NRK > Nyheter

Tuesday, 06 June, 02:25

NRK - 13 mar 23 kl. 09:34

Blodige kamper i sentrum av Bakhmut

Det pågår intense kamper mellom ukrainske og russiske styrker i sentrum av Bakhmut i øst-Ukraina. Kampen om byen er den lengste og blodigste så langt i krigen. Både Russland og Ukraina bekrefter at det pågår kamper i byen, som har vært sentrum for krigen de siste ukene. – Soldater fra Wagner-gruppen rykker fram fra alle retninger. De prøver å bryte gjennom våre forsvarsposisjoner for å komme seg til sentrum av byen.
Les mer på NRK


Les mer om:
Bakhmut, ukraina, Russland, Ukraina, Wagner, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Blodige, kamperi , sentrumav , Bakhmut
Klartale - 31 maj 23 kl. 06:00

Kampen om Bakhmut

Krigen i Ukraina krever endeløst med liv. Flere millioner mennesker er drevet på flukt og mange byer er blitt ødelagt.Russland sier de nå har tatt byen Bakhmut.

NRK - 25 maj 23 kl. 11:38

Ukraina: Russiske styrker har avløst Wagner-styrkene

Russiske styrker har erstatter styrkene fra Wagner-gruppen i Bakhmut, og Russland forsterker flankene rundt byen, ifølge Ukrainas forsvarsdepartement. Russland forsøker å stanse en ukrainsk fremrykking ved den østukrainske byen, ifølge Ukrainas viseforsvarsminister Hanna Maljar. Hun sier videre at Wagner-styrkene fortsatt er inne i bykjernen i Bakhmut, men at de russiske styrkene har avløst dem i utkanten av byen.

NRK - 15 maj 23 kl. 10:18

Ukrainsk hærsjef hyller framrykking ved Bakhmut

Søndag kveld meldte Ukraina at ukrainske soldater hadde tatt kontroll over drøyt ti russiske stillinger nord og sør i Bakhmut. En ukrainsk general hyller nå framrykkingen ved Bakhmut som Ukrainas første vellykkede offensive operasjon ved byen, det melder nyhetsbyråene AFP og Reuters, – Framrykkingen til styrkene våre i Bakhmut-området er den første vellykkede offensive operasjonen i forsvaret av byen, sier sjefen for de ukrainske bakkestyrkene, Oleksandr Syrskyj, mandag. – De siste dagene har vist at vi kan rykke framover og ødelegge fienden, selv under slike ekstremt vanskelige forhold.

NRK - 03 mar 23 kl. 10:42

Wagner-sjefen hevder Bakhmut er nesten fullstendig omringet av russiske styrker

Den ukrainske byen Bakhmut har lenge opplevd kraftige russiske angrep. Nå hevder lederen for den beryktede leiesoldatgruppen Wagner, Jevgenij Prigozjin, at byen nesten er fullstendig omringet. Dette er ikke bekreftet fra ukrainsk hold eller fra uavhengige kilder.

NRK - 08 mar 23 kl. 00:12

Zelenskyj advarer om «åpen vei» dersom Russland tar Bakhmut

Selv om Russland har satt inn flere Wagner-leiesoldater inn i Bakhmut, vil ikke Ukraina trekke seg ut av byen. – Russiske styrker vil ha en «åpen vei» for å kunne erobre andre viktige byer i Øst-Ukraina hvis de beslaglegger Bakhmut, advarer Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i et nytt intervju med CNN. 6.

NRK - 08 mar 23 kl. 00:12

Zelenskyj frykter «åpen vei» dersom Russland tar Bakhmut

Selv om Russland har satt inn flere Wagner-leiesoldater inn i Bakhmut, vil ikke Ukraina trekke seg ut av byen. – Russiske styrker vil kunne få en «åpen vei» for å erobre andre viktige byer i Øst-Ukraina hvis de beslaglegger Bakhmut, sier Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i et nytt intervju med CNN. 6.

NRK - 12 maj 23 kl. 09:33

Ukraina seier dei har gjenerobra område rundt Bakhmut

Ukraina har tatt rykk fram rundt to kilometer og tatt tilbake kontroll over område rundt Bakhmut, ifylgje landet sitt forsvarsdepartement. Fredag opplyser departementet at ukrainske styrkar har hatt betydeleg framgang rundt byen i Donetsk-regionen aust i landet. – Fienden har lidd store mannskapstap.

NRK - 25 feb 23 kl. 18:48

Wagner-gruppen hevder å ha erobret landsby nær Bakhmut

Wagner-gruppen har erobret landsbyen Jahidne, like nord for Bakhmut i det østlige Ukraina lørdag, hevder gruppens leder Jevgenij Prigozjin. Påstanden kan ikke verifiseres og kommer dagen etter årsdagen for Russland invasjon av Ukraina. Fredag hevdet Wagner-lederen at gruppen hadde inntatt landsbyen Berkhivka, som også ligger nord for Bakhmut.

NRK - 24 maj 23 kl. 14:24

24 MAI 2023 ONS 14.19 Wagner-sjefen hevder gruppa har mistet 20.000 soldater i Bakhmut

Lederen for leiesoldatkompaniet Wagner hevder at gruppa har mistet mer enn 20.000 soldater i den langvarige og blodige kampen om Bakhmut øst i Ukraina. Tapstallet, som ikke er verifisert av uavhengige kilder, er langt høyere enn anslagene fra offisielt hold i Russland om drøyt 6000 falne soldater på russisk side.

NRK - 21 dec 22 kl. 00:52

Zelenskyj vil frigjøre alle russiskkontrollerte områder

Etter et besøk ved frontlinjen i Bakhmut bekrefter president Volodymyr Zelenskyj at han ønsker å frigjøre alle de russiskkontrollerte delene av Ukraina. – Vi skal gjøre alt – det mulige, det umulige, det ventede og det uventede – for at våre helter har alt de trenger for å vinne, sier den ukrainske presidenten i sin daglige videotale til det ukrainske folket natt til onsdag. Tirsdag besøkte Zelenskyj byen Bakhmut, som ligger ved frontlinjen i Donetsk, øst i landet.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Microsoft inngår forlik

Teknologigiganten Microsoft inngår forlik for 20 millioner dollar med amerikanske myndigheter etter ulovlig innsamling av barns personopplysninger. Summen tilsvarer drøyt 220 millioner kroner. Selskapet er anklaget for å ha brutt med lovverk om barns privatliv på nett ved å hente inn personopplysningene til barn som registrerte brukere til selskapets Xbox-spillkonsoller.

NRK - 30 minutter siden

Trekker arrestordre på geriljaleder

Riksadvokaten i Colombia har trukket tilbake en arrestordre på Antonio Garcia, som leder den venstreorienterte ELN-geriljaens fredssamtaler med landets regjering. Det skjer på forespørsel fra presidet Gustavo Petro, opplyser riksadvokat Francisco Barbosa. Den colombianske regjeringen og ELN, den siste aktive geriljagruppa i landet, gjenopptok de formelle fredssamtalene i Venezuela i november.

NRK - 2 timer siden

Angrep mot Kyiv

Det er luftangrep mot den ukrainske hovedstaden, ifølge ukrainske myndigheter. Natt til tirsdag er luftforsvarssystemer tatt i bruk i og rundt Kyiv, melder Reuters. Lokale militærmyndigheter skriver på Telegram at systemene slår tilbake flere luftangrep mot Kyiv-regionen..

NRK - 3 timer siden

Russland hevder Ukraina fortsetter offensiven i Donetsk

Det russiske forsvarsdepartementet hevder at ukrainske styrker fortsetter offensiven i Donetsk. Russerne sier videre at de har påført ukrainerne store tap, og hevder de har ødelagt åtte Leopard-stridsvogner, skriver nyhetsbyrået Reuters. De hevder at Ukraina har satt inn nye soldater i kampene øst i landet, men at alle angrep slås ned av russiske styrker, ifølge nyhetsbyrået..

NRK - 3 timer siden

Zelenskyj: – Nyhetene vi har ventet på

Den ukrainske presidenten begynte i kveld sin tale med å takke for nyheter fra styrker som kjemper i Bakhmut. Han beskrev det som nyhetene de har ventet på, uten å gå mer i detalj på hva det innebærer. – Jeg er takknemlig for hver av våre soldater, alle våre forsvarere, som har gitt oss nøyaktig de nyhetene vi har ventet på, skriver han ifølge VG.

NRK - 3 timer siden

Mette Frederiksen ikke aktuell som Nato-leder nå

Den danske statsministeren Mette Frederiksen sier det ikke er aktuelt å lede Nato nå. Det sa hun etter et møte med USAs president Joe Biden mandag. – Jeg har sagt det før at jeg ikke er kandidat for noen annen jobb enn den jeg har nå, og det har ikke endret seg etter mitt møte med den amerikanske presidenten, sa Fredriksen til pressen etter møtet.

NRK - 3 timer siden

Samme selskap bak eksamen- og varselsvikt

Selskapet Visma som leverte datasystemet hvor mange bekymringsmeldinger ikke kom fram til barnevernet var også leverandør av datasystemet som brøt sammen under hovedmål-eksamen 22. mai. Ifølge selskapet er dette tilfeldig.

NRK - 4 timer siden

Flere skogbrannhelikoptre i lufta

Det settes inn flere helikoptre for å overvåke skogbrannfaren. Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har gjort en vurdering og setter ekstra beredskap med to helikopter på Kjeller i Lillestrøm og ett på Kjevik i Kristiansand. Den faste beredskapsmaskinen står på Torp, opplyser DSB..

NRK - 4 timer siden

Væpna politi rykket ut til trusselsituasjon

Flere patruljer rykket i kveld ut en adresse i Hafrsfjord i Stavanger etter melding om en trusselsituasjon. På grunn av innholdet i meldingen valgte politiet å bevæpne seg. En mann i 20-årene hadde blitt truet av en mann i 30-årene.

NRK - 4 timer siden

To pågrepet etter hagleskudd i leilighet

Det har blitt avfyrt et hagleskudd i et leilighetskompleks i Lillestrøm, skriver politiet på Twitter. Skuddet gikk gjennom en vegg til en tilfeldig leilighet. Ingen skadd.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com