NRK > Nyheter

Monday, 27 June, 08:18

NRK - 15 maj 22 kl. 15:39

Blinken: Sikker på at det blir enighet om finsk og svensk Nato-medlemskap

Det er pågående samtaler mellom Tyrkia, Finland og Sverige om finsk og svensk Nato-medlemskap. Det sier USAs utenriksminister Antony Blinken på en pressekonferanse søndag. Blinken sier også at han selv har snakket med den tyrkiske utenriksministeren under Natos utenriksministermøte i Berlin i helgen. Den amerikanske utenriksministeren er sikker på at Nato-landene kommer til enighet slik at de to nye landene blir tatt opp i Nato..
Les mer på NRK


Les mer om:
Tyrkia, Sverige, Nato, USAs, Antony Blinken, Natos, Berlin

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Blinken, Sikkerpå at det blir , enighetom , finsk, og svensk Nato-medlemskap
NRK - 25 apr 22 kl. 08:15

Blinken talte fra Kyiv

USAs utenriksminister Antony Blinken sier på en direktesendt tale fra Kyiv at Russland feiler og at Ukraina lykkes i krigen. Blinken sier også at den amerikanske delegasjonen så folk i gatene i den ukrainske hovedstaden, «et bevis på at kampen om Kyiv er vunnet», sier han. Blinken og forsvarsminister Lloyd Austin besøker Ukrainas hovedstad for første gang under krigen.

NRK - 12 feb 22 kl. 01:02

Blinken lover robust støtte til Ukraina

USAs utenriksminister Antony Blinken lover solid støtte til Ukraina overfor det Washington kaller økt akutt trussel om mulig russisk handling. Blinken snakket fredag kveld norsk tid med sin ukrainske motpart Dmytro Kuleba. I samtalen lovet Blinken det utenriksdepartementet kaller «robust» støtte til Ukraina overfor «en økt akutt trussel om mulig ytterligere russisk aggresjon», skriver NTB..

NRK - 29 mar 22 kl. 13:24

USAs utenriksminister i Marokko – skal møte Emiratenes leder

USAs utenriksminister Antony Blinken befinner seg tirsdag i Marokko for å diskutere nordafrikansk sikkerhet. Blinken skal blant annet diskutere Russlands invasjon av Ukraina og sanksjonene mot Russland. Til sammen har de skapt store problemer for nordafrikanske land på grunn av kraftig økte energi- og matpriser.

NRK - 07 jun 22 kl. 19:58

Stjålet identitet i Lørenskog-saken dukket opp i finsk straffesak

Passinformasjonen som er blitt brukt i Lørenskog-saken, er også involvert i en større finsk straffesak. Politiet ber finsk politi om opplysninger. Identiteten til Ole Henrik Golf ble benyttet til å opprette en bitcoin-konto knyttet til Lørenskog-saken, der Anne-Elisabeth Hagen forsvant i 2018.

NRK - 17 maj 22 kl. 15:20

Det kvite hus: Sikker på at Nato kan bli samd om svensk og finsk medlemskap

Administrasjonen til Biden er sikker på at Nato kan bli samde om svensk og finsk medlemskap, seier pressesekretær i Det kvite hus, Karine Jean-Pierre. Det skriv nyheitsbyrået Reuters. Dette kjem etter at Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sa måndag at han ikkje vil seie ja til eit svensk og finsk medlemskap i Nato..

NRK - 23 apr 22 kl. 04:39

Ukrainas statsminister sikker på seier

Ukrainas statsminister Denys Sjmyhal sier under et besøk hos USAs utenriksminister Antony Blinken at han er sikker på at Ukraina kommer til å vinne krigen. Sjmyhal var i Washington torsdag og fredag. Fredag holdt han felles pressekonferanse med Blinken Der takket Sjmyhal USA for støtten til Ukraina, melder CNN..

NRK - 17 feb 22 kl. 17:38

USA ber Russland være tydelige på at de ikke planlegger invasjon

USA ber Russland komme med en erklæring om at de ikke har hensikter om å invadere Ukraina, sier USAs utenriksminister Anthony Blinken. Han legger til at han har bedt utenriksminster Sergej Lavrov om et møte i Ukraina neste uke. Blinken talte torsdag i FNs sikkerhetsråd.

NRK - 02 mar 22 kl. 20:55

Blinken: Angrep på et Nato-medlem er et angrep på alle

På en pressekonferanse onsdag kveld, understreket USAs utenriksminister at de vil forsvare hver millimeter av Nato-territorium. – Angrep på et Nato-medlem er et angrep på alle Nato-land. Blinken sa de holder alle diplomatiske kanaler åpne.

NRK - 04 mar 22 kl. 22:48

Blinken roste det ukrainske folket

USA utenriksminister Antony Blinken sier i et intervju med BBC at Ukrainas nederlag ikke er uunngåelig. Han roste det ukrainske folket for sin besluttsomhet, og at han tror man vi se «over tid» at Moskva ikke kan underlegge folket i Ukraina med vilje. – Hvis det er intensjonen til Moskva å forsøke å velte regjeringen og installere sitt eget marionettregime, så kommer 45 millioner ukrainere til å avvise det på en eller annen måte, sier Blinken.

NRK - 05 mar 22 kl. 16:53

Blinken besøkte grenseområdet mellom Polen og Ukraina

USAs utenriksminister Antony Blinken besøkte lørdag grenseområdet mellom Polen og Ukraina, der tusenvis av flyktninger har kommet over de siste dagene. Blinken ble orientert av polske tjenestemenn om den humanitære krisen som har blitt utløst av Russlands invasjon av Ukraina, skriver nyhetsbyrået AFP..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Forsterker sikkerhet rundt Pride-arrangement i Grimstad

Politiet i Agder vil være til stede med ekstra mannskap under arrangementet Grimstad Pride til helgen. Det sier leder Åge Bjelland i Fri Agder. Han roser politiets involvering med trusselvurderinger på arrangementer bevegelsen skal ha fremover..

NRK - 15 minutter siden

Kommunen som vokser mest i Norge setter på bremsen

Politikerne i Lørenskog vil bremse utbygginga i kommunen, skriver Romerikes Blad. Lørenskog har i flere år vært kommunen i Norge med størst befolkningsvekst. Men nå holder det, mener politikerne.

NRK - 10 minutter siden

Kontroll på brann i Eidsvoll

Brannvesenet har kontroll på boligbrannen i Eidsvoll. Ingen ble skadd i brannen, og beboerne er gjort rede for. Brannvesenet vil bli og gjøre etterslokking i noen timer framover.

NRK - 45 minutter siden

AP: USA vil forsyne Ukraina med norsk rakettsystem

USA vil forsyne Ukraina med et avansert norskutviklet luftvernrakettsystem, opplyser en kilde med kjennskap til beslutningen til nyhetsbyrået AP. Ifølge kilden dreier det seg om Norwegian Advanced Surface to Air Missile System (NASAMS), som er utviklet av Kongsberg Defence & Aerospace og som produseres i samarbeid med amerikanske Raytheon. NASAMS benyttes blant annet av USA til å beskytte luftrommet rundt Det hvite hus og Kongressen i Washington.

NRK - 45 minutter siden

– Pride er politisk, også i 2022

Det som har gjort mest inntrykk denne helgen er solidaritets- og samholdsfølelsen. Det sier Inger Kristin Haugsevje, leder av Oslo Pride. – Det er det pride-bevegelsen handler om: at vi skal stå sammen og at man samles om viktige budskap.

NRK - 1 time siden

Får sette en femte vaksinedose

Sykehuset Ahus får lov til å sette en femte dose av koronavaksinen, skriver Romerikes Blad. Tilbudet gjelder kun levertransplanterte pasienter. Folkehelseinstituttet har ikke anbefalt en dose nummer fem, men legene der har nå fått lov.

NRK - 1 time siden

Overskrider utslippskvoten

Norge ligger an til å overskride utslippskvoten for 2021. Ifølge foreløpige beregninger fra Statistisk sentralbyrå (SSB) lå utslippene av klimagasser i såkalt ikke-kvotepliktig sektor i Norge på om lag 25.370.

NRK - 1 time siden

Brann i Eidsvoll

Nødetatene har rykket ut til brann i en bolig i nærheten av Vilberg helsetun i Eidsvoll. Ifølge politiet er det en del røyk i området. Beboere i nærheten bes lukke vinduer og dører, og holde seg unna røyken..

NRK - 1 time siden

Syklist til sykehus etter trafikkulykke

En syklist kjøres til sykehus etter en trafikkulykke på Bækkelaget i Oslo, opplyser politiet på Twitter. Ulykken var mellom sykkel og bil, og fant sted i 6-tiden mandag morgen..

NRK - 2 timer siden

Ecuador kutter prisen på drivstoff

Ecuadors president Guillermo Lasso kunngjorde søndag at prisen på drivstoff skal reduseres, men ikke så mye som urfolkene bak omfattende protester krever. Lasso sier i en radio- og TV-overført tale at den galopperende prisen på drivstoff skal reduseres med 10 cent per gallon, det vi si cirka 25 øre per liter. (NTB).


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com