NRK > Nyheter

Saturday, 13 April, 01:17

NRK - 24 okt 22 kl. 12:13

Bosetter blir Israels neste forsvarssjef

For første gang blir en jødisk bosetter på den okkuperte Vestbredden sjef for generalstaben i det israelske militæret. Generalmajor Herzi Halevi ble godkjent søndag, og han ventes å starte sine tre år som forsvarssjef 17. januar. Han blir da ansvarlig for all militær aktivitet på den okkuperte Vestbredden. Kritikere mener at bosetternes sterke innflytelse knuser ethvert håp om en uavhengig palestinsk stat og er en fare for israelsk demokrati.
Les mer på NRK


Les mer om:
Vestbredden, Herzi Halevi, NTB, Israels

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Bosetterblir , Israels, neste, forsvarssjef
NRK - 02 dec 22 kl. 23:00

Tidligere forsvarssjef Sigurd Frisvold er død

Tidligere forsvarssjef Sigurd Frisvold er død, 75 år gammel. Det bekrefter familien overfor NRK. Han døde etter kort tids sykdom.

Klartale - 16 okt 23 kl. 10:03

Sier de vil angripe Gaza fra bakken snart

Jonathan Conricus har snakket med nyhetsbyrået NTB. Det skjedde sent søndag kveld. Conricus er fra Israels hær.

NRK - 11 feb 24 kl. 17:17

Israel raser mot nedjustert kredittvurdering

Kredittvurderingsbyrået Moody's har nedskalert Israels kredittvurdering. Israels finansminister refser grepet og kaller det useriøst. Vurderingene fra amerikanske Moody's brukes av globale investorer til å måle risikoen for å investere i selskaper eller land.

NRK - 17 jan 24 kl. 21:17

Israels forsvarssjef sier det er økt fare for krig med Hizbollah

aren øker for at det bryter ut full krig mellom Israel og Hizbollah-militsen i Libanon, sier Israels forsvarssjef Herzi Halevi. – Jeg vet ikke når krigen i nord kommer, men sannsynligheten for at det skjer i løpet av de kommende månedene er mye høyere enn den var tidligere, sier Halevi. De siste månedene har det nærmest daglig vært kamphandlinger langs grensa.

NRK - 22 jan 23 kl. 15:22

USAs forsvarssjef i Oslo

USAs forsvarssjef Mike Milley var lørdag i Oslo, der han ledet et møte for forsvarssjefene fra 13 land. Norges forsvarssjef sier det var et godt møte. De 13 militære lederne møtes flere ganger i året til et fast møte.

NRK - 22 jun 22 kl. 01:17

Palestiner drept på Vestbredden

Palestinske myndigheter hevder at en israelsk bosetter har knivstukket og drept en palestiner på den okkuperte Vestbredden. Den 27 år gamle Ali Harb fra landsbyen Iskaka ble stukket i hjertet av en bosetter tirsdag, opplyser departementet i en uttalelse. Fetteren hans, Firas Naim, forteller til nyhetsbyrået AFP at israelske sikkerhetsstyrker var til stede da Harb ble drept.

NRK - 26 maj 23 kl. 08:58

Imdi ber kommunene bosette 38.000 flyktninger i år – 3000 flere enn tidligere anslått

Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (Imdi) har sendt ut en justert anmodning til norske kommuner og ber om bosetting av 38.000 flyktninger i løpet av året. Integrerings- og mangfoldsdirektoratet opplyser at det er behov for å bosette flere enn de 35.

NRK - 04 jul 23 kl. 10:32

Over 40.000 ukrainske flyktninger bosatt i Norge siden krigen startet

Over 14.000 flyktninger er bosatt i norske kommuner i første halvår av 2023. Integrerings- og mangfoldsdirektoratet vil bosette 38.

NRK - 17 nov 23 kl. 10:47

Israels forsvarssjef varsler utvidelse av bakkeoperasjoner på Gaza

Den israelske forsvarssjefen varsler at de vil utvide bakkeoperasjonene på Gaza til «andre områder». – Vi er nære på å nedkjempe militære styrker nord på Gazastripen, sa Israels forsvarssjef Herzi Halevi da han besøkte soldater på Gaza fredag. Halevi sa også at de vil fortsette til «andre områder».

