NRK > Nyheter

Lørdag, 19 Juni, 21:17

NRK - 12 mai 21 kl. 19:40

Blinken i Netanyahu-samtale

USAs utenriksminister Antony Blinken har bedt partene i i Israel og Gaza om å de-eskalere konflikten. Det var et av budskapene da Blinken onsdag snakket med Israels statsminister Benjamin Netanyahu, melder AFP. Tidligere i dag ble det kjent at USA sender en spesialutsending til Midtøsten for å møte israelske og palestinske ledere. Målet er at utsendingen kan bidra til å løse konflikten som har blusset opp de siste dagene og skapt frykt for en fullskala krig mellom Israel og Hamas-styrte Gaza..
Les mer på NRK


Les mer om:
USAs, Antony Blinken, Israel, Gaza, Blinken, Israels, Benjamin Netanyahu, AFP, USA, Midtøsten, Hamas, Netanyahu

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Blinkeni , Netanyahu-samtale
NRK - 04 mai 21 kl. 06:44

Blinken kritiserer Kina

USAs utenriksminister Anthony Blinken anklager Kina for å ha begått folkemord mot den muslimske minoriteten i landet. - Vi har de siste årene vært vitne til at Kina opptrer stadig mer undertrykkende hjemme og mer aggressivt i utlandet, sier Anthony Blinken. Blinken vil delta i et toppmøte i FNs sikkerhetsråd fredag, som blir ledet av Kinas utenriksminister..

NRK - 25 mai 21 kl. 13:08

USA lover støtte til Gaza

USAs utenriksminister Anthony Blinken lover internasjonal støtte til Gaza, skriver NTB. Blinken understreker samtidig at støtten ikke skal komme Hamas til gode. Uttalelsen kommer etter et møte Blinken hadde med den israelske presidenten, Benjamin Netanyahu tirsdag formiddag..

NRK - 19 mars 21 kl. 14:42

Blinken reiser til Nato-møte

USAs utenriksminister Antony Blinken reiser neste uke til Brussel for å delta på Nato-møte. Blinken skal også møte flere EU-topper mens han er i byen. Møtene bekrefter USAs forpliktelse overfor de europeiske partnerne, ifølge amerikansk UD..

NRK - 16 april 21 kl. 15:07

Blinken: – Avtale styrker forholdet

USAs utenriksminister Antony Blinken sier i en uttalelse at den nye forsvarsavtalen med Norge vil styrke sikkerhetssamarbeidet mellom landene. – Avtalen reflekterer flere tiår med tett sikkerhetspartnerskap mellom USA og Norge, sier Blinken..

NRK - 19 april 21 kl. 02:18

Blinken om Afghanistan-retrett

USAs utenriksminister Antony Blinken forsvarte søndag beslutningen om å trekke USA militært fra Afghanistan. Til TV-kanalen ABC sa Blinken at terrortrusselen nå kommer fra andre steder, og at USA må konsentrere seg om trusler som Kina og pandemien..

NRK - 03 mai 21 kl. 08:44

Blinken: Kina opptrer aggressivt

USAs utenriksminister Antony Blinken anklager Kina for å opptre stadig mer aggressivt i utlandet foran G7-møtet denne uken. Det sier Blinken i et intervju med CBS. – Kina tror at de kan og bør være et dominerende land i verden, sier han..

NRK - 07 mai 21 kl. 09:30

Blinken: – Slepp fri aktivistar

Den amerikanske utanriksministeren Antony Blinken ber Hongkong om å sette fri fire aktivistar som deltok i ei minnemarkering på Den himmelske freds plass i fjor. – USA avviser dommane mot aktivistane, skriv Blinken på Twitter..

NRK - 20 mai 21 kl. 01:01

Blinken sier USA vil samarbeide

USAs utenriksminister Antony Blinken oppfordret i møte med sin russiske kollega Sergej Lavrov i Reykjavik landene til å samarbeide om å gjøre verden tryggere. Blinken advarte derimot om at Washington vil svare på det han omtaler som «aggressive handlinger» fra Russland..

