NRK > Nyheter

Sunday, 19 May, 03:41

NRK - 24 okt 22 kl. 12:13

Bosetter blir Israels neste forsvarssjef

For første gang blir en jødisk bosetter på den okkuperte Vestbredden sjef for generalstaben i det israelske militæret. Generalmajor Herzi Halevi ble godkjent søndag, og han ventes å starte sine tre år som forsvarssjef 17. januar. Han blir da ansvarlig for all militær aktivitet på den okkuperte Vestbredden. Kritikere mener at bosetternes sterke innflytelse knuser ethvert håp om en uavhengig palestinsk stat og er en fare for israelsk demokrati.
Les mer på NRK


Les mer om:
Vestbredden, Herzi Halevi, NTB, Israels

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Bosetterblir , Israels, neste, forsvarssjef
NRK - 02 dec 22 kl. 23:00

Tidligere forsvarssjef Sigurd Frisvold er død

Tidligere forsvarssjef Sigurd Frisvold er død, 75 år gammel. Det bekrefter familien overfor NRK. Han døde etter kort tids sykdom.

Klartale - 16 okt 23 kl. 10:03

Sier de vil angripe Gaza fra bakken snart

Jonathan Conricus har snakket med nyhetsbyrået NTB. Det skjedde sent søndag kveld. Conricus er fra Israels hær.

NRK - 11 feb 24 kl. 17:17

Israel raser mot nedjustert kredittvurdering

Kredittvurderingsbyrået Moody's har nedskalert Israels kredittvurdering. Israels finansminister refser grepet og kaller det useriøst. Vurderingene fra amerikanske Moody's brukes av globale investorer til å måle risikoen for å investere i selskaper eller land.

NRK - 22 jan 23 kl. 15:22

USAs forsvarssjef i Oslo

USAs forsvarssjef Mike Milley var lørdag i Oslo, der han ledet et møte for forsvarssjefene fra 13 land. Norges forsvarssjef sier det var et godt møte. De 13 militære lederne møtes flere ganger i året til et fast møte.

NRK - 17 jan 24 kl. 21:17

Israels forsvarssjef sier det er økt fare for krig med Hizbollah

aren øker for at det bryter ut full krig mellom Israel og Hizbollah-militsen i Libanon, sier Israels forsvarssjef Herzi Halevi. – Jeg vet ikke når krigen i nord kommer, men sannsynligheten for at det skjer i løpet av de kommende månedene er mye høyere enn den var tidligere, sier Halevi. De siste månedene har det nærmest daglig vært kamphandlinger langs grensa.

NRK - 22 jun 22 kl. 01:17

Palestiner drept på Vestbredden

Palestinske myndigheter hevder at en israelsk bosetter har knivstukket og drept en palestiner på den okkuperte Vestbredden. Den 27 år gamle Ali Harb fra landsbyen Iskaka ble stukket i hjertet av en bosetter tirsdag, opplyser departementet i en uttalelse. Fetteren hans, Firas Naim, forteller til nyhetsbyrået AFP at israelske sikkerhetsstyrker var til stede da Harb ble drept.

NRK - 26 maj 23 kl. 08:58

Imdi ber kommunene bosette 38.000 flyktninger i år – 3000 flere enn tidligere anslått

Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (Imdi) har sendt ut en justert anmodning til norske kommuner og ber om bosetting av 38.000 flyktninger i løpet av året. Integrerings- og mangfoldsdirektoratet opplyser at det er behov for å bosette flere enn de 35.

NRK - 04 jul 23 kl. 10:32

Over 40.000 ukrainske flyktninger bosatt i Norge siden krigen startet

Over 14.000 flyktninger er bosatt i norske kommuner i første halvår av 2023. Integrerings- og mangfoldsdirektoratet vil bosette 38.

NRK - 17 nov 23 kl. 10:47

Israels forsvarssjef varsler utvidelse av bakkeoperasjoner på Gaza

Den israelske forsvarssjefen varsler at de vil utvide bakkeoperasjonene på Gaza til «andre områder». – Vi er nære på å nedkjempe militære styrker nord på Gazastripen, sa Israels forsvarssjef Herzi Halevi da han besøkte soldater på Gaza fredag. Halevi sa også at de vil fortsette til «andre områder».

