NRK > Nyheter

Fredag, 07 Mai, 17:47

NRK - 04 feb. 21 kl. 05:54

Biden nominerer Burns som CIA-sjef

USAs president Joe Biden har formelt nominert William Burns som ny CIA-sjef. Det hvite hus opplyser at Biden-administrasjonen sendte Burns-nominasjonen til Senatet onsdag for godkjenning..
Les mer på NRK


Les mer om:
USAs, Joe Biden, William Burns, CIA, Biden, Burns, Senatet

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Biden, nominerer, Burnssom , CIA-sjef
NRK - 19 mars 21 kl. 09:40

Burns godkjent som CIA-sjef

Senatet i USA har enstemmig godkjent William Burns som ny sjef for etterretningstjenesten CIA. Han har tjenestegjort i USAs utenrikstjeneste i 33 år, blant annet som Russland-ambassadør. Burns var viseutenriksminister under president Barack Obama..

NRK - 11 jan. 21 kl. 14:57

William Burns tar over CIA

Den amerikanske diplomaten William Burns vil bli utnevnt til ny sjef for den amerikanske etterretningstjenesten CIA av påtroppende president Joe Biden. Han var viseutenriksminister under Barack Obama og er tidligere ambassadør i Russland og Jordan..

NRK - 28 jan. 21 kl. 17:34

Nominerer Puckers til fredsprisen

Bjørnar Moxnes, leder i Rødt, nominerer folk-til-folk-samarbeidet i Barentsregionen til fredsprisen. Moxnes nominerer Barentssamarbeidet representert ved hockeyklubben Kirkenes Puckers og Barents Hockey League, melder NTB..

NRK - 15 jan. 21 kl. 19:11

Pence gratulerer med seieren

Visepresident i USA, Mike Pence, har ringt påtroppende visepresident Kamala Harris for å gratulere henne og påtroppende president Joe Biden med valgseieren i det amerikanske presidentvalget. Det melder The New York Times. Telefonsamtalen mellom Pence og Harris ble den første de to holdt siden visepresident-debatten, høsten 2020.

NRK - 28 jan. 21 kl. 17:36

Nominerer presseorganisasjonar

Politikarar frå Høgre og Arbeidarpartiet nominerer presseorganisasjonane Reporters sans frontières, Committee to Protect Journalists og The International Press Institute til Nobels fredspris. Årsaka er arbeidet deira med å trygge den frie pressa..

NRK - 28 jan. 21 kl. 17:41

Haltbrekken nominerer Abrams

SV-politikar Lars Haltbrekken nominerer amerikanske Stacey Abrams til Nobels fredspris. Årsaka er hennar arbeid for å registrere veljarar i USA, spesielt i delstaten Georgia. Haltbrekken kallar Abrams eit førebilete og ein inspirasjon..

NRK - 28 jan. 21 kl. 17:36

Nominerer presseorganisasjon

Politikaren Sveinung Stensland frå Høgre nominerer presseorganisasjonen Reporters sans frontières (Reporterar utan grenser) til Nobels fredspris. Han meiner ei fri presse, som formidlar sanninga, er ein viktig føresetnad for fred..

NRK - 29 jan. 21 kl. 11:43

Nominerer Reportere uten grenser

Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre nominerer de to journalistorganisasjonene Reporters Without Borders og Committee to Protect Journalists til Nobels fredspris. Han har også nominert den filippinsk gravejournalist Maria Ressa..

NRK - 30 jan. 21 kl. 05:09

Nominerer Black Lives Matter

Stortingsrepresentant Petter Eide nominerer Black Lives Matter-bevegelsen (BLM) til Nobels fredspris. – Det er en enormt viktig global bevegelse, som jeg er blitt veldig berørt av, sier Eide til Klassekampen..

NRK - 30 jan. 21 kl. 13:39

Nominerer Navalnyi til fredsprisen

Stortingsrepresentant Ola Elvestuen (V) nominerer den russiske menneskerettighetsforkjemperen Aleksej Navalnyj til Nobels fredspris. «Navalnyj er den klareste stemmen for menneskerettigheter og demokrati i Russland nå», skriver Elvestuen..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

WHO godkjenner ny vaksine

Verdens helseorganisasjon (WHO) gir en nødgodkjennelse til den kinesiske koronavaksinen Sinopharm.(NTB).

NRK - 1 time siden

Lover oppgradering av Old Trafford

Joel Glazer, en av de to Glazer-brødrene som eier Manchester United, prøver å dempe opprøret blant supporterne med nye lovnader. For andre gang på kort tid har klubbeieren skrevet et åpent brev. I brevet erkjenner han at forholdet mellom eierne og supporterne må forbedres.

NRK - 30 minutter siden

Viderefører tiltak i deler av Viken

Regjeringen viderefører regionale tiltak på nivå B i ni Viken-kommuner til og med 21. mai. Det gjelder Bærum, Drammen, Lier, Lillestrøm, Lørenskog, Nordre Follo, Ås, Rælingen og Ullensaker.

NRK - 1 time siden

Kritiserer vaksineeksport-forbud

Frankrikes president Emmanuel Macron ba fredag USA og Storbritannia om å oppheve eksportrestriksjoner på vaksiner og nødvendige råmaterialer. Macron sa også at han var klar til å diskutere opphevelse av vaksinepatenter, men at det var viktigere at de to landene avviklet sine restriksjoner. Han viste til at Europa har eksportert store mengder vaksinedoser.

NRK - 1 time siden

FHI sier kommunene vet best

Avdelingsdirektør, for smittevern og beredskap i FHI, Line Vold, sier det er grenlandskommunene som vet hvilke tiltak som vil virke best mot den økende smitten i Grenland, men at kommunene nå må bli enige om hvilket tiltaksnivå man skal legge seg på..

NRK - 1 time siden

Drapssiktet varetektsfengslet

Mannen som er siktet for drap i Lyngdal, er varetektsfengslet i fire uker og blir værende på psykiatriavdelingen på Sørlandet sykehus. Han blir avhørt fredag. – Han varetektsfengsles i fire uker.

NRK - 1 time siden

Fullvaksinert testa positivt

Ein fullvaksinert pasient ved Ravnanger sykehjem på Askøy har testa positivt for covid-19, melder Askøy kommune på sine nettsider. Kommunen går no 10 dagar tilbake i tid for å finna smittevegen. Sjukeheimen er inntil vidare stengd for besøk..

NRK - 1 time siden

EU-toppmøte om fattigdom

EUs toppmøte, som omtales som det sosiale toppmøtet, startet fredag. Medlemslandene er splittet i spørsmålet om EUs rolle i å bekjempe ulikhet og fattigdom. De fleste av statslederne i EUs 27 medlemsland tar turen til Porto i Portugal for å diskutere sosiale spørsmål på toppmøtet.

NRK - 1 time siden

Politifolk siktet i Floyd-saken

En storjury har tiltalt fire tidligere politibetjenter for å ha brutt George Floyds grunnlovsfestede rettigheter da han ble drept i en pågripelse i fjor. Fra før er politibetjenten Derek Chauvin kjent skyldig i forsettlig drap. Domsavsigelsen med straffeutmålingen er ikke klar ennå.

NRK - 1 time siden

Gullrutens fagpriser delt ut

«Rådebank 2», «P3 Gull» og «Kunstneren og tyven» tok flest priser under utdelingen av Gullrutens fagpriser i dag, skriver Rushprint. Fagprisene deles ut i tillegg til selve Gullruten-prisene, som offentliggjøres lørdag kveld..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt