VG > Økonomi

Thursday, 21 October, 16:36

VG - 17 sep 21 kl. 01:51

Brasils hjemløse: Kjemper mot sult, kulde og arbeidsledighet

Pandemien har ført til en kraftig økning av fattige i Brasil. I millionbyen São Paulo kjemper de hjemløse mot sulten, og mot kulden. Antallet nye ansikter på gaten bare øker..
Les mer på VG Bilden deled av VG via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Brasil, São Paulo

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Brasils, hjemløse, Kjempermot , sult, kuldeog , arbeidsledighet
NRK - 03 jul 21 kl. 03:27

FN advarer mot sult i Tigray

FN sier at over 400.000 mennesker er rammet av sult i Tigray trass i våpenhvilen som etiopiske myndigheter kunngjorde. I en ny rapport heter det at Tigray-regionen står overfor det som kan bli verdens verste sultkatastrofe på flere tiår, og at 1,8 millioner mennesker er på randen av sult i tillegg til de 400.

NRK - 20 sep 21 kl. 20:33

Serveringsnekt for Bolsonaro

Brasils president Jair Bolsonaro har støtt på utfordringer som uvaksinert statsleder under ukens FN-møte i New York. Bolsonaro har gjort et poeng ut av at han ikke vil la seg vaksinere mot korona. Men siden alle restaurantene i New York krever at man er vaksinert for å slippe inn, må Brasils president se langt etter middag med bordservering.

NRK - 24 jun 21 kl. 14:08

5,7 millioner barn kan dø av sult

Verden står overfor den største globale sultkrisen i det 21. århundre, ifølge Redd Barna. Mer enn 5,7 millioner barn under fem år kan om kort tid sulte i hjel.

NRK - 06 jul 21 kl. 19:08

Advarer mot sult blant flyktninger

Over 730.000 mennesker som har flyktet fra konflikten i det nordlige Mosambik, trues nå av sult. Det advarer FNs matvarepgoram (WFP), som nå ber verdenssamfunnet bidra med drøyt 1 milliard kroner for å bistå flyktningene ut året.

NRK - 09 jul 21 kl. 08:07

Flere rammet av sult

Hvert minutt dør 11 mennesker av sult, ifølge den humanitære organisasjonen Oxfam. 115 millioner mennesker verden over lider av kritisk matmangel. Det er 20 millioner flere mennesker enn i fjor, skriver NTB.

NRK - 11 jul 21 kl. 12:54

11 mennesker dør av sult i minuttet

Rundt 155 millioner mennesker over hele verden lever på krisenivå av matusikkerhet. Det er 20 millioner flere enn i fjor, skriver Al Jazeera. De viser til en rapport fra Oxfam, som også slår fast at 11 mennesker dør av sult hvert minutt.

VG - 14 jul 21 kl. 16:19

Pandemi og sult

Da FN for over 20 år siden vedtok tusenårsmålene sto kampen for å utrydde sult i verden innen 2030 høyt på dagsordenen. Frem til 2014 ble det gjort store fremskritt. Nå ser vi et dramatisk tilbakeslag..

NRK - 08 aug 21 kl. 10:06

Peker ut 23 områder der sult truer

FN peker ut 23 områder i verden der sult truer de neste tre månedene. Tigray i Etiopia, Jemen og Madagaskar står øverst på listen. FNs organisasjon for ernæring og landbruk (FAO) og Verdens matvareprogram (WFP) skriver i en rapport som kom ut nylig, at situasjonen for matsikkerhet trolig blir langt verre framover.

NRK - 24 aug 21 kl. 17:36

FN bekymret for sult i Afghanistan

Lederen for FNs matvareprogram David Beasley sier til Reuters at han er svært bekymret for en sultkatastrofe i Afghanistan. – Det er en perfekt storm på vei etter flere år med konflikt, tørke, pandemi og dårlig økonomi. Antallet som kan bli rammet av sult har nå steget til 14 millioner, sier Beasley..

NRK - 13 timer siden

FN advarer om sult i Jemen

FNs sikkerhetsråd ber om umiddelbar våpenhvile i Jemen for å unngå at den humanitære situasjonen forverres ytterligere. I den enstemmige uttalelsen sier de 15 landene i rådet at de er dypt bekymret over faren for matmangel og sult. Sikkerhetsrådet fordømmer også rekruttering og bruk av barn i konflikten, og seksuell vold..

Fler nyheter fra VG

VG - 30 minutter siden

Skistriden løst: Så glatt at det er frekt

(ULLEVAAL STADION) Elendig ledelse i Bråthen-saken har påført skisporten dype sår. Hvis det ikke hadde vært for smerten, hadde forsøket på å glatte over det hele fremstått småkomisk..

VG - 1 time siden

Færre unge menn stemte ved valget

Valgets store tapere er unge menn. Ferske tall viser at kjønnsforskjellen er aller størst hos unge mellom 18-24 år, der langt flere kvinner enn menn brukte stemmeretten..

VG - 5 timer siden

Kilder til VG: Bråthen-saken er løst

Et «gammelt» forslag til løsning skal ligge på bordet for å løse den opprivende konflikten mellom ledelsen i Norges Skiforbund og Clas Brede Bråthen (52). Nå skal partene være enige om å gå for nettopp denne løsningen..

VG - 3 timer siden

Ny undersøkelse: Verstappen mest populær blant Formel 1-fansen

Red Bull-sjefen sier at Max Verstappen (24) ble skuffet over påstandene om at han tok en kalkulert beslutning da han krasjet med Lewis Hamilton (36) på Monza. Derimot kan nederlenderen glede seg over å være den mest populære føreren i Formel 1..

VG - 3 timer siden

Åpenhetens pris

Åpenhet om personlige problemer er ofte bra. Når syke og sårbare mennesker eksponeres i mediene, kan prisen likevel bli for høy..

VG - 4 timer siden

Filmanmeldelse «Nordsjøen»: Den tredje «Bølgen»

… eller den fjerde, litt etter hvordan man teller. Kanskje holder det med norske katastrofefilmer nå?.

VG - 4 timer siden

Coronasmitten stiger kraftig igjen

Mens de skandinaviske landene har fått god kontroll med coronapandemien, skyter smitten i været i mange europeiske land. Vaksineskepsis får skylden..

VG - 5 timer siden

Nato-sjefen refser atom-traktat - Norge bøyer ikke av

BRUSSEL (VG) Det har vakt oppsikt at Støre-regjeringen vil gjøre Norge til observatør i arbeidet med en traktat om atomvåpenforbud. – Ikke veien å gå, sier Nato-sjef Jens Stoltenberg til VG..

VG - 5 timer siden

Mot løsning: «Gammelt» forslag kan bli løsningen som avslutter Bråthen-saken

Et «gammelt» forslag til løsning skal ligge på bordet for å løse den opprivende konflikten mellom ledelsen i Norges Skiforbund og Clas Brede Bråthen (52)..

VG - 5 timer siden

Har slitt med motivasjonen før comebacket: – Ekstremt vanskelig

Fredag gjør Johanne Killi (24) comeback i verdenscupen etter ni måneder på sidelinjen. Veien tilbake har vært fylt av oppturer, nedturer og en dose selvransakelse..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt