NRK > Nyheter

Wednesday, 06 December, 08:47

NRK - 28 jul 22 kl. 10:45

Bombetrusler mot skoler i hele New Zealand

Minst tolv skoler i New Zealand mottok torsdag bombetrusler i det som antas å være et utenlandsk dataangrep. Mange av skolene ble stengt eller evakuert som følge av trusselen. Landets utdanningsdepartement antar at det dreier seg om et utenlandsk dataangrep. Det er ikke funnet farlige gjenstander ved noen av de rammede skolene, og politiet mener det ikke er noen sikkerhetsrisiko. Truslene blir likevel etterforsket av myndighetene, og to personer ble avhørt av politiet i byen Marlborough.
Les mer på NRK


Les mer om:
New Zealand, Marlborough, Australia, Israel, Norge, Danmark, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Bombetruslermot , skoleri , hele, New, Zealand
NRK - 18 okt 23 kl. 14:17

Seks franske flyplasser evakuert etter bombetrusler

Seks franske flyplasser evakuerte på grunn av bombetrusler, ifølge en kilde i politiet. Flyplassene i Lille, Lyon, Nantes, Nice, Toulouse, Beauvais nær Paris er evakuert for at myndighetene kan «fjerne all tvil» om at trusselen er ekte, meldte den ikke-navngitte politikilden tidligere onsdag. Truslene skal ha kommet på e-post.

Klartale - 08 apr 22 kl. 14:24

Nye regler for private skoler og barnehager

Regjeringen hadde en pressekonferanse på fredag. Den handlet om nye regler for private skoler og barnehager.– Målet er bedre og mer inkluderende barnehager og skoler.

NRK - 19 okt 23 kl. 11:55

Flere franske flyplasser evakuert etter nye bombetrusler

Franske regionale flyplasser gjennomførte igjen evakuering denne torsdagen etter ytterligere bombetrusler. Det skriver avisen Le Figaro. Flyplassene som har blitt evakuert er Bordeaux, Nantes, Lille og Montpellier.

Klartale - 10 jul 23 kl. 15:47

Vil gjøre skolene i Oslo dysleksi-vennlige

Det finnes 150 dysleksi-vennlige skoler i Norge. Det betyr at skolene følger regler fra Dysleksi Norge. Organisasjonen sjekker at skolen følger opp reglene.

NRK - 02 aug 23 kl. 10:28

216 frre skoler de siste ti rene

De siste ti rene har 413 skoler blitt lagt ned. Mange av disse har ikke blitt erstattet. Totalt er det blitt 216 frre skoler i landet de siste ti rene, skriver Nationen , som viser til tall fra Utdanningsdirektoratet.

NRK - 06 okt 23 kl. 09:12

Bombetrusler mot flere fly på Filippinene

Filippinske myndigheter har iverksatt omfattende sikkerhetstiltak på 42 flyplasser som følge av bombetrusler mot fly. Tiltakene er blant annet innført på den internasjonale lufthavnen i Manila. Både soldater og politi er satt inn for å gjennomføre sikkerhetskontroller på terminalene.

NRK - 15 okt 23 kl. 20:37

Bombetrusler mot tre valglokaler i Polen

Polsk politi opplyser at det har kommet bombetrusler mot tre valglokaler i hovedstaden Warszawa. Folk har blitt evakuert, skriver Reuters. Valglokalene i Polen åpnet søndag klokken 7 i det som beskrives som et avgjørende valg for landets demokrati.

NRK - 18 okt 23 kl. 12:08

AFP: Seks franske flyplasser evakuert etter bombetrussel

Flyplassene i Lille, Lyon og Toulouse er evakuert onsdag formiddag på grunn av bombetrusler, opplyser politiet til kanalen BFMTV. Ingen fly kan foreløpig ta av fra flyplassene, skriver kanalen. Det har de siste dagene vært flere bombetrusler i Frankrike uten funn av eksplosiver.

NRK - 18 okt 23 kl. 12:08

AFP: Flere franske flyplasser evakuert etter bombetrussel

Flyplassene i Lille, Nice, Lyon, Nantes, Beauvais og Toulouse er evakuert onsdag formiddag på grunn av bombetrusler, opplyser politiet til kanalen BFMTV. Ingen fly kan foreløpig ta av fra flyplassene, skriver kanalen. Det har de siste dagene vært flere bombetrusler i Frankrike uten funn av eksplosiver.

NRK - 20 nov 23 kl. 09:06

Bombetrusler mot litauiske flyplasser

Flyplassene i Vilnius og Kaunas i Litauen ble mandag morgen evakuert etter at det ble ringt inn bombetrusler, ifølge den litauiske kringkastingen LRT. – På mandag etter klokken 8 fikk vi anonyme oppringninger der det ble truet med at sprengstoff var plassert på flyplassene i Vilnius og Kaunas. Alle spesialtjenester er informert og en generell vurdering av situasjonen er i gang, heter det i en pressemelding fra flyplassadministrasjonen, ifølge LRT.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Veien er ryddet etter kjedekollisjon på E39

Rett før klokken 08.40, opplyste politiet at veien er ryddet og at traifkken går som vanlig. Klokka 07.

NRK - 15 minutter siden

Formuehopp for Sindre Finnes

Fra 2021 til 2022 økte formuen til Sindre Finnes fra 2,3 millioner kroner til 3,6 millioner kroner. Ektemannen til Høyre-leder Erna Solberg tjente 2,3 millioner kroner i 2022, noe som er 800 000 over inntekten hans året før, skriver Dagbladets Børsen. Solberg selv hadde på sin side en formue på 4,6 millioner kroner i 2022, nær uendret fra året før.

NRK - 10 minutter siden

Vil fjerne momsen på bruktkjøp

Forbrukerrådet ber regjeringen fjerne momsen på bruktkjøp og påpeker at to av tre nordmenn allerede handler brukt for å spare penger. Det skriver Forbrukerrådet i en pressemelding. Målet er å få enda flere til å legge julegavehandelen til bruktmarkedet.

NRK - 45 minutter siden

Kredinor-sjefen går på dagen

Kredinor har bedt toppsjef Klaus-Anders Nysteen om å trekke seg fra sin stilling, noe han har akseptert. Det kommer fram i en børsmelding onsdag morgen. Kredinor er et av landets største inkassoselskap..

NRK - 30 minutter siden

Norwegian fløy 1,3 millioner passasjerer i november

Flyselskapet Norwegian fløy 1,3 millioner passasjerer i november, som er ned 2 prosent fra samme måned i fjor. – Jeg er godt fornøyd med trafikktallene i november, som sesongmessig er blant årets svakeste måneder. Vi har tilpasset kapasiteten betydelig for å møte variasjoner i etterspørselen om vinteren, sier konsernsjef Geir Karlsen i en pressemelding..

NRK - 1 time siden

Kjedekollisjon på E39

Det har vært en kjedekollisjon i nordgående felt på E39 ved Forusbeen i Stavanger. Politiet fikk melding om kollisjonen 07.37 i dag tidlig.

NRK - 1 time siden

Forsvarets luftvern blir ytterligere forsinket

Det nye kampluftvernet med til Forsvaret blir trolig ikke fullt operativt før i 2028. Det nærmer seg sju år siden comebacket for kampluftvern i Norge ble annonsert, men det vil fortsatt trolig gå fem år før Hæren kan forvente å være fullt operative med våpensystemet, skriver Teknisk Ukeblad. Nyheten kommer fram i nysalderinga av forsvarsbudsjettet for 2023.

NRK - 1 time siden

200 norske Sveits-flyttere betalte 340 millioner i skatt

200 norske såkalte «skatteflyktninger» som har flyttet til Sveits betalte 340 millioner kroner i skatt til Norge i fjor. Det viser tall Finansavisen har innhentet. Aker-eier Kjell Inge Røkke og Sector Alarm-gründer Jørgen Dahl bidro blant annet med henholdsvis 77,8 millioner kroner og 51,8 millioner kroner til den norske statskassa i fjor.

NRK - 1 time siden

Jon Fosse hadde en inntekt på 1,6 millioner

Årets nobelprisvinner i litteratur, Jon Fosse, hadde i 2022 en inntekt på litt over 1,6 millioner kroner, skriver Dagen. Forfatteren betalte 708.535 kroner i skatt og hadde en formue på 16.

NRK - 1 time siden

17 omkom i bussulykke på Filippinene

Minst 17 mennesker omkom da en passasjerbuss fikk bremsesvikt og kjørte utfor veien på Filippinene tirsdag. Tilstanden til sju andre passasjerer betegnes som kritisk, mens fire andre er på bedringens vei, opplyser en talsmann for lokale myndigheter. Bussen var på vei mellom Culasi i Antique-provinsen til naboprovinsen Iloilo da den raste utfor veien og ned i en 30 meter dyp kløft nær landsbyen Hamtic.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com