NRK > Nyheter

Wednesday, 08 February, 23:44

NRK - 24 okt 22 kl. 12:13

Bosetter blir Israels neste forsvarssjef

For første gang blir en jødisk bosetter på den okkuperte Vestbredden sjef for generalstaben i det israelske militæret. Generalmajor Herzi Halevi ble godkjent søndag, og han ventes å starte sine tre år som forsvarssjef 17. januar. Han blir da ansvarlig for all militær aktivitet på den okkuperte Vestbredden. Kritikere mener at bosetternes sterke innflytelse knuser ethvert håp om en uavhengig palestinsk stat og er en fare for israelsk demokrati.
Les mer på NRK


Les mer om:
Vestbredden, Herzi Halevi, NTB, Israels

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Bosetterblir , Israels, neste, forsvarssjef
NRK - 02 dec 22 kl. 23:00

Tidligere forsvarssjef Sigurd Frisvold er død

Tidligere forsvarssjef Sigurd Frisvold er død, 75 år gammel. Det bekrefter familien overfor NRK. Han døde etter kort tids sykdom.

NRK - 22 jan 23 kl. 15:22

USAs forsvarssjef i Oslo

USAs forsvarssjef Mike Milley var lørdag i Oslo, der han ledet et møte for forsvarssjefene fra 13 land. Norges forsvarssjef sier det var et godt møte. De 13 militære lederne møtes flere ganger i året til et fast møte.

NRK - 22 jun 22 kl. 01:17

Palestiner drept på Vestbredden

Palestinske myndigheter hevder at en israelsk bosetter har knivstukket og drept en palestiner på den okkuperte Vestbredden. Den 27 år gamle Ali Harb fra landsbyen Iskaka ble stukket i hjertet av en bosetter tirsdag, opplyser departementet i en uttalelse. Fetteren hans, Firas Naim, forteller til nyhetsbyrået AFP at israelske sikkerhetsstyrker var til stede da Harb ble drept.

NRK - 16 nov 22 kl. 20:25

USAs forsvarssjef: Lite sannsynlig at Ukraina vinner krigen militært

Sannsynligheten er ikke stor for at Ukraina kan klare å presse Russland helt ut okkupert territorium, inkludert Krim-halvøya, mener USAs forsvarssjef. – Sannsynligheten for en ukrainsk militær seier, der russerne kastes ut av hele Ukraina, for å inkludere Krim, sannsynligheten for at det skjer i noen nær framtid, er ikke høy militært, sa USAs forsvarssjef Mark Milley onsdag. (NTB).

NRK - 24 nov 22 kl. 11:51

Pakistans tidligere etterretningssjef blir landets forsvarssjef

Pakistans tidligere etterretningssjef er utnevnt til nøkkelstillingen som forsvarssjef, opplyser forsvarsminister Khawaja Muhammad Asif. Stillingen som sjef for forsvarsstaben er den absolutte toppjobben innen det militære i atommakten med 220 millioner innbyggere. Syed Asim Munir tar over etter general Qamar Javed Bajwa som denne måneden går av med pensjon etter å ha vært forsvarssjef siden november 2016..

NRK - 30 nov 22 kl. 16:20

Haakon Bruun-Hanssen blir styremedlem i Equinor

Bruun-Hanssen erstatter Bjørn Tore Godal, skriver Equinor i en pressemelding til NTB. – Valget er gjort med virkning fra 12. desember 2022 og gjelder fram til neste ordinære valg av styrets aksjonærvalgte medlemmer i juni 2023, heter det.

NRK - 14 jul 22 kl. 13:34

Norge avviser Israels terrorstempling av palestinske organisasjoner

Norge avviser Israels terroranklager mot seks palestinske organisasjoner og fastholder at det ikke er lagt fram beviser som underbygger dem. Israel anklager de seks organisasjonene, blant dem tre som får støtte fra norske myndigheter, for å være kontrollert av Folkefronten for Palestinas frigjøring (PFLP). PFLP er en liten, sekulær venstreorientert bevegelse som både har et politisk parti og en væpnet fløy som har utført angrep mot israelere.

NRK - 27 okt 22 kl. 06:26

Biden diskuterte iranske droner i Ukraina med Israels president

USAs president Joe Biden og Israels president Isaac Herzog diskuterte Irans forsyning av droner til Russland og trusselen det utgjør for Ukraina da de to møttes i Det hvite hus onsdag. Herzog sa til reportere etter samtalen at de to primært diskuterte Irans atomprogram, det iranske regimets hardhendte behandling av demonstranter i landet og Teherans salg av droner til Russland. – Våpnene «dreper uskyldige ukrainske borgere», sa Herzog etter møtet.

NRK - 07 jan 23 kl. 12:53

Israel vedtar harde straffetiltak mot palestinerne

Israels ytterliggående høyreregjering har vedtatt en rekke nye straffetiltak mot Palestina som svar på at de har bedt ICC om å granske okkupasjonen. FNs hovedforsamling har på anmodning fra Palestina bedt FNs øverste juridiske organ, Den internasjonale domstolen i Haag, om å ta stilling til Israels okkupasjon av palestinske områder. Statsminister Benjamin Netanyahus nye regjering kaller dette «en beslutning om å føre politisk og juridisk krig mot den israelske stat» og har som svar vedtatt en rekke nye straffetiltak mot palestinerne.

Klartale - 06 okt 22 kl. 09:47

Dette er «lekkasjene» fra statsbudsjettet

Før hvert statsbudsjett kommer det som blir kalt «lekkasjer». Det er hint om at noe kan skje. Det kan være hemmeligheter som er delt med noen i mediene.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Victor Dyreng (20) er død

Lillebroren til tidligere Paradise Hotel-deltaker Ludvig Dyreng, Victor Emanuel Dyreng, er død 20 år gammel, melder TV 2. Reality-profilen minnes broren som døde onsdag, etter å ha vært kreftsyk i over ett år. Den tidligere Paradise Hotel-deltakeren i fikk mye oppmerksomhet på sosiale medier da han i desember startet en innsamlingaksjon for å finansierine behandlingen av hans kreftsyke lillebror..

NRK - 45 minutter siden

Disney vil si opp 7000 ansatte

Walt Disney Co varsler en omfattende omorganisering som vil føre til at 7000 personer mister jobben. Det utgjør 3,6 prosent av Disneys globale arbeidsstyrke. Omstruktureringen inngår i et forsøk på å kutte kostnadene med 5,5 milliarder dollar, opplyser det amerikanske selskapet onsdag.

NRK - 1 time siden

Spiondømt svenske anker dommen

Svensken Payam Kia, som i januar ble dømt til ni år og ti måneders fengsel for å ha spionert for Russland, anker dommen. Tidligere har hans eldre bror Peyman Kia, dømt til livsvarig fengsel i samme sak, anket dommen. De to iranskfødte brødrene, som er 42 og 35 år gamle, var anklaget for å ha jobbet for den russiske etterretningstjenesten GRU i rundt ti år.

NRK - 1 time siden

Feil på vannledning i Namsos er lokalisert

Vannet er på vei tilbake etter at 5.000 husstander i Namsos mistet vannforsyningen etter et vannledningsbrudd onsdag kveld. – Vi har nå isolert problemet – som er en hovedledning mellom Larsheimen og Daltrøa.

NRK - 1 time siden

Zelenskyj har ankommet Paris

krainas president Volodymyr Zelenskyj ankom onsdag kveld Frankrike, som han besøker for første gang siden Russland invaderte hjemlandet. Zelenskyj skal i Paris møte sin franske kollega Emmanuel Macron, opplyser den franske presidentens kontor. Også Tysklands statsminister Olaf Scholz kommer til møtet i Paris, bekrefter Macrons kontor.

NRK - 1 time siden

FN: Spår at flytrafikken rister av seg pandemien i 2023

Etterspørselen etter kommersielle flyreiser på verdensbasis ventes å ta seg opp i år og overstige tallene fra 2019, ifølge FNs luftfartsorganisasjon (ICAO). I en prognose som ble lagt fram onsdag, skriver ICAO at de forutser en «fullstendig og bærekraftig» bedring for flytrafikken, og at etterspørselen vil nå nivåer fra før pandemien på de fleste ruter innen utgangen av første kvartal. (NTB).

NRK - 1 time siden

Journalist dømt til åtte års fengsel i Belarus

Den polsk-belarusiske journalisten og aktivisten Andrzej Poczobut er dømt til åtte års fengsel i Belarus, opplyser menneskerettsgruppa Vjasna. 49 år gamle Poczobut er en fremtredende representant for den polske minoriteten i Belarus. Han er korrespondent for den polske avisa Gazeta Wyborcza og har rapportert kritisk om president Aleksandr Lukasjenkos regime.

NRK - 2 timer siden

Strynefjellet stenger i natt

På grunn av fare for skred vil rv. 15 Strynefjellet stenge kl. 05 natt til torsdag.

NRK - 2 timer siden

Stoltenberg: – Kina trapper opp sine etterretningsaktiviteter

Nato-sjef Jens Stoltenberg sa på pressekonferansen i Washington D.C. onsdag, at han mener ballongen som ble skutt ned over USA, bekrefter et mønster i kinesisk politikk, nemlig at de trapper opp sine etterretningsaktiviteter.

NRK - 2 timer siden

To ansatte i Leger uten grenser drept i Burkina Faso

To ansatte i Leger Uten Grenser er drept i et angrep i Burkina Faso, ifølge organisasjonen. Ytterliggående islamister mistenkes for å stå bak..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com