NRK > Nyheter

Thursday, 06 October, 13:41

NRK - 22 sep 22 kl. 19:20

Blinken maner til prinsippfasthet i FN

Putin oppløser den internasjonale ordenen, sa USAs utenriksminister Antony Blinken i FN i torsdagens møte i FNs sikkerhetsråd. – Vi kan ikke og vil ikke la president Putin slippe unna med dette. Verdensordenen som vi har bygget opp i denne salen, river Russland nå i stykker foran øynene våre, sa han. At Putin mobiliserer reservestyrker er å helle bensin på bålet, fortsatte Blinken. – Ingen land kan tegne opp nye landegrenser med makt.
Les mer på NRK


Les mer om:
USAs, Antony Blinken, FN, FNs, Putin, Russland, Blinken, Kreml

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Blinken, maner, til, prinsippfastheti FN
NRK - 29 jul 22 kl. 20:25

Blinken drar til Asia og Afrika

SAs utenriksminister Antony Blinken besøker neste uke Kambodsja og Filippinene, før han drar videre til Afrika. I Kambodsja skal han delta på et regionalt sikkerhetsmøte, ifølge USAs utenriksdepartement. Her er det ventet at også Russlands utenriksminister Sergej Lavrov og Kinas utenriksminister Wang Yi vil være til stede.

NRK - 13 jul 22 kl. 17:07

USA skuldingar Russland for å ha tvangsdeportert 1,6 millionar ukrainarar

USAs utanriksminister Antony Blinken skulda onsdag Russland for å tvangsdeportert opptil 1,6 millionar ukrainarar frå dei okkuperte områda i Ukraina til Russland, melder AFP. Blinken hevdar at Moskva driv ein filtreringsoperasjon for å flytta mellom 900.000 til 1,6 millionar ukrainarane frå det okkuperte sør og aust til område djupt inne i Russland.

NRK - 20 sep 22 kl. 06:21

Blinken Om våpenhvilen i Jemen

USAs utenriksminister Antony Blinken oppfordrer til forlengelse av den skjøre våpenhvilen i Jemen. Våpenhvilen har bedret situasjonen for folk i det krigsherjede landet, mener Blinken. – Jeg mener det er rett å kunne si at våpenhvilen, hvis effekt er merkbar i hele Jemen, har ført til betydelig bedring i folks livssituasjon, og ditt eget lederskap i å jobbe for å opprettholde våpenhvilen har utgjort en stor forskjell, sa Blinken mandag i et møte med Rashad al-Alimi.

NRK - 06 aug 22 kl. 11:23

Blinken på Filippinene: Skal nedskalere spenningen i Taiwanstredet

USA er fast bestemt på å trappe ned spenningen i Taiwanstredet, sier den amerikanske utenriksministeren Antony Blinken under sitt besøk på Filippinene lørdag. – Vi står alle ved våre partnere. Etter at Kina gjennomførte rundt ti rakettangrep mot Taiwan for to dager siden, har vi hørt fra allierte og partnere over hele regionen som er dypt bekymret for de destabiliserende og farlige handlingene, sier Blinken.

NRK - 05 aug 22 kl. 10:15

Blinken kallar kinesiske militærøvingar betydeleg opptrapping

USAs utanriksminister Antony Blinken meiner Kinas militærøvingar rundt Taiwan er ein overreaksjon og ei betydeleg opptrapping. Blinken sa dette under eit toppmøte i Kambodsjas hovudstad Phnom Penh fredag, melder AP. Kina sette i gang militærøvingar utanfor øya etter at leiaren for Representanthuset, Nancy Pelosi, besøkte Taiwan denne veka.

NRK - 08 sep 22 kl. 12:19

Blinken: Ukraina og europeiske land får militærstøtte til 2 mrd. dollar

USAs utenriksminister Antony Blinken varsler at Ukraina og europeiske land som trues av Russland, får militærhjelp verdt 2 milliarder dollar. Biden-administrasjonen gir 2 milliarder dollar i langsiktig militær bistand til Ukraina og 18 av deres naboer, sa Blinken torsdag. Støtten gis til Nato-medlemmer og regionale sikkerhetspartnere som i størst grad er utsatt for fremtidig russisk aggresjon.

NRK - 09 jul 22 kl. 11:42

Ber Kina fordømme Ukraina-invasjonen

USAs utenriksminister Antony Blinken oppfordrer sin kinesiske motpart Wang Yi til å fordømme Russland invasjon av Ukraina. Det melder AFP og NTB. Blinken møtte Yi på G20-ministermøtet på Bali lørdag og diskuterte blant annet spørsmål knyttet til menneskerettigheter, Taiwan, Hongkong og Ukraina.

NRK - 01 sep 22 kl. 21:37

Blinken: Kina må stilles til ansvar

Kina må stilles til ansvar for «folkemordet» på den muslimske uigur-minoriteten, sier USAs utenriksminister Antony Blinken. FNs høykommissær for menneskerettigheter (OHCHR) la denne uka fram en sterkt kritisk rapport som konkluderer med at kinesiske myndigheter med sin behandling av minoritetene i Xinjiang-provinsen kan gjøre seg skyldige i forbrytelser mot menneskeheten. USA har tidligere anklaget Kina for å begå folkemord på uigurene, og utenriksminister Antony Blinken mener at FN-rapporten bidrar til å underbygge denne anklagen.

