NRK > Nyheter

Tuesday, 06 June, 01:20

NRK - 12 jan 23 kl. 11:04

Borch: – Forventer at kjedene tar sitt samfunnsansvar

– Nå forventer vi at kjedene tar sitt samfunnsansvar og ikke øker prisene mer enn nødvendig, sier landbruksminister Sandra Borch på en pressekonferanse torsdag. Næringsminister Jan Christian Vestre varsler tre nye tiltak for å hemme prisveksten. Her vil regjeringen blant annet be Konkurransetilsynet vurdere om matvarebransjen kan drevet med ulovlig prissamarbeid. Han ser samtidig positivt på tiden fremover. – Vi ser at transport-, energi- og råvareprisene faller noe fremover.
Les mer på NRK


Les mer om:
Sandra Borch, Jan Christian Vestre, Konkurransetilsynet, Vestre

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Borch, Forventerat , kjedene, tar, sitt, samfunnsansvar
Klartale - 16 jan 23 kl. 06:00

Får vi en ny smørkrise?

– Det sier seg selv at det er noe som ikke går opp her. På enkelte varer mener jeg at økningen på pris vi ser, gjør seg vanskelig å forklare. Det sier Sandra Borch til nyhetsbyrået NTB.

NRK - 12 jan 23 kl. 11:04

Borch: Forventer at kjedene tar sitt samfunnsansvar

– Nå forventer vi at kjedene tar sitt samfunnsansvar og ikke øker prisene mer enn nødvendig, sier landbruksminister Sandra Borch på en pressekonferanse torsdag. Næringsminister Jan Christian Vestre ser positivt på tiden fremover. – Vi ser at transport-, energi- og råvareprisene faller noe fremover.

NRK - 17 okt 22 kl. 05:28

Borch kritiserer prisøkning hos matkjedene

Mat- og landbruksminister Sandra Borch (Sp) mener dagligvarekjedene har satt opp prisen på flere matvarer mer enn det er grunnlag for. En økning i matprisene på 12 prosent er ifølge Statistisk sentralbyrå den viktigste årsaken til at årsinflasjonen lå på 6,9 prosent i september. Statsråd Borch mener kjedene har satt opp prisene mer enn nødvendig på en del matvarer, skriver Dagens Næringsliv.

NRK - 02 mar 23 kl. 16:38

Borch: – Tar kritikk på at prosessen etter dommen ikke har vært godt nok

Landbruks- og matminister Sandra Borch sier det gjorde sterkt inntrykk å høre hvordan vindkraftanlegget på Fosen har påvirket hverdagen og næringen til Reinsamene. – Vi tar kritikk på at prosessen etter dommen ikke har vært godt nok. Det har tatt alt for lang tid, sier Borch.

NRK - 30 jan 23 kl. 08:21

Borch sender advarsel til dagligvarebransjen om prisøkning

Landbruksminister Sandra Borch (Sp) advarer dagligvarebransjen mot å øke prisene mer enn nødvendig på onsdag. Dagligvarekjedene og leverandørene har selv varslet nye kraftige prishopp fra 1. februar.

NRK - 26 feb 23 kl. 19:28

Landbruksministeren glemte pass – kom seg ikke til Svalbard

Landbruksminister Sandra Borch hadde glemt passet sitt da hun skulle sjekke inn på et fly fra Tromsø til Svalbard søndag, skriver Dagbladet. Passet lå igjen i Oslo og Borch fikk ikke reise videre for å møte lokalstyret. Man må ha pass eller nasjonalt id-kort for å reise til Svalbard.

Klartale - 28 mar 23 kl. 15:14

Regjeringen vil la egga dine holder lenger

Norske egg bør vare lenger enn en måned. Det mener Ingvild Kjerkol og Sandra Borch fra regjeringen. De er fra Arbeiderpartiet (Ap) og Senterpartiet (Sp).

Klartale - 29 apr 23 kl. 06:20

Mat kan bli dyrere i mai

Du har nok merket det allerede. Mat har blitt dyrere det siste året. Du får mindre varer for pengene.

Klartale - 24 okt 22 kl. 06:00

Er brukte julegaver innafor?

– En gang kjøpte jeg brukte gensere. Deretter gjorde jeg de om til julegensere og ga dem i gave, sier Ingrid Tykhelle Kayser.– Men de ble faktisk ganske dyrt, sier hun og ler.

