NRK > Nyheter

Friday, 17 September, 03:44

NRK - 24 maj 21 kl. 20:41

Ber regjeringen snu om vaksinering

125 kommuneoverleger ber regjeringen snu om vaksinering av sentrale politikere og myndighetspersoner. Det kommer fram i en kronikk i VG. Fredag varslet regjeringen at inntil 500 personer på Stortinget, i regjeringsapparatet, på Slottet og i Høyesterett skulle rykke fram i vaksinekøen. – Hvorfor skal regjeringen og stortingspolitikerne prioriteres foran ansatte i barnehage og skole, som hverken kan holde meteren eller skjule ansiktet bak et munnbind? Mange av politikerne skal riktignok drive valgkamp, men de mange andre kritisk viktige yrkesgruppene som trengs på jobb gjennom sommeren prioriteres ikke på samme vis, skriver legene i kronikken..
Les mer på NRK


Les mer om:
VG, Stortinget, Slottet, Høyesterett

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ber, regjeringen, snuom , vaksinering
NRK - 17 aug 21 kl. 18:42

Oslo vil vaksinere 16-åringene nå

Oslo kommune vil starte innkallingen av 16 - 17 åringene til vaksinetime nå. – Vi trenger en avklaring om vaksinering av barn og unge nå. FHI har anbefalt vaksinering av 16 og 17-åringene.

VG - 24 maj 21 kl. 19:24

125 kommuneoverleger ber regjeringen snu om vaksinering: – Feil og usolidarisk

125 kommuneoverleger raser mot regjeringen – og ber dem snu om at Stortinget skal hurtigvaksineres. Politikerne setter sin egen troverdighet på spill, mener Legeforeningen-leder..

E24 - 24 maj 21 kl. 19:34

125 kommuneoverleger ber regjeringen snu om vaksinering: – Feil og usolidarisk

Kommuneoverlegene raser mot regjeringen – og ber dem snu om at Stortinget skal hurtigvaksineres. Politikerne setter sin egen troverdighet på spill, mener Legeforeningen-leder..

NRK - 01 sep 21 kl. 08:33

Ikke aktuelt å stenge Oslo

– Det er ingen tvil om at smittetallene er høyere enn vi fikk forespeilet fra helsemyndighetene da de satte skoler på grønt nivå, sier Raymond Johansen til NRK. Oslos byrådsleder venter råd fra FHI og Helsedirektoratet i løpet av dagen. Her etterspør han også råd for vaksinering av de mellom 12 og 15 år: – Det er også hast at vi får klare og tydelige råd om det som gjelder vaksinering av dem mellom 12 og 15 år.

VG - 11 apr 21 kl. 21:25

Person i smittekarantene møtte opp til vaksinering i Tønsberg: Testet positivt dagen etter

To personer som var i karantene møtte opp til vaksinering i Tønsberg på torsdag. Fredag testet en av dem positivt. Nå ber kommunen alle som var i vaksinehallen om å være obs på symptomer..

NRK - 07 maj 21 kl. 10:30

Vil sikre vaksinering av utøverne

Norges idrettsforbund rettet fredag en konkret henvendelse til norske myndigheter i håp om å sørge for at norske OL-utøvere får vaksine før avreise til Tokyo. Det bekreftet idrettspresident Berit Kjøll da hun møtte pressen til åpen time. – Vi har rettet en henvendelse til myndighetene i dag hvor vi ber om et møte for å kartlegge og sikre at vaksinering av våre utøvere skjer i god tid før avreise, sa Kjøll..

NRK - 10 jul 21 kl. 17:06

Smittet møtte til vaksinering

En smittet person møtte til vaksinering i Sola kommune. Det melder Solabladet. Kommunen ber nå folk, som vaksinerte seg mellom 17.

NRK - 19 maj 21 kl. 18:55

Ekstra vaksinering for 222 kommuner

Helsedirektoratet mener at 222 av kommunene som potensielt må gi fra seg vaksinedoser, bør kunne gjennomføre ekstra vaksinering i slutten av juli. Regjeringen åpnet i forrige uke for en sterkere geografisk omfordeling av vaksiner. Folkehelseinstituttet hadde da anbefalt å gi flere vaksinedoser til 24 kommuner på Østlandet som har hatt vedvarende høyt smittetrykk.

NRK - 25 maj 21 kl. 15:52

Erna Solberg forsvarer vaksinering

Statsminister Erna Solberg forsvarer regjeringens beslutning om å prioritere vaksinering av bl.a. stortingsrepresentanter, statsråder og Høyesterett.