NRK - 04 jun 22 kl. 08:21

Blinken hyller kinesere som demonstrerte for demokrati for 33 år siden

USAs utenriksminister Antony Blinken markerer 33-årsdagen for massakren på Tiananmen-plassen i Beijing ved å hylle demonstrantene for deres mot. – Disse modige menneskene kommer ikke til å bli glemt, sier Blinken i en uttalelse. Lørdag er det nøyaktig 33 år siden kinesiske myndigheter slo ned studentdemonstrasjonene i Beijing med hard hånd.

NRK - 29 jul 22 kl. 19:23

Blinken og Lavrov diskuterte fangeutveksling

Fangeutveksling ble diskutert da utenriksministerne Antony Blinken og Sergej Lavrov snakket sammen for første gang siden Russland invaderte Ukraina. Blinken sier han fredag forsøkte å overtale Lavrov til å godta et forslag som kan føre til at to amerikanere løslates fra russisk fengsel. Det er snakk om basketstjernen Brittney Griner og spionasjedømte Paul Whelan.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Meteorologene advarer om snø i fjellet i Sør-Norge

Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for snø i fjellområdene i Sør-Norge fredag. Nedbøren kan føre til lokalt vanskelige kjøreforhold. Snøfokk gir også redusert sikt og mulighet for kolonnekjøring og/eller stengte veier.

NRK - 45 minutter siden

Annie Ernaux vinnar Nobelprisen i litteratur

Den franske forfattaren Annie Ernaux vinnar nobelprisen i litteratur. – Det er ein stor ære og ansvar, seier ho ifølgje AFP. Ho er fødd 1.

NRK - 15 minutter siden

180 millioner mindre til barnevernet

Regjeringen foreslår budsjettnedgang på 180 millioner kroner til Barnevernet. SOS-barnebyer sier at budsjettet er langt unna å finansiere barnevernsreformen. – Dette budsjettet føyer seg inn i rekken av budsjettforslag som ikke er i nærheten av å løse de grunnleggende utfordringene i den norske barnevernstjenesten, sier generalsekretær Sissel Aarak i SOS-barnebyer.

NRK - 30 minutter siden

Sør-Korea svarer på kampfly fra nord nær grenselinjen

Sørkoreanske myndigheter hevder at tolv fly fra Nord-Korea torsdag fløy tett opp til grensen mellom de to landene. Sør-Korea svarte med å sende 30 fly i lufta. Sørkoreanske militærmyndigheter sier at åtte kampfly og fire bombefly fløy i formasjon, og at de nordkoreanske flyene trolig var med i en øvelse som trente på å skyte fra fly mot mål på bakken.

NRK - 30 minutter siden

Gunstigare å vere i fagforeining

Regjeringa aukar fagforeiningsfrådraget slik at det blir skattemessig meir gunstig å vere medlem i fagforeiningar. I år kan ein trekke frå 5800 kroner av utgiftene til medlemskap før skatten blir utrekna. Frå neste år aukar dette frådraget til 7700 kroner..

NRK - 45 minutter siden

Annie Ernaux vinner Nobelprisen i litteratur

Den franske forfatteren Annie Ernaux vinner årets nobelpris i litteratur. Ho er fødd 1. september 1940 i byen Lillebonne i Frankrike.

NRK - 1 time siden

En person siktet for trussel mot Hurtigruten

Trøndelag politidistrikt har overtatt etterforskningen etter trusselen mot hurtigruta MS Nordnorge. En person, bosatt i Trøndelag, er nå siktet i saken for å ha fremsatt en uspesifisert trussel mot MS Nordnorge via telefon. Denne personen er siktet av Trøndelag politidistrikt i flere lignende saker den siste tiden.

NRK - 1 time siden

Svensk politi: Mistanken om sabotasje er styrket

Åstedsundersøkelsen ved gassrørledningene Nord Stream 1 og 2 er nå fullført. Etterforskningen har styrket mistankene om grov sabotasje, skriver svensk sikkerhetspolti i en pressemelding. Det har vært eksplosjoner ved Nord Stream 1 og 2 i svensk økonomisk sone, som har forårsaket omfattende skader på gassrørledningene, står det videre..

NRK - 1 time siden

Russland: Vi vil aldri tillate atomkrig

Russlands utenriksdepartement sier at de forplikter seg til prinsippet om å aldri tillate en atomkrig, skriver Reuters..

NRK - 1 time siden

Analyse: Tusen ganger høyere metannivå i Østersjøen enn normalt etter gasslekkasjene

Det er tusen ganger høyere metannivå enn normalt i området rundt gasslekkasjene fra Nord Stream 1 og 2 i Østersjøen, ifølge svenske forskere. Det viser resultaterer fra forskningsfartøyet Skagerack, som har gjennomført analysen noen nautiske mil fra lekkasjene, skriver Sveriges Radio. Ifølge vitenskapelig leder om bord, Katarina Abrahamsson, kan de høye metankonsentrasjonene påvirke havets plankton, men det er behov for flere analyser for å bekrefte dette.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com