NRK - 18 okt 22 kl. 23:38

Skrur opp prisene på de billigste varene

En kartlegging NRK har gjort viser at kjedene har skrudd prisene kraftig opp på flere av de billigste merkevarene. prisen på billig toalettpapi har økt med 42 prosent, og tørkeruller med 66 prosent det siste året. Også egne merkevarer som puffet ris (69 prosent), rødkål (23 prosent), kjøttdeig (20 prosent) og risengrynsgrøt (26 prosent) har økt langt mer i pris enn dagligvarer generelt det siste året.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Angrep mot Kyiv

Det er luftangrep mot den ukrainske hovedstaden, ifølge ukrainske myndigheter. Natt til tirsdag er luftforsvarssystemer tatt i bruk i og rundt Kyiv, melder Reuters. Lokale militærmyndigheter skriver på Telegram at systemene slår tilbake flere luftangrep mot Kyiv-regionen..

NRK - 1 time siden

Russland hevder Ukraina fortsetter offensiven i Donetsk

Det russiske forsvarsdepartementet hevder at ukrainske styrker fortsetter offensiven i Donetsk. Russerne sier videre at de har påført ukrainerne store tap, og hevder de har ødelagt åtte Leopard-stridsvogner, skriver nyhetsbyrået Reuters. De hevder at Ukraina har satt inn nye soldater i kampene øst i landet, men at alle angrep slås ned av russiske styrker, ifølge nyhetsbyrået..

NRK - 1 time siden

Zelenskyj: – Nyhetene vi har ventet på

Den ukrainske presidenten begynte i kveld sin tale med å takke for nyheter fra styrker som kjemper i Bakhmut. Han beskrev det som nyhetene de har ventet på, uten å gå mer i detalj på hva det innebærer. – Jeg er takknemlig for hver av våre soldater, alle våre forsvarere, som har gitt oss nøyaktig de nyhetene vi har ventet på, skriver han ifølge VG.

NRK - 2 timer siden

Mette Frederiksen ikke aktuell som Nato-leder nå

Den danske statsministeren Mette Frederiksen sier det ikke er aktuelt å lede Nato nå. Det sa hun etter et møte med USAs president Joe Biden mandag. – Jeg har sagt det før at jeg ikke er kandidat for noen annen jobb enn den jeg har nå, og det har ikke endret seg etter mitt møte med den amerikanske presidenten, sa Fredriksen til pressen etter møtet.

NRK - 2 timer siden

Samme selskap bak eksamen- og varselsvikt

Selskapet Visma som leverte datasystemet hvor mange bekymringsmeldinger ikke kom fram til barnevernet var også leverandør av datasystemet som brøt sammen under hovedmål-eksamen 22. mai. Ifølge selskapet er dette tilfeldig.

NRK - 2 timer siden

Flere skogbrannhelikoptre i lufta

Det settes inn flere helikoptre for å overvåke skogbrannfaren. Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har gjort en vurdering og setter ekstra beredskap med to helikopter på Kjeller i Lillestrøm og ett på Kjevik i Kristiansand. Den faste beredskapsmaskinen står på Torp, opplyser DSB..

NRK - 3 timer siden

Væpna politi rykket ut til trusselsituasjon

Flere patruljer rykket i kveld ut en adresse i Hafrsfjord i Stavanger etter melding om en trusselsituasjon. På grunn av innholdet i meldingen valgte politiet å bevæpne seg. En mann i 20-årene hadde blitt truet av en mann i 30-årene.

NRK - 3 timer siden

To pågrepet etter hagleskudd i leilighet

Det har blitt avfyrt et hagleskudd i et leilighetskompleks i Lillestrøm, skriver politiet på Twitter. Skuddet gikk gjennom en vegg til en tilfeldig leilighet. Ingen skadd.

NRK - 3 timer siden

Professor stiller som presidentkandidat i USA

Aktivisten og professoren Cornel West sier han stiller som kandidat i neste års presidentvalg i USA for venstreorienterte Folkets parti. West (70) er en kjent svart filosof og forfatter i USA, og han er tidligere professor ved både Harvard og Princeton. I en video lagt ut på Twitter mandag sier West at han vil kjempe for sannhet og rettferdighet og stille som presidentkandidat.

NRK - 3 timer siden

Kontroll på brann i Risør

Det er kontroll på brannen som startet i en del av et lagerbygg ved Furomoveien i Risør mandag kveld, melder brannvesenet. Det skal ikke være personer inne i bygget..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com