E24 > Økonomi

Wednesday, 27 September, 23:21

E24 - 16 maj 23 kl. 15:24

Borrell ber EU slå ned på indisk videresalg av russisk olje

EU bør sørge for at India ikke videreselger russisk olje til Europa i form av bensin og diesel, sier EUs utenrikspolitiske sjef Josep Borrell..
Les mer på E24


Les mer om:
India, Europa, EUs, Josep Borrell, EU

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Borrell, berEU , slå, ned, indisk, videresalgav , russisk olje
NRK - 15 mar 23 kl. 19:24

EUs utenrikssjef uønsket i Israel

EUs utenrikssjef Josep Borrell er ikke velkommen til å besøke Israel, uttaler israelske tjenestemenn. Bakgrunnen er hans kritiske uttalelser knyttet til israelsk politikk på Vestbredden, uttaler de. Det var i forrige uke at Borrell i et meningsinnlegg hos Project Syndicate kom med uttalelser som israelske tjenestemenn mener likestiller israelske ofre for palestinske angrep med militante palestinere som blir drept i israelske militæraksjoner.

NRK - 20 feb 23 kl. 14:11

EU advarer Kina mot å sende våpen til Russland

EUs utenrikssjef Josep Borrell sier at dersom Kina leverer våpen til Russland, vil det være å krysse en grense i forholdet med EU. Borrell fortalte mandag at han har hatt en lang samtale med Kinas toppdiplomat Wang Yi. Der skal Borrell ha bedt Kina om ikke å sende våpen til Russland.

NRK - 13 maj 23 kl. 04:24

EU-landene vil bli mindre avhengige av Kina

EU-ministre ble fredag enige om at unionen må bli mindre økonomisk avhengig av Kina. Spørsmålet er hvordan det skal gjøres, sier utenrikssjef Josep Borrell. Borrell sier at medlemslandenes utenriksministre, som møttes i Stockholm fredag, sluttet seg bredt til en plan om å endre Kina-politikken og legge mer trykk på Kinas rolle som en politisk rival.

NRK - 20 jul 23 kl. 08:52

EUs Borrell: Russland forårsaker en global matkrise med tilbaketrekking av kornavtaler

– Russland er ansvarlig for en stor global matforsyningskrise, sa EUs utenrikspolitiske sjef, Josep Borrell, torsdag, noen dager etter at Kreml kunngjorde at de ville suspendere en avtale for ukrainsk korneksport gjennom Svartehavet. «Det vi allerede vet er at dette kommer til å skape en stor og enorm matkrise i verden» sa Borrell til journalister før EUs utenriksministermøte. Borrell anklaget også Russland for bevisst å angripe lagringsanlegg for korn i den sørlige havnebyen Odesa, som han sa ville forsterke matkrisen ytterligere..

NRK - 20 sep 23 kl. 07:46

Borrell: EUs utenriksministre skal møtes i Ukraina

Utenriksministrene fra de 27 EU-landene skal møtes i Ukrainas hovedstad Kyiv i nær framtid. Det sier EUs utenrikssjef Josep Borrell. Borrell kunngjorde det planlagte utenriksministermøtet mandag kveld etter et EU-møte som fant sted på sidelinjen av FNs hovedforsamling i New York.

NRK - 26 jun 23 kl. 11:46

EU ventes å gi ytterligere 3,5 milliarder euro i militær bistand til Ukraina

EUs utenriksministre ventes mandag å undertegne en avtale om å gi Ukraina våpen og annen militær bistand til 3,5 milliarder euro – mer enn 40 milliarder kroner. Det sier EUs utenrikssjef Josep Borrell under utenriksministermøtet i Luxembourg mandag. – Fortsatt støtte til Kyiv er viktigere enn noen gang i dag, ettersom begivenhetene over helgen viser at krigen i Ukraina fører til sprekker i det russiske maktapparatet, sier Borrell.

