NRK > Nyheter

Friday, 01 December, 18:22

NRK - 17 jul 23 kl. 19:51

Biden har invitert Netanyahu til Washington

For første gang på flere måneder har USAs president Joe Biden snakket med Israels statsminister Benjamin Netanyahu, som ble invitert til Det hvite hus. Netnyahus kontor bekrefter at han har takket ja til invitasjonen, men en dato for besøket er ennå ikke bestemt. I mandagens telefonsamtale skal de to ha snakket om de sterke båndene mellom USA og Israel, hvordan stå imot trusler fra Iran samt diskutert situasjonen på den okkuperte Vestbredden. Tirsdag tar Biden imot Israels president Isaac Herzog i Det hvite hus. Israelske medier har lenge merket seg at Biden fram til mandag ikke hadde invitert Netanyahu til Det hvite hus etter at han ble tatt i ed som statsminister for en ytterliggående høyrekoalisjon i desember.
Les mer på NRK


Les mer om:
USAs, Joe Biden, Israels, Benjamin Netanyahu, Det, USA, Israel, Iran, Vestbredden, Biden, Isaac Herzog, Netanyahu, Netanyahus, NTB, Washington

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Bidenhar , invitert, Netanyahu, til, Washington
Klartale - 27 mar 23 kl. 07:54

Demonstrerer mot ny lov

Israels forsvarsminister Yoav Gallant måtte slutte. Det bestemte statsminister Benjamin Netanyahu. Årsaken var at Gallant var kritisk til en lov Netanyahu ville lage.

NRK - 16 jul 23 kl. 08:09

Benjamin Netanyahu utskrevet fra sykehus

Israels statsminister Benjamin Netanyahu er ved god helse, opplyser hans kontor. Søndag formiddag ble 73-åringen utskrevet fra sykehus. – Det er ikke oppdaget noen uregelmessigheter i de siste testene, heter det i en uttalelse fra Netanyahus kontor søndag morgen.

NRK - 13 jul 23 kl. 19:54

Biden tar imot Israels president i Det hvite hus

USAs president Joe Biden får besøk av Israels president Isaac Herzog neste uke, ifølge Det hvite hus. De to skal 18. juli diskutere Israels regionale integrering og Russlands militære bånd med Iran, opplyser Det hvite hus torsdag.

NRK - 18 okt 23 kl. 04:51

Biden skal stille Netanyahu «tøffe spørsmål»

USAs president Joe Biden er på vei til Israel, og lander med Air Force One i løpet av onsdag. Biden har fordømt angrepet på sykehuset «Ahli Arab Baptist Hospital» i Gaza tirsdag kveld, der hundrevis skal være drept, men har foreløpig ikke pekt på hvem som er ansvarlig for angrepet. Det er fortsatt uklart hvem som faktisk står bak angrepet.

NRK - 29 mar 23 kl. 16:21

Biden ba om felles front på demokratitoppmøte

På demokratitoppmøtet i Washington ba USAs president om felles front mot Russland og Kina. Han lover milliardstøtte til kampen mot demokratisk tilbakegang. Joe Biden hadde invitert 121 ledere til det andre demokratitoppmøtet, som i hovedsak ble avviklet virtuelt.

NRK - 20 mar 23 kl. 00:05

Bekymret Biden ringte Netanyahu

USAs president Joe Biden ringte søndag Israels president Benjamin Netanyahu for å gi uttrykk for bekymring for den fastlåste striden om rettsreformen i landet. Biden oppfordret Netanyahu til å jobbe for et kompromiss i saken, sier Det hvite hus. I uken som gikk avviste Netanyahu et forslag til kompromiss fra president Isaac Herzog i den betente striden.

NRK - 27 mar 23 kl. 19:17

Netanyahu: – En ekstremistisk minoritet vil splitte nasjonen

– Det er en ekstremistisk minoritet som vil splitte nasjonen. Det sier Israels statsminister Benjamin Netanyahu i en tale mandag kveld. Det var varslet at han ville tale til nasjonen etter de voldsomme opptøyene mot en omstridt planlagt rettsreform.

NRK - 29 mar 23 kl. 00:30

Biden: Israel kan ikke fortsette slik som nå

USAs president Joe Biden sier at Israel ikke kan fortsette å presse på for den omstridte rettsreformen som nå er satt på vent etter store demonstrasjoner. – Som mange støttespillere av Israel er jeg veldig bekymret. De kan ikke fortsette slik som dette, noe jeg på en måte har gjort klart, sa Biden til pressen tirsdag.

NRK - 18 okt 23 kl. 09:52

Biden har landet i Tel-Aviv

USAs president Joe Biden har landet i Tel-Aviv i Israel. Biden møter onsdag Israels statsminister Benjamin Netanyahu. Ifølge talsperson for Det hvite hus, John Kirby, skal Biden i disse samtalene stille Netanyahu «tøffe spørsmål».

NRK - 12 okt 23 kl. 13:15

Netanyahu takker USA for støtten

– Takk for ditt viktige besøk her i dag. Takk til president Biden og til det amerikanske folket for den utrolige støtten til Israel til vår krig mot barbarerne Hamas, sier Israels statsminister Benjamin Netanyahu. USAs utenriksminister Antony Blinken landet torsdag i Israel.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

NVE undersøker Nord Pools håndtering av strømtabbe

NVE har startet undersøkelser etter at en feilhandel fra det Norge-baserte strømselskapet Kinect Energy førte til minuspriser i Finland. – Vi ser svært alvorlig på at slike hendelser oppstår. I tillegg til store økonomiske konsekvenser kan de gi utfordringer i driften av kraftsystemet, sier Tore Langset, direktør for Reguleringsmyndigheten for energi (RME) som ligger under Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

NRK - 2 timer siden

Domstol i USA: Trump ikkje immun mot sivile søksmål etter kongresstorminga

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta opp i sivile søksmål om hans rolle i storminga av Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 1 time siden

Politikar kasta ut av kongressen

Republikanaren George Santos vert utvist av kongressen i dag, melder Reuters. 311 stemte for at han skulle ut, kor 115 av desse var republikanarar, ifølgje TV-kanalen CNN. Santos skal ha loge seg til kongressen og er tiltalt for å ha brukt stolne valkampmiddel til personleg bruk..

NRK - 1 time siden

Noregs Bank leiar søksmål mot Silicon Valley Bank

Norges Bank og det svenske pensjonsfondet Sjunde Ap-fonden er utnemnde av ein amerikansk domstol til å vera hovudsaksøkar (Lead Plaintiff) i det pågåande gruppesøksmålet mot Silicon Valley Bank (SVB). Det skriv Noregs Bank i ei pressemelding Oljefondet og andre investorar leid store tap på sine investeringar i SVB på grunn av feilaktig informasjon og rapportering av finansielle forhold og risikostyring frå den amerikanske banken..

NRK - 1 time siden

FN-domstol: Venezuela ikke kan annektere deler av naboland

Den internasjonale domstolen i Haag har gitt Venezuela ordre om å unngå handlinger som endrer statusen for et område landet gjør krav på i nabolandet Guyana. Kjennelsen fra ICJ kommer to dager før en planlagt folkeavstemning i Venezuela om det omstridte territoriet. Domstolen nevner ikke folkeavstemningen konkret, men sier Venezuela «må avstå fra enhver handling som vil endre statusen som for tiden gjelder for det omstridte området».

NRK - 1 time siden

Minst 182 pasienter berørt av ny feil i Helseplattformen

Det skriv Adresseavisen. St. Olavs Hospital skal ha oppdaga feil i legemiddellistene, stadfestar sjukehusdirektør Gretje Aasved overfor avisa fredag.

NRK - 1 time siden

Hizbollah: To drept i israelsk angrep mot grenseby i Libanon

To personer ble drept da Israel skjøt mot byen Houla sør i Libanon, ifølge den Hizbollah-kontrollerte TV-stasjonen Al-Manar. Den iranskstøttet militsgruppen og israelske styrker skjøt mot hverandre over grensen tidligere på dagen, slik de har gjort en rekke ganger de siste ukene. Hizbollah sier de angrep en gruppe israelske soldater fredag.

NRK - 2 timer siden

Ankedomstol i USA: Trump må møta i sivile søksmål om 6. januar-angrepa

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta opp i sivile søksmål om hans rolle i storminga av Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 1 time siden

Det kvite hus: USA fortsett arbeid for humanitær pause mellom Israel og Hamas

USA held fram med å samarbeida med Israel, Egypt og Qatar for å utvida ein humanitær pause i Gaza, seier ein talsperson for Det kvite hus fredag. Den amerikanske presidenten Joe Biden vil også fortsetta å engasjera seg i arbeidet med den humanitære pausen og lausletinga av gisler, la talspersonen til. Våpenkvila mellom Israel og Hamas varte i omtrent ei veke, og blei broten i dag.

NRK - 1 time siden

E6 stengt fra Mjøsbrua på ubestemt tid – må kontrollere bru

E6 ved Biri er fremdeles stengt etter at en kranbil tok oppi ei bru, melder politiet i Innlandet. Årsaken er at det trengs en ekstra kontroll av bruelementet. Det er ukjent hvor lenge den blir stengt.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com