NRK > Nyheter

Sunday, 05 December, 06:23

NRK - 08 sep 21 kl. 18:03

Blinken bekymra over Afghanistan

USAs utanriksminister Antony Blinken hadde i dag eit møte med andre ministrar i Nato og EU, der dei diskuterte situasjonen i Afghanistan. På ein pressekonferanse seier Blinken at han er bekymra over namna på dei som skal sitte i regjeringa i Afghanistan. Ein av dei er blant anna ettersøkt internasjonalt på grunn av terror. Taliban søker erkjenning og støtte, men den må dei fortene, seier Blinken. – Vi har diskutert korleis vi skal halde Taliban til sine lovnader, korleis folk skal få reise fritt, korleis rettane til folk, inkludert kvinner og minoritetar, skal bli varetatt, og korleis sikre at Afghanistan ikkje blir ei hamn for terroristgrupper.
Les mer på NRK


Les mer om:
USAs, Antony Blinken, Nato, EU, Afghanistan, Blinken, Taliban, USA

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Blinken, bekymra, over, Afghanistan
NRK - 07 sep 21 kl. 04:54

Blinken i krisesamtaler i Doha

USAs utenriksminister Antony Blinken møtte mandag Qatars emir for krisesamtaler om Afghanistan etter at Taliban hevdet å ha tatt full kontroll over landet. Blinken reiste til Qatar sammen med forsvarsminister Lloyd Austin, og han er den høyest rangerte amerikanske tjenestemannen som besøker regionen siden Talibans hurtige overtakelse av Afghanistan 15. august.

Klartale - 13 okt 21 kl. 06:00

Friba ble truet på livet etter OL

– Friba! Du ble den første!Treneren til Friba Rezayee var både stolt og glad.

NRK - 03 sep 21 kl. 22:15

Blinken hyllet norsk bidrag

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide er i Washington, og møtte fredag sin amerikanske kollega Antony Blinken. Han skrøt av Norges bidrag i Afghanistan. – Vi ser det på mange måter, mange steder, men også i de siste ukene på flyplassen i Kabul hvor Norge ledet feltsykehuset som tok hånd om de som ble såret i terrorangrepet.

NRK - 06 sep 21 kl. 17:05

Blinken kritiserer fengsling

USAs utanriksminister Anthony Blinken kritiserte måndag dommen mot den kviterussiske opposisjonspolitikaren Maria Kolesnikova og hennar advokat, som blei dømt til 11 og 10 års fengsel. Blinken kallar fengslinga skammelege og politisk motivert. – Desse straffene er ytterlegare bevis på regimets totale ignorering av menneskerettar og grunnleggande fridom til folket i Kviterussland, seier Blinken ifølge Reuters..

NRK - 15 sep 21 kl. 21:51

Blinken ringde Stoltenberg

USAs utanriksminister Antony Blinken ringde Nato-sjef Jens Stoltenberg for å diskutere Afghanistan før Natos strategimøte. Blinken er uroa for situasjonen og menneska i Afghanistan etter at Taliban har teke over makta. Det opplyser talsmann Ned Price på vegner av USAs utanriksdepartement i ei pressemelding..

NRK - 29 aug 21 kl. 16:06

300 amerikanere igjen i Kabul

USAs utenriksminister Antony Blinken sier i et intervju at det er omtrent 300 amerikanere igjen i Afghanistan som skal evakueres. Fristen for evakuering er 31.august.

NRK - 20 maj 21 kl. 01:01

Blinken sier USA vil samarbeide

USAs utenriksminister Antony Blinken oppfordret i møte med sin russiske kollega Sergej Lavrov i Reykjavik landene til å samarbeide om å gjøre verden tryggere. Blinken advarte derimot om at Washington vil svare på det han omtaler som «aggressive handlinger» fra Russland..

NRK - 25 maj 21 kl. 13:08

USA lover støtte til Gaza

USAs utenriksminister Anthony Blinken lover internasjonal støtte til Gaza, skriver NTB. Blinken understreker samtidig at støtten ikke skal komme Hamas til gode. Uttalelsen kommer etter et møte Blinken hadde med den israelske presidenten, Benjamin Netanyahu tirsdag formiddag..

