NRK > Nyheter

Monday, 11 December, 00:09

NRK - 14 jun 23 kl. 15:38

Besseggen har blitt Nasjonal turiststi

Stien over Besseggen i Jotunheimen har fått status som Nasjonal turiststi. Besseggen er den femte turstien som får dette i Norge. – Besseggen er et nasjonalt ikon. Er det en sti som fortjener tittelen Nasjonal turiststi, så er det stien over Besseggen. Det er ikke lett å finne stier med like mange ekstraordinære kvaliteter, sier klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap) i en pressemelding.
Les mer på NRK


Les mer om:
Besseggen, Jotunheimen, Nasjonal, Norge, Espen Barth Eide, Gjendesheim, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Besseggenhar , blitt, Nasjonal, turiststi
VG - 15 aug 23 kl. 20:20

Fant gullring på Besseggen-tur

Det ble hvit gull og grønne skoger da turfølget gikk Besseggen. Nå søker ring eier..

NRK - 13 okt 23 kl. 23:51

Dansker har kommet seg ned fra Besseggen

Fire dansker som hadde fått problemer på fjelltur over Besseggen mot Memurubu har nå kommet seg ned. Røde Kors og Gjendebåten har skysset dem tilbake til Gjendesheim. Alt står bra til med de fire, melder Politiet i Innlandet..

Klartale - 13 maj 23 kl. 06:03

17. mai er barnas dag

– Det kom en lov. Den er noen år gammel, forklarer seks år gamle Andreas Alme Bergø.Grunnloven er hele 209 år gammel.

Klartale - 28 mar 23 kl. 06:00

Forbyr populære Tiktok i flere land

Barna til Justin Trudeau er skuffet. De får ikke lenger bruke appen Tiktok. Trudeau er statsminister i Canada.

Klartale - 10 maj 23 kl. 08:48

Vil ha mer fysisk aktivitet i skolen

Foreldre er bekymret for at barna beveger seg for lite. Ni av ti foreldre ønsker fysisk aktivitet i skolen hver dag. Det viser en undersøkelse selskapet Opinion har gjort for Nasjonal-foreningen for folkehelsen.

Klartale - 19 okt 23 kl. 06:00

Er du en av dem som har blitt svindlet på nett?

26,6 prosent av folk fra Norge har blitt svindlet for penger på nett. Det viser en ny undersøkelse, som er laget av Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom).Samme undersøkelse viser at 11,3 prosent har betalt for varer de aldri har mottatt.

Aftenposten - 23 apr 23 kl. 09:00

Klar for et sted få andre har vært? Tustna venter!

Padle-eldorado. Lillesøsteren til Besseggen. Norges første hengekøyehotell.

NRK - 13 okt 23 kl. 21:19

Problemer på fjelltur i dårlig vær: Redningsaksjon i Innlandet

Fire personer på fjelltur over Besseggen mot Memurubu har fått problemer i dårlig vær i mørket. – Luftambulansen har gjort et forsøk på å ta seg inn, men måtte snu på grunn av været. Bakkemannskaper fra Røde Kors er varslet for å ta seg inn til turfølge og hente de ut, skriver politiet i Innlandet på X/Twitter..

NRK - 02 jun 23 kl. 10:42

Høyre etterlyser nasjonal handlingsplan mot hatkriminalitet

Høyre ber om en nasjonal handlingsplan mot radikalisering og hatkriminalitet. – Vi må forebygge bedre, sier Høyre-leder Erna Solberg. – At enkelte mener de kan bruke vold som virkemiddel for å nå sine politiske mål er svært alvorlig.

NRK - 05 jun 23 kl. 13:48

Toppe varsler nasjonal granskning

Barne- og familieminister Kjersti Toppe (Sp) varsler en nasjonal granskning av systemsvikten hos barnevernet, som har gjort at flere bekymringsmeldinger har blitt borte. – Jeg har allerede satt i gang et arbeid i direktoratet, og får en rapport veldig raskt. Jeg vil også si at dette skal selvfølgelig granskes, for det er så alvorlig, sier Toppe til NRK..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Flere evakuert fra brann i boligblokk i Oslo

Politiet melder på X at nødetatene har rykket ut til en brann i en blokk på Hovseter i Oslo. Det brenner i en leilighet i fjerde etasje. – En del røyk i fellesområde/oppgang.

NRK - 1 time siden

FNs hovedforsamling stemmer trolig for nytt krav om våpenhvile i Gaza

FNs 193 medlemsland skal samles tirsdag, der et flertall trolig kommer til å stemme for et nytt krav om øyeblikkelig våpenhvile i Gaza, ifølge diplomater. Nyheten om at hovedforsamlingen skal tre sammen for en ny spesialsesjon, ble kjent etter at USA la ned veto i FNs sikkerhetsråd om et krav om umiddelbar humanitær våpenhvile mellom Israel og Hamas. Det er diplomater som søndag kveld opplyser til nyhetsbyrået Reuters om det forestående møtet.

NRK - 1 time siden

Generalene som kriger i Sudan, skal være enige om å møtes

Generalene som leder hver sin militære styrke i krigen i Sudan, er enige om å møtes ansikt til ansikt, hevder den østafrikanske samarbeidsorganisasjonen IGAD. Møtet er ikke bekreftet av generalene Abdel-Fattah Burhan eller Mohammed Hamdan Dagalo. Burhan leder regjeringsstyrkene, og Dagalo leder den paramilitære gruppen Rapid Support Forces (RSF).

NRK - 2 timer siden

Nye klimaforpliktelser langt unna Paris-avtalens mål

På Cop 28 har en rekke land forpliktet seg til å kutte klimagassutslipp. Men lovnadene er kun en tredel av det som trengs for å holde tritt med Parisavtalen. Over hundre land har forpliktet seg til å tredoble produksjon av fornybar energi og doble energieffektivitet.

NRK - 2 timer siden

Minst 17 skadd i togkollisjon i Italia

Minst 17 mennesker er skadd i en togkollisjon i Italia, ifølge brannvesenet. Omstendighetene rundt søndagens ulykke er foreløpig ikke kjent..

NRK - 2 timer siden

Væpnet politi søker etter beboer etter husbrann

Bevæpnet politi og en hundepatrulje søker etter en beboer etter en husbrann i Bamble i Telemark søndag kveld. Politiet meldte først om hendelsen klokken 17.35 søndag ettermiddag.

NRK - 3 timer siden

Biden inviterer Zelenskyj til Det hvite hus

USAs president Joe Biden har invitert Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj til et møte i Det hvite hus på tirsdag, ifølge en uttalelse. Det melder Reuters. Zelenskyj var søndag i Buenos Aires, der han deltok under innsettelsen av Argentinas nyvalgte president Javier Milei..

NRK - 2 timer siden

Væpnet aksjon i Bamble etter husbrann – søker etter beboer

Bevæpnet politi og en hundepatrulje søker etter en beboer etter en husbrann i Bamble i Telemark søndag kveld. Politiet meldte først om hendelsen klokken 17.35 søndag ettermiddag.

NRK - 5 timer siden

To drept i angrep mot Røde Kors-kolonne i Sudan

En kolonne fra Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) ble angrepet i Sudans hovedstad Khartoum mens de evakuerte sivile søndag. To ble drept, melder ICRC. – ICRC er sjokkert og forferdet over et overlagt angrep på en humanitær kolonne i Khartoum søndag, skriver ICRC på X/Twitter.

NRK - 3 timer siden

Minst tolv døde i gruvekollaps i Venezuela

En gullgruve har rast sammen sørøst i Venezuela, noe som har tatt livet av minst tolv mennesker, ifølge landets myndigheter. Hendelsen skjedde onsdag i delstaten Bolivar, som grenser til Brasil. Gruvearbeiderne ble begravet da et ras gikk i gruva, opplyser myndighetene søndag.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com