kenya

Tirsdag har en person blitt drept under de pågående demonstrasjonene i Kenya, skriver Reuters. Politiet har tatt i bruk tåregass mot demonstranter både i og utenfor hovedstaden Nairobi. I Kitengela ble det brent bildekk og ropt slagordet «Ruto må gå», ifølge reportere på stedet.

NRK - 1 time siden

Metsola gjenvalgt som leder av EU-parlamentet

Det nyvalgte EU-parlamentet holdt tirsdag sin første sesjon og gjenvalgte Roberta Metsola fra Malta til leder av forsamlingen. Metsola er medlem av sentrum-høyre-gruppen EPP som fikk 188 representanter i EU-valget i juni. Men tirsdag fikk hun støtte av et solid flertall på 562 stemmer.

NRK - 2 timer siden

Førsteministeren i Wales går av

Vaughan Gething har annonsert at han trekker seg som førsteminister i Wales. – Jeg har i formiddag tatt den vanskelige avgjørelsen å begynne prosessen med å tre av som leder av det walisiske Labour-partiet og, som resultat, førsteminister, sier han i en uttalelse. Det skjer kort tid etter at fire ministre trakk seg i protest og krevde Gethings avgang.

NRK - 2 timer siden

Bombegruppen var i Stavanger for å undersøke gjenstand

Politiet fant en liten bombelignende gjenstand på en kjenning av politiet forrige uke. Den har blitt oppbevart av politiet fram til nå, sier operasjonsleder i politiet Olaug Bjørnsen. I dag landa to representanter for bombegruppa i Stavanger for å undersøke gjenstanden.

NRK - 2 timer siden

Over 10 millioner mennesker fordrevet i Sudan

Siden krigens start i april 2023, har mer enn 10 millioner mennesker blitt drevet fra hjemmetne sine, ifølge den internasjonale organisasjonen for migrason (IOM). Over 20 prosent av befolkningen har blitt fordrevet enten internt eller på tvers av landegrensene..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com