NRK - 18 jun 21 kl. 14:09

Blinken møter Merkel og Macron

USAs utenriksminister Anthony Blinken reiser neste uke til Tyskland for å møte Angela Merkel. Senere drar han til Frankrike for å møte president Emmanuel Macron. Det skriver Reuters.

NRK - 25 aug 21 kl. 01:45

Blinken i samtale med Stoltenberg

Antony Blinken snakket tirsdag kveld med generalsekretær i Nato, Jens Stoltenberg, og takket Nato for godt samarbeid. – Jeg snakket med Jens Stoltenberg der jeg takket Nato som bidrar til å holde flyplassen i Kabul åpen, så vi trygt kan evakuere våre borgere, allierte og partnere, tvitret Blinken..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 09 nov 21 kl. 16:18

Stans i togtrafikken på Oslo S

Det er store togforsinkelser på Oslo S etter et problem ved Brynsbakken stasjon. Det gjør at flere tog står stille på Oslo S. – Alle tog som går forbi Brynsbakken står stille.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:08

Fengslet etter dødelig slagsmål

To av de tre som er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter et slagsmål i Grimstad i helgen, er varetektsfengslet i to uker. Sistemann er løslatt. Det opplyser politiadvokat Geir Magne Søfteland til NTB tirsdag ettermiddag.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:01

Alvorlig trafikkulykke

Politiet er på vei til en alvorlig trafikkulykke mellom bil og lastebil ved Skogmoen i Nordland..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:52

Anbefaler munnbind i Bergen

Smittevernoverlegen i Bergen anbefaler munnbind i Bergen. Det skriver Bergens Tidende..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:39

FHI ber Bergen vurdere tiltak

I et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke ba FHI Bergen om å vurdere en rekke nye tiltak, skriver Bergens Tidende. Bakgrunnen er at kommunen opplever økt smittepress. Etter et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke, kommer det frem at FHI ber kommunen å vurdere en rekke tiltak de har utarbeidet for kommuner som opplever økt smittepress.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:15

Ørliten fredsmulighet for Etiopia

Utenlandske utsendinger jobber intenst for å stanse krigføringen i Etiopia og hindre en fryktet opptrapping. Håpet er at et nytt framstøt som Den afrikanske union står i spissen for, kan føre til stans i fiendtlighetene. FN har denne uka advart om stor fare for at Etiopia kastes ut i en mer omfattende borgerkrig..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:16

Legger frem budsjett på mandag

SV legger fram sitt alternative statsbudsjett mandag 15. november klokken 11, i forkant av forhandlinger med regjeringen om neste års budsjett. SVs alternative budsjett viser endringene partiet vil gjøre sammenlignet med budsjettet til Solberg-regjeringen og danner grunnlag for de videre forhandlingene med Ap og Sp.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Dømt til tvungent psykisk helsevern

59-åringen som i mai drepte sin egen mor med hagle i Lyngdal, er dømt til tvungent psykisk helsevern. Retten mener at det er stor gjentakelsesfare. – Det er snakk om en svært alvorlig handling, drap begått med hagle, står det i dommen fra Agder tingrett, ifølge Fædrelandsvennen.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Russerne diskuterer migrant-krise

Russlands president Vladimir Putin og hans hviterussiske kollega Aleksandr Lukasjenko diskuterte tirsdag migrant-situasjonen på den polske grensen. De to presidentene er spesielt bekymret for utplassering av polske militære styrker langs grensen, ifølge en hviterussisk uttalelse, melder NTB..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:11

Tine får ny skje

Tine har fått på plass en ny og lengre bambusskje etter å ha fått massiv kritikk for den korte de opprinnelig hadde. Tilbakemeldingene har vært positive, men ikke alle er helt fornøyde, sier Tine til Nationen. – Vi har allerede fått positive tilbakemeldinger på at skaftet er lengre og at den oppleves som bedre å spise av.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt