NRK > Nyheter

Thursday, 18 July, 06:59

NRK - 07 maj 24 kl. 05:08

Boikotter Putins innsettelsesseremoni

USA og de fleste EU-land boikotter seremonien der Russlands president Vladimir Putin tas i ed for en ny seksårsperiode. Frankrike og enkelte andre vil imidlertid være representert. Talsperson Matthew Miller i USAs utenriksdepartement sier at USA ikke vil ha noen til stede, og at amerikanerne ikke anser det siste valget i landet som fritt eller rettferdig. Også Storbritannia og Canada har sagt at de ikke vil være til stede ved seremonien, som avholdes dagen etter at Russland kunngjorde at de vil gjennomføre nye atomøvelser. (NTB).
Les mer på NRK


Les mer om:
USA, EU, Russlands, Vladimir Putin, Matthew Miller, USAs, Storbritannia, Canada, Russland, NTB, Putins

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Boikotter, Putins, innsettelsesseremoni
NRK - 07 maj 24 kl. 09:08

Norge sender ambassadøren til Putins innsettelsesseremoni, melder VG

Tirsdag skal Vladimir Putin bli innsatt i seks nye år som Russlands president. Mange land møter ikke opp til seremonien. VG melder at den norske ambassadøren Robert Kvile skal være til stede under seremonien..

Aftenposten - 20 mar 24 kl. 19:30

Dagens quiz: Torsdag 21. mars 2024

Hva heter poeten som ble verdenskjent da hun fremførte diktet «The Hill We Climb» under Joe Bidens innsettelsesseremoni?.

NRK - 30 jan 24 kl. 09:58

Putin planlegger besøk til Nato-landet Tyrkia

Russlands president Vladimir Putin skal ha planer om å besøke Tyrkia i februar. Det vil være hans første besøk til et Nato-land siden invasjonen av Ukraina. Mandag spurte det statlige nyhetsbyrået Interfax Putins utenrikspolitiske rådgiver Jurij Usjakov om et planlagt Tyrkia-besøk i februar.

VG - 23 dec 23 kl. 02:23

Putins nærmeste pekes ut – nå slår Kreml tilbake

Vladimir Putins høyre hånd blir pekt ut som hjernen bak Wagner-sjef Jevgenij Prigozjins død. Nå slår Kreml tilbake mot Wall Street Journal..

NRK - 29 dec 23 kl. 17:24

Storbritannia sender rundt 200 luftvernmissiler til Ukraina

Storbritannias forsvarsminister Grant Shapps sa fredag ​​at Storbritannia vil sende rundt 200 luftvernmissiler til Ukraina etter en dødelig bølge av russiske angrep. – Storbritannia handler raskt for å styrke Ukrainas luftforsvar, i kjølvannet av Putins morderiske luftangrep. Hundrevis av britiskproduserte luftvernmissiler sendes for å sikre at Ukraina har det de trenger for å forsvare seg mot Putins barbariske bombardement, skriver Shapps på X, tidligere Twitter.

Dagbladet - 11 jan 24 kl. 20:31

Putins «ungdoms-kilde» er død

Vladimir Havinson, Putins «personlige gerontolog», er død i en alder av 77 år..

Dagbladet - 14 jan 24 kl. 04:02

Putins datter sjokkerer Europa

Vladimir Putins mystiske datter, Maria (38), smilte og lo under oppsiktsvekkende intervju fra Russland..

VG - 24 jan 24 kl. 12:16

Putins ambisjoner truer Europa

Hvis Ukraina faller, er de baltiske statene neste angrepsmål for Russland. Men Vladimir Putins appetitt på mer land stopper ikke ved Østersjøen..

Aftenposten - 31 jan 24 kl. 20:39

Fiskerhytta, låven og hagehuset er Putins nye, hemmelige ferieparadis

En av Putins nærmeste venner har bygget ny «hytte» til Russlands president..

NRK - 07 feb 24 kl. 17:39

Ria: Putin til Tyrkia til våren

Den russiske presidenten Vladimir Putins besøk i Tyrkia vil skje sent i april eller tidlig i mai, opplyser kilder til det statlige russiske nyhetsbyrået Ria. Tyrkias utenriksminister Hakan Fidan bekreftet tidligere i februar at Putin skulle besøke landet «snart». Den 12.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

To til sykehus etter knivhendelse i Fauske

Politiet fikk melding om at en person lå skadet utenfor en adresse klokken 22.50 onsdag. Ambulansen kom like etter og igangsatte førstehjelp, opplyser operasjonsleder Yngvar Fredriksen i Nordland politidistrikt i en pressemelding torsdag morgen.