NRK - 26 dec 23 kl. 18:23

Israels forsvarssjef: Krigen vil fortsette i mange måneder

Israels krig mot Hamas på Gazastripen vil fortsette i mange måneder, sier landets forsvarssjef Herzl "Herzi" Halevi. - Krigen vil fortsette i mange måneder og vi vil bruke ulike metoder for å sikre at det vi oppnår vil vare lenge, sa Halevi under en pressekonferanse tirsdag. - Det finnes ingen magiske løsninger, det finnes ingen snarveier.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Harris: Trump vil ta USA tilbake til 1800-tallets abortlover

Donald Trump ønsker å ta USA tilbake til 1800-tallets abortlover, hevder visepresident Kamala Harris. Hun talte fredag i vippestaten Arizona, der delstatens øverste domstol nylig ga grønt lys å gjeninnføre en abortlov fra 1864. (NTB) Loven innebærer at abort er forbudt i alle tilfeller, unntatt når mors liv er i fare.

NRK - 30 minutter siden

Tyskland og Østerrike ber innbyggere om å reise fra Iran

Tyskland og Østerrike ber innbyggere om å forlate Iran på grunn av den økte risikoen for en eskalering mellom Iran og Israel. – Sammen med våre partnere gjør vi alt vi kan for å hindre en eskalering av situasjonen i Midtøsten via diplomatiske kanaler, skriver utenriksdepartementet i Tyskland på X. Danmark har også advart om økt risiko for militær eskalering i Midtøsten, skriver DR..

NRK - 45 minutter siden

Digitaliseringsministeren vil ikke forby TikTok

Digitaliserings- og forvaltningsminister Karianne Tung (Ap) sier hun tar advarslene om TikTok på alvor, men vil ikke forby appen. – Jeg er skeptisk til å forby. Vår mening er at vi ikke kan trygge Norge ved å forby enkeltapper.

NRK - 1 time siden

Trump sier han vil vitne i «hysjpengesaken»

Dommeren i den såkalte hysjpenge-saken mot Donald Trump avviste fredag nok et forsøk fra ekspresidenten på å utsette saken. Trumps advokater argumenterte blant annet med at utvalget av jurymedlemmer kan ha fått med seg den eksepsjonelt skadelige nyhetsdekningen av saken. Dommer Juan Merchan var ikke overbevist.

NRK - 1 time siden

Stein Lier-Hansen: – Bra for meg at saken behandles av Økokrim

Fredag kveld ble tidligere administrerende direktør i Norsk Industri, Stein Lier-Hansen, intervjuet på journalistkonferansen Skup. – Jeg er åpen for at jeg har gjort ting som jeg må stå til rette for. Derfor var jeg veldig opptatt av at Økokrim skulle ta saken, for da kommer den type prosess inn i en form som gjør at du har rettssikkerheten din på plass, selv om resultatet blir at du får en smell.

NRK - 2 timer siden

45 migranter fryktes omkommet i Middelhavet

45 migranter er savnet og fryktes omkommet etter at båten deres sank i Middelhavet onsdag, opplyser Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM). Migrantene forsøkte å ta seg fra Tunisia til Europa da båten de var om bord i forliste, opplyser IOM. Det er ikke funnet overlevende etter forliset.

NRK - 2 timer siden

Idrettstrener fengslet for seksuelle overgrep mot tre unge utøvere

En mann fra Telemark ble fredag varetektsfengslet, siktet for overgrep mot tre ungdommer han har vært trener for. Idrettstreneren ble pågrepet onsdag denne uken. Han er siktet for tre tilfeller av misbruk av overmaktsforhold og to tilfeller av seksuell omgang med barn mellom 14 og 16 år, ifølge fengslingskjennelsen fra Telemark tingrett.

NRK - 2 timer siden

Georgieva fortsetter som IMF-sjef i fem nye år

Det internasjonale pengefondets sjef Kristalina Georgieva får beholde vervet i en ny femårsperiode. Det bekreftet IMFs styre fredag. Styret i Det internasjonale pengefondet (IMF) opplyser at beslutningen om å vise henne tillit i fem nye år, er enstemmig vedtatt.

NRK - 2 timer siden

Haiti har fått ny overgangsråd

Haiti, der væpnede bander har tatt kontroll over store områder, har fått et nytt overgangsråd som skal forsøke å gjenopprette ro og orden i landet. Det nye rådet trer i kraft en måned etter at statsminister Ariel Henry kunngjorde at han ville gå av. Henrys kunngjøring kom etter at G9-familien, en sammenslutning av flere kriminelle bander og tidligere politifolk, tok kontroll over flyplassen i hovedstaden Port-au-Prince.

NRK - 4 timer siden

Roberto Cavalli er død

Den kjente italienske motedesigneren Roberto Cavalli er død, 83 år gammel. Det melder italienske medier. Cavalli døde i boligen sin i Firenze etter lang tids sykdom, meldte det italienske nyhetsbyrået Ansa fredag kveld..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com