NRK - 28 aug 21 kl. 16:41

Vaksinering av 12-15-åringer

Den britiske regjeringen er i gang med å forberede vaksinering av 12- til 15-åringene, til tross for at komiteen som gir vaksineråd ennå ikke har sagt ja. Helsedepartementet i London sier de ønsker å være klare til å få vaksineringen raskt unna når godkjenningen kommer. Tanken er å vaksinere elever på skolene når undervisningen begynner igjen i september,.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 3 minutter siden

Boligbrann på Klepp

Et bolighus på Klepp i Rogaland er ovetent. Beboer skal være ute av huset og blir tilsett av helse, melder politiet i Sør-Vest på Twitter. Det er lite vind i området og ingen fare for spredning til andre bygninger..

NRK - 1 time siden

Sanksjoner mot kuppmakere

Den vestafrikanske samarbeidsorganisasjonen Ecowas innfører sanksjoner mot Guinea og landets kuppmakere, og krever at de utsteder valg innen et halvt år. Ecowas fryser midler tilhørende kuppmakerne og deres familiemedlemmer, og gir dem samtidig reiseforbud. Kuppmakeren Mamady Doumbouya tok makten i Guinea 5.

NRK - 2 timer siden

Franskmann tiltalt i folkemord

En franskmann i 70-årene er tiltalt for å ha vært involvert i folkemordet i Rwanda i 1994, opplyser franske antiterrormyndigheter. Mannen, Isaak Kamali, ble født i Rwanda, men har siden fått fransk statsborgerskap. Han har vært på radaren til de franske myndighetene siden 2009, og tiltales nå for folkemord og forbrytelser mot menneskeheten.

NRK - 2 timer siden

To menn siktet for drap på reporter

To menn er siktet for drapet på den nordirske journalisten Lyra McKee, som ble skutt og drept da hun dekket opptøyer i Derry i 2019. 29 år gamle McKee var ansett som en av Nord-Irlands mest lovende journalister, skriver The Guardian. Ekstremistgruppen New IRA påtok seg ansvaret for drapet, melder NTB.

NRK - 2 timer siden

3000 helsearbeidere suspendert

Frankrike har suspendert 3000 helsearbeidere uten lønn for å ha nektet å la seg vaksinere mot koronaviruset. Helseminister, Olivier Véran, opplyser at helsearbeidere har blitt varslet skriftlig før regjeringen fastsatte fristen om å ha minst en dose. I juli fortalte president Emmanuel Macron personal på sykehus, alders- og omsorgsboliger og ansatte i brannvesenet at de hadde frem til 15.

NRK - 3 timer siden

«Ny» tegning av Van Gogh oppdaget

En blyanttegning av en eldre mann, som sitter med hode i hendene, har blitt identifisert som et verk av Vincent van Gogh, skriver The Guardian.Tegningen har vært i privat eierskap siden 1910, og vises nå frem på et museum i Amsterdam. Seniorforsker ved Van Gogh museet i Amsterdam sier det er en spektakulær oppdagelse fra den tiden kunstneren bodde i Haag.

NRK - 2 timer siden

Beboere evakuert fra blokk

Beboere fra en blokk i Strømmen ble evakuert på grunn røykutvikling fra en leilighet. Brannvesenet har kontroll på det hele, melder politiet i Øst på Twitter..

NRK - 3 timer siden

Alt vel med romturistene

Alt er vel med de fire sivile romturistene som onsdag ble skutt opp fra Florida med en Falcon 9-rakett fra SpaceX, ifølge selskapet. Mannskapet er «friske, fornøyde og hviler», heter det i en uttalelse torsdag, den første siden avreisen fra Cape Canaveral kvelden i forveien. De fire amerikanerne har «reist 5,5 ganger rundt jorden, fullført den første runden med vitenskapelige undersøkelser, og nytt et par måltider» før de gikk til sengs, heter det videre.

NRK - 3 timer siden

982 nye koronasmittede siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 982 koronasmittede i Norge. Det er 647 færre enn samme dag i forrige uke. De siste sju dagene er det i snitt registrert 1.

NRK - 3 timer siden

Fordømmer deflin-drapene

Regin Jacobsen som er laksedirektør på Færøyene fordømmer drapet på over 1400 delfiner som fant sted sist søndag, skriver DR. Han understreker at selskapet hans, som selger oppdrettslaks til hele verden, ikke hadde noe med hendelsen søndag å gjøre. Men opplever at bildene av slaktede delfiner som har gått verden rundt er et økende press.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt