NRK > Nyheter

Monday, 05 December, 13:09

NRK - 30 sep 22 kl. 20:07

Biden: Orkanen «Ian» kan bli en av de verste i historien

USAs president Joe Biden sier i en tale fredag at han frykter ødeleggelsene etter orkanen «Ian» kan bli de verste i amerikansk historie. Han har gjort alle tilgjengelige grep for å redde liv, sa Biden, ifølge Reuters. – Vi begynner først nå å se omfanget av ødeleggelsene. Det blir sannsynligvis blant de verste i nasjonens historie. Orkanen «Ian» førte til enorme ødeleggelser i delstaten Florida med rekordmye regn, rekordhøy stormflo og store oversvømmelse.
Les mer på NRK


Les mer om:
USAs, Joe Biden, Biden, Reuters, Florida, Georgia, Sør, Nord-Carolina

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Biden, Orkanen, Iankan bli en av de , verste, i historien
NRK - 28 sep 22 kl. 21:25

Orkanen Ian har rammet Florida

Kraftig vind og regn rammet Florida onsdag da orkanen Ian la seg rett under den sterkeste kategorien 5, og truet med katastrofale ødeleggelser. Det advares om en orkan med en ødeleggende kraft som bare kommer én gang i en generasjon, som Florida-guvernør Ron DeSantis kaller en «stygg» naturkatastrofe. National Hurricane Center (NHC) melder at Ian gir vedvarende vind på 250 kilometer i timen.

Klartale - 05 jun 22 kl. 06:00

Kan vi stole på det Joe Biden sier?

Joe Biden er USAs president. Han har mange års erfaring med utenriks-politikk. Likevel klarer den 79 år gamle mannen å skape mye oppmerksomhet rundt seg.

Klartale - 29 jul 22 kl. 09:06

Xi advarte Biden mot å utfordre Kina

Xi er president i Kina. Biden er president i USA. De to skal ha snakket sammen på telefon torsdag.

Klartale - 16 nov 22 kl. 07:57

Trump sier han vil bli president igjen

Trump er klar for å kjempe om å bli president igjen. Han skal ha sendt inn de siste papirene til valgkommisjonen tirsdag kveld.Det var på forhånd sagt at Trump skulle holde en tale.

Klartale - 29 sep 22 kl. 08:47

To millioner er uten strøm etter orkan

Natt til onsdag traff en orkan delstaten Florida i USA. Orkanen blir kalt «Ian». I byen Port Charlotte fikk de oppleve uværet.

NRK - 29 sep 22 kl. 15:20

Guvernør: Byen Fort Myers er «helt ødelagt» av orkanen Ian

Guvernør i Fort myers Ron DeSantis sier byen er «helt ødelagt» av orkanen Ian. Det melder AP. Orkanen har etterlatt seg enorme ødeleggelser sørvest i Florida.

NRK - 15 jul 22 kl. 21:27

Biden diskuterte Khashoggi-drapet med Mohammed bin Salman

President Joe Biden og Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman møtte hverandre med en jovial knokehilsen i Jeddah, skriver NTB. Det tok ikke lang tid før kritikken mot presidenten kom. Mohammed bin Salman, er regnet som landets reelle leder.

NRK - 03 okt 22 kl. 01:24

Orkanen «Ian» ødela for milliarder

Ødeleggelsene etter orkanen «Ian» er ventet å koste Florida titalls milliarder dollar, og vil også påvirke den amerikanske økonomien. Skadeanslagene er svært foreløpige, men økonomen Gregory Daco ved EY-Parthenon har spådd at «Ian» vil bremse Floridas økonomiske aktivitet med 6 prosentpoeng i tredje kvartal, og skrelle tre tideler av USAs brutto nasjonalprodukt. – Dette er den dyreste Florida-stormen siden orkanen Andrew traff land i 1992.

Aftenposten - 28 sep 22 kl. 20:56

Orkanen Ian pisker opp stormflo, vind og flom

Kraftig vind og regn rammet Florida onsdag da orkanen Ian la seg rett under den sterkeste kategorien 5, og truet med….

NRK - 04 okt 22 kl. 06:42

Mer enn en halv million orkanrammede husstander uten strøm i USA

Nesten en uke etter at orkanen Ian traff Florida, er mer enn en halv million husstander fortsatt uten strøm. Minst 78 mennesker er bekreftet omkommet av uværet, 71 i Florida, fire i North Carolina og tre på Cuba siden orkanen feide over den karibiske øya 27. september, og Florida en dag senere.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Eksplosjon ved flybase i Russland

Mandag morgen kom det meldinger om en eksplosjon ved eller på flybasen Engels i Saratov-regionen i Russland. Geoverifiserte videoer fra området viser at det har skjedd en eksplosjon i området. Det kan imidlertid ikke slås fast at eksplosjonen har skjedd på flybasen.

NRK - 15 minutter siden

Unio-lederen: Er streikeretten reell?

–Reallønnsveksten vi krevde og forventet i årets tariffoppgjør, er nå bare en illusjon. Prisveksten er langt høyere enn lønnsveksten, sa leder Ragnhild Lied da hun åpnet den årvisse Unio-konferansen på Sundvolden i dag. Med statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) i salen gikk hun hardt ut mot regjeringens bruk av tvungen lønnsnemnd for å avbryte lærerstreiken tidligere i høst.

NRK - 45 minutter siden

Brann i enebolig i Porsgrunn med fare for spredning

Det er full fyr i en enebolig i Porsgrunn og brannvesenet jobber iherdig med å unngå spredning til garasjen som ligger ca. en meter fra huset. Huseier har bekreftet til politiet at det ikke er personer inne i huset.

NRK - 30 minutter siden

Meldinger om luftangrep mot Ukraina

En talsperson for det ukrainske luftforsvaret sier ifølge Reuters at Russland har satt i gang et nytt missilangrep mot landet. Flyalarmer ble hørt mange steder i Ukraina på mandag, melder nyhetsbyrået. De viser til lokale myndigheter, som skal ha oppfordret sivilbefolkningen til å søke tilflukt..

NRK - 30 minutter siden

Flyalarm i Ukraina

Flyalarmer ble hørt mange steder i Ukraina på mandag, melder Reuters. De viser til lokale myndigheter, som skal ha oppfordret sivilbefolkningen til å søke tilflukt..

NRK - 45 minutter siden

Brann i enebolig i Porsgrunn

Det skal være full fyr i en enebolig i Porsgrunn. Brannvesenet er i gang med å slokke brannen..

NRK - 1 time siden

Bild: Barn skadd i knivangrep i Tyskland

Flere barn skal være skadd i et knivangrep ved en skole sørvest i Tyskland, melder den tyske avisen Bild. Ifølge Bild skal det være snakk om to barn i grunnskolealder som på vei til skolen ble angrepet av en mann. Politiet skal ha pågrepet gjerningsmannen etter at han flyktet inn i et nærliggende bolighus.

NRK - 1 time siden

Innstilt som ny styreleder i FFB

Tidligere næringsminister og helseminister for Høyre, Ansgar Gabrielsen, er etter det NRK kjenner til innstilt som styreleder i Foreningen for barnepalliasjon (FFB). Gabrielsen har sagt ja til å være «arbeidende styreleder» frem til våren, ifølge innstillingen fra valgkomiteen. I forrige uke trakk styreleder Lisbeth Andersen og resten av styret seg.

NRK - 1 time siden

Revolusjonsgarden i Iran: Vil ikke vise nåde

Revolusjonsgarden i Iran sier mandag at sikkerhetsstyrkene ikke vil vise nåde mot det de kaller «opprørere, kjeltringer og terrorister». Det melder nyhetsbyrået Reuters. Siden midten av september har landet opplevd store demonstrasjoner mot regimet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com