VG > Økonomi

Thursday, 21 October, 17:51

VG - 18 sep 21 kl. 12:01

Bismarcks skandinaviske union

Norge var på midten av 1800-tallet kun en hårsbredd fra å havne i en skandinavisk union med både Sverige og Danmark. Historiens gang kan være nokså tilfeldig..
Les mer på VG Bilden deled av VG via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Sverige, Danmark

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Bismarcks, skandinaviske, union
Aftenposten - 04 aug 21 kl. 07:53

Da «tidenes slag» var over skylte hundrevis av lik innover skandinaviske kyster. En nordmann fortalte om det hele.

AFTENPOSTEN HISTORIE: Etter at kanondrønnene stilnet, skylte hundrevis av lik innover skandinaviske kyster..

NRK - 15 sep 21 kl. 21:48

Til topps i internasjonal fagrørsle

Norske Atle Høie er valt til ny generalsekretær i IndustriALL Global Union som representerer 50 millionar arbeidarar, melder Fri Fagbevegelse. Høie vore visegeneralsekretær i forbundet sidan 2016, etter å ha vore internasjonal sekretær i Fellesforbundet sidan 1995. IndustriALL Global Union organiserer arbeidarar blant anna innan industri, gruver, energi og tekstilbransjen i 142 land..

NRK - 01 jun 21 kl. 17:14

Skandinavisk ulvebestand har økt

Etter en bestandsnedgang over flere år, framfor alt i Sverige, har den skandinaviske ulvebestanden de siste par årene tatt seg opp igjen. I vinter ble det anslått en bestandsstørrelse på 480 ulver i Norge og Sverige, som er en økning på 30 ulver fra forrige vinter og en økning på 100 ulver i løpet av to år. Bestanden er med dette tilbake på omtrent samme nivå som i 2015, skriver Rovdata i en pressemelding..

VG - 12 jun 21 kl. 16:53

Aalborg-sensasjon i CL-drama: – Det er helt fantastisk

(Paris Saint-Germain - Aalborg 33–35) Aalborg sto for den største sensasjonen i internasjonal håndball på lang tid. Med bare skandinaviske spillere - norske Sebastian Barthold er blant dem - er den danske klubben klare for finalen i Champions League..

VG - 12 jun 21 kl. 16:53

Slått ut av Aalborg i CL-drama: – Det er helt fantastisk

(Paris Saint-Germain - Aalborg 33–35) Aalborg sto for en kjempesensasjon. Med bare skandinaviske spillere - norske Sebastian Barthold er blant dem - er den danske klubben klare for finalen i Champions League. Klubbens kommende storstjerne Mikkel Hansen ble slått ut av sine egne..

VG - 12 jun 21 kl. 16:53

Slått av Aalborg i CL-drama: – Det er helt fantastisk

(Paris Saint-Germain - Aalborg 33–35) Aalborg sto for en kjempesensasjon. Med bare skandinaviske spillere - blant dem norske Sebastian Barthold - er den danske klubben klare for finalen i Champions League. Klubbens kommende storstjerne Mikkel Hansen ble slått ut av sine egne..

VG - 14 jun 21 kl. 13:12

«Saltkråkan-Malin» mener hun fikk Sveriges første «dickpics»

Louise Edlind Friberg (74) hadde ennå ikke fylt 18 år da hun slo gjennom og ble «alle» skandinaviske menns drømmedame..

VG - 6 timer siden

Coronasmitten stiger kraftig igjen

Mens de skandinaviske landene har fått god kontroll med coronapandemien, skyter smitten i været i mange europeiske land. Vaksineskepsis får skylden..

NRK - 02 jun 21 kl. 06:35

Mali utestenges fra AU

Den afrikanske union har med umiddelbar virkning utestengt Mali fra organisasjonen etter to kuppforsøk i landet de siste ni månedene, melder AFP..

NRK - 10 jun 21 kl. 19:39

Vil donere 500 millioner doser

USA vil kjøpe 500 millioner doser av Pfizer-Biontechs koronavaksine, og donere dem til andre land. Det bekrefter USAs president Joe Biden under en tale i England torsdag kveld. Dosene skal fordeles gjennom det FN-støttede Covax-samarbeidet til 92 lav- og mellominntektsland og Den afrikanske union (AU).

Fler nyheter fra VG

VG - 30 minutter siden

Fårikål er godt, rett og slett

Fårikål er en velstemt symfoni av smaker, og skal ikke «jazzes» opp..

VG - 1 time siden

Mener psykisk syke får for lite hjelp: – Politikerne setter oss i spagaten

Norsk psykiatrisk forening deler politiets bekymring om alvorlig psykisk syke. De frykter dagens lovverk fører til at syke må bli sykere før de får hjelp..

VG - 1 time siden

Skistriden løst: Så glatt at det er frekt

(ULLEVAAL STADION) Elendig ledelse i Bråthen-saken har påført skisporten dype sår. Hvis det ikke hadde vært for smerten, hadde forsøket på å glatte over det hele fremstått småkomisk..

VG - 3 timer siden

Færre unge menn stemte ved valget

Valgets store tapere er unge menn. Ferske tall viser at kjønnsforskjellen er aller størst hos unge mellom 18-24 år, der langt flere kvinner enn menn brukte stemmeretten..

VG - 6 timer siden

Kilder til VG: Bråthen-saken er løst

Et «gammelt» forslag til løsning skal ligge på bordet for å løse den opprivende konflikten mellom ledelsen i Norges Skiforbund og Clas Brede Bråthen (52). Nå skal partene være enige om å gå for nettopp denne løsningen..

VG - 4 timer siden

Ny undersøkelse: Verstappen mest populær blant Formel 1-fansen

Red Bull-sjefen sier at Max Verstappen (24) ble skuffet over påstandene om at han tok en kalkulert beslutning da han krasjet med Lewis Hamilton (36) på Monza. Derimot kan nederlenderen glede seg over å være den mest populære føreren i Formel 1..

VG - 5 timer siden

Åpenhetens pris

Åpenhet om personlige problemer er ofte bra. Når syke og sårbare mennesker eksponeres i mediene, kan prisen likevel bli for høy..

VG - 5 timer siden

Filmanmeldelse «Nordsjøen»: Den tredje «Bølgen»

… eller den fjerde, litt etter hvordan man teller. Kanskje holder det med norske katastrofefilmer nå?.

VG - 6 timer siden

Coronasmitten stiger kraftig igjen

Mens de skandinaviske landene har fått god kontroll med coronapandemien, skyter smitten i været i mange europeiske land. Vaksineskepsis får skylden..

VG - 6 timer siden

Nato-sjefen refser atom-traktat - Norge bøyer ikke av

BRUSSEL (VG) Det har vakt oppsikt at Støre-regjeringen vil gjøre Norge til observatør i arbeidet med en traktat om atomvåpenforbud. – Ikke veien å gå, sier Nato-sjef Jens Stoltenberg til VG..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt