NRK > Nyheter

Sunday, 26 March, 17:57

NRK - 03 feb 23 kl. 22:24

Blinken: – Jobb nummer én er å få kinesisk ballong ut av vårt luftrom

Fredag ettermiddag ble det kjent at USAs utenriksminister Antony Blinken velger å utsette sitt besøk til Kina som følge av USA har oppdaget det de mener er en kinesiske spionballong over amerikansk jord. – Den kinesiske ballongen skapte forhold som undergraver hensikten med besøket, sa Blinken fredag kveld. Nå mener han at det som haster mest er å få ballongen ut av amerikansk luftrom, samtidig ønsker han fortsatt diplomatisk kontakt med Kina..
Les mer på NRK


Les mer om:
USAs, Antony Blinken, Kina, USA, Blinken

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Blinken, Jobb, nummerén er å få , kinesisk, ballong, ut av vårt luftrom
NRK - 17 jan 23 kl. 17:14

AFP: Blinken til Beijing i februar – første amerikanske utenriksminister i Kina siden 2018

USAs utenriksminister Antony Blinken skal besøke Kinas hovedstad Beijing 5. og 6. februar, opplyser en amerikansk tjenestemann til nyhetsbyrået AFP.

NRK - 18 feb 23 kl. 22:33

Blinken sa til Wang at ballonghendelsen aldri må gjentas

USAs utenriksminister Antony Blinken møtte lørdag kveld Kinas toppdiplomat Wang Yi i München, der ballong-nedskytingen var et tema. USA skjøt ned en kinesisk ballong i amerikansk luftrom i begynnelsen av februar, som de mener var en spionballong. Lørdag ba Blinken Kina om det aldri måtte skje igjen.

NRK - 01 jan 23 kl. 19:58

Blinken i samtale med Kinas nye utenriksminister

USAs utenriksminister Antony Blinken og Kinas nye utenriksminister Qin Gang diskuterte de to landenes forhold i et telefonmøte søndag. Qin Gang har vært Kinas ambassadør til USA, men er nå på vei hjem for å overta stillingen som utenriksminister etter Wang Yi. Blinken skriver på Twitter at han snakket med Qin på telefon søndag.

NRK - 21 feb 23 kl. 11:10

Blinken ber Hellas og Tyrkia komme overens

USAs utenriksminister Antony Blinken sier at Hellas og Tyrkia bør løse sine uoverensstemmelser med dialog og ikke foreta seg noe på tvers av hva de er enige om. Under et besøk i Aten tirsdag oppfordret den amerikanske utenriksministeren til konfliktløsning med fredelige midler. – Som en nær venn, partner og alliert med begge land har vi en sterk interesse i – og jeg mener det også er i både Hellas' og Tyrkias interesse – å finne måter å løse de langvarige uoverensstemmelsene på, og å gjøre det ved hjelp av dialog, med diplomati, sa Blinken da han holdt pressekonferanse i den greske hovedstaden.

Klartale - 16 jan 23 kl. 15:45

Kan Ruud bli verdens beste?

Australian Open startet mandag. Tirsdag spiller tennisspiller Casper Ruud sin første kamp.Turneringen er en av de største innenfor tennis.

NRK - 14 nov 22 kl. 16:25

Blinken til Kina tidlig neste år

– USAs utenriksminister Antony Blinken skal besøke Kina tidlig neste år, sier representanter fra amerikanske myndigheter. De hevder at møtet er et tegn på at forholdet mellom de to landene er mindre anstrengt etter samtaler mellom presidentene Xi og Biden i dag. Blinken skal følge opp diskusjonene, melder Det hvite hus, ifølge AFP.

NRK - 04 dec 22 kl. 18:26

Blinken advarer Netanyahu mot bosetninger

USAs utenriksminister Antony Blinken advarer den nye israelske regjeringen mot nye bosetninger og annekteringer. Blinken lovte søndag at USA ville motsette seg nye israelske bosetninger og en eventuell israelsk annektering av den okkuperte Vestbredden. Men han lovte også at USA skal bedømme Netanyahus kommende regjering på dens handlinger, og ikke på hvilke høyreradikale politikere som inkluderes i den.

NRK - 22 dec 22 kl. 23:04

Blinken gratulerer Netanyahu med ny regjering

USAs utenriksminister Antony Blinken gratulerer Benjamin Netanyahu med å ha dannet regjering. Flere ytterliggående høyrenasjonalister har fått statsrådsposter, melder NTB-AFP. – Jeg vil få gratulere Benjamin Netanyahu med kunngjøringen om å ha dannet ny regjering, sa Blinken under en pressekonferanse i Washington.

NRK - 08 feb 23 kl. 20:14

Blinken: Vil ha Finland og Sverige raskt inn i Nato

USAs utenriksminister Antony Blinken sier han håper Finland og Sverige vil bli medlemmer i Nato raskt. Både Sverige og Finland er klare til å bli medlemmer, og tiden er inne for at de blir med, sier han. Blinken sa dette under en felles pressekonferanse med Nato-sjef Jens Stoltenberg i Washington D.

NRK - 08 feb 23 kl. 20:14

Blinken til NRK: – Håper Finland og Sverige blir medlemmer av Nato raskt

Onsdag kveld holdt Nato-sjef Jens Stoltenberg og USAs utenriksminister Antony Blinken en felles pressekonferanse i Washington, D.C. På spørsmål fra NRK om hvor viktig det er at også Sverige, ikke bare Finland, blir med i Nato, og hva USA gjør for å støtte prosessen, svarte Blinken slik: – Jeg håper Finland og Sverige vil bli medlemmer i Nato raskt.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Norge presset storfavoritten – tok første VM-sølv på 19 år

De norske curlingjentene leverte en fantastisk VM-finale, men måtte til slutt se seg slått 4-6 av de regjerende verdensmesterne fra Sveits. For første gang på nitten år var ett norsk damelag i VM finalen i curling. Men det norske laget bestående av skip Marianne Rørvik, Kristin Skaslien, Martine Vollan Rønning og Mille Haslev Nordbye var langt fra favoritter.

NRK - 45 minutter siden

Brannvesenet rykte ut etter tulletelefon

Klokka 16.20 rykte naudetatane ut med store ressursar til melding om brann i Borre i Vestfold og Telemark. På staden viste det seg at nokre barn hadde ringt inn ei falsk melding.

NRK - 2 timer siden

Benbrudd på 900 meter over havet

En kvinne har pådratt seg et benbrudd på Kavringtinden i Lyngen, på omtrent 900 meter over havet. Hun er del av et utenlandsk turfølge på seks, melder politiet. Redningshelikopter er på vei til stedet.

NRK - 1 time siden

Tass: Ukrainsk drone angreip bysentrum

Det russiske nyheitsbyrået Tass melder at ein ukrainsk drone skal ha treft eit bysentrum i Russland og skada to personar. Dronen skal ha vore av typen Tupolev og var fylt med eksplosiv. Tass siterer ikkje opne kjelder i meldinga, og russiske styresmakter har ikkje enno kommentert hendinga..

NRK - 1 time siden

Russland benådar 5000 kriminelle Wagner-soldatar

Over 5000 kriminelle som har kjempa for det private militære selskapet Wagner-gruppa mot Ukraina er benåda av russiske styresmakter. Fleire tusen menn i russiske fengsel har blitt rekrutterte til Wagner-gruppa, der dei har fått moglegheit til å bli slopne fri mot å delta i krigen i Ukraina. – Til no har over 5000 menneske blitt lauslatne og benåda etter å ha fullført kontraktane deira med Wagner, seier Wagner-sjef Jevgenij Prigozjin på Telegram.

NRK - 1 time siden

Årsak til straumstans funnen

Nettselskapet Elvia har funne feilen til straumbrotet i søre Oslo, skriv politiet på Twitter. Årsaka til røykutviklinga skal ha vore kortslutning i ein spenningstransformator. Brannvesenet melder at røyken er ute av trafostasjonen i Øvre Prinsdals vei.

NRK - 1 time siden

Vedum vil ruste Sp for ny EU-kamp

Høgre-leiar Erna Solberg fortalde landsmøtet i partiet at det er på høg tid at Noreg melder seg inn i EU. Trygve Slagsvold Vedum i Senterpartiet meiner hans eige parti no må ruste seg til ny EU-kamp. – Vi som meiner at eit EU-medlemskap vil svekke folkestyret, tar dette på fullt alvor, seier han..

NRK - 2 timer siden

Ung mann siktet for blind vold mot mann i 80-årene

En mann i 80-årene ble lørdag utsatt for vold på Tjensvoll i Stavanger. Det skriver Aftenbladet. En ung mann i tenårene er pågrepet, siktet for grov kroppskrenkelse.

NRK - 2 timer siden

Brann i trafostasjon – 40.000 var utan straum

Over 40.000 husstandar miste straumen i Oslo-bydelen Søndre Nordstrand og i Nordre Follo kommune søndag ettermiddag. – Det er sør i Oslo, frå Bøler og sørover, der vi har eit stort straumbrot.

NRK - 2 timer siden

Agatha Christie-bøker har blitt omskrivne

Det er blitt gjort endringar i ei rekkje bøker av Agatha Christie, ifylgje The Telegraph. Det er snakk om bøker om Miss Marple og Hercule Poirot. Bøkene skal ha blitt gjennomgått av såkalla sensitivitetslesarar på oppdrag frå forlaget HarperCollins.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com