NRK - 23 apr 23 kl. 20:58

EU evakuerer delegasjon fra Sudan – ambassadør blir værende

EU evakuerer sin delegasjon fra Khartoum, men ambassadøren blir værende i Sudan, opplyser EUs utenrikssjef Josep Borrell. EU-ambassadør Aidan O'Hara ble overfalt i sitt eget hjem i Khartoum for en uke siden, men ble ikke alvorlig skadd. Borrell sier at O'Hara vil fortsette sitt arbeid fra Sudan, men gir ingen ytterligere opplysninger.

NRK - 06 jun 23 kl. 14:43

EU fordømmer ødeleggelse av demning

Russland har tatt sin aggresjon til et nytt nivå, sier EUs utenrikssjef Josep Borrell etter ødeleggelsen av Kakhovka-demningen sør i Ukraina. – Russlands angrep på sivil infrastruktur har nådd et nytt nivå med ødeleggelsen av demningen ved vannkraftverket Kakhovka, sier Borrell i en felles uttalelse med EUs kommissær for krisehåndtering Janez Lenarcic. – EU fordømmer dette angrepet på det sterkeste.

NRK - 30 aug 23 kl. 09:12

Borrell: Et kupp i Gabon vil øke ustabiliteten i regionen

EUs utenrikssjef sier medlemslandene vil diskutere det som skjer i Gabon og sier et kupp i landet vil øke ustabiliteten i regionen. Militærtopper sier de har tatt makten i Gabon og satt valgresultatet og landets institusjoner til side. – Dersom dette blir bekreftet, er det ytterligere ett militærkupp som øker ustabiliteten i hele regionen, sier Borrell på vei inn til et uformelt forsvarsministermøtet i spanske Toledo.

NRK - 08 apr 23 kl. 11:03

EU ber partene i den Israel-Palestinske konflikten om å roe seg

EUs utenriks utenrikspolitiske sjef, Josep Borrell, fordømmer den kraftige økningen av vold mellom Israel og palestinerne. Han oppfordrer alle parter i konflikten til å forholde seg rolig i den pågående religiøse høytiden. Det melder Reuters.

Fler nyheter fra E24

E24 - 7 timer siden

Wall Street endte blandet – energiaksjer gjorde det best

Rentene på amerikansk statsgjeld er tilbake på 2007-nivåer. Samtidig bidro oljeprisen til løft for energiaksjer..

E24 - 1 time siden

Equinor om planlagte Rosebank-utslipp: – I verdensklasse

Dersom Equinor får elektrifisert hele driften av Rosebank-feltet, kan CO₂-utslippene reduseres drastisk, ifølge selskapet..

E24 - 1 time siden

Scotsman åpner på nytt sted

Den tradisjonsrike puben Scotsman må forlate nåværende lokaler, men nordlendinger trenger ikke sørge lenge..

E24 - 3 timer siden

Dyr olje kan gi langvarig rentetopp: – Solid bidragsyter

Oljeprisen er tilbake på høye nivåer. Det kan bidra til en lengre periode med høy rente enn tidligere ventet, ifølge rente- og valutastrateg..

E24 - 7 timer siden

Wall Street snur ned

Rentene på amerikansk statsgjeld er tilbake på 2007-nivåer. Det amerikanske aksjemarkedet faller..

E24 - 5 timer siden

Stayclassy-gründer ilagt konkurskarantene

Det fremgår av en kjennelse fra Ringerike, Asker og Bærum tingrett..

E24 - 6 timer siden

Her kan du gjøre hyttekupp

Hyttesalget faller kraftig. Nå er det gode muligheter for å kjøpe hytte til under prisantydning flere steder..

E24 - 7 timer siden

Wall Street stiger fra start

Rentene på amerikansk statsgjeld faller noe tilbake. Det amerikanske aksjemarkedet begynner dagen oppover..

E24 - 8 timer siden

Reagerer på Finnes’ storhandel på børsen: – En dramatisk omdreining

Sindre Finnes eide aksjer for over 100.000 kroner i minst 45 forskjellige selskaper mens Erna Solberg var statsminister. SVs Audun Lysbakken mener opplysningene øker alvoret i saken betydelig..

E24 - 9 timer siden

Flere ber om hjelp til gjeldsforhandlinger: – Tror det vil komme mer

Eiendomsadvokater blir kontaktet av folk som ikke har råd til å betale regningene..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com