NRK - Igår: 14:09

Blinken møter Merkel og Macron

USAs utenriksminister Anthony Blinken reiser neste uke til Tyskland for å møte Angela Merkel. Senere drar han til Frankrike for å møte president Emmanuel Macron. Det skriver Reuters.

NRK - 16 mai 21 kl. 01:41

Netanyahu varsler fortsatt offensiv

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier at offensiven mot militante palestinere på Gazastripen kommer til å fortsette så lenge det trengs. Netanyahu kom med budskapet i en advarsel til Hamas' ledere da han var på besøk i forsvarsdepartementet i Tel Aviv lørdag kveld. – Dere kan ikke skjule dere.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 4 minutter siden

Skaut person som krasja i syklistar

Politiet i Arizona skal ha skote ein mistenkt som dei seier i ein pickup-bil køyrde på fleire syklistar under eit sykkelritt. Det melder CNN. Ifølgje ein pressemelding frå politiet blei seks personar køyrde til sjukehus.

NRK - 15 minutter siden

Mann fastklemd etter trafikkulukke

Ein mann er fastklemd etter ei utforkøyring på Efteløt ved Kongsberg. Politiet opplyser at han er bevisst og stabil. Skadeomfanget er førebels ukjend.

NRK - 15 minutter siden

Seier gyldige vaksinar blei sende

Helsedepartementet i Israel held fast om at koronavaksinane som dei sende til palestinarane, er heilt gyldige. Sjølvstyremyndigheitene på den okkuperte Vestbredden skrota fredag ein avtale om vaksinebytte få timar etter at avtalen var offentleggjort. Grunngjevinga var at den første leveransen med rundt 90.

NRK - 45 minutter siden

Fem omkom i ulukke i Belgia

Fem menneske er funne døde etter at ein skule som var under bygging i Antwerpen, raste saman. I tillegg er ni personar skadde, åtte av dei alvorleg, ifølgje nyheitsbyrået Belga. Ulukka skjedde fredag.

NRK - 45 minutter siden

UD ønsker dialog med Iran

– Vi har registrert resultatet av presidentvalget i Iran og notert oss den lave valgdeltakelsen. Vi ønsker å ha et best mulig bilateralt forhold og opprettholder dialog også i vanskelige tider. Iranske myndigheter er godt kjent med norske synspunkter, sier statssekretær Audun Halvorsen (H) i Utenriksdepartementet til NTB.

NRK - 1 time siden

47 drepne i kampar i Jemen

47 er drepne etter kampar nord i Jemen, seier militære kjelder ifølgje nyheitsbyråat AFP. Kampane skal ha skjedd mellom myndigheitsstyrkar og opprørsgruppa Houthier..

NRK - 1 time siden

Taliban erobrer to nye distrikt

Taliban-opprørere har tatt kontroll over to nye distrikter i Afghanistan, et av dem i Faryab der norske styrker i mange år hadde ansvaret for sikkerheten. Siden torsdag har opprørerne tatt kontroll over Shirin Tagab i Faryab-provinsen, samt Daha-e Ghori i Baghlan-provinsen. Begge ligger nord i landet.

NRK - 1 time siden

10.000 smitta tredje dag på rad

Storbritannia har registrert 10.321 koronatilfelle og 14 dødsfall det siste døgnet. Det er tredje dagen på rad at talet på smitta er over 10.

NRK - 1 time siden

Restaurant vurderer å melda gjester

Restauranten Pieder Ro i Kristiansand vurderer å melda to gjester etter å ha blitt stengd på grunn av koronasmitte. Dei to gjestene var i restauranten måndag. Tysdag fekk dei beskjed om at dei hadde testa positivt for koronaviruset, melder Fædrelandsvennen.

NRK - 1 time siden

Smittetala i Russland dobla

For andre dag på rad melder Moskva om ny smitterekord. Pasientar som er smitta med deltavarianten, strøymer til sjukehusa i den russiske hovudstaden. På landsbasis rapporterte Russland laurdag om 17.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt