NRK > Nyheter

Saturday, 16 October, 15:59

NRK - 25 sep 21 kl. 09:55

Bolsonaros sønn koronasmittet

Sønnen til Brasils president Jair Bolsonaro er smittet av koronaviruset. 37 år gamle Eduardo Bolsonaro, som er medlem av nasjonalforsamlingen, mener det er et argument mot vaksinepass, siden han har fått første dose. President Bolsonaro, som selv har hatt covid-19, var sterkt kritisk til smittevernreglene som gjaldt i FN i New York. Tre personer i Brasils delegasjon har nå testet positivt..
Les mer på NRK


Les mer om:
Brasils, Jair Bolsonaro, Eduardo Bolsonaro, Bolsonaro, FN, New York

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Bolsonaros, sønn, koronasmittet
NRK - 22 jul 21 kl. 11:48

YouTube fjerner Bolsonaros videoer

YouTube har fjernet flere videoer fra den brasilianske presidenten Jair Bolsonaro, fordi de sprer misinformasjon om koronaviruset, melder The Guardian. På kanalen sin har han regelmessig sådd tvil om koronavirusets alvorlighetsgrad. I en uttalelse sier YouTube at beslutningen ikke har noe med Bolsonaros politiske ideologi å gjøre, men at deres regler ikke tillater innhodlet i videoene.

NRK - 03 jul 21 kl. 21:17

Demonstrerer mot Bolsonaro

Demonstranter uttrykte sin misnøye med president Jair Bolsonaros håndtering av koronapandemien i 315 brasilianske byer i dag. Det melder Reuters. Demonstrantene ber om at Bolsonaro skal avsettes, og vil ha flere vaksiner til landet for å bekjempe koronaviruset.

NRK - 10 jul 21 kl. 01:46

Økt misnøye med Bolsonaro

For første gang sier over halvparten av brasilianerne at de er misfornøyd med president Jair Bolsonaro, ifølge meningsmålingsinstituttet Datafolha. 51 prosent uttrykker nå misnøye, mot 45 prosent i mai. Bare 24 prosent er fornøyd med Bolsonaros styre.

Aftenposten - 25 jul 21 kl. 07:26

Store protester i Brasil mot Bolsonaros pandemihåndtering

I Brasil har flere tusen mennesker demonstrert i flere byer mot myndighetenes håndtering av pandemien..

NRK - 02 aug 21 kl. 11:05

Demonstranter krever ny valglov

Jair Bolsonaros tilhengere demonstrerte søndag med krav om ny valglov. Som forbildet Donald Trump er presidenten kritisk til elektronisk stemmegiving. Den høyreorienterte presidenten har sagt at elektronisk valgsystem er upålitelig, og presset på for å gjeninnføre trykte valgsedler ved neste års presidentvalg.

Aftenposten - 03 aug 21 kl. 05:40

Bolsonaro etterforskes for påstander om valgfusk

Brasils valgmyndighet (TSE) skal etterforske om president Jair Bolsonaros påstander om valgfusk i det kommende valget….

NRK - 07 sep 21 kl. 22:57

Hundretusener protesterte i Brasil

I Brasil har flere hundre tusen demonstrert i flere byer til støtte for president Jair Bolsonaro, som har bedt sine tilhengere om støtte. Bolsonaros kritikere hevder at presidenten forbereder et kupp i tilfelle han taper neste års valg, noe han ligger an til på de siste meningsmålingene. Den største demonstrasjonen tirsdag var i São Paulo, der presidenten sa at landets valgordning er «en farse».

NRK - 08 sep 21 kl. 00:45

Bolsonaro angrep valgordningen

Under et folkemøte i São Paulo i Brasil på landets nasjonaldag, sa president Jair Bolsonaro at landets valgordning er «en farse». Han sa han hadde liten tillit til det elektroniske stemmesystemet, og angrep både landets valgkommisjon og høyesterett. 150 ledende politikere fra 26 land, blant dem Spanias tidligere statsminister José Luis Zapatero, har undertegnet et opprop der de omtaler Bolsonaros påstander som en trussel mot Brasils demokrati..

NRK - 11 sep 21 kl. 14:02

Kvinne-protest mot Bolsonaro

Urfolkskvinner fra hele Brasil og hundrevis av urfolksnasjoner protesterte fredag mot president Jair Bolsonaro og hans arbeid for å begrense urfolkenes landrettigheter. Prostesten skjer samtidig som landets høyesterett vurderer lovligheten i Bolsonaros lovforslag om å begrense urfolks rettigheter..

NRK - 20 sep 21 kl. 20:33

Serveringsnekt for Bolsonaro

Brasils president Jair Bolsonaro har støtt på utfordringer som uvaksinert statsleder under ukens FN-møte i New York. Bolsonaro har gjort et poeng ut av at han ikke vil la seg vaksinere mot korona. Men siden alle restaurantene i New York krever at man er vaksinert for å slippe inn, må Brasils president se langt etter middag med bordservering.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Salah med kunstmål i storseier

Mohamed Salah og Roberto Firmino lekte seg da Liverpool slo Watford 5–0 lørdag ettermiddag. Selv om Firmino leverte hat trick, var det Salah sto for kampens store høydepunkt da han dro av flere Watford-spillere og la ballen i motsatt hjørne til 4–0. – Salah har aldri vært bedre, konstaterte TV 2-kommentator Simen Stamsø-Møller underveis i kampen.

NRK - 1 time siden

Ti arbeidere evakuert fra fabrikk

–Politi og brannmannskap har rykket ut til en brann i et industriområde på Leangen. Det har vært et lite smell og et branntiløp i en ovn. Det er ikke noe dramatikk forsåvidt, ti arbeidere er evakuerte fra fabrikken og ingen er skadd.

NRK - 45 minutter siden

Må skjule sin samiske side

Nye tall viser at hele tre av fire unge samer opplever diskriminering. Reindriftssamen Jon Nils «Jone» Kappfjell (17) føler at han må tilpasse seg andre, istedenfor at det norske samfunnet tilpasser seg han. Dersom han våger å være seg selv har han opplevd utestenging og å bli stemplet som «samen»..

NRK - 1 time siden

Partane i kulturstreiken møtast

Riksmeklaren har bede partane i kulturstreiken om å kome til ny mekling onsdag neste veke. Streiken er inne i den sjuande veka, og måndag blir 80 nye fagorganiserte tekne ut. Då er totalt 890 arbeidarar i streik.

NRK - 1 time siden

SV åtvarar mot Frp-samarbeid

SV-leiar Audun Lysbakken åtvarar regjeringa mot å søke støtte frå Frp for å få gjennomslag for saker. Senterpartiet utelukkar ikkje eit samarbeid med Frp når regjeringa skal greie ut ulv- og bjørnebestanden. Eit samarbeid med høgresida vil påverke forholdet SV har til regjeringa, seier Lysbakken til NRK..

NRK - 1 time siden

Namna på dei drepne frigjevne

Politiet offentleggjorde laurdag dei fem som blei drepne på Kongsberg onsdag kveld. – Andréa Meyer (52) – Hanne Merethe Englund (56) – Liv Berit Borge (75) – Gunnar Erling Sauve (75) – Gun Marith Madsen (78).

NRK - 1 time siden

Svekket hypotese om konvertering

Politiet mener at hypotesen om at den Kongsberg-siktedes omtalte konvertering til islam er svekket. – Hypotesen at han kanskje ikke har gjort dette veldig seriøst, sier politiinspektør Per Thomas Omholt i Sørøst politidistrikt på en pressebrif lørdag ettermiddag..

NRK - 1 time siden

Meiner Kongsberg-sikta handla aleine

Politiet meiner den drapssikta 37-åringen på Kongsberg handla aleine. På ein pressekonferanse laurdag sa politiet at det er ikkje er noko i etterforskinga som tyder på at han har samarbeidd med andre..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt