NRK > Nyheter

Wednesday, 01 February, 10:38

NRK - 02 dec 22 kl. 05:44

Blodige kamper i Bakhmut i Ukraina

Russerne har i de siste dagene hatt litt fremgang ved den ukrainske byen Bakhmut. Kampen om byen har pågått i flere måneder. Den er spesielt blodig og spesielt gjørmete. – Det er forferdelig der. Bakken er sort som asfalt.
Les mer på NRK


Les mer om:
Bakhmut, AFP, Ukraina

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Blodige, kamperi , Bakhmuti , Ukraina
NRK - 07 aug 22 kl. 01:31

Ukrainske styrker stanser russisk framrykking

Ukrainske styrker er under hardt press i det østlige Donbas, men har klart å stanse alle russiske forsøk på framrykking mot Bakhmut og andre byer. Det er den ukrainske generalstaben som opplyser at russiske offensiver mot Bakhmut, Avdiivka og Slavjansk er slått tilbake. Det har vært harde kamper ved Bakhmut i flere dager, og prorussiske separatister meldte at det var kamper også inne i byen.

NRK - 21 dec 22 kl. 00:52

Zelenskyj vil frigjøre alle russiskkontrollerte områder

Etter et besøk ved frontlinjen i Bakhmut bekrefter president Volodymyr Zelenskyj at han ønsker å frigjøre alle de russiskkontrollerte delene av Ukraina. – Vi skal gjøre alt – det mulige, det umulige, det ventede og det uventede – for at våre helter har alt de trenger for å vinne, sier den ukrainske presidenten i sin daglige videotale til det ukrainske folket natt til onsdag. Tirsdag besøkte Zelenskyj byen Bakhmut, som ligger ved frontlinjen i Donetsk, øst i landet.

NRK - 01 jan 23 kl. 18:03

Ukraina hevder de har påført Russland store tap i Bakhmut

Ukraina har påført Russland store tap i Bakhmut, hevder den ukrainske hæren. Det har rast harde kamper i byen den siste tiden. Bakhmut ligger i Donetsk, øst i Ukraina.

Klartale - 16 dec 22 kl. 07:00

Skal feire første sin første jul i Norge

Mange ukrainere har kommet til Norge etter krigen startet. Nå skal de feire jul i sitt nye hjemland for første gang.– Mange sitter med en skyldfølelse.

NRK - 05 jan 23 kl. 08:19

Mer enn halve Bakhmut er ødelagt

60 prosent av den ukrainske byen Bakhmut skal være ødelagt, melder CNN. Det har vært harde kamper i byen i øst-Ukraina de siste ukene. Russiske styrker har flere ganger forsøkt å innta byen.

NRK - 07 jan 23 kl. 20:10

Kampene fortsetter i Bakhmut

Harde kamper fortsetter i Bakhmut til tross for feiring av ortodoks jul og en hevdet våpenhvile fra russisk side. Store deler av byen øst i Ukraina er nå forlatt etter stadige russiske angrep. Russiske styresmakter hevdet lørdag at de opprettholdt det de kaller en våpenhvile som skal vare gjennom feiringen av ortodoks jul.

NRK - 06 jan 23 kl. 05:45

USA tror Putin-alliert har som mål å ta kontroll over gruvedrift i Ukraina

Putin-vennen Jevgenij Prigotsjin ønsker å ta kontrollen over salt- og gipsgruver i nærheten av den ukrainske byen Bakhmut, ifølge Det hvite hus i USA. Det fins indikasjoner på at Prigotsjin har profittdrevne motiver bak sin «besettelse» av Bakhmut, sier en tjenesteperson i Det hvite hus ifølge Reuters. Prigotsjin er sjef for leiesoldatene i Wagner-gruppen, et beryktet leiesoldat-selskap som omtales som en privat hær.

NRK - 20 dec 22 kl. 11:42

Zelenskyj besøker Bakhmut

Den ukrainske presidenten har i formiddag besøkt byen Bakhmut i Donetsk fylke øst i landet. Det er nettavisen Ukrainske Pravda som melder dette på Telegram. Det har vært harde kamper inne i og rundt Bakhmut i flere måneder, men de ukrainske styrkene skal de siste dagene ha klart å presse de russiske styrkene noe tilbake..

NRK - 14 okt 22 kl. 07:24

Britisk etteretning: Russland rykker sakte fram i Donetsk

På Twitter skriver det britiske forsvaret at Russland sakte rykker fram i Donbas-regionen. Ifølge britisk etteretning har pro-russiske styrker avansert mot byen Bakhmut, i tillegg til å ha tatt landsbyene Opytine og Ivangrad sør for Bakhmut. – Russland anser trolig Bakhmut som en måte å rykke inn i Kramatorsk-Sloviansk-området.

NRK - 19 jan 23 kl. 13:23

Wagner vil lære av Ukrainas hær

Sjefen for den private russiske militærgruppen Wagner sier gruppen kan lære av hvordan den ukrainske hæren opptrer i krigen. – Den ukrainske hæren arbeider tydelig og harmonisk. Vi har mye å lære av dem, sier Jevgenij Prigozjin torsdag, mens kampene fortsetter rundt Bakhmut øst i Ukraina.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Selbu ungdomsskole får Benjaminprisen 2022

Kunnskapsminister Tonje Brenna overrekker Benjaminprisen til Selbu ungdomsskole. Skolen får prisen for sitt langvarige og systematiske arbeid mot rasisme og diskriminering, det skriver Senter for studier om Holocaust og livssynsminoriteter i en pressemelding. Benjaminprisen er en skolepris som deles ut hvert år til en skole som arbeider godt og aktivt mot rasisme, og alle diskriminerende holdninger og handlinger.

NRK - 10 minutter siden

Boris Johnson mener Ukraina må få vestlige kampfly

Tidligere statsminister Boris Johnson mener Storbritannia og andre vestlige land bør forsyne Ukraina med moderne kampfly. Britenes nåværende regjering og USA har sagt nei til Ukrainas forespørsel om å få moderne kampfly fra Vesten, men Boris Johnson er uenig. Ukraina bør få alt det militære materiellet de ber om, sier Johnson, som nå er på besøk i Washington.

NRK - 10 minutter siden

Tyskland stenger konsulat i Istanbul

Tyskland stenger sitt konsulat i Istanbul på grunn av økt fare for et angrep, melder det tyske utenriksdepartementet. Tyskland advarer tyskere i storbyen om at faren er særlig stor i det sentrale Beyoglu-distriktet og rundt den svært travle Taksim-plassen. Avgjørelsen er tatt i samråd med sikkerhetsmyndigheter, skriver departementet, som oppfordrer tyskere til å unngå store folkemengder.

NRK - 30 minutter siden

Mener trusselsituasjonen var godt håndtert

Politimester i Agder Kjerstin Askholt mener trusselsituasjonen i Kristiansand fredag ble riktig håndtert, skriver Fædrelandsvennen. Trusselsituasjonen endte med at en mann ble skutt i beinet av politiet. Mannen er siktet for ulovlig bevæpning på offentlig sted.

NRK - 30 minutter siden

Politibetjentar blir avhøyrt i dag

Dei to politibetjentane, som er mistenkt for tenestefeil etter eit dødsfall i Ålesund i helga, blir avhøyrt i dag. Det opplyser Thomas Arntsen, etterforskingsleiar i Spesialeininga til NRK. Dei skal no etterforske for å finne ut om det kan vere ein samanheng mellom politiet sin framgangsmåte og dødsfallet til ein mann.

NRK - 45 minutter siden

Russisk journalist dømt for å spre falske nyheter

En russisk journalist er dømt til fengsel i åtte år for spredning av falske nyheter, skriver nyhetsbyrået Reuters. Den markante russiske journalisten Alexander Nevzorov var ikke til stede da dommen ble avsagt i en rettssal i Moskva. Ifølge statlige medier skal Nevzorov ha spredd falske nyheter om den russiske armeen.

NRK - 45 minutter siden

Reisegarantifondet dekker ikke flybilletter

Reisegarantifondet dekker ikke Flyr-flybilletter, det skriver Reisegarantifondet i en e-post til NRK. Reisegarantifondet er en stiftelse som har som oppgave å administrere reisegarantiordningen i Norge. Ifølge stiftelsen blir de ringt ned med Flyr-spørsmål etter at selskapet begjærte seg konkurs..

NRK - 45 minutter siden

Foreldrene anker henleggelsen av Odin-saken til Riksadvokaten

Det skriver NTB..

NRK - 1 time siden

Rakettangrep mot tyrkisk base i Nord-Irak

En tyrkisk militærbase i Kurdistan-regionen i Irak ble onsdag rammet av et rakettangrep, opplyser lokale myndigheter. En Iran-støttet milits sier den står bak. Ifølge lokale myndigheter ble basen truffet av åtte raketter, hvorav to landet inne på anlegget.

NRK - 1 time siden

Russisk journalist dømt

Den russiske journalisten Aleksander Nevzorov er dømt til åtte års fengsel for å ha lagd «falske nyheter om den russiske hæren», ifølge det russiske nyhetsbyrået Tass. Nevzorov har kritisert krigen i Ukraina. Han forlot Russland like etter at krigen startet og var ikke til stede i rettssalen..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com