NRK > Nyheter

Sunday, 26 June, 19:29

NRK - 19 apr 22 kl. 12:18

Ber om at Paludan ikkje får demonstrasjonsløyve

Norrköping er av fleire svenske byar der det har skjedd store opptøyar dei siste dagane. På ein pressekonferanse tysdag seier kommunedirektør Anna Thörn at dei har fått informasjon om at Stram kurs-partileiar Rasmus Paludan ønsker å halde nye møter. Thörn og Linköping-kommunedirektøren har gitt politiet beskjed om at Paludan ikkje bør få løyve til å halde fleire møter. 26 politifolk og tre sivile er skadd i opptøyane. Fleire bygg og bilar har fått skader.
Les mer på NRK


Les mer om:
Anna Thörn, Stram, Rasmus Paludan, Linköping, Paludan, Morgan Johansson

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Berom at , Paludan, ikkjefår , demonstrasjonsløyve
Klartale - 21 apr 22 kl. 08:30

Politiet i Sverige anmelder Paludan etter at ha brant Koranen

Svensk politi anmelder Rasmus Paludan. De anmelder ham for hets mot en gruppe folk. I påsken var han aktiv i flere byer i Sverige.

NRK - 18 apr 22 kl. 11:19

Paludan tar pause fra valgmøter

Rasmus Paludan sier til TV2 at han er i København, og at det ikke blir flere valgmøter i Sverige den nærmeste uken. – Politiet har vist at de er fullstendig ute av stand til å beskytte seg selv og meg, skrev Paludan på Facebook. Politiet melder i dag at de tror kriminelle gjenger står bak de voldsomme motdemonstrasjonene.

NRK - 01 maj 22 kl. 18:35

Rasmus Paludan ble jaget vekk utenfor moské i Uppsala

Den høyreekstreme danske politikeren Rasmus Paludan var til stede utenfor en moské i Uppsala søndag, melder Expressen. Tilstedeværelsen hans førte til opptøyer. Paludan ble jaget vekk av flere personer.

NRK - 23 okt 21 kl. 04:55

4000 nye drosjeløyve

Den nye regjeringa har lovd å stoppe frisleppet i drosjenæringa, men vil slite med å trekke tilbake løyve som alt er delte ut. Sidan 1. november i fjor har det vore enklare å få drosjeløyve, noko som har ført til over 4000 nye løyve, skriv Adressa..

NRK - 17 apr 22 kl. 15:14

Åtte pågrepet i opptøyer Linköping

Det er nye opptøyer i den svenske byen Linköping søndag. Mennesker skal ha begynt å kaste stein mot politiet, skriver Aftonbladet. Åtte personer er pågrepet mistent for voldelige opptøyer opplyser politet.

NRK - 18 apr 22 kl. 11:05

Politiet knytter opptøyene til kriminelle gjenger

– Vi har sterke mistanker om en tilknytning til kriminelle gjenger, sier rikspolitisjef Anders Thornberg om de siste dagers opptøyer i Sverige. Opptøyene startet etter rundreisen til den høyreekstreme danske politikeren Rasmus Paludan. – Dette er alvorlige lovbrudd mot politiet og samfunnet.

Klartale - 18 apr 22 kl. 12:33

Svensk politi: Vold vi aldri har sett før

– Jeg har vært i situasjoner før, men ikke slike som denne, sa Anders Thornberg under en presse-konferanse mandag. Han er politisjef. Thornberg sier angrepene er livsfarlige.

NRK - 20 apr 22 kl. 20:50

Svensk politi anmelder Paludan etter koranbrenninger

Svensk politi har anmeldt den dansksvenske partilederen Rasmus Paludan for hets mot en befolkningsgruppe etter flere koranbrenninger og påfølgende opptøyer, skriver SVT. Tidligere etterforskninger av koranbrenning som hets mot befolkningsgrupper har blitt henlagt, men Malmö-politiet mener likevel at anmeldelsen mot Paludan er verdt et forsøk, skriver SVT. – Vi mener at dette trenger en ny gjennomgang, sier Jimmy Arkenheim i Malmö-politiet til kanalen..

Klartale - 27 apr 22 kl. 08:49

Paludan vil marsjere gjennom Stockholm og brenne Koranen

Rasmus Paludan er en dansk-svensk politiker. Han blir sett på som høyreekstrem. Det betyr at han er veldig kritisk til innvandrere og andre religioner.

NRK - 13 maj 22 kl. 16:57

Paludan får nei til valgmøter i Sverige på søndag

Den høyreekstreme danske politikeren Rasmus Paludan nektes å holde møter i Skäggetorp i Linköpingog og Navestad i Norrköping. Paludan har også svensk statsborgerskap og stiller til valg med partiet Stram kurs. Politiet sier de jobber med å tilby alternative plasser i de respektive kommunene, ifølge Aftonbladet..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Landemerke i Berlin i regnbuens farger i solidaritet med ofrene for angrepet i Oslo

Etter masseskytingen i Oslo natt til lørdag, blir Brandenburger Tor i Berlin badet i regnbuens farger søndag kveld. – Vår medfølelse går til innbyggerne i Oslo som ble ofre for et homofobisk og homofiendtlig terrorangrep, sa Berlins ordfører Franziska Giffey (SPD) ifølge den lokale kringkasteren RBB24. Ordføreren sier at som regnbuehovedstad står Berlin side om side med innbyggerne i Oslo og hele Norge, som er i sorg.

NRK - 15 minutter siden

Inviterer til markering foran Oslo rådhus mandag

Politiet har godkjent et arrangement i regi av Oslo pride og Oslo kommune mandag kveld. De får arrangerer em markering på Rådhusplassen etter terrorangrepet natt til lørdag. Markeringen vil skje mandag klokken 19:30, med musikalske innslag og taler..

NRK - 15 minutter siden

DN: PST og Økokrim med nytt samarbeid

Økokrim-ansatte flytter fysisk inn hos PST i en satsing som har som mål å styrke myndighetenes innsats innen finansetterretning, skriver Dagens Næringsliv. Det gjøres blant annet for å styrke etterforskningen av terrorfinansiering. – Når vi skal vurdere en terrororganisasjons styrke, vil hvordan det går med finansene være en interessant del av vurderingen, sa assisterende PST-sjef Hedvig Moe i et intervju med DN noen dager før skytingen i Oslo natt til lørdag.

NRK - 30 minutter siden

19-åringene Marte og Tor Martin døde i ulykke i natt

Politiet frigir navnet på de to 19-åringene som døde i en MC-ulykke på riksvei 450 mellom Oltedal og Dirdal i natt. Det var Marte Lima Espeland og Tor Martin Oltedal som omkom. Navnene frigis i samråd med de pårørende, skriver politiet i en pressemelding.

NRK - 1 time siden

Vegdirektøren kaller inn til krisemøte etter nok en ulykkeshelg på vegene

Vegdirektør Ingrid Dahl Hovland kaller inn til krisemøte etter nok en alvorlig ulykkeshelgen på norske veier, som har krevd fire menneskeliv. Så langt har dødstallene fordoblet seg mot i fjor, skriver Statens vegvesen i en pressemelding. Denne helgen har fire omkommet i trafikken – to på E6 i Bardu og to i en MC-ulykke på fylkesvei 450 Rage i Gjesdal.

NRK - 1 time siden

Veidirektøren kaller inn til krisemøte etter nok en ulykkeshelg på veiene

Vegdirektør Ingrid Dahl Hovland kaller inn til krisemøte etter nok en alvorlig ulykkeshelgen på norske veier, som har krevd fire menneskeliv. Så langt har dødstallene fordoblet seg mot i fjor, skriver Statens vegvesen i en pressemelding..

NRK - 1 time siden

Britisk avis: Prins Charles tok imot en betydelig pengegave fra Qatar

Storbritannias prins Charles tok personlig imot pengegaver på til sammen 3 millioner euro fra en tidligere statsminister i Qatar, ifølge The Sunday Times. Avisen skriver at prinsen personlig tok imot pengegavene, som var i kontanter, mellom 2011 og 2015. Pengene skulle til hans veldedige organisasjon.

NRK - 1 time siden

Statsforvalteren vil undersøke helsehjelpen siktede etter masseskytingen har fått

Statsforvalteren i Oslo og Viken vil mandag starte undersøkelser av helsehjelpen mannen som er terrorsiktet etter masseskytingen i Oslo har fått. Det fremgår av flere dommer at den terrorsiktede mannen har fått psykiatrisk helsehjelp. Helsehjelpen mannen har fått, kan bli del av en tilsynssak.

NRK - 2 timer siden

Norsk andreplass i VM i puslespill

Kristin Thuv fra Bodø stakk i helgen av med andreplass i verdensmesterskapet i puslespillbygging i Valladolid i Spania. I finalen bygges det et puslespill på 500 brikker. Deltakerne har maksimalt 90 minutter på seg, og den raskeste til å fullføre puslespillet vinner.

NRK - 3 timer siden

Klaveness-delegasjon avvist i Qatar-fly - reiser i morgen i stedet

Fotballpresident Lise Klaveness og hennes følge ble i dag nektet ombordstigning på et fly til Qatar. – Det er helt sikkert en glipp, sier Klaveness til NRK. Årsaken var manglende dokumentasjon på negativ koronatest.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com