NRK > Nyheter

Thursday, 30 June, 08:34

NRK - 07 maj 22 kl. 17:07

Ber presidenten gå av

Amerikanske og europeiske diplomatar oppmodar Sri Lankas hardt pressa president til å droppe unntakstilstanden som vart innført fredag. President Gotabaya Rajapaksa har erklært unntakstilstand etter kraftig sosial uro den siste tida. Fredag var det generalstreik og nye, store demonstrasjonar. Månader med straumbrot og mangel på mat, drivstoff og medisinar har forårsaka store problem og lidingar i øystaten sør i Asia. Landet har store økonomiske problem.
Les mer på NRK


Les mer om:
Sri Lankas, Gotabaya Rajapaksa, Asia, Rajapaksa

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ber, presidentengå av
Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

NRK - 05 jun 22 kl. 10:33

Ber Norge gi mer til Ukraina – og handle mindre med Russland

Etter over 100 dager med krig sier Ukrainas ambassadør at støtten fra Norge aldri vil bli glemt. Men han ber Norge gi mer støtte – og straffe Russland hardere. Ukrainas ambassadør Vjatsjeslav Jatsiuk sier Norge må huske på at ukrainerne kjemper for hele Europas framtid.

NRK - 16 mar 22 kl. 14:12

Zelenskyj talte til den amerikanske Kongressen

Den ukrainske presidenten, Volodymyr Zelenskyj talte onsdags føremiddag til den amerikanske kongressen i USA via ei videolenke. Der vart han møtt med ståande applaus. – No blir skjebnen til landet bestemt, sa Zelenskyj.

NRK - 01 maj 22 kl. 18:18

1. mai-demonstrasjoner på Sri Lanka

I tale etter tale fikk president Gotabaya Rajapaksa og hans mektige familie beskjed om å gi fra seg makten på Sri Lanka. Landet står for tiden i sin verste økonomiske krise noensinne. Månedsvis med langvarige strømbrudd, skyhøy inflasjon og akutt mangel på mat, drivstoff og legemidler har utløst en rekke demonstrasjoner mot presidenten over hele landet.

NRK - 18 okt 21 kl. 19:17

Tsjekkias president alvorlig syk

Presidenten i Tsjekkia, Milos Zeman (77), er for syk til å utføre sine plikter som president. Det inkluderer utnevnelsen av en ny regjering etter valget 10. oktober.

NRK - 16 mar 22 kl. 14:12

Zelenskyj talar til den amerikanske Kongressen

Den ukrainske presidenten, Volodymyr Zelenskyj talar onsdags føremiddag til den amerikanske kongressen i USA via ei videolenke. Der vart han møtt med ståande applaus. – No blir skjebnen til landet bestemt, sa den ukrainske presidenten i talen sin.

NRK - 18 mar 22 kl. 15:42

Xi: Krig er ikkje i nokon si interesse

Den kinesiske presidenten, Xi Jinping understreka at krig ikkje er i nokon si interesse i videosamtalen på fredag med presidenten i USA, Joe Biden. – Relasjonane mellom statar kan ikkje ende opp med militær fiendskap, sa den kinesiske presidenten ifølgje den statlege kinesiske kringkastaren CCTV. – Fred og tryggleik er dei mest verdifulle skattane vi har i verda, skal Xi ha sagt..

NRK - 18 mar 22 kl. 15:42

Xi: Krig er ikkje av interesse for nokon

Den kinesiske presidenten, Xi Jinping understreka at krig ikkje er av interesse for nokon i videosamtalen på fredag med presidenten i USA, Joe Biden. – Relasjonane mellom statar kan ikkje ende opp med militær fiendskap, sa den kinesiske presidenten ifølgje den statlege kinesiske kringkastaren CCTV. – Fred og tryggleik er dei mest verdifulle skattane vi har i verda, skal Xi ha sagt.

NRK - 27 mar 22 kl. 13:07

Macron åtvara om «verbal eskalering»

Presidenten i Frankrike, Emmanuel Macron, åtvara søndag mot «verbal eskalering» med Moskva etter at presidenten i USA, Joe Biden, kalla den russiske presidenten Vladimir Putin for ein «slaktar» grunna invasjonen i Ukraina. Til ein fransk TV-kanal skal han ha sagt at målet er å oppnå våpenkvile og at Russland trekkjer ut styrkane sine frå Ukraina. Dette må skje ved hjelp av diplomatiske midlar, seier han.

NRK - 23 apr 22 kl. 18:56

Zelenskyj held pressekonferanse

Presidenten i Ukraina Volodymyr Zelenskyj held pressekonferanse frå ein t-banestasjon. På eit spørsmål om han framleis vil ha eit møte med den russiske presidenten Vladimir Putin, svarar han at han har insistert på eit møte sidan starten av krigen. – Fordi eg innser at møter gjennom forhandlarar ikkje har hatt ønskja effekt, seier han.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

– Slipp ut torsk du får på kroken

Fiskeridirektoratet oppfordrer hobbyfiskere i Oslofjorden som får torsk på kroken, om å slippe den ut igjen. Det er forbudt å fiske torsk i fjorden, likevel får direktoratet meldinger fra publikum om at folk ikke respekterer forbudet. – Det er veldig viktig at forbudet blir repektert for å kunne bygge opp igjen en torskebestand i Oslofjorden, sier kommunikasjonsrådgivar Olav Lekve i Fiskeridirektoratet.

NRK - 30 minutter siden

SAS innstiller 16 flyginger – Widerøe fem

SAS må innstille 16 flyginger i dag på grunn av personalmangel. Tolv av dem skulle gått utenlands, ifølge VGs oversikt som er basert på data fra Avinor og Flightstats. Totalt blir 21 flyginger innstilt torsdag – 16 fra SAS og fem Widerøe, viser VGs oversikt.

NRK - 30 minutter siden

VG: SAS innstiller 16 flyginger – Widerøe fem

SAS må innstille 16 flyginger i dag på grunn av personalmangel. Tolv av dem skulle gått utenlands, ifølge VGs oversikt. Totalt blir 21 flyginger innstilt torsdag – 16 fra SAS og fem Widerøe, viser VGs oversikt.

NRK - 30 minutter siden

Putin mener alt går etter planen

President Vladimir Putin hevder den «spesielle militæroperasjonen» fortsetter å gå etter planen, mer enn fire måneder inn i Russlands krig i Ukraina. Putin beskrev de russiske soldatene som helter da han møtte journalister under et besøk i Turkmenistan onsdag. Han sa at den «spesielle militæroperasjonen» går som den skal, og at troppene har nådd flere milepæler.

NRK - 1 time siden

Finland kan sette opp grensegjerde mot Russland

Det er ventet at Finland vil åpne for å bygge kraftige grensegjerder langs deler av den 134 mil lange grensa mot Russland. En ny lov som gjør det mulig å sette opp grensegjerdet er ventet å bli stemt gjennom i Finlands nasjonalforsamling Eduskunta denne uka, melder Radio Ekot. – Ting kan endre seg raskt og vi må være forberedt på alle slags situasjoner, sier Finlands innenriksminister Krista Mikkonen.

NRK - 1 time siden

Marcos tatt i ed som president på Filippinene

Ferdinand Marcos junior, sønn av Filippinenes tidligere diktator ved samme navn, er tatt i ed som landets nye president. Etter å ha blitt satt inn som president, lovpriset han sin fars tidligere styre i øynasjonen. – Jeg kjente en gang en mann som så hvor lite som var blitt oppnådd siden landets uavhengighet.

NRK - 3 timer siden

Kritisk for tenåring etter badeulykke

Situasjonen for gutten i tenårene som ble fløyet til St. Olavs Hospital i Trondheim etter en badeulykke i Rotevatnet i Volda i går ettermiddag, er kritisk og ustabil. Det sier Erik Dyb ved operasjonssentralen i Møre og Romsdal politidistrikt til NRK.

NRK - 3 timer siden

Lite kontakt mellom politi og psykiatri

Helse- og omsorgsdepartementet sier de arbeider med å bedre kontakten mellom politi og psykisk helsevern. En psykiater som jobber med sikkerhetspasienter, sier til NRK at han etterlyser bedre dialog med politiet for å avverge alvorlige hendelser. Han mener også at terskelen for å kunne tvangsinnlegge psykotiske personer er for høy, og at det er viktig at politiet varsler helsetjenesten dersom de er bekymret for at personer med alvorlige psykiske lidelser kan komme til å utøve vold..

NRK - 3 timer siden

Abonnementsbasert Snapchat rulles ut

Amerikanske Snap innfører en abonnementsversjon av Snapchat for å øke selskapets inntekter. Tjenesten rulles ut i flere land, men ikke i Norge. Betalingsversjonen får navnet Snapchat+ og skal koste om lag 40 kroner i måneden.

NRK - 3 timer siden

Minst sju drept av bilbombe i Jemen

Minst sju personer ble drept da en bilbombe gikk av i den regjeringskontrollerte byen Aden i det sørlige Jemen, opplyser sikkerhetskilder. Eksplosjonen onsdag rammet en kolonne med Lahij-provinsens sikkerhetssjef Saleh al-Sayed i Khor Maksar-bydelen i den sentrale delen av Aden, uttaler en sikkerhetskilde. Minst fire soldater og tre sivile ble drept, ifølge kilden.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com