NRK > Nyheter

Saturday, 16 October, 17:52

NRK - 20 sep 21 kl. 12:31

Ber om tilgiving til Harki-soldatar

Den franske presidenten Emmanuel Macron bad måndag om tilgiving på vegner av landet, for å ha svikta Harki-soldatane som kjempa saman med Frankrike i Algeries sjølvstendekrig. Harki-soldatane er muslimske, algeriske soldatar. Dei fekk lovnader om amnesti i Frankrike etter krigen, men blei etterlatne til seg sjølv. I Algerie blir dei sett på som forrædarar. Så mange som 150.
Les mer på NRK


Les mer om:
Emmanuel Macron, Harki, Frankrike, Algeries, Algerie

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Berom , tilgiving, til, Harki-soldatar
NRK - 13 sep 21 kl. 20:53

Colombia sender soldatar til grense

Colombia sender 300 soldatar til grensa mot Venezuela etter at fem soldatar er drepne i eit angrep som styresmaktene hevdar blei planlagt i nabolandet. Styresmaktene i Venezuela nektar for påstanden..

NRK - 20 aug 21 kl. 19:53

Meldingar om drepne medsoldatar

Forsvaret har fått informasjon om at soldatar frå antiterrorpolitiet i Kabul, som norske soldatar har jobba tett med i 13 år, kan ha blitt avretta av Taliban. – Vi har fått meldingar om at nokon har blitt avretta og at dei har gått etter leiarane i CRU (Crisis Response Unit). Det skal understrekast at det er ubekrefta meldingar, seier talsmann for forsvarssjefen, Eystein Kvarving, til NRK.

NRK - 20 aug 21 kl. 19:53

VG: Meldingar om drepne medsoldatar

Forsvaret har fått informasjon om at soldatar frå antiterrorpolitiet i Kabul, som norske soldatar har jobba tett med sidan 2007, kan ha blitt avretta av Taliban. Det skriv VG. – Vi har fått ubekrefta informasjon om at folk i vår samarbeidsstyrke i Kabul, det afghanske antiterrorpolitiet, har blitt avretta dei siste dagane, seier talsmann for forsvarssjefen, Eystein Kvarving, til avisa..

NRK - 30 jun 21 kl. 11:46

Italia ute av Afghanistan

Italia har fullført tilbaketrekkinga frå Afghanistan etter at italienske soldatar har vert utplassert i landet i 20 år. Totalt 50.000 italienske soldatar har vert utplassert i landet.

NRK - 24 jul 21 kl. 19:49

Seks soldatar drepne av IS-styrkar

Minst seks kamerunske soldatar er drepne og fire skada etter eit angrep frå IS-styrkar nord i landet, ifølge CRTV. Ifølge myndigheitene i landet er det jamn stigning i angrep frå IS etter at Boko Haram-leiaren vart drepen i juni. IS prøver å ta over område som Boko Haram tidlegare hadde..

NRK - 15 sep 21 kl. 14:31

Trekker ut FN-soldatar

FN har bestemt seg for å trekke ut rundt 450 gabonske soldatar i den fredsbevarande styrken i Den sentralafrikanske republikk etter skuldingar om seksuelle overgrep. Forsvarsdepartementet i Gabon seier dei har opne etterforsking mot soldatane, melder AFP.

NRK - Igår: 09:05

Fredsavtalane blir trua av vald

Den forverra tryggingssituasjonen i Colombia er ein klar trussel mot fredsavtalen frå 2016, sa FN på eit møte i Tryggingsrådet torsdag. FARC-geriljaen underteikna fredsavtalen med den colombianske regjeringa i 2016 for å få slutt på ein konflikt som hadde vart i 50 år. Men FN-utsendinga til Colombia, Carlos Ruiz Massieu, ber regjeringa mellom anna gi vern til geriljasoldatar som overgir seg, slik avtalen seier.

NRK - 24 aug 21 kl. 13:27

Telemark Bataljon i Georgia

Ein styrke på 50 soldatar frå Telemark Bataljon var på plass i Tbilisi i Georgia i løpet av natt til laurdag. Dei hjelper til i evakueringsarbeidet. Det stadfestar Forsvarets operative hovudkvarter (FOH) til NRK..

