NRK > Nyheter

Thursday, 28 September, 09:30

NRK - 24 nov 22 kl. 18:46

Bragepris for skjønnlitteratur gikk til Ingeborg Arvola

Arvola fikk prisen for romanen «Kniven i ilden». Boken er en del av den historiske trilogien om Birta Caisa Sipajærvi med tittelen «Ruijan rannalla – Sanger fra Ishavet». – Hovedpersonen er basert på Arvolas tipp-tipp-tipp-oldemor. Forfatteren løfter fram den kvenske og samiske kulturen og gir oss et unikt bilde av en historie som bør få større plass i vår kollektive hukommelse. I boken skriver Arvola om alenemoren Brita Caisa som ønsker en ny start på livet i 1859 – og etter hvert innleder et idenskapelig kjærlighetsforhold med den gifte mannen Mikkel Asak.
Les mer på NRK


Les mer om:
Birta Caisa Sipajærvi, Ishavet, Arvolas, Arvola, Brita Caisa, Mikkel Asak, Brita, Mikkel, Den, Bokprisen, NTB, Ingeborg Arvola

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Bragepris, for, skjønnlitteratur, gikk, til, Ingeborg, Arvola
NRK - 25 jan 23 kl. 03:51

Norsk skjønnlitteratur selger dårligere – ned 21 prosent i fjor

I 2022 gikk salget av norsk skjønnlitteratur ned med 21,3 prosent sammenlignet med fjoråret. Samtidig økte salget av oversatt skjønnlitteratur og sakprosa for voksne med henholdsvis 20,5 og 8,5 prosent, skriver Klassekampen. Sammenlagt falt salget av sakprosa, skjønnlitteratur og billigbøker med 1,8 prosent.

Klartale - 07 jan 23 kl. 07:00

Disse bøkene lånte vi mest i 2022

Deichman bibliotek har laget lister over bøkene som ble mest lånt i 2022. Deichman er Oslo kommunes folke-bibliotek. Så dette er bøkene Oslofolk lånte mest i 2022.

NRK - 27 okt 22 kl. 12:30

Nominasjonene til Brageprisen 2022 er klare

Blant de nominerte til Brageprisen 2022 er det flere kjente navn – som Åsne Seierstad, Matias Faldbakken, Carl Frode Tiller og Vigdis Hjorth. Prisen deles ut i fire kategorier og regnes som en av de viktigste prisene i det norske, litterære universet. Hjorth er nominert for sin nyeste bok «Femten år.

NRK - 14 feb 23 kl. 14:21

Skjøter ble utført med elektrikerteip på Follobanen

Kabler som brant på Follobanens høyspentanlegg, ble kun skjøtet med PVC-teip, heter det i Bane Nors tekniske rapport om problemene på strekningen. Det var ingen rullefjær eller andre sterkere klemforbindelser i disse skjøtene, skriver Teknisk Ukeblad. Opplysningene kommer fra Bane Nors tekniske rapport, som ble publisert mandag kveld.

NRK - 21 apr 23 kl. 09:53

Mener Skjæran løser floken i Aps valgkomite

Ordførerkandidat Ann-Kristin Moldjord i Bodø Arbeiderparti mener det er et tap for partiet at Bjørnar Skjæran nå trekker seg som nestleder. – Nordland mister en sterk stemme. Bjørnar har vært en klar og tydelig politiker med hjertet i nord, sier hun til NRK.

NRK - 03 dec 22 kl. 06:01

Kamel vant skjønnhetskonkurranse i Qatar

Nazaa'a viftet med øyevippene og viste fram et tannrikt smil foran kameraene da hun ble kåret som vinner av en skjønnhetskonkurranse for kameler i Qatar. – Jeg synes vår kamel gjorde det bedre enn Ronaldo og Messi, spøkte Jassim al-Kuwari, som tilhører familien som eier Nazaa'a. Skjønnhetskonkurranser for kameler holdes regelmessig i Midtøsten.

NRK - 23 feb 23 kl. 12:36

Arvola og Nedrejord nominert til Nordisk råds litteraturpris

«Kniven i ilden» av Ingeborg Arvola og «Forbryter og straff» av Kathrine Nedrejord er de to norske kandidatene som er nominert til den høythengende Nordisk råds litteraturpris. I fjor gikk Ingeborg Arvola helt til topps i kampen om Brageprisen i kategorien for beste skjønnlitteratur. Hun er også nominert til Litteraturkritikerprisen for eposet, som er basert på historien om Arvolas tipp-tipp-tipp-oldemor.

NRK - 21 dec 22 kl. 20:47

Bjørnar Skjæran ønsker å fortsette som nestleder i Arbeiderpartiet

Bjørnar Skjæran ønsker å fortsette i rollen som Ap-nestleder. Skjæran har hatt vervet alene siden Hadia Tajik trakk seg i mars. – Jeg stortrives i rollen som nestleder av Arbeiderpartiet, selv om det selvsagt går inn på oss alle når vi får elendige målinger.

Dagbladet - 24 okt 22 kl. 18:07

Var halvnaken og hjelpeløs

Dette er skjønnlitteratur av høy klasse om skam, fornedrelse, faenskap og den redselsfulle medlidenheten..

VG - 04 jan 23 kl. 20:00

Bokanmeldelse: Intens ny Jon Fosse-roman

Intens og drømmeaktig fortelling fra Jon Fosse – som allerede har lagt lista høyt for nivået på det nye årets norske skjønnlitteratur..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Ny rapport: 10 prosent av isbreene i Sveits borte på to år

10 prosent av isbreene i Sveits har smeltet bort i løpet av de siste to årene. Det går frem av en ny rapport fra Det sveitsiske vitenskapsakademiet, melder AFP. 6 prosent av breene forsvant i 2022 og ytterligere 4 prosent er blitt borte i løpet årets sommer.

NRK - 15 minutter siden

Ordfører om dobbeltdrap: – Dypt tragisk

– Det var en trist og dypt tragisk beskjed å få. Det allttid ille med drap, men det er spesielt ille når det er barn involvert. Dette rammer en familie, skole og skoleklasse, sier Kristiansands ordfører Jan Oddvar Skisland.

NRK - 45 minutter siden

Separatistleder: Utbryterrepublikken Karabakh vil slutte å eksistere

Utbryterrepublikken Nagorno-Karabakh vil slutte å eksistere 1. januar 2024. Da vil også alle statlige institusjoner i regionen bli lagt ned.

NRK - 1 time siden

Regjeringen vil styrke grønn omstilling med 15 milliarder

Regjeringen foreslår å styrke virkemidlene for grønn omstilling på 15 milliarder kroner. Det skal skje gjennom en kombinasjon av egenkapital, garantier, lån og tilskudd. Det sa stasminister Jonas Gahr Støre på en pressekonferanse torsdag.

NRK - 1 time siden

Ni år gammel gutt påkjørt av bil

Politiet har rykket ut etter melding om at en ni år gammel gutt på sykkel er påkjørt av en bil. Påkjørselen har skjedd i Hillevågsveien i Stavanger. Gutten fremstår som lettere skadd.

NRK - 1 time siden

Ukraina hevder å ha skutt ned nær samtlige russiske droner

Ukrainske styrker skjøt ned 34 av 44 russiske droner i et større droneangrep natt til torsdag, hevder det ukrainske luftforsvaret. Dronene ble oppdaget langs svartehavskysten og lenger inn i landet, opplyser talsperson for Ukrainas sørlige militærkommando, Nataliya Gumenijuk. – Russland stopper ikke presset og jakten på nye taktikker, nemlig bruk av masseangrep.

NRK - 1 time siden

September den dødeligste måneden i Sverige

11 personer er drept med skytevåren i Sverige i løpet av september måned. Det gjør september til den dødeligste måneden i Sverige siden politiet begynte å føre statistikk i 2016, skriver SVT. De to siste skytedrapene skjedde onsdag kveld og natt til torsdag.

NRK - 1 time siden

Mindreårig gutt påkjørt av bil

Politiet har rykket ut etter melding om at en mindreårig gutt på sykkel er påkjørt av en bil. Påkjørselen har skjedd i Hillevågsveien i Stavanger. Gutten fremstår som lettere skadd.

NRK - 1 time siden

Se politisk kvarter kl 07.45


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com