NRK > Nyheter

Thursday, 06 October, 11:41

NRK - 13 aug 22 kl. 08:11

Britiske, svenske og kroatiske krigsfangar for retten i Donetsk

Tre britar, ein svenske og ein kroatar må møta i ein sjølvoppnemnt rett i Donetsk i Ukraina måndag, etter å ha delteke i krigen på ukrainsk side, ifølge den uavhengige, russiske avisa Meduza. Den eine briten skal ifølge britiske myndigheiter ha drive med humanitært arbeid. Blir dei dømd skyldig, kan dei risikera dødsstraff, skriv avisa. Storbritannia, USAs utanriksminister Antony Blinken og Amnesty fordømmer dei såkalla rettssakene. Leiar for Amnesty i Aust-Europa og Sentral-Asia Denis Krivosheev seier at rettssaka er eit brot på internasjonal rett.
Les mer på NRK


Les mer om:
Donetsk, Ukraina, Meduza, USAs, Antony Blinken, Amnesty, Aust-Europa, Sentral-Asia Denis Krivosheev

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Britiske, svenskeog , kroatiske, krigsfangar, for, retteni , Donetsk
NRK - 12 aug 22 kl. 15:06

Ukraina ber FN og ICRC om å overvaka ukrainske krigsfangar i Russland

Ukrainas sikkerheitsbyrå har bedt FN og Den internasjonale Raude Kors-komiteen (ICRC) om å senda representantar til områda kor Russland held ukrainske krigsfangar, melder Reuters. Førespurnaden kjem etter at ukrainske myndigheiter har skulda russiske styrkar for å ha torturert og henretta ukrainske fangar, mellom anna ved å iscenesetta ein eksplosjon i ein ukrainsk fangeleir i Olenivka. Moskva hevdar at Ukraina skaut på anlegget og drap over 50 krigsfangar..

NRK - 27 sep 22 kl. 05:23

Britiske krigsfangar sett fri

Sist veke vart fem britiske krigsfangar sett fri av Russland etter forhandlingar med Ukraina, skriv Reuters. Ein av dei er Shaun Pinner. Han vart teken til fange og dømd til døden av russisk-støtta separatistar i Donetsk for å vere utanlands leigesoldat..

NRK - 29 jul 22 kl. 12:10

Ukraina nektar for fengsel-angrep

Ukraina nektar for å ha bomba eit fengsel som husa ukrainske krigsfangar frå Mariupol. Det skriv Reuters. Ein russisk separatistleiar hevda tidlegare i dag at 40 krigsfangar blei drepne og 130 såra i angrepet mot fengselet i byen Jelenovka i Ukraina.

Klartale - 09 sep 22 kl. 09:45

Dronning Elizabeths død ble markert verden over

Dronning Elizabeth av Storbritannia døde fredelig torsdag. Hun ble 96 år gammel. Hun har sittet 70 år ved tronen.

NRK - 29 apr 22 kl. 08:16

Storbritannia sender 8.000 soldater til militærøvelser i Øst-Europa

Rundt 8.000 britiske soldater skal sendes til militærøvelser i Øst-Europa i en av de største slike utplasseringene siden den kalde krigen. De britiske styrkene skal utplasseres i land hele veien fra Finland til Nord-Makedonia, skriver flere britiske medier.

NRK - 09 sep 22 kl. 10:58

Frimerker, sedler, politihjelmer og pass må endres i Storbritannia

Dronning Elizabeths død fører ikke bare til at nasjonalsangen må endres. Kong Charles skal også sette sitt preg på britiske pundsedler, mynter og frimerker. Det var fort gjort å endre den britiske nasjonalsangen fra «God Save The Queen» til «God Save The King».

NRK - 22 jul 22 kl. 11:32

HRW skuldar Russland for tortur og forsvinningar i okkuperte område sør i Ukraina

Russiske styrkar har torturert, arrestert menneske ulovleg og stått bak ei rekkje forsvinningar i okkuperte område sør i Ukraina, oppgir Human Rights Watch (HRW). Krigsfangar er blant dei som har vorte utsette for tortur utført av russiske styrkar, ifølgje menneskerettsorganisasjonen. – Russiske styrkar har gjort om dei okkuperte områda sør i Ukraina til ein avgrunn av frykt og vill lovløyse, seier ukrainske Julia Gorbunova, ein av HRW sine seniorforskarar.

NRK - 10 maj 22 kl. 12:17

Prins Charles taler til det britiske parlamentet

Prins Charles holder for første gang dronningens tale under åpningen av det britiske parlamentet tirsdag. Det gjør han fordi dronning Elizabeth ikke kan delta grunnet sykdom. Den tradisjonsrike talen er vanligvis skrevet av regeringen for dronningen, eller i dette tilfellet prins Charles, og fastsetter lovveret som regjeringen tar sikte på å innføre for parlamentet.

NRK - 28 sep 22 kl. 13:11

Bank of England kjøper britiske statsobligasjoner

Den britiske sentralbanken Bank of England starter kjøp av britiske statsobligasjoner for å styrke markedets tillit etter et kraftig valutafall denne uka. – Formålet med disse oppkjøpene blir å få på plass ryddige markedsforhold, heter det i en uttalelse fra banken. Det er snakk om et midlertidig oppkjøp av langsiktige statsobligasjoner.

NRK - 03 maj 22 kl. 11:27

Russisk kampanje stempler Sverige som nazister

I en kampanje på russiske bussholdeplasser stemples Sverige som nazister. Det skriver svenske Aftonbladet. Kampanjen avbilder flere svenske historiske personligheter som Astrid Lindgren, Ingmar Bergman og Ingvar Kamprad, og stempler de alle som nazister.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Regjeringa reknar med 1.000 milliardar kroner i petroleumsinntekter

Inntektene kjem i hovudsak frå svakare kronekurs og ei forventning om høge gassprisar. Norsk gasseksport til Europa ligg i år an til å auke med 100 TWh energi frå i fjor. Regjeringa ventar at produksjonen aukar fram mot 2024, og at det i 2023 blir investert om lag 182 milliardar kroner på norsk sokkel.

NRK - 45 minutter siden

Regjeringa foreslår å løyve 3,58 milliardar kroner til Langskip

Forslaget til løyving omfattar CO2-fangstprosjekt på sementfabrikken til Norcem i Brevik og på avfallsforbrenningsanlegget til Hafslund Oslo Celsio på Klemetsrud i Oslo. Forslaget omfattar også transport og lagring av CO2 på kontinentalsokkelen ved Northern Lights. – For å nå måla i Parisavtalen er verda heilt avhengig av karbonfangst og -lagring, seier olje- og energiminister Terje Aasland (Ap)..

NRK - 45 minutter siden

Regjeringa foreslår å løyve 80 millionar til havvind

Løyvinga inkluderer 30 millionar kroner til grunnundersøkingar i Sørlige Nordsjø II og Utsira Nord, og 25 millionar kroner til konsekvensutgreiing av nye område for havvind som er aktuelle for havvind. – For å nå dei måla me har sett oss med kraft og klima må me satse tungt på havvind, siger olje- og energiminister Terje Aasland..

NRK - 10 minutter siden

15 millioner til skeive organisasjoner

Forslaget om 15 millioner kroner til LHBT+-organisasjoner er nærmere en dobling fra 2022, melder regjeringen. Blant annet får Oslo Pride et doblet tilskudd, fra én til to millioner kroner. – Angrepet som skjedde i Oslo 25.

NRK - 10 minutter siden

Reagerer på kutt for de fattigste i Norge

Både MDG og KrF er misfornøyde med forslaget til statsbudsjettet for de fattigste i landet. – I morges har hele Norge hørt på nyhetene at fattigdommen i Norge øker og flere og flere står i matkø i Norge - det er totalt uakseptabelt, sier Lan Marie Berg, parlamentarisk leder i MDG. Hun mener vi trenger en krisepakke for de som har minst, men det ser det ikke ut til at vi får, sier hun.

NRK - 15 minutter siden

Rekordinflasjon på 14,5 prosent i Nederland

Prisstigningen i Nederland nådde rekordhøye 14,5 prosent i september, hovedsakelig på grunn av en kraftig økning i energiprisene, viser offisielle tall. Nederland har EUs femte største økonomi og er nå blant de landene i Europa med aller høyest inflasjon. Krigen i Ukraina angis som den bakenforliggende årsak til de galopperende energiprisene.

NRK - 1 time siden

Uenighet om satsing på studentboliger

Norges Eiendomsmeglerforbund er skuffet over det de mener er manglende satsing på studentboliger fra regjeringen. – Denne høsten har avdekket et stort gap mellom studenters boligbehov og boligtilbud i studentbyene. Ingen politikere bør være overrasket av at dette skjer.

NRK - 30 minutter siden

Alcoa om industrigrep: – Vil treffe oss hardt

Regjeringen foreslåtte instramming på 2,7 milliarder kroner i CO2-kompensasjonsordningen møtes med skuffelse i industrien. Ordningen kompenserer industribedrifter for økningen i kraftpris som skyldes prisen på CO2-kvoter i EU-systemet. For neste år vil regjeringen innføre et «bunnfradrag» i ordningen ved at de første 200 kronene av kvoteprisen ikke blir kompensert.

NRK - 15 minutter siden

23,3 milliarder til kulturfeltet

Regjeringen foreslår å gi 23,3 milliarder kroner til kultur- og likestillingsfeltet i 2023. Det er ifølge regjeringen en økning på 1,4 milliarder sammenlignet med 2022. Totalt utgjør dette 0,8 prosent av totalbudsjettet, ifølge tall fra kunstnerorganisasjonen Creo.

NRK - 30 minutter siden

Trafikkulykke ved Down Town

Politiet har mottatt melding om ei trafikkulykke i eller ved eit fotgjengarfelt ved Down Town i Porsgrunn. Person skal vere påkøyrt av ein bil, men skadeomfang ukjent..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com