NRK - 1 time siden

CNN: Pelosi har sagt til Biden at han ikke kan slå Trump

Demokratenes tidligere leder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, skal i et privat møte, ha sagt til president Joe Biden at målingene viser at han ikke kan slå Donald Trump, sier kilder til CNN. Pelosi skal også ha sagt at Biden kan ødelegge Demokratenes sjanse for flertall i Huset ved valget i november. – Biden svarte med å gå imot Pelosi og si at han hadde sett målinger som viste at han kan vinne, sier en kilde om samtalen de to toppolitikerne hadde nylig.

NRK - 2 timer siden

Landsmøtedeltakere går med ørebandasje til støtte for Trump

Ørebandasje er blitt symbolsk mote på Republikanernes landsmøte, der noen deltakere med antatt friske ører har bandasjert dem i sympati med Donald Trump. Mens Trump har bandasjert det høyre øret fordi han ble skadet i lørdagens attentat, velger noen landsmøtedelegater å bandasjere seg som en støtteerklæring til presidentkandidaten. Det var riktignok ikke veldig mange som kom med bandasje på høyre øre på møtets tredje dag, men de var mange nok til å bli lagt merke til.

NRK - 2 timer siden

Korrupsjonsdømt senator avviser at han vil trekke seg

Den demokratiske senatoren Bob Menendez avviser medieoppslag om at han vil trekke seg etter at han ble kjent skyldig i korrupsjon. Onsdag meldte NBC News at to personer med kjennskap til saken sier Menendez har informert noen av støttespillerne sine om at han akter å trekke seg. Menendez hevder det ikke er noe hold i påstandene og sier det fremstår som et forsøk på å tvinge ham til å uttale seg.

NRK - 2 timer siden

Klimaaktivist dømt til fengselsstraff i Tyskland

En tysk domstol har dømt en klimaaktivist til 16 måneders fengsel etter flere aksjoner der det er brukt maling og veier er sperret. Den 32 år gamle kvinnen, som tilhører klimagruppen Siste generasjon (Letzte Generation) ble dømt for skadeverk og for å ha hindret politiet, sier en talsperson for domstolen i Tiergarten i Berlin. Kvinnen er tidligere bøtelagt i Hamburg og Berling for lignende forhold.

NRK - 3 timer siden

Mange unge mener det er greit å bruke anabole steroider

I en fersk studie fra Antidoping Norge svarer 18 prosent av unge mellom 13 og 19 år at det er greit å bruke anabole steroider i sammeheng med trening. Blant gutter svarte 26 prosent at det var greit. Det melder TV 2.

NRK - 3 timer siden

Innbruddstrend i Stockholm – bruker syre til å smelte låser

Svensk politi undersøker om en bølge av innbrudd der tyvene bruker syre for å smelte låser, henger sammen med lignende saker andre steder i Europa. Siden 20. mai har politiet registrert 49 saker i den svenske hovedstaden, primært i sentrum, der salpetersyre er brukt til å ødelegge låser, sier talsperson Ola Österling.

NRK - 4 timer siden

Secret Service sjef sier ja til å forklare seg

Direktøren for Secret Service går med på å forklare seg for en komité i Representantenes hus om attentatet mot ekspresident Donald Trump i helgen. Kimberly Cheatle har takket ja til å komme til høringen, som skal holdes 22. juli, opplyser komiteen.

NRK - 5 timer siden

Nasa dropper månerobot

Etter forsinkelser og budsjettsprekk kutter Nasa en robot som skulle lete etter vann ved månens sørpol. Den har allerede kostet 450 milliarder dollar å utvikle. – Slike beslutninger er aldri lette å ta.

NRK - 5 timer siden

Korrupsjonsdømt senator sier han vil trekke seg

Den demokratiske senatoren Bob Menendez sier han vil trekke seg etter at han ble kjent skyldig i korrupsjon, sier kilder til NBC. Presset mot senatoren fra New Jersey har økt etter at han tirsdag ble funnet skyldig i 16 tiltalepunkter, inkludert bestikkelser. Både senatsleder Chuck Schumer og den andre New Jersey-senatoren Cory Booker har bedt Menendez trekke seg.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com