NRK > Nyheter

Sunday, 29 January, 06:09

NRK - 21 nov 22 kl. 09:17

Bergen Engines leverer motordeler til Russland

Etter at Russland gikk til angrep på Ukraina i februar, besluttet Bergen Engines å stoppe all aktivitet inn mot Russland. Nå har selskapet snudd. – Beslutningen er tatt i samråd med eierne våre i England. Reservedelene som står her på Hordvikneset, har vi gjort tilgjengelig for russerne, sier administrerende direktør Jon Erik Røv ved Bergen Engines til Bergens Tidende. Reservedelene skal brukes til å reparere 22 gassmotorer som Bergen Engines i 2019 leverte til Russian Copper Company.
Les mer på NRK


Les mer om:
Russland, Ukraina, Bergen Engines, England, Hordvikneset, Jon Erik Røv, Bergens Tidende, Russian Copper Company, Tominsky, Chelyabinsk, Røv, Engines

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Bergen, Engines, leverer, motordeler, til, Russland
NRK - 16 nov 22 kl. 07:19

Stogga sal frå Bergen Engines

Utanriksdepartementet greip inn og stogga nyleg ein leveranse frå motorfabrikken Bergen Engines, skriv Bergens Tidende. Ein russisk delegasjon var i Bergen i oktober for å få overlevert motorar til eit atomkraftverk under bygging i Tyrkia. Etter besøket kom meldinga frå UD om at dei ikkje godtek salet grunna sanksjonar mot russiske selskap..

Aftenposten - 31 jul 22 kl. 16:09

Tjøme leverer. Finnmark leverer. Setesdalsheiene leverer. Mallorca leverer. Men de leverer ikke noe som helst, disse stedene.

Men folk på reise skriver det på sosiale medier likevel, for de har hele tiden et behov for å utlevere alt de opplever.

E24 - 16 nov 22 kl. 08:26

Russisk delegasjon besøkte Bergen Engines. Ble nektet kjøp av motorer til tyrkisk atomkraftverk.

En russisk delegasjon reiste nylig fra Bergen i den tro at de skulle få levert 12 generatorsett til Tyrkia. Så grep Utenriksdepartementet inn..

Klartale - 07 okt 22 kl. 14:48

Derfor er det fullt kaos i Bergen

Hvem skal styre Bergen, Norges nest største by? Lite tyder på at det er byrådet og leder Roger Valhammer. Han er fra Arbeiderpartiet (Ap).

NRK - 10 dec 22 kl. 03:54

Regjeringen utreder nasjonal skytjeneste

Regjeringen utreder en nasjonal skytjeneste for å øke nasjonal kontroll over kritisk datainfrastruktur og viktig informasjon. Dette inngår i arbeidet med Norges digitale motstandskraft, som regjeringen vil legge fram en ny melding om for Stortinget. – Vi må sikre oss bedre mot sammensatte trusler som sikkerhetstruende økonomisk aktivitet, skadelig skjult eierskap, digitale angrep, påvirkningsoperasjoner eller forstyrrelser i energiforsyningen.

NRK - 25 sep 22 kl. 13:06

Avviser Vestland sin dispensasjonssøknad på nytt

Utdanningsforbundet i Bergen har avvist Vestland fylkeskommune sin andre søknad om dispensasjon frå streiken for lærarar ved åtte vidaregåande skular i Bergen, opplyser lokallagsleiar Bente Myrtveit. I går vart den fyrste søknaden avvist, då UDF ikkje godtok søknaden som berre hadde skulenamn, då dei meinte den ikkje var gjort rett i høve til Hovedavtalen. Den nye søknaden frå fylket inneheld namngivne lærarar, men UDF meiner framleis den er for generell.

NRK - 26 sep 22 kl. 16:13

Ungdommer i Bergen strømmer til helsestasjoner for å teste seg for kjønnssykdom

Helsestasjoner i Bergen rapporterer om økning i unge som tester seg for kjønnssykdommen gonoré. Bare den siste uken ble det registrert ti tilfeller. Bakgrunnen er at Helse Bergen og Bergen kommune sendte et varsku for rundt to uker siden etter en kraftig økning av gonoré blant unge helt ned i 15-årsalderen, skriver Bergensavisen.

E24 - 24 aug 22 kl. 06:32

Lerøy leverer svakere enn ventet: Tjente 712 millioner kroner i andre kvartal

Lerøy leverer et resultat under analytikernes forventninger, og gjør avsetninger på 211 millioner kroner knyttet til et erstatningssøksmål i USA..

E24 - 20 okt 22 kl. 08:01

Yara leverer resultat etter skatt på 400 mill. dollar i tredje kvartal, fra minus 143 mill. dollar på samme tid året før

Yara leverer tall for tredje kvartal, som blant annet ble preget av skyhøye gasspriser og ytterligere nedstengninger av kapasitet i Europa..

E24 - 25 okt 22 kl. 06:51

Vår Energi leverer driftsresultat på 1,45 mrd. dollar i tredje kvartal, fra 0,8 mrd. dollar på samme tid i fjor

Vår Energi oppnådde høyere priser på gass, men lavere pris på olje i tredje kvartal enn foregående kvartal. Tirsdag leverer selskapet ferske tall..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Rekordstort kokainbeslag i Colombia

Myndighetene i Colombia beslagla i fjor mer kokain enn noensinne, viser tall fra forsvarsdepartementet i Bogota. Sikkerhetsstyrkene beslagla 671 tonn kokain i fjor. Dermed ble rekorden fra 2021 slått med rundt 1,7 tonn.

NRK - 15 minutter siden

Boligbrann i Larvik

Nødetatene har rykket ut etter melding om brann i en enebolig i Larvik tidlig søndag morgen. – De som bor i huset har kommet seg ut, melder Sør-Øst politidistrikt..

NRK - 30 minutter siden

Minst tre døde og flere hundre skadd etter jordskjelv i Iran

Minst tre personer mistet livet og flere hundre er skadd etter at et jordskjelv med en styrke på 5,9 rammet nordvest i Iran, nær grensen til Tyrkia. Det melder statlige medier. I noen av de berørte områdene var det snø og minusgrader da jordskjelvet fant sted lørdag kveld klokken 21.

NRK - 30 minutter siden

Eksplosjoner ved boliger nær Stockholm

To eksplosjoner førte til materielle skader på inngangspartiet til to boliger nordvest for Stockholm natt til søndag. Politiet opplyste klokken 4 natt til søndag at ingen personer skal ha blitt fysisk skadd, men at det oppsto materielle skader. Politiet ble varslet om den første eksplosjonen klokken 2.

NRK - 45 minutter siden

14 personer evakuert etter boligbrann i Fauske

14 personer ble evakuert fra en bolig i Fauske etter en brann natt til søndag. Brannen ble slukket av personer på stedet. Noen av beboerne pustet inn røyk og ble undersøkt av ambulansepersonell på stedet, melder politiet i Nordland på Twitter..

NRK - 45 minutter siden

Truet med pistol i Moss

Rundt klokken tre natt til søndag ble en politipatrulje i Moss kontaktet av en mann og kvinne som fortalte at de hadde blitt truet av en ukjent mann med pistol. Beskrivelser av mannen fra de fornærmede, og innsats fra politiet, ble en mann i 20-årene pågrepet i nærheten etter kort tid, melder politiet i Øst på Twitter..

NRK - 45 minutter siden

Mann skallet til to politibetjenter i Drammen

En mann i 20-årene forsøkte å skalle til to polititjenestepersoner, da politiet tok kontakt med ham på et spisested i Drammen sentrum. Mannen ble pågrepet og siktet for vold mot offentlige tjenestepersoner, tvitrer Sør-Øst politidistrikt..

NRK - 2 timer siden

Mann med innreiseforbud til Norge stakk av fra politiet

En mann fra Litauen som var pågrepet av politiet for å ha brutt innreiseforbud til Norge, stakk av fra politipatruljen ved Ullensaker. Etter en kort flukt inn i skogen, ble mannen innhentet av politiets hundeekvipasje. Mannen blir satt i arresten, melder politiet i Øst..

NRK - 2 timer siden

E6 i nord stengt flere steder på grunn av uvær

Vegtrafikksentralen nord melder at E6 Sennalandet og Hatter er stengt på grunn av uvær. Det vil bli tatt en ny vurdering søndag morgen klokken 07.00 Også E6 Saltfjellet er stengt, der tas det ny vurdering søndag klokken 08.

NRK - 2 timer siden

Klart flertall mot flere og høyere høyhus i Oslo

Nesten halvparten av de spurte i Oslo er negative til at det kan bli tillatt å bygge enda høyere bygninger i Oslo enn i dag. En tredel er positive, og nesten en av fem har ingen mening. Det viser en meningsmåling InFact har gjort for Nettavisen.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com