NRK > Nyheter

Thursday, 06 October, 11:56

NRK - 23 sep 22 kl. 01:27

Boeing inngår forlik etter 737 Max-flyulykker

Boeing betaler 2 milliarder kroner til det amerikanske finanstilsynet SEC. Boeing-fly av typen 737 MAX måtte settes på bakken verden over etter to flystyrt I 2019 der 346 personer mistet livet. Boeing og toppleder Dennis Muilenburg må betale fordi de ga forsikringer om 737 Max-flyenes sikkerhet, til tross for at de kjente til alvorlige sikkerhetsbekymringer. (NTB/AP/AFP).
Les mer på NRK


Les mer om:
SEC, MAX, Dennis Muilenburg, Max, Ntbapafp

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Boeing, inngår, forlik, etter, 737, Max-flyulykker
Klartale - 26 aug 22 kl. 08:44

Boeing vil sende folk til verdensrommet

Boeing er et selskap som lager fly. Selskapet har også en egen avdeling som jobber med verdensrommet. Der har de nå bygd en romkapsel, som heter Starliner.

E24 - 25 maj 22 kl. 17:32

Norske laksegiganter inngår forlik på over 800 millioner

Mowi, Lerøy, Salmar, Grieg Seafood og to andre norske oppdrettsselskaper inngår forlik i amerikansk gruppesøksmål..

VG - 12 jul 22 kl. 09:42

Depp inngår forlik i sak mot tidligere kollega

Johnny Depp ble i 2018 saksøkt av en ansatt på settet til filmen «City of Lies». Rettssaken skulle gå i slutten av juli, men nå er det inngått forlik, ifølge flere medier..

NRK - 25 maj 22 kl. 17:53

Norske lakseselskap betalar 800 millionar kroner i forlik i USA

Mowi, Lerøy, Salmar, Grieg Seafood og to andre norske lakseselskap inngår eit forlik i USA. Til saman betaler dei rundt 817 millionar kroner. Forliket kjem etter påstandar om konkurranseavgrensande åtferd, ifølgje E24.

E24 - 11 jun 22 kl. 09:50

Forlik mellom Australia og Frankrike i ubåtsak

Australia har inngått forlik med det franske verftet Naval Group etter å ha brutt en enorm kontrakt for dieselubåter..

NRK - 09 sep 22 kl. 12:12

VG: Forlik i Tolga-saken

Tolga-brødrene skal ha inngått med forlik med kommunen. Det melder VG: Brødrene har krevd erstatning fra kommunen etter å ha blitt feildiagnostisert.

NRK - 09 sep 22 kl. 12:12

Forlik i Tolga-saken

Tolga-brødrene skal ha inngått med forlik med kommunen. Det melder VG: Brødrene har krevd erstatning fra kommunen etter å ha blitt feildiagnostisert. – Partene i «Tolga-saken» har kommet frem til en omforent utenrettslig løsning, skriver kommunen på sine nettsider.

NRK - 20 timer siden

Forlik etter Baldwin-skytingen

Produsenten bak filmen «Rust» har inngått forlik med Halyna Hutchins etterlatte. Innspillingen gjenopptas i januar, skriver Deadline. Det er enkemannen Matthew Hutchins som bekrefter dette til nettstedet.

NRK - 07 sep 22 kl. 19:18

Forlik for par som lånte 6 millionar

Ekteparet som lånte meir enn 6 millionar kroner frå Sparebank 1 SMR har inngått forlik med banken. Det stadfestar ekteparet sin advokat, Ingvild Tennebø. Trass i at paret hadde ei samla inntenkt på rundt 500.

E24 - 30 maj 22 kl. 13:23

Analytiker om Norwegians Boeing-avtale: – På vei tilbake

Norwegian har inngått en intensjonsavtale med Boeing om kjøp av 50 fly av typen 737 Max 8. Analytiker ser dette som et signal om at Norwegian er på vei tilbake etter en krevende tid..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Russland sier det er utenkelig at de ikke er del etterforskningen i gasslekkasjene

Russlands utenriksdepartement sier det er «utenkelig» at en etterforskning av lekkasjene i gassrørledningene Nord Stream 1 og 2 vil fortsette uten Russlands deltagelse, skriver Reuters. Utenriksdepartementets talskvinne Maria Zakharova sier utestengelsen av Russland og Gazprom viste at Vesten hadde noe å skjule. President Vladimir Putin har tidligere anklaget USA og deres allierte for å utføre angrepet på rørledningene..

NRK - 2 minutter siden

10 000 flyktningar frå Ukraina

Regjeringa ventar det vil kome 10 000 flyktningar og fordrivne frå Ukraina til Noreg neste år. Samt 4 000 andre asylsøkarar. Men dei skriv at prognosane for 2023 er «svært usikre» Regjeringa foreslår å bruke 1,6 milliardar kroner av bistandsbudsjettet på flyktningar i Noreg.

NRK - 15 minutter siden

20 millioner ekstra til film og dataspill

Regjeringen foreslår å gi Filmfondet en økning på 20 millioner kroner. 5 millioner av disse er øremerket dataspill. Pengene er ment å styrke mangfoldet innenfor film og dataspill og har som mål å treffe alle ledd i dataspillkulturen - fra utvikler til bruker.

NRK - 1 time siden

Regjeringa reknar med 1.000 milliardar kroner i petroleumsinntekter

Inntektene kjem i hovudsak frå svakare kronekurs og ei forventning om høge gassprisar. Norsk gasseksport til Europa ligg i år an til å auke med 100 TWh energi frå i fjor. Regjeringa ventar at produksjonen aukar fram mot 2024, og at det i 2023 blir investert om lag 182 milliardar kroner på norsk sokkel.

NRK - 1 time siden

Regjeringa foreslår å løyve 3,58 milliardar kroner til Langskip

Forslaget til løyving omfattar CO2-fangstprosjekt på sementfabrikken til Norcem i Brevik og på avfallsforbrenningsanlegget til Hafslund Oslo Celsio på Klemetsrud i Oslo. Forslaget omfattar også transport og lagring av CO2 på kontinentalsokkelen ved Northern Lights. – For å nå måla i Parisavtalen er verda heilt avhengig av karbonfangst og -lagring, seier olje- og energiminister Terje Aasland (Ap)..

NRK - 1 time siden

Regjeringa foreslår å løyve 80 millionar til havvind

Løyvinga inkluderer 30 millionar kroner til grunnundersøkingar i Sørlige Nordsjø II og Utsira Nord, og 25 millionar kroner til konsekvensutgreiing av nye område for havvind som er aktuelle for havvind. – For å nå dei måla me har sett oss med kraft og klima må me satse tungt på havvind, siger olje- og energiminister Terje Aasland..

NRK - 30 minutter siden

15 millioner til skeive organisasjoner

Forslaget om 15 millioner kroner til LHBT+-organisasjoner er nærmere en dobling fra 2022, melder regjeringen. Blant annet får Oslo Pride et doblet tilskudd, fra én til to millioner kroner. – Angrepet som skjedde i Oslo 25.

NRK - 15 minutter siden

Reagerer på kutt for de fattigste i Norge

Både MDG og KrF er misfornøyde med forslaget til statsbudsjettet for de fattigste i landet. – I morges har hele Norge hørt på nyhetene at fattigdommen i Norge øker og flere og flere står i matkø i Norge - det er totalt uakseptabelt, sier Lan Marie Berg, parlamentarisk leder i MDG. Hun mener vi trenger en krisepakke for de som har minst, men det ser det ikke ut til at vi får, sier hun.

NRK - 30 minutter siden

Rekordinflasjon på 14,5 prosent i Nederland

Prisstigningen i Nederland nådde rekordhøye 14,5 prosent i september, hovedsakelig på grunn av en kraftig økning i energiprisene, viser offisielle tall. Nederland har EUs femte største økonomi og er nå blant de landene i Europa med aller høyest inflasjon. Krigen i Ukraina angis som den bakenforliggende årsak til de galopperende energiprisene.

NRK - 1 time siden

Uenighet om satsing på studentboliger

Norges Eiendomsmeglerforbund er skuffet over det de mener er manglende satsing på studentboliger fra regjeringen. – Denne høsten har avdekket et stort gap mellom studenters boligbehov og boligtilbud i studentbyene. Ingen politikere bør være overrasket av at dette skjer.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com