NRK > Nyheter

Onsdag, 16 Juni, 03:09

NRK - 06 mai 21 kl. 19:33

Britene kaller hjem marinefartøy

To skip fra den britiske marinen kalles hjem fra øya Jersey i Den engelske kanal. Skipene rykket ut for å overvåke protester fra franske fiskere i havnen i St. Helier. Storbritannia og Frankrike er uenige om fiskekvoter etter brexit..
Les mer på NRK


Les mer om:
Jersey, Den, St, Frankrike

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Britene, kaller, hjem, marinefartøy
NRK - 01 juni 21 kl. 08:06

Amerikansk marinefartøy til Oslo

Det amerikanske marinefartøyet USS Mount Whitney legger tirsdag ettermiddag til kai i Oslo, skriver Forsvarets forum. Skipet skal videre med norske fartøyer på øvelse i Østersjøen. I Oslo skal marinefartøyet bytte mannskap og sørge for nødvendige etterforsyninger, opplyser Forsvaret i en pressemelding..

NRK - 06 mai 21 kl. 23:14

Blokaden avblåst ved Jersey

Striden om fiskerettigheter ved Jersey har blåst over i denne omgang. Britene kaller hjem to marinefartøyer, og statsminister Boris Johnson sier seg fornøyd. 50 franske fiskebåter protesterte mot nye fiskeregler etter at Storbritannia gikk ut av EU ved årsskiftet..

Aftenposten - 06 mai 21 kl. 07:56

Storbritannia sender marinefartøy til Jersey – Frankrike truer med å kutte strømmen

To britiske marinefartøy sendes til Jersey etter at Frankrike truet med å kutte strømmen til øya..

NRK - 11 mai 21 kl. 07:53

USA med varselskudd i Hormuzstredet

Amerikanske marinefartøy skjøt mandag rundt 30 varselskudd i Hormuzstredet etter at 13 båter fra den iranske Revolusjonsgarden nærmet seg, opplyser Pentagon. – En stor gruppe hurtiggående angrepsbåter fra Irans revolusjonsgarde gjennomførte usikre og uprofesjonelle manøvre og unnlot å vise behørig hensyn overfor de amerikanske styrkenes sikkerhet mens de beveget seg nær amerikanske marinefartøy på vei gjennom Hormuzstredet, sier Pentagon-talsmann John Kirby..

NRK - 12 juni 21 kl. 18:00

Prideflagget på marinefartøy

For aller første gong veiva eit prideflagg frå eit norsk marinefartøy. Her kan du sjå bileta frå regnbogedagane..

NRK - 17 feb. 21 kl. 14:55

Sudan kaller hjem ambassadør

Sudan kaller hjem ambassadør i Etiopia Addis Abeba etter at forholdet mellom landene har blitt mer spent, skriver Afp. Sudan anklaget nabolandet for å tillatt soldater å innta sitt territorium. I januar gjorde Etiopia det samme..

NRK - 03 mars 21 kl. 14:38

Britene må låne 10 prosent av BNP

Britene må låne over 10 prosent av bruttonasjonalprodukt for å få neste års budsjett til å gå opp. Britenes finansminister anslår at det trengs 234 milliarder pund, eller nær 2800 milliarder kroner for å dekke underskuddet neste år..

E24 - 18 mars 21 kl. 11:57

Får støtte til hydrogen og CO₂-rensing: – Jeg syns britene er tøffe

Etter å ha satset tungt på havvind pumper britene penger inn i hydrogen og CO₂-rensing, med Equinor på laget. – Nå går de i bresjen igjen, sier Equinor-topp Irene Rummelhoff..

VG - 22 mars 21 kl. 17:36

Britene er de nye japanerne

Briter har nå i det store og det hele den samme status og de samme rettigheter i resten av Europa som hva japanere har. Det er liten tvil om at de som først og fremst kommer til å oppleve ulempene ved Brexit er britene sjøl, men hva betyr det i praksis for oss andre europeere at Storbritannia er ute av EU/EØS?.

Aftenposten - 23 mars 21 kl. 21:00

EU og britene kjemper om dosene. Det skader begge.

EU og britene kjemper om dosene. Det skader begge..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Bilbombe ved militærbase i Colombia

23 mennesker er skadd etter at en bilbombe fikk av ved en militærbase i den colombianske byen Cucuta tirsdag, ifølge militærkilder. Byen ligger på landets østre grense mot Venezuela. Innenriksminister Daniel Palacios kaller bilbomben for et «feigt terrorangrep», skriver Reuters..

NRK - 1 time siden

- Vil legge press på Berg

Flere eksperter tror byrådsleder Raymond Johansen ikke kommer til å stille kabinettspørsmål, men legger et press på Berg for at hun skal trekke seg. Professor i statsvitenskap Harald Baldersheim mener at uttalelsen om at Johansen har full tillit til byråd Berg, er et typisk statsministersvar. Baldersheim mener det er lite trolig at det blir et kabinettsspørsmål, og at det heller blir lagt indirekte press på Berg til å gå av selv, skriver Dagsavisen..

NRK - 1 time siden

Bilbombe mot militærbase i Colombia

I Colombia er 23 mennesker skadd, etter at en bilbombe gikk av ved en militærbase i grensebyen Cucuta tirsdag, ifølge militærkilder. Innenriksminister Daniel Palacios kaller bilbomben for et feigt terrorangrep, skriver Reuters. Det skal være både militære og sivile ofre..

NRK - 1 time siden

Ryanair: – Minsk løy til piloten

Ryanair-sjefen mener hviterussiske luftfartsmyndigheter løy til piloten da et Ryanair-fly landet i Minsk med en regimekritisk journalist om bord. Da piloten fikk vite om en påstått bombetrussel mot flyet, ville han snakke med Ryanair. Da fikk han beskjed om at flyselskapet ikke tok telefonen.

NRK - 2 timer siden

Ekspert tror ikke på stort utbrudd

Risikoen for en ny smittebølge i Norge i sommer er liten, til tross for lokale utbrudd av delta-varianten, sier immunolog Gunnveig Grødeland. De siste dagene har delta-varianten dukket opp flere steder i landet..

NRK - 2 timer siden

Bidens oljestans blokkeres

President Joe Bidens ordre om midlertidig stans i ny olje- og gassleting på føderal grunn har blitt blokkert av en føderal dommer i Louisiana. Avgjørelsen kom etter et søksmål fra embetsfolk i 13 delstater, ledet an av republikaneren Jeff Landry. Letingen ble stanset 27.

NRK - 2 timer siden

Nye luftangrep i Gaza og Israel

Israel har rettet nye luftangrep mot Gaza, sier palestinske sikkerhetskilder til nyhetsbyrået AFP. Israel viser til at det er sendt brannballonger fra palestinsk side inn i Sør-Israel. Talsmann Avichay Adraee bekrefter på Twitter at det israelske forsvaret har gjennomført angrep.

NRK - 2 timer siden

Ikke-vestlige dansker får nye krav

Om ti år skal det ikke finnes områder i Danmark hvor det er bosatt flere enn 30 prosent ikke-vestlige innvandrere og etterkommere, ifølge en politisk avtale. Totalt skal 58 boligområder og 100.000 innbyggere i Danmark underlegges de nye kravene.

NRK - 2 timer siden

Venstre åpner for å erstatte Rødt

Venstre holder døren åpen for å samarbeide med det rødgrønne byrådet dersom stemningen surner med Rødt etter mistillitsforslaget mot Lan Marie Berg. Det sier Venstres gruppeleder i Oslo bystyre, Hallstein Bjercke, til Klassekampen. – Vi er åpne for å samarbeide med begge sider i politikken i Oslo, så lenge vi får gode grønne løsninger, sier han.

NRK - 2 timer siden

Nye luftangrep mot Gaza

Israel har rettet nye luftangrep mot Gaza, sier palestinske sikkerhetskilder til nyhetsbyrået AFP..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt