NRK > Nyheter

Friday, 01 December, 18:37

NRK - 27 sep 23 kl. 12:16

Brudepar blant de døde i bryllupsbrann i Irak

Over 100 personer omkom og mer enn 200 personer ble skadd da det brøt ut brann på en bryllupsfest i Irak tirsdag. Brudeparet er blant de omkomne. Iraks president Mohammed al-Sudani har erklært landesorg de neste tre dagene. Det irakiske innenriksdepartementet har bekreftet at ni personer, som alle jobbet i lokalet der brannen skjedde, har blitt pågrepet. Det er utstedt arrestordre for lokalets fire eiere.
Les mer på NRK


Les mer om:
Irak, Mohammed, sudani, Ahmed Dubardani, Nineveh, BBC, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Brudepar, blantde , dødei , bryllupsbranni , Irak
NRK - 27 sep 23 kl. 06:34

Dødstall stiger etter bryllupsbrann i Irak – 450 døde

Onsdag morgen opplyser Røde Halvmåne at minst 450 personer er døde etter en bryllupsbrann i Al-Hamdaniya, nord i Irak, melder BBC. Brannen raste gjennom et stort forsamlingslokale etter at det ble skutt opp fyrverkeri i forbindelse med feiringen, skriver NTB. Både føderale irakiske myndigheter og kurdiske myndigheter sendte ambulanser og helsearbeidere.

NRK - 27 sep 23 kl. 06:34

450 døde og skadde etter bryllupsbrann i Irak

Onsdag morgen opplyser Røde Halvmåne at minst 450 personer er døde eller skadde etter en bryllupsbrann i Al-Hamdaniya, nord i Irak, melder BBC. Tidligere ble det meldt at over 100 personer mistet livet i brannen. Brannen raste gjennom et stort forsamlingslokale etter at det ble skutt opp fyrverkeri i forbindelse med feiringen, skriver NTB.

NRK - 27 sep 23 kl. 00:45

Minst ni døde og flere titall skadd i bryllupsbrann i Irak

Minst ni mennesker mistet livet og ytterligere 25 ble skadd da det brøt ut brann i et bryllup i Al-Hamdaniya-distriktet i Irak, opplyser kilder til Reuters. Distriktet ligger i Nineveh-provinsen nord i Irak. Reuters får opplysningene om omfanget av katastrofebrannen fra to kilder i sikkerhetstjenesten og helsevesenet.

NRK - 27 sep 23 kl. 00:45

100 døde og minst 150 skadd etter bryllupsbrann i Irak

100 mennesker mistet livet og mer enn 150 andre ble skadd da det brøt ut brann i et bryllup i Al-Hamdaniya-distriktet i Irak, melder statlige irakiske medier ifølge Reuters. Distriktet ligger i Nineveh-provinsen nord i Irak. (NTB).

VG - 27 sep 23 kl. 01:47

Statlige medier: 100 døde etter bryllupsbrann i Irak

I tillegg skal mer enn 150 ha blitt skadet da det brøt ut brann i et bryllup i Al-Hamdaniya-distriktet i Irak..

Aftenposten - 24 jul 23 kl. 09:25

Oslo rådhus pusses opp for 140 millioner – ferdig i 2025

Hverken brudepar eller turister påvirkes, men klokkespill blir det ikke noe av i sommer..

NRK - 31 maj 23 kl. 17:33

Macron: Vesten burde lyttet til østeuropeiske Russland-advarsler

Frankrike burde ha lyttet mer til advarsler fra østeuropeiske land om et krigshissig Russland før invasjonen av Ukraina, sier landets president Emmanuel Macron. I en tale i Slovakias hovedstad Bratislava onsdag sa Macon at det ikke må være splittelse mellom «gamle Europa» og «nye Europa», med henvisning til langvarige meningsforskjeller blant østlige og vestlige EU-medlemmer om flere saker, blant dem Russland. – Noen sa at dere hadde gått glipp av en mulighet til å ti stille.

Klartale - 10 jul 23 kl. 06:14

Slik blir Natos toppmøte i Vilnius

11. og 12. juli kommer de mektige folkene til Vilnius i Litauen.

NRK - 17 jun 23 kl. 09:02

Forskningskonsern vil ikke ansette personer fra «røde land»

Ledelsen i forskningskonsernet Norce har bestemt at det ikke skal ansette personer med bakgrunn fra «røde land», som Kina, Russland og Iran. – Det er risiko- og sikkerhetsvurderinger som ligger bak vedtaket. De nasjonale sikkerhetsmyndighetene har over tid anbefalt oss å være ekstra varsomme, og vi har sett en stadig tilstramming av anbefalingene nå som det er krig i Europa, skriver konsernsjef Thor Arne Håverstad i en intern blogg hos forskningskonsernet Norce ifølge Khrono.

NRK - 26 jul 23 kl. 09:09

Undersøkelse: Færre unge i Oslo bruker rusmidler nå enn før

Selv om rusmiddelbruken blant unge i Oslo i dag øker, var det verre for tjue år siden, viser undersøkelsen Ung i Oslo fra Velferdsforskningsinstituttet NOVA. Litt over 50 prosent av respondentene, elever i videregående skole, svarer i Ung i Oslo-undersøkelsen at de har vært beruset på alkohol. I 2002 svarte nærmere 75 prosent det samme, skriver P4.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Stoltenberg: – Klima er en viktig sak for Nato

Jens Stoltenberg, generalsekretær i Nato, er også til stede under det 28. klimatoppmøte som startet i Dubai torsdag. Han sier at klima er en viktig sak for Nato fordi klimaendringer påvirker sikkerhet.

NRK - 45 minutter siden

NVE undersøker Nord Pools håndtering av strømtabbe

NVE har startet undersøkelser etter at en feilhandel fra det Norge-baserte strømselskapet Kinect Energy førte til minuspriser i Finland. – Vi ser svært alvorlig på at slike hendelser oppstår. I tillegg til store økonomiske konsekvenser kan de gi utfordringer i driften av kraftsystemet, sier Tore Langset, direktør for Reguleringsmyndigheten for energi (RME) som ligger under Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

NRK - 2 timer siden

Domstol i USA: Trump ikkje immun mot sivile søksmål etter kongresstorminga

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta opp i sivile søksmål om hans rolle i storminga av Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 1 time siden

Politikar kasta ut av kongressen

Republikanaren George Santos vert utvist av kongressen i dag, melder Reuters. 311 stemte for at han skulle ut, kor 115 av desse var republikanarar, ifølgje TV-kanalen CNN. Santos skal ha loge seg til kongressen og er tiltalt for å ha brukt stolne valkampmiddel til personleg bruk..

NRK - 1 time siden

Noregs Bank leiar søksmål mot Silicon Valley Bank

Norges Bank og det svenske pensjonsfondet Sjunde Ap-fonden er utnemnde av ein amerikansk domstol til å vera hovudsaksøkar (Lead Plaintiff) i det pågåande gruppesøksmålet mot Silicon Valley Bank (SVB). Det skriv Noregs Bank i ei pressemelding Oljefondet og andre investorar leid store tap på sine investeringar i SVB på grunn av feilaktig informasjon og rapportering av finansielle forhold og risikostyring frå den amerikanske banken..

NRK - 1 time siden

FN-domstol: Venezuela ikke kan annektere deler av naboland

Den internasjonale domstolen i Haag har gitt Venezuela ordre om å unngå handlinger som endrer statusen for et område landet gjør krav på i nabolandet Guyana. Kjennelsen fra ICJ kommer to dager før en planlagt folkeavstemning i Venezuela om det omstridte territoriet. Domstolen nevner ikke folkeavstemningen konkret, men sier Venezuela «må avstå fra enhver handling som vil endre statusen som for tiden gjelder for det omstridte området».

NRK - 1 time siden

Minst 182 pasienter berørt av ny feil i Helseplattformen

Det skriv Adresseavisen. St. Olavs Hospital skal ha oppdaga feil i legemiddellistene, stadfestar sjukehusdirektør Gretje Aasved overfor avisa fredag.

NRK - 1 time siden

Hizbollah: To drept i israelsk angrep mot grenseby i Libanon

To personer ble drept da Israel skjøt mot byen Houla sør i Libanon, ifølge den Hizbollah-kontrollerte TV-stasjonen Al-Manar. Den iranskstøttet militsgruppen og israelske styrker skjøt mot hverandre over grensen tidligere på dagen, slik de har gjort en rekke ganger de siste ukene. Hizbollah sier de angrep en gruppe israelske soldater fredag.

NRK - 2 timer siden

Ankedomstol i USA: Trump må møta i sivile søksmål om 6. januar-angrepa

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta opp i sivile søksmål om hans rolle i storminga av Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 2 timer siden

Det kvite hus: USA fortsett arbeid for humanitær pause mellom Israel og Hamas

USA held fram med å samarbeida med Israel, Egypt og Qatar for å utvida ein humanitær pause i Gaza, seier ein talsperson for Det kvite hus fredag. Den amerikanske presidenten Joe Biden vil også fortsetta å engasjera seg i arbeidet med den humanitære pausen og lausletinga av gisler, la talspersonen til. Våpenkvila mellom Israel og Hamas varte i omtrent ei veke, og blei broten i dag.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com