NRK > Nyheter

Thursday, 28 March, 09:05

NRK - 16 sep 21 kl. 13:58

Brot på smittevernreglane

Ti personar har fått bot på 20.000 kroner kvar for brot på smittevernreglane, melder Vest politidistrikt. Alle tilfella dreier seg om personar som har nekta å ta inn på pliktig karantenehotell..
Les mer på NRK


Les mer om:
Vest

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Brot, smittevernreglane
NRK - 28 jun 21 kl. 09:54

762 førelegg for brot på reglar

Oversikta til politiet viser at det er gitt 762 førelegg for brot på koronareglane sidan mars i fjor. Flest er gitt i Oslo, der det er gitt 217 førelegg, bak ligg Agder med 133 førelegg og deretter Innlandet med 127 førelegg. Færrast førelegg er skrivne ut i Finnmark, der politiet berre har gitt ni bøter for brot på reglane sidan i fjor..

NRK - 10 mar 22 kl. 14:38

Over halvparten av svinebøndene braut regelverket

Mattilsynet fann brot på regelverket hos 53 prosent av svinebøndene dei har undersøkt så langt som ein del av ein nasjonal tilsynskampane. I 2021 blei det gjort 342 slike tilsyn, og i løpet av 2022 skal dei etter planen ha undersøkt 600 norske svinehald. Det er funne flest brot knytt til regelverket for rotemateriale og strø, som skal gjere at grisane har tørre og komfortable liggeplassar.

NRK - 13 jun 22 kl. 20:04

Meiner britisk lovforslag bryt folkeretten

Den britiske regjeringa har lagt fram eit lovforslag som bryt med Nord-Irland-protokollen i brexitavtalen, som skulle hindre ei hard grense mellom Nord-Irland og EU-landet Irland. EU meiner lovforslaget er eit brot på avtalen, medan den britiske utanriksministeren Liz Truss kallar forslaget fornuftig og ei praktisk løysing. Den irske utanriksministeren, Simon Coveney, meiner lovforslaget er eit brot på folkeretten, ifølge Reuters.

NRK - 13 jun 22 kl. 20:04

Meiner britisk lovforslag bryt med folkeretten

Den britiske regjeringa har lagt fram eit lovforslag som bryt med Nord-Irland-protokollen i brexitavtalen, som skulle hindre ei hard grense mellom Nord-Irland og EU-landet Irland. EU meiner lovforslaget er eit brot på avtalen, medan den britiske utanriksministeren Liz Truss kallar forslaget fornuftig og ei praktisk løysing. Den irske utanriksministeren, Simon Coveney, meiner lovforslaget er eit brot på folkeretten, ifølge Reuters.

NRK - 03 feb 23 kl. 11:56

Tiltalt for aktlaust drap og brot på meldeplikt ved dødsfall

Ein mann i 30-åra frå Sunnmøre er tiltalt for brot på straffeloven § 281 og § 163, aktlaust drap og brot på meldeplikt ved eit dødsfall. Det melder Møre og Romsdal politidistrikt. Politiet har sidan desember 2021 etterforska ei sak der ein ung mann vart funne død utandørs i ein kommune på Sunnmøre.

NRK - 14 jul 21 kl. 11:20

Seks nye koronabøter

Vest politidistrikt har bøtelagt seks personar for brot på smittevernreglane. Dei har fått 20.000 kroner i bot kvar for å nekta å ta inn på pliktig karantenehotell i mai og juni.

NRK - 27 jul 21 kl. 11:24

14 får bot etter smittevernbrot

Politiet har skrive ut 14 nye forelegg for brot på smittevernreglane. 12 er etter ein fest 1. mai i Bergen, til 10.

NRK - 21 jul 21 kl. 07:37

Nok ein Daily Apple-redaktør tatt

Ein tidlegare redaktør for den nedstengde Hongkong-avisa Apple Daily er arrestert. Lam Man-chung blei pågripen for å ha samarbeida i det skjulte med utanlandske krefter, eit brot på den nye sikkerheitslova, ifølge politiet i Hongkong. Den 51 år gamle tidlegare avisredaktøren er den niande Daily Apple-tilsette som er arrestert for brot på sikkerheitslova..

NRK - 06 okt 21 kl. 10:15

Kallar tilbake Swix-rulleski

Brav kallar tilbake rulleski av typen Swix Triac Carbon Classic på grunn av fare for brot i hjulfesta. Selskapet opplyser at det er oppdaga åtte tilfelle av brot i hjulfeste, noko som kan føre til ulukker. Brav ber kundar slutte å bruke rulleskiene, og levere dei tilbake.

NRK - 19 feb 22 kl. 20:37

OSSE: 1500 brot på våpenkvila i Ukraina

Observatørar frå Organisasjonen for sikkerheit og samarbeid i Europa, OSSE, rapporterte om over 1500 brot på våpenkvila i Aust-Ukraina på ein dag, melder AFP. Det er det høgaste talet så langt i år. Rapporten gjeld angrep som blei gjort fredag..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Gruve med fangede gruvearbeidere nesten oversvømt

Gruven der 13 gruvearbeidere er fanget, i Amur-regionen i Russland, er nesten oversvømt, melder det statlige russiske nyhetsbyrået RIA, ifølge Reuters. Arbeiderne har vært fanget i gullgruven, som er en av Russlands største, siden det gikk et ras 19. mars.

NRK - 1 time siden

Ukraina har skutt ned 26 russiske droner

Ukraina sier at de natt til torsdag skjøt ned 26 droner som ble avfyrt fra Russland. Det ukrainske militæret melder på Telegram at russerne skjøt både krysserraketter, S-300-raketter og 28 droner mot Ukraina i løpet av natten. – 26 angrepsdroner av Shahad-typen ble skutt ned i Odesa, Kharkiv, Dnipropetrovsk og Zaporizjzja, sier Mykola Olesjtsjuk som er sjef for flyvåpenet.

NRK - 1 time siden

Nordmenn hamstrer egg i Sverige

Mangelen på egg i norske butikker har ført til at nordmenn hamstrer egg også i butikkene rett over svenskegrensen. Allerede på tirsdag gikk Maxi-Mat på Nordby-senteret ved Svinesund tomt for egg, skriver Nettavisen. Hos Nordby Supermarket på samme senter måtte man samme dag innføre begrensning på hvor mange egg man kunne handle inn, maks tre 20-pakninger per husstand.

NRK - 3 timer siden

Navalnyj-portretter malt nær sovjetisk krigsminnesmerke i Wien

To portretter av den avdøde russiske regimekritikeren Aleksej Navalnyj er malt på en vegg bak et minnesmerke for sovjetiske soldater i Østerrikes hovedstad. Navalnyjs kamp mot korrupsjon i Russland og demonstrasjoner mot myndighetene i Kreml gjorde ham til en av president Vladimir Putin største fiender. Han døde i en straffeleir i den arktiske delen av Russland i februar.

NRK - 3 timer siden

Frankrike saksøker tenåring

Frankrike saksøker en tenåring etter falske anklager om at en rektor skal ha slått henne da de kranglet om bruken av islamsk hodeplagg. Det opplyser den franske statsministeren ifølge BBC. Rektoren skal ha insistert på at hun fjernet hodeplagget på skolens område, som fransk lov krever.

NRK - 4 timer siden

Russland kan ha brukt ny styrt bombe i angrep mot Kharkiv

Russland kan ha brukt en ny type styrt bombe i et angrep på Kharkiv der en person ble drept onsdag, sier lokale tjenestemenn. – Dette er noe imellom en styrt bombe, som de har brukt nylig, og en rakett. Du kan si det er en flygende bombe, sier den regionale politisjefen Volodymyr Tymosjko.

NRK - 5 timer siden

Tre lyktestolper har blitt veltet ut i veien i Rogaland

Tre lyktestolper har i løpet av kort tid natt til torsdag blitt veltet på ulike fylkesveier i Time i Rogland. Alle steder lå de ut i veibanen. Politiet har vært på alle stedene og gjort undersøkelser.

NRK - 5 timer siden

Haukelifjell åpnet

E134 over Haukelifjell ble natt til torsdag åpnet for vanlig trafikk etter at det onsdag kveld ble innført kolonnekjøring på grunn av uvær. På de andre viktige fjellovergangene i Sør-Norge er det åpent, men det meldes om glatt føre på riksvei 7 over Hardangervidda, opplyser Statens vegvesen. (NTB).

NRK - 6 timer siden

Colombia utviser argentinske diplomater

Colombia har gitt argentinske diplomater beskjed om å forlate landet etter at Argentinas president Javier Milei omtalte sin colombianske kollega som morder og terrorist. I januar kalte Colombia hjem sin ambassadør fra Argentina etter lignende uttalelser fra Milei..

NRK - 6 timer siden

Hytte totalskadd i brann i Nesbyen

Det begynte natt til torsdag å brenne i en hytte i Nesbyen i Buskerud. Det var tre personer inne, men de kom seg ut. Politiet tror brannen stater ved inngangspartiet, men vet ikke årsaken.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.





Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com