NRK - 26 dec 23 kl. 18:23

Israels forsvarssjef: Krigen vil fortsette i mange måneder

Israels krig mot Hamas på Gazastripen vil fortsette i mange måneder, sier landets forsvarssjef Herzl "Herzi" Halevi. - Krigen vil fortsette i mange måneder og vi vil bruke ulike metoder for å sikre at det vi oppnår vil vare lenge, sa Halevi under en pressekonferanse tirsdag. - Det finnes ingen magiske løsninger, det finnes ingen snarveier.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

To biler ødelagt i brann ved Ekebergskrenten i Oslo

En varebil og en personbil ble ødelagt i en brann i Ryenbergveien ved Ekebergskrenten i Oslo natt til søndag. En person er sett løpende fra stedet. Nødetatene fikk melding om brannen klokken 00.

NRK - 45 minutter siden

Zelenskyj hevder Russland påføres store tap

Russland mister soldater og utstyr i stort omfang, hevder Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i sin daglige videotale. Lørdag hevdet Russland å ha tatt kontroll over nok en landsby i Kharkiv-regionen i Ukraina. Ukrainske styrker uttalte at hovedfokus nå er på «å hindre de russiske okkupantene fra å rykke videre fram».

NRK - 1 time siden

Oleksandr Usyk vant historisk boksekamp

Den ukrainske bokseren Oleksandr Usyk (37) vant natt til søndag boksekampen mot britiske Tyson Fury (35) på poeng, melder BBC. De to møttes til duell om tungvektsmestertittelen i Riyadh i Saudi-Arabia. Kampen sto om alle de fire mest prestisjefylte mesterbeltene: WBC, WBO, WBA og IBF.

NRK - 1 time siden

Vant legendarisk boksekamp

Den ukrainske bokseren Oleksandr Usyk vant natt til søndag boksekampen mot Tyson Fury i Saudi Arabia, melder BBC..

NRK - 2 timer siden

Israels hær har funnet enda en drept israeler på Gazastripen

Den israelske hæren har tatt hånd om liket av en israeler som ble drept under Hamas-angrepet mot Israel og fraktet til Gazastripen. Mannen, som var 53 år gammel, ble drept under Hamas-angrepet mot Israel 7. oktober i et veikryss nær en kibbutz.

NRK - 2 timer siden

Brann i to biler i Oslo

Det brenner natt til søndag i to biler på Simensbråten i Oslo. En person skal ha blitt sett løpende bort fra stedet. Politiet ber folk i området om å lukke vinduer og dører på grunn av giftig røyk fra brannen.

NRK - 2 timer siden

To til sykehus etter båtulykke i Stavanger

En mann og en kvinne i 50-årene er sendt til Stavanger universitetssykehus etter at en fritidsbåt kjørte på land i Stavanger. Begge var oppegående da de ble tatt med til sykehuset, ifølge politiet i Sør-Vest. Politiet fikk melding om ulykken, som skjedde ved Stora Marøya, klokka 23.

NRK - 3 timer siden

Mistenker at Oslo-brann var påsatt

Politiet i Oslo melder at de har tatt ned sperringene rundt eneboligen på Hauketo som brant lørdag kveld. Brannvesenet jobber fortsatt med etterslukking, men veien forbi er åpnet igjen. Politiet undersøker om brannen kan være påsatt – En hypotese er at brannen er påsatt, skriver politiet i en melding til pressen..

NRK - 3 timer siden

Tunisias kystvakt har hentet opp døde migranter fra sjøen

Tunisias kystvakt hentet lørdag opp likene av fire migranter fra sjøen utenfor landets kyst. Nasjonalgarden opplyser at kystvakten i en separat aksjon plukket opp 52 migranter i live. Ni menneskesmuglere ble pågrepet, og båtene de befant seg i, ble beslaglagt.

NRK - 3 timer siden

Ti personer i slåsskamp i Drammen

Politiet rykket sent lørdag kveld ut til Bragernes torg i Drammen etter melding om et slagsmål mellom ti personer utenfor Old Irish Pub En person skal ha blitt slått bevisstløs og politi og ambulanse er på stedet, ifølge politiet i Sør-Øst..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com