NRK > Nyheter

Monday, 27 June, 13:06

NRK - 30 mar 22 kl. 11:10

Britiske dommer forlater Hongkongs høyesterett

Storbritannia har besluttet å trekke britiske dommere fra Hongkongs øverste domstol i frykt for at de kan brukes til å «legitimere undertrykkelse». Britiske dommere har vært en del av domstolen siden Hongkong ble overført til Kina fra den britiske kolonimakten i 1997. Onsdag leverte de to dommerne sine oppsigelser. – Siden den nasjonale sikkerhetsloven ble innført, har myndighetene slått ned på ytringsfrihet, pressefrihet og forsamlingsfriheten, sier utenriksminister Liz Truss og legger til at det ikke lenger er holdbart at dommerne sitter i domstolen. (NTB).
Les mer på NRK


Les mer om:
Hongkongs, Hongkong, Kina, Liz Truss, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Britiske, dommer, forlater, Hongkongs, høyesterett
NRK - 03 maj 22 kl. 14:08

Hongkongs økonomi krymper

Omikronbølgen gjør at Hongkongs brutto nasjonalprodukt (BNP) faller for første gang på over ett år. I første kvartal er det blitt registrert en nedgang på 4 prosent i Hongkongs økonomi. Analytikere forsøker å berolige markedet ved å si at det verste nå er over.

NRK - 29 apr 22 kl. 08:16

Storbritannia sender 8.000 soldater til militærøvelser i Øst-Europa

Rundt 8.000 britiske soldater skal sendes til militærøvelser i Øst-Europa i en av de største slike utplasseringene siden den kalde krigen. De britiske styrkene skal utplasseres i land hele veien fra Finland til Nord-Makedonia, skriver flere britiske medier.

NRK - 10 maj 22 kl. 12:17

Prins Charles taler til det britiske parlamentet

Prins Charles holder for første gang dronningens tale under åpningen av det britiske parlamentet tirsdag. Det gjør han fordi dronning Elizabeth ikke kan delta grunnet sykdom. Den tradisjonsrike talen er vanligvis skrevet av regeringen for dronningen, eller i dette tilfellet prins Charles, og fastsetter lovveret som regjeringen tar sikte på å innføre for parlamentet.

NRK - 25 mar 22 kl. 23:50

Høyreorientert demokrat gir tommel opp for Bidens høyesterettskandidat

Senator Joe Manchin, som i mange saker har vært i konflikt med andre demokrater, sier han støtter Ketanji Brown Jackson som ny dommer i høyesterett. Jackson er den første svarte kvinnen som er nominert til en plass i USAs høyesterett, og denne uken ble hun grillet i Senatet. President Joe Biden nominerte henne i slutten av februar etter at dommer Stephen Breyer (83) varslet at han pensjonerer seg.

NRK - 14 jun 22 kl. 11:21

Dansker dømt for å gi dommer og aktor buksevann

Et par er i en domstol i Danmark dømt for å ha helt vann på stolene til dommer og aktor under en rettssak. Det skriver Danmarks Radio. Paret var i retten i Aalborg fordi mannen på 41 år var tiltalt for vold mot kvinnen på 27 år.

NRK - 22 jun 22 kl. 06:50

Italias utenriksminister danner nytt parti

Italias utenriksminister Luigi Di Maio kunngjorde tirsdag at han forlater partiet Femstjernersbevegelsen (M5S), etter flere uker med intern konflikt i partiet. – I dag forlater jeg og mange andre kolleger Femstjernersbevegelsen. Vi forlater det som ikke lenger vil være parlamentets største parti, sa 35-åringen tirsdag kveld.

NRK - 10 mar 22 kl. 00:30

Mistenker at britiske soldater drar til Ukraina uten tillatelse

Flere britiske soldater har forsvunnet i den siste tiden, det bekrefter the britiske forsvaret. – Vi kjenner til at et mindre antall av individuelle soldater overhørte ordre og forsvant uten perm, og kan ha reist til Ukraina, sier en talsperson for det britiske forsvaret til Sky News. Forsvaret ber dem returnere til Storbritannia.

NRK - 22 mar 22 kl. 01:25

Storbritannia vurderer å ta over Gazproms britiske del

Den britiske avdelingen av den russiske gassgiganten Gazprom kan bli satt under administrasjon, melder flere medier. Britiske myndigheter forbereder seg på å ta over styringen av Gazprom Marketing & Trading Retail Ltd, melder Bloomberg. Blant selskapets kunder er McDonald's og Siemens, samt lokale styresmakter og sykehus rundt om i landet.

NRK - 25 maj 22 kl. 08:35

Britiske myndigheter godkjenner Chelsea-salg

Den britiske regjeringen har utstedt en lisens som åpner for at Chelsea kan selges til gruppen ledet av Todd Boehly. Han er fra før medeier i den amerikanske baseballklubben Los Angeles Dodgers. Mark Walter, en av de øvrige Dodgers-eierne, er også i kjøpergruppen.

VG - 07 okt 21 kl. 03:09

Føderal dommer stanser håndhevelsen av omstridt abortlov

En føderal dommer i Texas stanser håndhevelsen av den omstridte nye abortloven i Texas..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Avviser at de har henrettet sudanske soldater

Det sudanske militæret anklager Etiopia for å ha henrettet sju soldater og en sivil sudansk statsborger som var i deres varetekt. Etiopia avviser anklagene..

NRK - 15 minutter siden

Momoa ny talsmann for FN-miljøprogram

Skuespiller Jason Momoa, kjent fra Aquaman og Game of Thrones er utnevnt til talsmann for FNs miljøprogram «Life below water». På Instagram skriver Momoa at det er en stor ære å få denne utnevnelsen. – Uten et friskt hav vil ikke livet slik vi kjenner det eksistere..

NRK - 30 minutter siden

Kreml avviser mislighold av utenlandsgjeld

Kreml kaller meldinger om at Russland ikke klarer å betjene sin utenlandsgjeld for grunnløse. Flere medier, blant dem Bloomberg og BBC , meldte mandag at Russland ikke har kunnet foreta en rentebetaling på 100 millioner dollar som forfalt søndag. Kreml kaller meldingene grunnløse.

NRK - 15 minutter siden

Solberg mener PST bør lære av feilen

Solberg mener vurderingen av voldspotensialet er avgjørende for å kartlegge voldstrusler i samfunnet. Her har PST feilet, mener hun. Spørsmålene PST bør lære av mener Solberg er: – Er det andre indikatorer vi kunne lagt vekt på?

NRK - 30 minutter siden

Må avlyse legetimer

Sykehuset i Hammerfest må avlyse flere legetimer fordi spesialister ikke kommer seg til sykehuset. Årsaken er at Widerøe har stengt ned deler av kortbanenettet. Koimmunikasjonssjef ved Finnmarkssykehuset i Hammerfest, Eirik Palm, bekrefter dette til Dagbladet..

NRK - 30 minutter siden

Helgelandssykehuset i gul beredskap

Helgelandssykehuset er i gul beredskap, opplyser sykehuset på sine hjemmesider. Dette får konsekvenser for bemanningssituasjonen i Helgelandssykehuset da enkelte vikarer ikke kommer seg til Helgeland og at ambulanseflyene også kan bli stående på bakken..

NRK - 2 timer siden

Markering i Trondheim

De skeive organisasjonene i Trondheim, i samarbeid med Trondheim kommune, inviterer til Solidaritetsmarkering på Torvet tirsdag ettermiddag. Det er skytetragedien i Oslo natt til lørdag der to mennesker ble drept som er bakgrunnen for markeringen. Det vil bli holdt appeller fra det skeive miljøet og kulturelle innslag.

NRK - 45 minutter siden

Dømd for å ha valdtatt 14-åring

Frostating Lagmannsrett har behandla ankesaken til ein mann i 50-åra som i februar vart dømd til fire års fengsel for å ha valdtatt ein 14 år gammal gut. Mannen skal ha låst guten inne i ein kjellar der overgrepa skjedde. 14-åringen prøvde å rømme, men fekk det ikkje til.

NRK - 1 time siden

Driftsstans på kullkraftverket i Longyearbyen

Kullkraftverket i Longyearbyen er rammet av driftsstans på grunn av feil på begge fyringskjelene. Det opplyser lokalstyreleder Arild Olsen. Det kan ta lang tid før feilen er reparert.

NRK - 45 minutter siden

Mener abortloven rammer svarte kvinner mest

Høyesteretts beslutningen om å legge bort kvinners rett til abort i USA, forventes å ha stor innvirkning på svarte og fargede kvinner. Det mener flere eksperter, ifølge Reuters. Mange svarte kvinner bor i stater som vil forby abort og som har de mest regide lovene, for eksempel i sørstatene.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com