NRK > Nyheter

Torsdag, 05 August, 14:26

NRK - 16 juni 21 kl. 00:56

Bidens oljestans blokkeres

President Joe Bidens ordre om midlertidig stans i ny olje- og gassleting på føderal grunn har blitt blokkert av en føderal dommer i Louisiana. Avgjørelsen kom etter et søksmål fra embetsfolk i 13 delstater, ledet an av republikaneren Jeff Landry. Letingen ble stanset 27. januar da Biden undertegnet en rekke presidentordre med formål å bekjempe klimaendringene. Delstatene som er mot letestansen, mener at den er innført uten å først å ha vært gjennom påkrevde byråkratiske steg.
Les mer på NRK


Les mer om:
Joe Bidens, Louisiana, Jeff Landry, Biden

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Bidens, oljestans, blokkeres
E24 - 16 juni 21 kl. 06:28

Bidens ordre om stans i ny olje- og gassleting blokkeres

Biden-administrasjonens ordre om midlertidig stans i ny olje- og gassleting på føderal grunn har blitt blokkert av en føderal dommer i Louisiana..

Aftenposten - 18 mars 21 kl. 07:05

21 delstater til retten for å få omgjort Bidens stans av oljerørledning

21 delstater reiser søksmål i håp om å få omgjort USAs president Joe Bidens avgjørelse om å stanse utbyggingen av….

NRK - 18 mars 21 kl. 07:20

Søksmål mot Bidens oljeavgjørelse

21 delstater reiser søksmål i håp om å få omgjort USAs president Joe Bidens avgjørelse om å stanse utbyggingen av oljerørledningen Keystone XL. Saksøkerne mener at Kongressen bør være siste instans som avgjør om den skal bygges eller ei..

NRK - 30 mars 21 kl. 22:57

Joe Bidens hund i «bitehendelser»

President Bidens hund Major har vært involvert i to «bitehendelser» mens den har vært i Det hvite hus. Det skal ha ført til legetilsyn for dem som har blitt bitt, melder CNN. Biden har forklart at hunden ble skremt og at den er under opplæring..

Dagbladet - 08 april 21 kl. 16:04

Bidens Big New Deal

President Joe Bidens økonomiske støttepakker er nesten uten sidestykke i USAs historie. Det er en ny New Deal på trappene, og den er Big Deal, skriver Morten Strand..

NRK - 20 april 21 kl. 05:06

Fagforbund støtter Bidens klimaplan

USAs viktigste fagforbund for kullgruvearbeidere støtter president Joe Bidens klimaplan så lenge den inkluderer tusener av nye grønne jobber. United Mine Workers (UMW) sier de vil støtte planen om å gå bort fra kull og andre fossile drivstoff..

E24 - 20 april 21 kl. 06:10

Fagforbundet for kullgruvearbeidere støtter Bidens klimaplan

USAs viktigste fagforbund for kullgruvearbeidere støtter president Joe Bidens klimaplan så lenge den inkluderer tusener av nye grønne jobber..

VG - 30 april 21 kl. 12:32

Bidens svar på Kinas utfordring

President Joe Bidens første tale i Kongressen viser at han ikke er mindre opptatt av Kina enn sin forgjenger. Men Biden vil bruke andre metoder enn Donald Trump for å vinne konkurransen med den gryende supermakten i øst..

E24 - 18 mai 21 kl. 19:26

Yellen frir til selskapsledere: Lover bedre lønnsomhet med Bidens gigantplan

Joe Bidens gigantiske infrastrukturplan krever økte skatter for USAs selskaper. Nå lover finansministeren bedre lønnsomhet til en skeptisk lobbygruppe, mens planen skal gjennom Kongressen..

Dagbladet - 21 juni 21 kl. 09:24

Bidens spill mot Kina

Joe Bidens tur til Europa for ei uke siden hadde én samlende tanke. Kina..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Skogbrann herjer i Hellas

Greske brannmannskaper jobber hardt i intens hete for å få kontroll over en skogbrann like ved ruinene i Olympia i Hellas, fødestedet til de olympiske leker. Over 170 brannmannskaper, 50 brannbiler og seks fly og helikoptre, samt frivillige, har kjempet gjennom natten mot ilden som har lagt 20 hus i aske. Den lokale guvernøren sier torsdag at monumentene og stadionet i Olympia inntil videre er trygge, men at faren ikke er over..

NRK - 15 minutter siden

Nye smitteverntiltak i Bergen

Bergen kommune innfører nye smitteverntiltak etter sterk økning av koronasmitte i byen. De inkluderer plikt til registering og identifisering og munnbindkrav på utesteder, besøksrestriksjoner på sykehjem og anbefaling om maksimalt ti personer i samme hjem..

NRK - 15 minutter siden

Ankesaken etter Lid-drap i oktober

Ankesaken mot de tre mennene som er dømt for drapet på Dan Eivind Lid i oktober i fjor, kommer opp i Agder lagmannsrett 18. oktober. Det kommer fram i ferske fengslingskjennelser for de to mennene som ble dømt til de lengste straffene etter drapet.

NRK - 30 minutter siden

Følg pressekonferanse i Bergen

Smittetallene i Bergen er på sitt høyeste på ni måneder. Byrådet varsler nye tiltak på pressekonferanse klokken 14..

NRK - 30 minutter siden

Savnet multeplukker i Karasjok

Det er satt i gang en leteaksjon etter en multeplukker i 70-årene som er savnet i Karasjok. Finnmark politidistrikt meldte om letingen rett etter klokka 5.30 torsdag morgen.

NRK - 1 time siden

Personbil krasjet i lastebil

En personbil har kjørt inn i en lastebil på E6 ved Sel sykehjem sør for Otta. Tre personer er involvert. Nødetatene jobber på stedet og luftambulanse er bestilt.

NRK - 45 minutter siden

Israel vurderer ny nedstengning

Israelske helsemyndigheter sier at en ny runde med nedstengning kan bli aktuelt innen utgangen av måneden. Israel opplever nå en markant smitteøkning. Helsemyndighetene har de siste tre dager registrert over 3.

NRK - 1 time siden

Får hovedrollen i «La elva leve»

Stjernekamp-vinner og miljøaktivist Ella Marie Hætta Isaksen (23) gjør sin debut som skuespiller. Hun er klar for hovedrollen i storfilmen «La elva leve» av Ole Giæver. Filmen tar for seg utbyggingen av Alta-vassdraget og kampen for samiske rettigheter på slutten av 1970-tallet..

NRK - 1 time siden

Lastebil krasjet i personbil

En lastebil har kjørt inn i en personbil på E6 ved Sel sykehjem. E6 ved ulykkesstedet er blitt stengt. Omkjøring vil bli iverksatt via Sjoavegen..

NRK - 3 timer siden

Legendarisk House-DJ død av korona

Musikkprodusenten Paul Johnson, kjent blant annet for houselåten «Get get down» fra 1999, er død. Det melder blant annet The Guardian. Johnson døde av koronaviruset etter lengre tid innlagt på sykehus.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt