NRK > Nyheter

Tirsdag, 18 Mai, 22:38

NRK - 01 april 21 kl. 07:02

Britisk koronavirus i Tyskland

Den engelske koronavarianten utgjør nesten 90 prosent av smittetilfellene i Tyskland den siste uken. Den engelske varianten, som går under navnet B117, utgjorde 88 prosent av smittetilfellene fra tester i perioden fra 22. mars til 28. mars, opplyste det tyske folkehelseinstituttet Robert Koch-Institut (RKI) sent onsdag kveld..
Les mer på NRK


Les mer om:
Tyskland, B117, Robert Koch-Institut, RKI

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Britisk, koronavirusi , Tyskland
NRK - 29 jan. 21 kl. 20:39

Mutert koronavirus påvist i Tromsø

En analyse av en positiv covid-19-test tatt i Tromsø kommune forrige uke viser at den inneholdt koronavirus med den engelske mutasjonen. Prøven stammer fra en person bosatt i Tromsø som kom til Tromsø i midten av januar med fly fra et "rødt" land..

NRK - 06 feb. 21 kl. 16:13

Utbrudd ved Sykehuset Østfold øker

Ytterligere en ansatt og to pasienter på Sykehuset Østfold har fått påvist koronavirus, opplyser sykehuset til Moss Avis. Til sammen er nå 14 medarbeidere og fem pasienter, som kan knyttes til utbruddet, bekreftet smittet av koronavirus..

NRK - 08 feb. 21 kl. 08:08

Nye tilfeller av mutert koronavirus

Åtte nye tilfeller av mutert koronavirus ble påvist i Sarpsborg søndag, melder kommunen på sine nettsider. Seks av dem er gamle prøver som er blitt analysert, og var ventet av kommuen. De to siste tilfellene ble avdekket av stikkprøver fra FHI.

NRK - 23 mars 21 kl. 15:34

Mutert virus i Kristiansund

Kristiansund har i dag fått stadfesta deira første tilfelle av murtert koronavirus, melder kommunen. Dei er usikker på om det er den engelske eller sørafrikanske varianten førebels. – Dette er som forventa.

Aftenposten - 09 april 21 kl. 08:44

Nekter å samarbeide etter at mann døde med koronavirus: - Dette er smittevernmyndighetenes mareritt

En mann i 60-årene fra Gran er død etter å ha vært syk med koronavirus..

NRK - 27 jan. 21 kl. 03:44

Tyskland vurderer flyreise stans

Som et tiltak for å forhindre mer import-smitte av mutert koronavirus, vurderer Tyskland å stanse de fleste flyreiser til landet, opplyser innenriksminister Horst Seehofer til avisen Bild. Det inkluderer også strengere grensekontroller..

NRK - 06 mars 21 kl. 17:50

Koronatester utsolgt i Tyskland

I Tyskland ble hurtigtester for koronavirus lørdag utsolgt på noen timer etter å ha blit lagt ut for vanlig salg i butikker. Kjeden Aldi opplevde enorm pågang, mens nettbutikken til konkurrenten Lidl kollapset på grunn av den høye etterspørselen..

NRK - 28 mars 21 kl. 19:03

Tyskere flokker til Mallorca

Flere tusen tyske påsketurister har i helgen reist til den spanske ferieøya Mallorca, på tross av at regjeringen i Tyskland ber dem bli hjemme. Lørdag landet 60 fly fra Tyskland i Palma, og ytterligere 70 var ventet søndag, ifølge flyplassen. Regjeringen i Berlin fjernet 14.

NRK - 15 jan. 21 kl. 19:03

USA: Britisk variant i ti delstater

Den mer smittsomme varianten av koronavirus, som først ble oppdaget i Storbritannia, er oppdaget i ti amerikanske delstater, opplyser USAs smittevernmyndigheter. De tror virusvarianten kan ta over, og være den man ser mest i USA innen mars..

NRK - 20 jan. 21 kl. 11:14

Britisk koronavirus oppdaga i Kina

Den britiske varianten av koronaviruset er oppdaga i Kina. Det opplyser kinesiske helsestyresmakter. Fem bydelar i det sørlege Beijing er stengt etter at det smittsame viruset blei oppdaga der, melder nyheitsbyrået AFP..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Vil evakuere afghanske allierte

Amerikanske lovgivere ber om evakuerinng av tusenvis av deres Afghanske allierte tirsdag. De frykter at Taliban vil gå etter deres allierte når USA trekker ut sine siste soldater av landet i september, og er redd det vil bli et blodbad, skriver AFP..

NRK - 15 minutter siden

Klimaendringene gir varmere Spania

Gjennomsnittstemperaturen i Spania har steget med 1,3 grader i løpet av de siste 60 årene, skriver El Pais. Ifølge værtjenesten Aemet var 2017 og 2020 de to varmeste årene som er målt siden målingene begynte på 1960-tallet..

NRK - 30 minutter siden

Frankrike foreslår resolusjon

Frankrike har lagt frem et forslag til en felles resolusjon om krigen mellom Israel og Hamas på Gazastripen på møtet i sikkerhetsrådet tirsdag, ifølge Reuters. Frankrike, Egypt og Jordan har også kommet til enighet om å lansere et humanitært initiativ i Gaza..

NRK - 45 minutter siden

19 nye smittetilfeller i Porsgrunn

Det er påvist 19 nye smittetilfeller i Porsgrunn siste døgn. Kommunen mener det må tas høyde for en ny runde med stigende smittetall. Kommunen skriver at de ikke er overrasket over smitteøkningen..

NRK - 45 minutter siden

Opphever lokal forskrift

Den lokale forskriften i Lindesnes kommune oppheves fra i morgen. Fra da av er det de nasjonale anbefalingene og reglene som gjelder. Det har vært synkende smittetall i kommunen siden den lokale forskriften ble iverksatt..

NRK - 1 time siden

Ingrid Moe Wold legger opp

Landslagsspiller Ingrid Moe Wold skriver på Instagram at hun legger opp etter denne sesongen. I innlegget takker hun alle som har hjulpet henne igjennom hennes karriere..

NRK - 1 time siden

Foreslår våpenhvile fra torsdag

Egypt har foreslått en våpenhvile mellom Hamas og Israel som skal tre i kraft torsdag, melder den israelske kringkasteren N12. Ifølge kringkasterens palestinske kilder har Hamas gått med på forslaget om en våpenhvile fra torsdag klokka 6. Israel har ikke svart, melder Times of Israel tirsdag kveld..

NRK - 1 time siden

Varsler intensiv natt med angrep

Det israelske forsvaret forbereder seg på en «intensiv natt» med luftangrep natt til onsdag, sier talsperson for IDF Hidai Zilberman til The Jerusalem Post. Zilberman forteller at de planlegger å treffe flere av Hamas sine underjordiske tunneler på Gazastripen..

NRK - 1 time siden

Tix klar for semifinale

Tirsdag kveld braker det løs med første semifinale i Eurovision Song Contest. I kveld skal både Norge og Sverige forsøke å kvalifisere seg til den store finalen..

NRK - 2 timer siden

Etterlyser ungdommer på strandfest

Arendal kommune ber ungdommer som har vært på en strandfest natt til 16. mai om å melde seg. Det er avdekka en smitta person, og trolig må både deltakere og husstander nå i karantene, skriver Agderposten.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt