NRK > Nyheter

Onsdag, 12 Mai, 18:42

NRK - 22 april 21 kl. 16:04

Bolsonaro om klima i Brasil

Bolsonaro lovet at Brasil skal være karbonnøytralt innen 2050, og at all ulovlig avskoging skal eliminieres innen 2030. Som hjem til verdens største regnskog, mener Bolsonaro at landet ligger i forkant med å takle klimakrisen: – Akkurat nå står Brasil for kun 3 prosent av årlige utslipp i verden. Brasils landbruk er ett av verdens mest bærekraftige..
Les mer på NRK


Les mer om:
Brasil, Bolsonaro

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Bolsonaroom , klimai , Brasil
NRK - 05 mai 21 kl. 10:07

Eksstatsråd langer ut mot Bolsonaro

President Jair Bolsonaro har bidratt til kollaps i helsevesenet og forverret pandemien i Brasil, sa hans tidligere helseminister Luiz Henrique Mandetta under en høring i senatet tirsdag. Mandetta gikk av i april i fjor etter uenigheter med Bolsonaro..

NRK - 22 mars 21 kl. 00:11

Bolsonaro ut mot koronatiltak

Brasils president Jair Bolsonaro benyttet sin bursdag søndag til å gjenta sine angrep på tiltak mot koronaviruset som er innført lokalt mange steder i landet. Bolsonaro fnyser av ekspertenes råd om sosial distansering og bruk av munnbind for å bremse pandemien..

Klartale - 05 mars 21 kl. 08:42

Bolsonaro ber folk i Brasil slutte å sutre over korona

President Jair Bolsonaro ber folk i Brasil om å slutte med sutring over korona. Han kommer med ny kritikk av smittevern-regler..

NRK - 18 april 21 kl. 08:41

Mer om penger for å stanse hogst

Brasil ber om nye regnskogmilliarder for å stanse hogst i Amazonas fra blant andre USA og Norge. Halvannet år etter at regnskogsamarbeidet med Norge kollapset, har president Bolsonaro altså snudd. Norges klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn sier Brasil først må redusere avskogingen..

NRK - 08 april 21 kl. 09:37

Ingen nedstenging i Brasil

Brasils president Jair Bolsonaro sier det ikke blir noen nasjonal nedstengning, selv om landet registrerte det høyeste døgntallet for dødsfall under pandemien på tirsdag. Da ble 4195 nye dødsfall registrert. – Vi kan ikke akseptere denne politikken med å bli hjemme og stenge ned alt.

VG - 08 april 21 kl. 13:28

Bolsonaro har lik i lasten

President Jair Bolsonaro i Brasil seiler i sin egen sjø mens antall døde stiger. April kan bli den første måneden i moderne historie at det dør flere enn det fødes i landet. Likevel kjemper han med alle midler mot at landets guvernører skal bremse epidemien.

Dagbladet - 15 april 21 kl. 09:54

De militære mot Bolsonaro

Jair Bolsonaro har skapt den verste krisa mellom en president og de militære lederne i demokratiets historie i Brasil, skriver Einar Hagvaag..

NRK - 09 mai 21 kl. 08:18

Vil gå til sak mot Bolsonaro

I Brasil har pårørende til koronadøde organisert seg for å stille president Jair Bolsonaro til ansvar. De sier at 400.000 dødsfall skyldes at han har ufarliggjort epidemien, stanset koronatiltak og anbefalt medisin som ikke virker, melder El Pais..

Dagbladet - 26 mars 21 kl. 19:08

Kan stoppe mannen som kveler Brasil

Kan «Lula» redde Brasil fra Bolsonaro og corona-viruset? Dette er spørsmålet foran valget i Brasil neste år, skriver Einar Hagvaag..

NRK - 24 jan. 21 kl. 20:00

Demonstrasjoner mot Bolsonaro

Både i går og i dag har det vært demonstrasjoner mot koronahåndteringen til Brasils president Jair Bolsonaro i flere byer i landet. I går arrangerte venstresiden markeringene, men dagens demonstrasjoner sto hans allierte på høyresiden bak, melder AP..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Nytt høyhus i Gaza bombet

Israel fortsetter luftangrepene mot Gazastripen onsdag ettermiddag. Ifølge nyhetsbyrået AP kollapset et høyhus i Gaza by etter et angrep like før klokken 18 norsk tid. Avisa Times of Israel hevder det er al-Shourouk-bygningen som er ødelagt..

NRK - 10 minutter siden

Gode nyheter for Oslos gjenåpning

Byrådsleder Raymond Johansen peker på stort behov for den skjevfordelingen regjeringen nå går inn for, og sier det er gode nyheter for gjenåpningen av Oslo. – Dette har vi ventet på lenge, og jeg er selvfølgelig veldig glad for at Oslo og andre områder i Norge med høyt smittetrykk får flere vaksiner, sier Johansen til NTB..

NRK - 15 minutter siden

Åpner for å donere AstraZeneca

Regjeringen åpner for å donere AstrqaZeneca til andre land. EU-avtalen med AstraZeneca og Janssen åpner for å donere vaksiner til andre land. En mulig løsning er at EU-landene får tilbake dosene de har avgitt til Norge.

NRK - 30 minutter siden

Regjeringen dropper AstraZeneca

AztraZeneca-vaksinen tas helt ut av vaksineprogrammet. Det sier Erna Solberg på en pressekonferanse onsdag kveld. Janssen-vaksinen blir foreløpig ikke tatt ut men er satt på pause, men skal vurderes for frivillig bruk.

NRK - 30 minutter siden

Regjeringen dropper AztraZeneca

AztraZeneca-vaksinen tas helt ut av vaksineprogrammet. Det sier Erna Solberg på en pressekonferanse onsdag kveld. Janssen-vaksinen blir foreløpig ikke tatt ut men er satt på pause..

NRK - 30 minutter siden

Solberg: Prioriterer ikke lærere

Verken lærere og barnehageansatte eller andre yrkesgrupper skal prioriteres i koronavaksinasjonsprogrammet. Det opplyste Erna Solberg på dagens koronapressekonferanse. Dermed følger regjeringen anbefalingen fra FHI om å ikke prioritere enkelte yrkesgrupper..

NRK - 30 minutter siden

AztraZeneca tas ut av programmet

NRK - 30 minutter siden

Regjeringen vil omfordele vaksiner

Regjeringen vil vurdere en geografisk omfordeling av vaksiner, opplyser statsminister Erna Solberg. Regjeringen går inn for 60 prosent flere vaksiner til kommuner med vedvarende høyt smittetrykk.

NRK - 45 minutter siden

Unge får vaksine tidligere

NRK - 1 time siden

Nytt høyhus i Gaza kollapset

Israel fortsetter luftangrepene mot Gazastripen onsdag ettermiddag. Ifølge nyhetsbyrået AP kollapset et høyhus i Gaza by etter et angrep like før klokken 18 norsk tid..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt