NRK > Nyheter

Thursday, 09 February, 00:31

NRK - 23 nov 22 kl. 10:58

Britisk høyesterett: Skottland har ikke rett til gjennomføre ny folkeavstemning om uavhengighet

Britisk høyesterett har konkludert med at skotske myndigheter ikke kan gjennomføre en ny folkeavstemning om uavhengighet, uten å få en tillatelse av britiske myndigheter. Britiske myndigheter har allerede sagt nei. Rettens fremste dommer Lord Reed leste tirsdag opp høyesteretts konklusjon. Skottene stemte nei til løsrivelse i september 2014. Førsteminister Nicola Sturgeon mener likevel at folk må få si meningen sin på nytt etter brexit, fordi de fleste skottene stemte for å bli i EU.
Les mer på NRK


Les mer om:
Lord Reed, Nicola Sturgeon, EU

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Britisk, høyesterett, Skottlandhar , ikke, rett, til, gjennomføreny , folkeavstemning om uavhengighet
NRK - 23 nov 22 kl. 10:28

Skottland venter på rettsavgjørelse om ny folkeavstemning

Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon kjemper for en ny folkeavstemning i Skottland om landet skal løsrive seg fra Storbritannia. I dag skal britisk høyesterett ta stilling til å Skottland kan gjennomføre en slik folkeavstemning til tross for at landet ikke har fått tillatelse av den britiske regjeringen. Skottene stemte nei til løsrivelse i september 2014.

NRK - 09 okt 22 kl. 16:00

Skottlands førsteminister håper høyesterett vil rydde veien for uavhengighet

Skottland kan holde ny avstemning om uavhengighet om et år, ifølge førsteminister Nicola Sturgeon. Til uka skal Storbritannias øverste domstol se på saken. 23.

NRK - 20 dec 22 kl. 11:35

Høyesterett: Bevis fra ulovlig ransaking kan brukes i retten

Høyesterett har behandlet to saker hvor hvordan retten skal vurdere ulovlig ransaking var sentralt. I den ene ble en mann dømt i tingretten for besittelse av nesten en kilo cannabis. Mannen mente seg utsatt for ulovlig boligransaking, noe lagmannsretten sa seg enig i, og forkastet politiets bevis.

NRK - 29 okt 22 kl. 12:02

Elden vil igjen be om løslatelse av dronesiktet – tror saken ender i Høyesterett

John Christian Elden tror Høyesterett må avgjøre om Andrey Yakunin skal straffes for å fly drone i Norge. Derfor vil han igjen be om løslatelse mandag. Høyesterett opphevet sent fredag kveld lagmannsrettens beslutning om å løslate Yakunin fra varetekt.

NRK - 30 sep 22 kl. 15:27

Mann dømt i Høyesterett for Facebook-kommentarer

En mann bosatt i bergensregionen er dømt i Høyesterett for å ha fremsatt hatefulle ytringer mot en transperson. Truslene ble fremsatt i flere ytringer på Facebook. Det er første gang en sak av denne karakteren blir tatt opp i Høyesterett.

NRK - 23 dec 22 kl. 01:45

Spania og Skottland lar transpersoner velge kjønn selv

Den spanske nasjonalforsamlingen vedtok torsdag en ny lov som gjør det enklere å skifte juridisk kjønn. Det eneste som kreves er at transpersoner selv erklærer at de vil skifte juridisk kjønn. Lovforslaget har splittet den spanske regjeringen og landets kvinneorganisasjoner.

NRK - 11 sep 22 kl. 14:16

Charles proklamert som konge i Skottland, Wales og Nord-Irland

Den offisielle kunngjøringen om at Charles III nå er britenes konge, ble søndag lest opp i Skottland, Wales og Nord-Irland. I Belfast ble det ringt med kirkeklokker før opplesningen. Deretter ble det skutt salutt, og et militærorkester spilte den britiske nasjonalsangen – som nå heter «God Save the King».

Klartale - 12 sep 22 kl. 08:31

Charles er konge i Storbritannia og flere andre land

Kong Charles ble født i 1948. Han er dronning Elizabeths eldste sønn. Torsdag døde britenes dronning.

NRK - 23 dec 22 kl. 01:45

Spania og Skottland lar transpersonar velje kjønn sjølve

Den spanske nasjonalforsamlinga vedtok torsdag ei ny lov som gjer det enklare å skifte juridisk kjønn. Det einaste som krevs er at transpersonar sjølv erklærer at dei vil skifte juridisk kjønn. Lovforslaget har splitta den spanske regjeringa og landets kvinneorganisasjonar.

NRK - 27 okt 22 kl. 17:53

Andrej Jakunin holdes foreløpig i varetekt

Andrej Jakunin holdes i varetekt fram til Høyesterett kommer med en avgjørelse PST anker løslatelsen av dronesiktede Andrej Jakunin til Høyesterett. Lagmannsretten går med på å holde Jakunin i varetekt til Høyesterett har behandlet saken. – Kjennelsen vil bli anket og vi ber om oppsettende virkning, sier informasjonsdirektør Martin Bernsen i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) til NTB.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Takplater fra skole i Lakselv flyr

Brannvesenet i Finnmark har rykket ut til Lakselv ungdomsskole etter meldinger om at løse gjenstander kommer flygende rundt skolen. – Det er takplater som har blåst av skolen. Det er snakk om 70 til 100 kvadratmeter, sier vaktleder Kjartan Lunøe ved 110-sentralen i Finnmark til NTB.

NRK - 15 minutter siden

Flere kutter ut Disney+

De siste tre månedene av 2022 så Walt Disney Cos strømmetjeneste sitt første fall i abonnenter. Årsaken er at folk vil spare penger. I siste kvartal falt andelen Disney+-abonnenter med 1 prosent til 168,1 millioner kunder, sammenlignet med de tre månedene før.

NRK - 1 time siden

Victor Dyreng (20) er død

Lillebroren til tidligere Paradise Hotel-deltaker Ludvig Dyreng, Victor Emanuel Dyreng, er død 20 år gammel, melder TV 2. Reality-profilen minnes broren som døde onsdag, etter å ha vært kreftsyk i over ett år. Den tidligere Paradise Hotel-deltakeren i fikk mye oppmerksomhet på sosiale medier da han i desember startet en innsamlingaksjon for å finansierine behandlingen av hans kreftsyke lillebror..

NRK - 1 time siden

Disney vil si opp 7000 ansatte

Walt Disney Co varsler en omfattende omorganisering som vil føre til at 7000 personer mister jobben. Det utgjør 3,6 prosent av Disneys globale arbeidsstyrke. Omstruktureringen inngår i et forsøk på å kutte kostnadene med 5,5 milliarder dollar, opplyser det amerikanske selskapet onsdag.

NRK - 1 time siden

Spiondømt svenske anker dommen

Svensken Payam Kia, som i januar ble dømt til ni år og ti måneders fengsel for å ha spionert for Russland, anker dommen. Tidligere har hans eldre bror Peyman Kia, dømt til livsvarig fengsel i samme sak, anket dommen. De to iranskfødte brødrene, som er 42 og 35 år gamle, var anklaget for å ha jobbet for den russiske etterretningstjenesten GRU i rundt ti år.

NRK - 2 timer siden

Feil på vannledning i Namsos er lokalisert

Vannet er på vei tilbake etter at 5.000 husstander i Namsos mistet vannforsyningen etter et vannledningsbrudd onsdag kveld. – Vi har nå isolert problemet – som er en hovedledning mellom Larsheimen og Daltrøa.

NRK - 2 timer siden

Zelenskyj har ankommet Paris

krainas president Volodymyr Zelenskyj ankom onsdag kveld Frankrike, som han besøker for første gang siden Russland invaderte hjemlandet. Zelenskyj skal i Paris møte sin franske kollega Emmanuel Macron, opplyser den franske presidentens kontor. Også Tysklands statsminister Olaf Scholz kommer til møtet i Paris, bekrefter Macrons kontor.

NRK - 2 timer siden

FN: Spår at flytrafikken rister av seg pandemien i 2023

Etterspørselen etter kommersielle flyreiser på verdensbasis ventes å ta seg opp i år og overstige tallene fra 2019, ifølge FNs luftfartsorganisasjon (ICAO). I en prognose som ble lagt fram onsdag, skriver ICAO at de forutser en «fullstendig og bærekraftig» bedring for flytrafikken, og at etterspørselen vil nå nivåer fra før pandemien på de fleste ruter innen utgangen av første kvartal. (NTB).

NRK - 2 timer siden

Journalist dømt til åtte års fengsel i Belarus

Den polsk-belarusiske journalisten og aktivisten Andrzej Poczobut er dømt til åtte års fengsel i Belarus, opplyser menneskerettsgruppa Vjasna. 49 år gamle Poczobut er en fremtredende representant for den polske minoriteten i Belarus. Han er korrespondent for den polske avisa Gazeta Wyborcza og har rapportert kritisk om president Aleksandr Lukasjenkos regime.

NRK - 3 timer siden

Strynefjellet stenger i natt

På grunn av fare for skred vil rv. 15 Strynefjellet stenge kl. 05 natt til torsdag.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com