NRK - 27 jul 21 kl. 05:30

14 sivile drepne i Niger

Væpna menn på motorsyklar drepne 14 menneske i eit åtak mot landsbyen Wiye ligg i distriktet Banibangou vest i Niger, nær grensa til Mali. Angrepet søndag var retta mot sivile, og ni av dei drepne arbeidde på ein åker, opplyser innanriksdepartementet i Niger. Åtak frå jihadistgrupper er ikkje uvanlege i regionen.

NRK - 23 jul 21 kl. 19:08

Aserbajdsjansk soldat drepen

Ein soldat frå Aserbajdsjan blei drepen og tre soldatar frå Armenia såra under ein trefning mellom styrkar frå dei to landa i Kaukasus. Landa utkjempa i fjor ein seks vekers lang krig som tok livet av rundt 6500 menneske, utløyst av usemje om grenseregionen Nagorno-Karabakh. Det er i det siste meldt om fleire trefningar langs grensa, og det er aukande frykt for at det kan utvikle seg til noko meir..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Mann i 20-årene funnet død

Det var en mann i begynnelsen av 20-årene som i ettermiddag ble funnet i havet utenfor Tromsø sentrum. Mannen er bekreftet død og pårørende er varslet, opplyser politiet i Troms..

NRK - 5 minutter siden

Mann funnet i havet er død

En mann i begynnelsen av 20-årene som ble funnet i havet utenfor Tromsø er bekreftet død. Det opplyser politiet i Troms. Pårørende er varslet..

NRK - 15 minutter siden

Haaland scoret dobbel

Erling Braut Haaland scoret to ganger i comebacket for Borussia Dortmund etter å ha vært skadet noen uker. Haaland satte inn 2-0 og 3-1 i dagens kamp mot Mainz. Nordmannens to mål gjør at han står med ni scoringer i ligaen, to mål mer enn Bayern Münchens storscorer Robert Lewandowski, melder NTB ..

NRK - 15 minutter siden

Haaland scoret

Erling Braut Haaland scoret to ganger i comebacket for Borussia Dortmund etter å ha vært skadet noen uker. Haaland satte inn 2-0 og 3-1 i dagens kamp mot Mainz..

NRK - 2 timer siden

Ti arbeidere evakuert fra fabrikk

Politi og brannmannskap har rykket ut til en brann i et industriområde på Leangen. Det har vært et lite smell og et branntiløp i en ovn. Det er ikke noe dramatikk forsåvidt, ti arbeidere er evakuerte fra fabrikken og ingen er skadd.

NRK - 45 minutter siden

Granat i Langesund

Det er funnet en militær granat på en privat adresse i Langesund i Telemark. Granaten er trolig fra 2. verdenskrig, opplyser Sør-Øst Politidistrikt.

NRK - 1 time siden

Ingen tatt av steinras på fv 49

Et steinras har gått over fylkesvei 49 mellom Jondalstunnelen og Nordrepollentunnelen. Politiet melder at ingen er tatt av raset, men at det ligger store steiner i veien. Jondalstunnelen og Folgefonnstunnelen er foreløpig stengt..

NRK - 1 time siden

Steinras mellom Odda og Jondal

Et steinras har gått over fylkesvei 49 mellom Jondalstunnelen og Nordrepollentunnelen. Det er observert biler i området, men det er uklart om noen er tatt av raset. Jondalstunnelen og Folgefonnstunnelen er foreløpig stengt..

NRK - 1 time siden

Steinras over fylkesvei 49

Et steinras har gått over fylkesvei 49 ved Jondalstunnelen , opplyser Vest Politidistrikt. Det er observert biler i området, men det er uklart om noen er tatt av raset. Jondalstunnelen og Folgefonnstunnelen er foreløpig stengt..

NRK - 1 time siden

Mistenkelig dødsfall i Skien

En person er funnet død ute på en sti i nærheten av et boligfelt i Skien. Det melder Sør-Øst Politidistrikt på Twitter. Personen er ikke identifisert, og hendelsen behandles som et mistenkelig dødsfall..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt